Busta Rhymes és a Flipmode Squad

Busta Rhymes

Busta Rhymes hip hop csapata a Flipmode megjelntette új zenéjét és a hozzá készített új videójukat ” The Conglomerate” címmel.

Igazi old school régi beat nyekereg alatta, és a srácok puritán körülmények között eltolják a maguk verzéit.
Mindenki aki nagy Busta Rhymes rajongó annak egyszer azért illik meghallgatnia az új szerzeményüket. Busta Rhymes-ról is igen régen hallottunk már, sajnos ő is igen csak eltűnt a hip hop frontvonalából, pedig anno egy “Break Ya Neck” dalra mekkorát lehetett bulizni nem?

Arany vagy platinalemez azért nem lesz a nótából, de jó tudni hogy léteznek ezek a srácok a múltból.

Itt leshettek rá.

Flipmode Squad Meets The Conglomerate


Minden tudnivaló Busta Rhymes-ről


Korábbi Busta Rhymes hírekHirdetés

2013.12. – Hamarosan

Hamarosan


Busta Rhymes élete és karrierje

Busta RhymesHirdetés

Trevor Tahiem Smith, Jr. ismertebb nevén Busta Rhymes aki Brooklynban New York államában az Egyesült Államokban született 1972. május 20.-án foglalkozását tekintve rapper, dalszerző, színész, aki jamaicai gyökerekkel bír és Grammy-díjra jelölték.

Busta Rhymes zenei pályája

East Flatbushban, Brooklynban született jamaicai szülők, Cherry Green és idősebb Trevor Smith gyermekeként. Zenei pályafutását 17 évesen kezdte a Leaders of the New School tagjaként. 1989-ben felvették a Future Without a Past című albumukat, amit 1991-ben jelentettek meg az Elektra Records jóvoltából. Két évvel később 1993-ban kiadták második albumukat a T.I.M.E. (The Inner Mind’s Eye)-t. A belső ellentétek és Busta Rhymes növekvő népszerűsége miatt a csapat feloszlott.

Rhymes 1996-ban szóló karrierbe kezdett, kiadta első kislemezét, a Woo Hah!! Got You All in Check-et, majd ezt követte a The Coming című album, amely platinalemez lett. 1997-ben jelent meg második albuma a When Disaster Strikes, melyről két kislemez jelent meg a Put Your Hands Where My Eyes Could See és a Dangerous. 1998-ban jelent meg az album harmadik kislemeze a Gimme Some More, amely a brit kislemezlistán 5. lett 1999 januárjában. Élvezte a transzatlanti sikert, majd áprilisban duettet énekelt Janet Jacksonnal, a What’s It Gonna Be?! bekerült az amerikai és az angol Top 10-be. Az album érdekessége továbbá, hogy Rhymes a Iz They Wildin Wit Us & Gettin’ Rowdy Wit Us? című számban először rappel, a dalban közreműködött Mystikal is.

Busta Rhymes albumok

2000-ben lemezszerződést írt a J Records-cal, majd egy év múlva kiadta bibliai témájú Genesis című albumát, amelyen olyan neves előadók működtek közre, mint Mary J. Blige, P. Diddy, Kelis és sokan mások. 2002-ben, Rhymes kiadta hatodik nagylemezét az It Ain’t Safe No More-t, amelyen szerepel a Mariah Carey-vel készült duett az I Know What You Want is. Az album megjelenése után Rhymes elhagyta a J Records-ot és Dr. Dre kiadójához, a Aftermath Entertainment-hez szerződött.

Hetedik stúdióalbuma, a The Big Bang, volt az első karrierje során, amely #1 lett. A nagylemez több mint 209 000 példányban kelt el és az első héten megszerezte első helyet a Billboard Top 200-as listán. 2008. július 17-én Rhymes elhagyta a Interscope/Aftermath kiadót, Jimmy Iovine-nal való nézeteltérése miatt.

A Back on My BS, a nyolcadik stúdióalbuma, 2009. május 19-én jelent meg, a Universal Motown kiadónál. Az album a Billboard 200-as listán az #5 helyen debütált, 56 000 eladott példánnyal.

Rhymes bejelentette, hogy már dolgozik következő, The Chemo című albumán.


Busta Rhymes interjú

Sajnos jelenleg nincsen aktuális Busta Rhymes interjúnk.


Busta Rhymes videók és klippek

Busta Rhymes – Break Ya Neck (2013)

Busta Rhymes, Mariah Carey – I Know What You Want (2014)


Busta Rhymes diszkográfia
  • 1996: Busta Rhymes- The Coming (Platina minősítés)
  • 1997: Busta Rhymes- When Disaster Strikes (Platina minősítés)
  • 1998: Busta Rhymes- E.L.E. (Extinction Level Event): The Final World Front (Platina minősítés)
  • 2000: Busta Rhymes- Anarchy (Platina minősítés)
  • 2001: Busta Rhymes- Genesis (Platina minősítés)
  • 2002: Busta Rhymes- It Ain’t Safe No More (Arany minősítés)
  • 2006: Busta Rhymes- The Big Bang (Arany minősítés)
  • 2009: Busta Rhymes- Back on My B.S.