Estha B lett a Női Battle Aréna Bajnoka!

Idén került először megrendezésre a 2021es Female Rap.hu Battle Aréna első (1.) versenye! Utólag nézve a dolgokat ez szerencsére egy nagyon sikeres verseny volt és kiderült, hogy Magyarországon sok tehetséges női előadó létezik, akikről eddig nem tudtunk! A Battle mindig is a HipHop kultúra fontos részét képezte a színpadon fellépő MC-k között már egészen a kezdetektől fogva, így mi visszanyúlva a rap ezen részéhez, ezt szeretnénk még jobban megerősíteni a jövőben.

A 2021-es Női Rap.hu Battle Aréna nagy sikert és ismertséget hozott az előkelő helyen végzetteknek, valamint a Bajnoknak. Azt tudjuk, hogy a Battle Arénában bármi megtörténhet, bárhogyan alakulhat a továbbjutók sorsa. Az elődöntők igazán nagyon ütősek voltak színvonalukat tekintve, Jeanny vs. Estha B között nagyon szoros verseny alakult ki, hasonlóképpen Distress vs, Mylla között is. Bizonyos esetekben nagyon különböző stílust képviselnek az előadók és kemény dalokat hallottunk tőlük az egész verseny alatt! Az elődöntő után pedig Distress és Estha B került a döntőbe, amit végül Estha B nyert meg! Így mostantól ő viselheti a Magyarország Női Rap Battle Bajnoka címet egy éven keresztül, illetve ha a következő évben is elindul és megint megnyeri, akkor mindaddig ameddig nem tudják másik őt legyőzni. Ha valaki ügyes lehet akár három, vagy akár ötszörös Bajnoka is az Arénának. Gratulálunk mindenkinek! Nagyon komoly verseny volt Csajok!

A zsűritagok teljes listája pedig a következő volt: Giaj (AK26), Zenk (NKS), DJ B.A.S.S., Kicsi Tyson és Gaben (BSW)!

Ki jutott a Női Battle Aréna döntőbe?

  • Estha B vs. Distress

Estha B – Végleg

vs.

Distress – Egyszerű


Női Battle Aréna Elődöntő

  • Estha B vs. Jeanny
  • Distress vs. Mylla

Estha B – Kígyó

vs.

Jeanny – Estha B(eef)


Distress – Elmondom

vs.

Mylla – Útvesztő


Ki jutott a Top 4-be?

vs.


vs.


Miért is csináljuk a Battle Arénát?

A Battle mindig is a HipHop kultúra fontos részét képezte a színpadon szereplő MC-k között már a kezdetektől fogva, és mi visszanyúlva a rap ezen részéhez, ezt szeretnénk még jobban megerősíteni. A rap kultúra klasszikus időszakában úgy volt, hogy aki jobban szerepelt a rap csatákban, vagyis a Battleben az válhatott a rangosabb, elismertebb MC-vé, és a közönség őt éltette: Te vagy a legjobb? Mutasd meg!

Miért van külön verseny a rap csajoknak?

Mert véleményünk szerint a csajok nem kapnak elegendő teret és lehetőséget amit érdemelnének! Mi pedig megadjuk számukra ezt a lehetőséget, hogy megmutassák magukat a rap világ előtt.

Amúgy itt tudtok bővebben olvasni a korábbi 2020-as Battle Aréna valamint a legelső 2019-es Battle Aréna indulóiról és magáról a versenyről.

Miről szól a verseny?

A jelentkezők beküldenek egy saját dalt, amely eddig még sehol sem jelent meg, és sehol sem érhető el, nem kapott még sehol publicitást, és azzal indulnak el a versenyen. Mindig a Battle Aréna Zsűri tagok és a közönség együttes szavazata alapján dől majd el az, hogy ki jut tovább a következő körbe. A legjobb 4 jut tovább a következő körbe és egymással versenyeznek úgy, hogy akiket összepárosítanak, ők készítenek a számára összesorsolt ellenfélről egy Battle tracket. A Csapatok és MC-k között, egyenes kieséses alapon jut tovább mindig a győztes! Aki végül megnyeri a döntőt, az egyben megnyeri a fődíjat is, és ő válik Magyarország legjobb női Rap Battle MC-jévé!

Rap.hu Battle Aréna 2021

Indulás feltételei és a nevezés

Nevezés a versenyre: Küldjétek be saját dalaitokat. A beérkezett dalokat feltöltjük a Rap.hu YouTube csatornájára, majd ezt követően a közönség, valamint a szakmai zsűri szavazatai alapján választjuk ki azt a legjobb 4 MC-t és/vagy Csapatot akik között eldől majd az, hogy Ki lesz Magyarország legjobb Female Rap Battle MCje 2021-ben! Szóljatok a haveroknak, ismerősöknek, családnak, minden HipHop rajongónak hogy szavazzanak a Te/Ti videóitokra.

Nöi Rapper Female MC Battle Aréna

Beérkezés időpontja

A dalok beérkezési határideje: 2021.03.14. A nagy sikerrel zárult 2019-es és 2020-as Battle Aréna után, itt a következő nagy lehetőség, hogy 2021-ben megmutasd magad a világnak, és azt, hogy TE mit is tudsz valójában. Jelentkezz e-mailben ha indulni szeretnél a versenyen! Január végéig küdd el a dalod letöltési linkjét a marketing@rap.hu e-mail címre (Például Dropbox, Google Drive, Wetransfer vagy akár Zipshare).

Az elődöntő és döntő pontos menete

  • Minden dal kikerül a Rap.hu YouTube csatornájára 2021.03.14-ig. Azután egyből indul a szavazás a www.rap.hu oldalán!
  • A legjobb 4 közé kerülés időpontja: 2021.04.15. Ezen a napon lesznek bejelentve a továbbjutók nevei, és egyben a következő Battle körök sorsolás utáni párosítása is. Innentől számítva minden előadónak két hónapja van arra, hogy elkészüljön a következő induló dalával. Fontos: az elődöntőben is már videóklippet kell majd készítened!
  • Elődöntő kezdete: 2021.06.15. Majd egy hónapra rá a zsűri és a közönség (vagyis TI), együttesen döntötök a továbbjutók sorsáról, és így 2021.07.15-én jelentjük be a döntőbe továbbjutókat, valamint a Final Battle párosokat.
  • Döntő: 2021.09.15. Szeptember 15-én kerül majd ki a két döntőbe jutott induló videóklipje és 2021.10.15.-én lesz hivatalosan bejelentve annak a lánynak a neve, aki a 2021-es Female Battle Aréna verseny bajnoka lesz!

Kik lesznek a 2021-as Battle Aréna zsűritagjai?

Zenk (NKS)

Zenk

Giaj (AK26)

Giaj

DJ B.A.S.S.

DJ B.A.S.S.

Gaben (BSW)

Gaben BSW

 Kicsi Tyson

Kicsi Tyson

Hogy legyél majd a későbbiekben jobb a Battleben?

Légy kreatív! Olvass utána, szerezz minél több infót a másikról a neten vagy ismerősökön keresztül, és a másik MC által beküldött zenék és dalok alapján találj fogást a rajta. Ezek vonatkozhatnak a rap technikájára, a klipjére, a rapper vagy a csapat külsejére stb. Amit a zsűri és mi is díjazunk, az a kreativitás, eredetiség, a jó rímek, a rap technika és maga a flow. A közönség is ez alapján fog majd dönteni és szavazni az indulókról. Nem kell visszafognod magad, tarold le az ellenfeled! Szedd szét a rímeiddel, légy kreatív, savazd be annyira, hogy válaszolni se tudjon már az oltásra! Ez nem egy tehetségkutató hanem egy Battle rap verseny. Győzzön a jobb és a tehetségesebb!

Fődíj

A nyertes használhatja azt a címet, miszerint Ő „Magyarország 2021-es Female Rap Battle Bajnoka”, és ezzel a címmel mindaddig élhet, amíg ezt más, (például a következő évben) el nem nyeri tőle. Emellett országos ismertségre tesz szert. A győztes jutalma egy márkás ruhanyeremény és mindezek mellett kap még reklámfelületet, interjút és számos megjelenést a Rap.hu oldalán.

Ragadd meg a lehetőséget és jelentkezz még ma! Küldd el a letöltési linket a dalodhoz, vagy egyszerűen küldd egyből a marketing@rap.hu e-mail címre a kész dalod.


Pacsi Nektek!