Dopeman – vadonatúj Interjú

DopeMan

Minden tudnivaló Dopeman-ről


Dopeman interjú

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

Dopemannel, vagyis Pityinger Lászlóval a magyar rap zene régi motorosával beszélgettünk kiváló hangulatban egy jót, mély témákat és viccesebb témákat is érintve. Dopeman számára nagyon fontos a véleménynyilvánítás különböző társadalmi témákban, hiszen amikkel egyetért, vagy amikkel éppen nem, annak is hangot ad vlogjaiban és különböző social media platformjain. Érintettük a buddhizmust, szóba került Kicsi Tyson, Ganxsta Zolee és Kartel sztorija is. Ez az adás szintén egy szuperül sikerült Instagram villáminterjúnk az eddig megjelentek közül, erről nézőink számára Dopeman Laci egymaga gondoskodott. A sok nevetés és jó hangulat garantált ebben a videóban is. Kommentelsz, lájkolsz megosztasz!Érdemes végignéznetek! @dopemantv #Dopeman #PityingerLaci #KicsiTyson #Wanted #LoryB #GanxstaZolee #magyarrap #magyarhiphop #hiphop #rap #rapponthu #interju

Ein Beitrag geteilt von Rap.hu (@rap.hu) am

A legdurvább DopeMan interjú ❌ Tyson, Majka, Mr. Busta, Killakikitt, Wanted Razo, Essemm, AK26


Dopeman élete és karrierje

DopeMan

DopeMan, polgári nevén Pityinger László, magyar rapper és zenei producer, aki 1974. március 20. –án látta meg a napfényt Budapest VIII. kerületében.

Dopeman élete

Budapest VIII. kerületében nőtt fel. Egy öccse KicsiDope, és egy húga van. Öccse Pityinger Péter, jazzgitáros. Dopeman egy VI. kerületi gimnáziumban érettségizett, utána jogot szeretett volna tanulni, de nem vették fel. Dolgozott videotékában és volt piaci árus is. Jó zenei érzéke (amelyet hegedülő nagyapjától, valamint gitározó apjától örökölt) és nagy dumája révén rappernek állt. Az egyik klubban megismerkedett Ganxsta Zolee-val, aki bemutatta őt néhány lemezkiadós ismerősének. Együtt csináltak egy demófelvételt is, de egyik kiadó sem kapott az alkalmon. Amikor Lory B. kilépett a Kartelből, akkor Ganxsta Zolee megkérte, hogy lépjen be hozzájuk. 1997-ben szerződést kötött a Magneoton-Warnerral, így decemberben megjelenhetett az első Dopeman-album. Jól Fordult a kocka – Dopeman, Viclaz El Presidente és a La Mafia Productions rendezésében. A lemezen édesapja gitározott, a hangszerelést pedig öccse vállalta magára. Művésznevét kedvenc együttesének azonos című dala után vette fel.

2013. szeptember 29-én részt vett az Együtt–PM és szövetségesei rendezvényén, melyen Bajnai Gordon is felszólalt, majd a szervezők ledöntötték az Orbán Viktort ábrázoló hungarocell szobrot. Dopeman a Himnusz trágársággal teli átdolgozását adta elő, majd belerúgott a szobor letört fejébe. 2014-ben a rendőrség garázdaság és nemzeti jelkép megsértése miatt gyanúsítottként hallgatta ki.[2] A bíróság a vád alól 2016 januárjában első fokon felmentette.

Dopeman Produceri pályája

Dopeman egy klubban találkozott Beat-tel és L.L. Juniorral. A két fiatal ott zenélt. A remek hangú Fatimát már régebbről ismerte. Képzeletben hozzá társította a két srácot is. Az ötlet nem csak neki tetszett meg, hanem a tehetséges fiataloknak is. Így alakult meg 1997-ben a Fekete Vonat nevű roma trió. MC Ducky az Ő produceri ténykedése mellett készítette el első önálló raplemezét.

Robby D. 2000. májusi Electric boogie lemezének öt számát – köztük a címadó dalt is – a Dopeman / El Presidente / Pityinger Péter team kreálta. 2000 őszén újabb önálló lemezt készített, a lemezbemutatóra 2001 márciusában került sor.

A Villa-rap elkészítése és a közös bulizások során barátkozott össze Majkával a Való Világ első szériájának ezüstérmesével, de a tíz hónapos együttműködés után véget ért a nagy haverság. A legújabb 2005-ben kiadott lemezén olyan előadók is közreműködtek, mint Emilio vagy MC Ducky.


Dopeman videók és klipek

Ganxsta Zolee&DopeMan- ADope+ADög (2015)

DopeMan- Eredeti gengszter (2008)

DopeMan- 8. kerületi mese(1997)


Dopeman diszkográfia

  • 1997: Dopeman– Fordult a kocka
  • 1999: Dopeman– Magyarország rémálma (Aranylemez)
  • 2000: Dopeman– Magyarország rémálma 2. – A strici visszatér
  • 2002: Dopeman– Az országház fantomja
  • 2004: Dopeman– A telep csicskája
  • 2005: Dopeman&Kicsi Dope– Aljas Pityinger fiúk
  • 2008: Dopeman– Mr. Pityinger … Az eredeti gengszter
  • 2012: Dopeman– Drogsztár

Korábbi Dopeman hírek

2018.10. – Dopeman & Dőke – ÍgyYo

Dopeman LaciDopeman és Dőke legújabb dala az „ÍgyYo” annyira friss, hogy pár órája került ki Dopeman Laci csatornájára. Egy igazi őszinte megmondó dal lett, de nem a negatív értelemben vett megmondós hanem az életet elfogadott fajtájú rap arról, hogy megbocsájt minden korábbi „ellenségének” úgy mint Majka és Mr. Busta.

Rappel a karmáról, életről és filozófiáról, a szeretetről a megbocsájtásól illetve minden egyéb olyan dologról, (mint ahogy ő is említi a saját maga kapcsán a dalban) és ami eddig DopeMan-től egy valóban szokatlan témaválasztás lett. Dőke refrénje igazán jó választás lett, nagyon elviszi a dalt és nagyon feldobja a produkció zenei hangzását is.

Dopeman old school rap-je illetve ez a poppos énekhangzás érdekes kombo lett, de tulajdonképpen el lehet mondani hogy egészen jó kis dal lett.

Aki rajong Laci munkásságáért annak valószínűleg be fog jönni, aki meg nem az eldönti hogy neki bejön e a motyó vagy nem.
Mindenesetre itt tudjátok megnézni és véleményezni.

DopeMan x Dőke: ÍgyYo Official Video