Elindult a szavazás – Női Battle Aréna elődöntő

Nöi Rapper Female MC Battle Aréna

Idén először került megrendezésre a 2021es Female Rap.hu Battle Aréna versenye! Eljött a pillanat, hogy megosztjuk veletek, hogy kinek sikerült a továbbjutás az Elődöntőbe!

Itt tudtok bővebben olvasni a korábbi 2020-as Battle Aréna valamint a legelső 2019-es Battle Aréna indulóiról és magáról a versenyről.

Miért is csináljuk a Battle Arénát?

A Battle mindig is a HipHop kultúra fontos részét képezte a színpadon szereplő MC-k között már a kezdetektől fogva, és mi visszanyúlva a rap ezen részéhez, ezt szeretnénk még jobban megerősíteni. A rap kultúra klasszikus időszakában úgy volt, hogy aki jobban szerepelt a rap csatákban, vagyis a Battleben az válhatott a rangosabb, elismertebb MC-vé, és a közönség őt éltette: Te vagy a legjobb? Mutasd meg!

Ki jutott a Női Battle Aréna Elődöntőbe?

  • Mylla vs. Distress
  • Estha B vs. Jeanny

Elindult a szavazás! [Top 4]

Ezzel a szavazással elfogadom az adatvédelmi feltételeket


Női Battle Aréna Elődöntő


Ki jutott a Top 4-be?

vs.


vs.


Miért van külön verseny a rap csajoknak?

Mert véleményünk szerint a csajok nem kapnak elegendő teret és lehetőséget amit érdemelnének! Mi pedig megadjuk számukra ezt a lehetőséget, hogy megmutassák magukat a rap világ előtt.

Miről szól a verseny?

A jelentkezők beküldenek egy saját dalt, amely eddig még sehol sem jelent meg, és sehol sem érhető el, nem kapott még sehol publicitást, és azzal indulnak el a versenyen. Mindig a Battle Aréna Zsűri tagok és a közönség együttes szavazata alapján dől majd el az, hogy ki jut tovább a következő körbe. A legjobb 4 jut tovább a következő körbe és egymással versenyeznek úgy, hogy akiket összepárosítanak, ők készítenek a számára összesorsolt ellenfélről egy Battle tracket. A Csapatok és MC-k között, egyenes kieséses alapon jut tovább mindig a győztes! Aki végül megnyeri a döntőt, az egyben megnyeri a fődíjat is, és ő válik Magyarország legjobb női Rap Battle MC-jévé!

Rap.hu Battle Aréna 2021

Indulás feltételei és a nevezés

Nevezés a versenyre: Küldjétek be saját dalaitokat. A beérkezett dalokat feltöltjük a Rap.hu YouTube csatornájára, majd ezt követően a közönség, valamint a szakmai zsűri szavazatai alapján választjuk ki azt a legjobb 4 MC-t és/vagy Csapatot akik között eldől majd az, hogy Ki lesz Magyarország legjobb Female Rap Battle MCje 2021-ben! Szóljatok a haveroknak, ismerősöknek, családnak, minden HipHop rajongónak hogy szavazzanak a Te/Ti videóitokra.

Nöi Rapper Female MC Battle Aréna

Beérkezés időpontja

A dalok beérkezési határideje: 2021.03.14. A nagy sikerrel zárult 2019-es és 2020-as Battle Aréna után, itt a következő nagy lehetőség, hogy 2021-ben megmutasd magad a világnak, és azt, hogy TE mit is tudsz valójában. Jelentkezz e-mailben ha indulni szeretnél a versenyen! Január végéig küdd el a dalod letöltési linkjét a marketing@rap.hu e-mail címre (Például Dropbox, Google Drive, Wetransfer vagy akár Zipshare).

Az elődöntő és döntő pontos menete

  • Minden dal kikerül a Rap.hu YouTube csatornájára 2021.03.14-ig. Azután egyből indul a szavazás a www.rap.hu oldalán!
  • A legjobb 4 közé kerülés időpontja: 2021.04.15. Ezen a napon lesznek bejelentve a továbbjutók nevei, és egyben a következő Battle körök sorsolás utáni párosítása is. Innentől számítva minden előadónak két hónapja van arra, hogy elkészüljön a következő induló dalával. Fontos: az elődöntőben is már videóklippet kell majd készítened!
  • Elődöntő kezdete: 2021.06.15. Majd egy hónapra rá a zsűri és a közönség (vagyis TI), együttesen döntötök a továbbjutók sorsáról, és így 2021.07.15-én jelentjük be a döntőbe továbbjutókat, valamint a Final Battle párosokat.
  • Döntő: 2021.09.15. Szeptember 15-én kerül majd ki a két döntőbe jutott induló videóklipje és 2021.10.15.-én lesz hivatalosan bejelentve annak a lánynak a neve, aki a 2021-es Female Battle Aréna verseny bajnoka lesz!

Kik lesznek a 2021-as Battle Aréna zsűritagjai?

Zenk (NKS)

Zenk

Giaj (AK26)

Giaj

DJ B.A.S.S.

DJ B.A.S.S.

Gaben (BSW)

Gaben BSW

 Kicsi Tyson

Kicsi Tyson

Hogy legyél majd a későbbiekben jobb a Battleben?

Légy kreatív! Olvass utána, szerezz minél több infót a másikról a neten vagy ismerősökön keresztül, és a másik MC által beküldött zenék és dalok alapján találj fogást a rajta. Ezek vonatkozhatnak a rap technikájára, a klipjére, a rapper vagy a csapat külsejére stb. Amit a zsűri és mi is díjazunk, az a kreativitás, eredetiség, a jó rímek, a rap technika és maga a flow. A közönség is ez alapján fog majd dönteni és szavazni az indulókról. Nem kell visszafognod magad, tarold le az ellenfeled! Szedd szét a rímeiddel, légy kreatív, savazd be annyira, hogy válaszolni se tudjon már az oltásra! Ez nem egy tehetségkutató hanem egy Battle rap verseny. Győzzön a jobb és a tehetségesebb!

Fődíj

A nyertes használhatja azt a címet, miszerint Ő “Magyarország 2021-es Female Rap Battle Bajnoka”, és ezzel a címmel mindaddig élhet, amíg ezt más, (például a következő évben) el nem nyeri tőle. Emellett országos ismertségre tesz szert. A győztes jutalma egy márkás ruhanyeremény és mindezek mellett kap még reklámfelületet, interjút és számos megjelenést a Rap.hu oldalán.

Ragadd meg a lehetőséget és jelentkezz még ma! Küldd el a letöltési linket a dalodhoz, vagy egyszerűen küldd egyből a marketing@rap.hu e-mail címre a kész dalod.

Pacsi Nektek!