Curtis – Fáradt lélek – Klippremier

Curtis - Széki Attila

Akcióklippel tér vissza Curtis, amelyben parádésat alakít

Fél év hallgatás után mesteri klippel robban be Curtis. Az ország kedvenc ezerarcú rappere most új szerepben mutatkozik be, akciófilmbe illő jelenetekkel borzolja a kedélyeket.

Bár az idei év fellépésekben szerény volt, Curtis nem vesztegette az időt, saját szerzeményre fordította az időt, mesterien őszintén írta ki magából az eseményeket, így született meg a „Fáradt lélek”.

„Viharban születtem és ott is fogok távozni”- a rapper kendőzetlenül zenésítette meg érzéseit, a dallal pedig egy sajátos üzenetet is szeretne átadni: „Ez az év nem volt túl hálás hozzánk, sok mindenen kellett átmennünk, de ennek ellenére nem veszítettük el a hitünket. Hinnünk kell abban, hogy a holnap új irányt vehet és bízni abban, hogy szilárd talajt ér a lábunk”- mondta a dal születésével kapcsolatban Curtis.

A zenei alap zseniális lett, a rapper ismét Vígh Arnold dalszerző-producerrel dolgozott össze, az összhang pedig maximálisan hallható, hiszen a zene tökéletesen passzol a rendhagyó dalszöveghez. A klip magáért beszél, a díjnyertes rendező, Jimy J. Hollywood igazán magasra tette a mércét, hiszen filmeseket megszégyenítően profi anyag született, a közel négy perces klip igazi mestermű, Curtis pedig nem titkolja, a színészkedéshez is ért!

Curtis – Fáradt lélek (Official Music Video)


Korábbi Curtis hírek


2020.03.Metzker Viktória és Curtis – Szívemen Szárny Premier

CurtisLehengerlő dallal robbantja be az újabb karanténhetet Metzker Viktória, aki a keverőpult mögül előre lépve olyat rappel, hogy mindenkinek tátva marad a szája – megérkezett Curtissel közös dala, a „Szívemen szárny”!

A dögös lemezlovas hazánk egyik legismertebb DJ-je, aki évek óta naponta tölti meg a hazai és nemzetközi klubokat elképesztő bulijaival.
Viki már többször is megmutatta, hogy rapperként és énekesnőként is megállja a helyét a hazai zenei szcénában – legutóbb Dukai Reginával és Miss Mood-dal közösen meneteltek hatalmasat „Titok” című slágerükkel, aminek a klipjét már több mint 2 millióan látták a YouTube-on.

Ezúttal a rap fenegyerekével, Curtis-szel karöltve jelentkezett egy olyan új dallal, amiben kőkeményen benne van a slágerpotenciál. A táncolható beateknél és fülbemászó dallamnál már csak a szöveg erősebb – Viki és Curtis pedig zseniálisan egészítik ki egymást, és a Fonogram-díjas producerrel, King BJ-jel is élmény volt összedolgozniuk, a közös munka végeredménye pedig egy komoly track lett.

„A szöveg mondanivalója a zenei pályánk összegzése. Curtis-szel mindketten több mint tíz éve vagyunk a szakmában, és rengeteg dolgot megéltünk, örömöt, kudarcot, sikereket vagy épp bukásokat. Úgy gondoltuk, a fekete-fehér képi világ jellemzi a zenei élet kettősségét, azaz a pozitív elismeréseket és a megpróbáltatásokat. Az anyagban sphynx cicám is szerepet kapott, hiszen sok éve a társam. A macskáim nagyon fontos részei az életemnek” – mesélte Metzker Viki.

Nézzétek meg a két top előadó fantasztikus kollaborációját!

Metzker Viktória x Curtis – Szívemen szárny (Official Music Video)


2019.06. – Curtis 🔥 Nem ér a Napnak fénye (premier)

CurtisCurtis és Fiatal Veterán közös új szerzeménye a “Nem ér a Napnak fénye” eszméletlen módon repeszt felfelé a csúcsra. Ez az új közös is azt bizonyítja hogy Veterán az elmúlt pár év alatt bereppelte magát a köztudatba utcai stílusának és egyenes szövegeinek hála.

Curtis “A Legismertebb Senki” néven megjelent kislemeze amely nem mellesleg az Arany minősítést is elérte, vagyis igen nagy durranással tért vissza ismét az újpesti fenegyerek a rap játékba!

Curtis és Fiatal Veterán véleményem szerint egy igen jó párosítás, nagyon jól harmonizálnak együtt az új dalban. A dal klippes munkálataiért Simon Dániel felelt Curtis-sel egyetemben. Hatalmas zene lett és egy jó kis hozzá passzoló videóval együtt csodákra képes.

Még érkeznek az új motyók, hamarosan Hibrid oldalán is érkezik egy új klip!

Legyetek rajta, megéri!

Curtis feat Fiatal Veterán – Nem ér a Napnak fénye 2019


2019. 04. – Curtis 🔥 Lehetne újra Február 🎬

CurtisCurtis ilyet még nem csinált. Alig egy hete jelent meg Magyarország egyik legnépszerűbb rapperének visszatérő dala, a „Nem maradok padlón”, és máris egymillió megtekintés felett jár. Curtis élőben április 26-án, digitális formában 28-án mutatta be vadonatúj EP-jét, erről pedig máris villant egy újabb videóklipet, itt a „Lehetne újra február”.

A dalt a rapper rehabilitációja alatt írta, és egy őszinte vallomás párjának, Krisztinek.
„Januárban született a dal, amikor bevonultam a rehabilitációra. Ez egy szerelmes levél Krisztinek, ezzel is szerettem volna köszönetet mondani, hogy végig mellettem állt. Hálával tartozom neki.”- emlékezett vissza Curtis.
A szám különlegessége, hogy a fenegyerek kivételesen nem csak rappel, hanem dalra is fakad benne, a refrént ugyanis ő maga énekli.

„Eredetileg nem rám lett szabva a refrén, mást képzeltem volna el, Király Viktort például, viszont a szerzőtársam, Vígh Arnold azt mondta, hogy ezt nem adhatom másnak, enyém legyen ez a rész is.”- mondta Curtis.

A videóklipet Jimmy J. Hollywood rendezte, aki hétvégén a Magyar Filmdíj közönségnyertese lett „25 dollár” című rövidfilmjével. Jimmy igazán különleges hangulatot adott a videónak, amelyben Curtis mellett a csodálatos színművésznő, a Junior Príma-díjas Eke Angéla is főszerepet kapott.

Curtis – Lehetne újra február (Official Music Video)


2019.04. – Curtis 🔥 Nem maradok padlón 🎬 (premier)

CurtisCurtis nem maradt padlón! Az ország egyik legsikeresebb rappere az április 28-án megjelenő, „Legismertebb senki” című EP-jéről mutatja be első szerzeményét. Curtis nemrég egy beharangozó videót is nyilvánosságra hozott, de az új klip felülmúlja minden várakozásunkat.

Őszinte és szókimondó szöveggel tér vissza Curtis, aki „Nem maradok padlón” című dalában nem rejti véka alá véleményét az őt körülvevő emberekről sem. „A dal már hónapokkal ezelőtt megszületett, egyszerre számvetés a múltammal és lökés a jövőmnek. Felálltam és folytatom, erősebb vagyok, mint valaha! A szövegbe pedig írtam néhány intő szót is a társadalomnak.”- mondta Curtis. A rapper gondolatai mellé zseniális alap született.

Curtis a zenei anyagon Vígh Arnold dalszerző-producerrel dolgozott, akivel korábban már sikerre vitték a Kollányi Zsuzsival közös kollaborációt, a „Pillangót”, de a „Rap biblia” című számot is együtt írták. „Aki ismer, az tudja, hogy inkább a rap „aranykorát”, a 90-es évek hip-hop zenéjét szeretem, de érdemes volt belenyúlni Vígh Arnival az újvonalas trapbe is, így született meg a „Nem maradok padlón”, ami ötvözi ezt a két világot.”

Curtis hamarosan még egy videóklippel jelentkezik, akik pedig addig sem tudnak várni, április 26-i lemezbemutató koncertjén találkozhatnak vele a Story Budapestben.

Curtis Nem Maradok Padlón 2019


2018.11. – Curtis & Emilio együtt terveznek zenélni

CurtisCurtis és Emilio jó barátok és úgy döntöttek hogy együtt zenélnek, azóta pedig folyamatosan stúdióznak illetve dolgoznak a közös dalaikon, amikre én személy kíváncsi vagyok, mert szerintem jó kis zenék fognak majd születni az összes Curtis és Emilio rajongó legnagyobb megelégedésére.

Mindennek megkoronázására pedig a srácok 2019 Április 27.-én egy hatalmas nagy koncerttel készültek ami időközben le lett mondva, melyhez a koncert helyszínét a Budapest Sportaréna biztosította volna.

Minden bizonnyal kiváló hangulat lesz és sok-sok ember lett volna de majd be lesz pótolva a minden jól megy.

Addig is azt kívánjuk nekik, hogy minél több jó dal és sláger szülessen meg a közös jövőbeni munkájuk során.

A barátságuk pedig ahogy eddig is, most is marad a régiben.


Curtis élete és karrierje

Curtis - Széki Attila

Curtis vagyis polgári nevén Széki Attila, Budapest 4. kerületében Újpesten látta meg a napvilágot 1989. augusztus 31.-én. Foglalkozásait tekintve korábbi magyar labdarúgó, csatár, majd pályafutását követően kezdett el rappelni és szövegeket írni.

Curtis élete

Curtis mindösszesen csak 17 éves volt akkor, amikor bemutatkozott az Újpest labdarúgó csapatánál a magyar élvonalban. Az MTK elleni bemutatkozó találkozót követően még további négy meccs követte a magyar első osztályban, és aztán ezt követően pedig legtöbbször az Újpest II-ben kapott legtöbbször szerepet. Még 2007-ben még Urbányi István irányítása mellett került fel az Újpest nagycsapatához, és kapott saját nevelésű játékosként profi szerződést a csapathoz. Ezt követően játszott még kölcsönjátékosként Kecskemét csapatában 2008-ban, majd ezt követően Szolnok csapatában is 2009-ben is. A KTE csapatával NB II-es bajnoki címig jutott el, de egy sajnálatos módon 2009-ben elszenvedett térdsérülése miatt, mely az addigi fejlődését és pályáfutását nagy mértékben visszavetette. Ezt követően sajnos egy évet ki is kellett hagynia, majd későbbi nyilatkozataiban azt hangsúlyozta ki, hogy az egyetlen pozitívuma az egész sérülésének az volt, hogy ezalatt az idő alatt kedvenc hobbijával a rappeléssel többet foglalkozhatott. 2011 áprilisában Újpest arcává vált. Zenéiben és interjúiban mindig büszkén beszél újpesti gyökereiről, és kapcsolatáról az Újpesti labdarúgó klubbal. Egyik legismertebb dala a témához kapcsolódóan az “Újpest a negyedem” című dala és videoklipje, emellett pedig minden olyan projektben szívesen vállal szerepet amely valamilyen módon a 4. kerülethez, vagy az újpesti focicsapathoz kapcsolódik.

Curtis zenei karrierje

“Curtis” néven kezdett el dalokat írni és azokat előadni. Első ismertebb száma az Újpest a negyedem, melynek klipjében Ganxsta Zolee is feltúnik egy rövidebb időre. 2009-ben kezdett el együtt dolgozni BLR-rel, akivel számos közös dalt készítettek el. 2011-ben állt össze Majkával, és indították el a Curtis-Majka közös projektet, amivel országos szinten is ismertté váltak. Első közös nagy országosan is ismertté vált slágerük a “Bomba vagy Baby” című daluk, majd ezt követte a még nagyobb reflektorfényt kapott szintén országos szinten elismerést kapott és zenei téren is sikert sikerre halmozó “Belehalok” című slágerük, melyben Curtis mellett BLR és Majka is kellett a sikerhez. Ezt követte a “Nekem ez jár” és a “Csak te létezel” című számok, melyben Kollányi Zsuzsi énekel. 2018 nyarán Szegeden jelentette be Majka a szétválásukat Curtis állítólagos dr*g problémái miatt.

Curtis több magyar zenésszel is jó kapcsolatot ápol, olyanokkal mint például az NKS, Emilio, G.w.M, Follow the Flow.

Curtis magánélete

2013-ban egy rövidebb ideig Csobot Adél párja volt. Amiről sok sajtóorgánum beszámolt 2014-ben, hogy egy szóváltást követően megverte akkori menyasszonyát Bettinát, tettét utólag elismerte, és nyilvánosan bocsánatot kért mindenkitől, és magától az érintettől is. “Ember vagyok, hibáztam! Vállalom és sajnálom! De azt is tudjuk, ok és okozat. Én is elítélem, amit tettem! Sosem gondoltam, hogy valaha is ilyet teszek.” – nyilatkozta később Curtis.

Curtis könyve

Csontos Róbert–Széki Attila: Curtis – csibészbiblia. Vallomás csajozásról, rapháborúról és a magyar focivalóságról; Art Nouveau, Pécs, 2015


Curtis interjú

Curtis Rap.hu Instagram Live interjú

2019. 07. – Curtis interjú ❌ Aranylemez, Hibrid, Fiatal Veterán

Curtis, vagyis Széki Attila neve szinte mindenki számára ismerősen cseng Magyarországon, de azoknak egészen biztosan akik követik a magyar rap világát. A magyar rap élet mára már egyik legismertebbé vált képviselőjével beszélgettünk nagyon őszintén és eszméletlen jó hangulatban amiben elmeséli Nektek hol tart a magánéletben, családilag mi van vele és milyen tervekkel készül még idénre. Attilához barátként tértünk vissza beszélgetni, így ez is már egyfajta garancia volt egy személyes hangvételű f*sza interjúhoz 🤜🤛. Az életmódváltást követően sok minden átértékelt az életében és megújult erővel készíti nektek a jobbnál jobb slágerek! Érintettük a magyar hiphop közösség egyes tagjaival való kapcsolatát. Azt tudtátok hogy Hibivel társas jógáznak a forgatások előtt. Ismeritek hogy nagy forma a kamerákon kívül is, de megnézve az interjút sok újabb infót tudtok majd róla.

Curtis interjú ❌ Aranylemez, Hibrid, Fiatal Veterán, Utolsó Utam

2018.09. – Curtis interjú

Curtis, vagyis Széki Attila neve sokak számára ismerősen cseng Magyarországon, illetve annak aki követi a magyar rap világát. Egyrészt ismerhetitek a foci által, ugyanis korábban az Újpest labdarúgó csapatánál rúgta a bőrt. Ezután következett a rap zene, és onnan még szélesebb tömegek előtt lett ismert a neve. Curtissel egy igazán királyat beszélgettünk, mert egy igazi laza csibész arc. Nézzétek meg és dobjatok egy feliratkozást is!
Nézzétek meg, és ha tetszett osszátok meg és kövessetek be minket Facen, Instán, és persze az oldalon mindig a legfrissebb újdonságok. ✌️

Curtis interjú – Rap.hu TV🎤


Curtis videók és klippek

Majka X Curtis X Király Viktor – Füttyös (2018)

Majka X Curtis – Csak te létezel (2014)

Majka Curtis BLR – BELEHALOK (2012)

Curtis – Újpest a negyedem! (2010)


Curtis diszkográfia