DopeMan & Dőke – ÍgyYo

DopeMan

Dopeman és Dőke legújabb dala az “ÍgyYo” annyira friss, hogy pár órája került ki DopeMan Laci csatornájára. Egy igazi őszinte megmondó dal lett, de nem a negatív értelemben vett megmondós hanem az életet elfogadott fajtájú rap arról, hogy megbocsájt minden korábbi “ellenségének” úgy mint Majka és Mr. Busta.

Rappel a karmáról, életről és filozófiáról, a szeretetről a megbocsájtásól illetve minden egyéb olyan dologról, (mint ahogy ő is említi a saját maga kapcsán a dalban) és ami eddig DopeMan-től egy valóban szokatlan támaválasztás lett. Dőke refrénje igazán jó választás lett, nagyon elviszi a dalt és nagyon feldobja a produkció zenei hangzását is.

DopeMan old school rap-je illetve ez a poppos énekhangzás érdekes kombo lett, de tulajdonképpen el lehet mondani hogy egészen jó kis dal lett. Aki rajong Laci munkásságáért annak valószínűleg be fog jönni, aki meg nem az eldönti hogy neki bejön e a motyó vagy nem.
Mindenesetre itt tudjátok megnézni és véleményezni.

DopeMan x Dőke: ÍgyYo Official Video


Minden tudnivaló DopeMan-ről

 


DopeMan élete és karrierje

DopeMan

DopeMan, polgári nevén Pityinger László, magyar rapper és zenei producer, aki 1974. március 20. –án látta meg a napfényt Budapest VIII. kerületében.

Budapest VIII. kerületében nőtt fel. Egy öccse KicsiDope, és egy húga van. Öccse Pityinger Péter, jazzgitáros. Dopeman egy VI. kerületi gimnáziumban érettségizett, utána jogot szeretett volna tanulni, de nem vették fel. Dolgozott videotékában és volt piaci árus is. Jó zenei érzéke (amelyet hegedülő nagyapjától, valamint gitározó apjától örökölt) és nagy dumája révén rappernek állt. Az egyik klubban megismerkedett Ganxsta Zolee-val, aki bemutatta őt néhány lemezkiadós ismerősének. Együtt csináltak egy demófelvételt is, de egyik kiadó sem kapott az alkalmon. Amikor Lory B. kilépett a Kartelből, akkor Ganxsta Zolee megkérte, hogy lépjen be hozzájuk. 1997-ben szerződést kötött a Magneoton-Warnerral, így decemberben megjelenhetett az első Dopeman-album. Jól Fordult a kocka – Dopeman, Viclaz El Presidente és a La Mafia Productions rendezésében. A lemezen édesapja gitározott, a hangszerelést pedig öccse vállalta magára. Művésznevét kedvenc együttesének azonos című dala után vette fel.

2013. szeptember 29-én részt vett az Együtt–PM és szövetségesei rendezvényén, melyen Bajnai Gordon is felszólalt, majd a szervezők ledöntötték az Orbán Viktort ábrázoló hungarocell szobrot. Dopeman a Himnusz trágársággal teli átdolgozását adta elő, majd belerúgott a szobor letört fejébe. 2014-ben a rendőrség garázdaság és nemzeti jelkép megsértése miatt gyanúsítottként hallgatta ki.[2] A bíróság a vád alól 2016 januárjában első fokon felmentette.

Dopeman Produceri pályája
Dopeman egy klubban találkozott Beat-tel és L.L. Juniorral. A két fiatal ott zenélt. A remek hangú Fatimát már régebbről ismerte. Képzeletben hozzá társította a két srácot is. Az ötlet nem csak neki tetszett meg, hanem a tehetséges fiataloknak is. Így alakult meg 1997-ben a Fekete Vonat nevű roma trió. MC Ducky az Ő produceri ténykedése mellett készítette el első önálló raplemezét.

Robby D. 2000. májusi Electric boogie lemezének öt számát – köztük a címadó dalt is – a Dopeman / El Presidente / Pityinger Péter team kreálta. 2000 őszén újabb önálló lemezt készített, a lemezbemutatóra 2001 márciusában került sor.

A Villa-rap elkészítése és a közös bulizások során barátkozott össze Majkával a Való Világ első szériájának ezüstérmesével, de a tíz hónapos együttműködés után véget ért a nagy haverság. A legújabb 2005-ben kiadott lemezén olyan előadók is közreműködtek, mint Emilio vagy MC Ducky.


DopeMan interjú

Sajnos jelenleg még nincsen aktuális DopeMan interjúnk.


DopeMan videók és klipek

Ganxsta Zolee&DopeMan- ADope+ADög (2015)

DopeMan- Eredeti gengszter (2008)

DopeMan- 8. kerületi mese(1997)


DopeMan diszkográfia

  • 1997: Dopeman- Fordult a kocka
  • 1999: Dopeman- Magyarország rémálma (Aranylemez)
  • 2000: Dopeman- Magyarország rémálma 2. – A strici visszatér
  • 2002: Dopeman- Az országház fantomja
  • 2004: Dopeman- A telep csicskája
  • 2005: Dopeman&Kicsi Dope– Aljas Pityinger fiúk
  • 2008: Dopeman- Mr. Pityinger … Az eredeti gengszter
  • 2012: Dopeman- Drogsztár