Dé:Nash – Lehel Skrtje

Dé Nash

Itt az új magyar történelmet modern köntösbe öltöztető rapper Dé:Nash legújabb dala a Lehel Skrtje, amely ugye a történelmi Lehel kürtje valamint a modern rap szlogen összevonásából együttesen kialakított fantázianév.

Egy egész szókimondó dal lett, tele áthallássokkal és utalássokkal, de mindezt úgy teszi meg, hogy beleszövi az aktuális EU-s politikusokat az éppen aktuális politikiai kérdéseket is, és még a Sargentini-jelentésre is kitér.

A zenei alapot Fehéregyensúly követte el ahogyan magát a vágási munkálatokat is.
Dé:Nash-ről mindenképpen elmondható az hogy az egész magyar rapjátékban egyedi jelenség és egyelőre senki sem csinál még hasonlót sem mint ő jelenleg.

Csekkoljátok le az új muzsikát.

Dé:Nash – Lehel Skrtje


Korábbi Dé:Nash hírekHirdetés

2018.12. – Dé:Nash – Turul

De:NashDé:Nash „Turul” című dala hallgatása kapcsán azon kezdtem el gondolkodni, hogy ez most provokáció vagy a magyar történelmi idők előtti tiszteletadás modern köntösben „magyar modern” nyelvezetben.

Ezt a kérdést nyitva hagyom, illetve rátok bízom ennek megítélését a meghallgatását követően.

Ami mindenképpen elmondható hogy nagyon egyedi mind a hangzását mind pedig a megjelenését tekintve Dé:Nash.

A téma amiről szól a dal mindig aktuális és mindig fontos a múlttal illetve az eredetünkkel foglalkozni, tehát ezt pozitívan értékelem de abban nem vagyok teljesen biztos hogy ilyen nyelvi környezetben kellene egy ilyen témáról beszélnünk.

Nézzétek végig és véleményezzétek Dé:Nash „Turul” címet videlő újdonságát.

Dé:Nash – Turul