Élő Battle Aréna a Sneakerness keretein belül!

Battle Aréna Élő 2023

Az idei 2023-as Battle Aréna rendkívül különleges lesz, mivel első alkalommal rendezzük meg az élő Battle Arénát. Így élőben a színpadon állva fognak majd egymással párbajozni az előadók és acapellába fogják előadni a soraikat, és jobbnál-jobb punchline rímeiket.

Emellett pedig büszkén számolunk be neketek róla, hogy egy nagyon exkluzív és rangos fesztiválon kerül megszervezésre a 2023-as Rap.hu Battle Aréna, mégpedig a Sneakerness Budapest nemzetközi kiállítás és találkozó keretein belül!

Olyan különleges együttműködő partnerrel működünk együtt, aki nagyon közel áll a hiphop életstílushoz és tökéletesen kiegészítjük egymást a szubkultúrán belül.

Íme a legfontosabb tudnivalók:

 • Esemény: Rap.hu Battle Aréna 2023 – élőben a Sneakerness keretein belül!
 • Mikor: 2023.11.11-én és 2023.11.12-én
 • Hol: Budapest, Millenáris B épület.

Helyszín és Sneakerness

A “Sneakerness” Európa vezető sneaker eseménye! A Battle Aréna mellett sok esemény és kiállítás lesz a fesztiválon. Minden tudnivalót megtaláltok a fesztiválról itt: Sneakerness Budapest.

Kik lesznek majd a ringben?

Az idei Battle Aréna kizárólag meghívásos alapon működik! A fellépőket és a párbajozókat egy hónappal a rendezvény előtt fogjuk majd nektek bejelenteni, és onnantól számítva lesz lehetőségük felkészülni az ellenfelére. Az indulók névsora jelenleg még meglepetés, de mindenki aki az utóbbi években követte a Battle Arénát ismerni fogja az induló MC-ket. Emellett természetesen lesznek olyan előadók is, akik nem vettek még részt a Battle Arénában de maga a Battle Rap műfajában sikereket és jó eredményeket értek el.

Itt találod az utóbbi évek eredményeid:

Sneakerness Budapest 2023

Hogyan zajlik a verseny?

 • Összesen 8 előadót hívunk meg és 4 párbaj lesz. Így minden párbajból 1 nyertes kerül ki győztesen!
 • Acapellában, beat nélkül lesznek előadva a rímek. Itt található két battle videó, hogy még pontosabb képet kapjatok róla, hogyan fog zajlani az előadás:
 • Szombaton lesznek az első párbajkörök, vasárnap pedig a többi két párbajkör.
 • Az ellenfeleket kisorsoljuk, és egy hónappal a rendezvény előtt hirdetjük ki. Így minden előadónak 6 hét áll rendelkezésre felkészülni az ellenfélből.
 • Minden párbajban lesz egy oda- és egy visszavágó, majd a 4 x 16 sor után derül ki, hogy ki jutott tovább győztesként a párbajból. Mutatunk egy példát:
  • Rapper A: Első verzével indul (16 sor)
  • Utána válaszol Rapper B az első verzével (16 sor)
  • Azután ismét Rapper B érkezik a második verzével (16 sor)
  • És végül válaszol Rapper A a második verzével (16 sor)
 • Nem lesz Freestyle: Előre szeretnénk kihangsúlyozni, hogy nem egy freestyle battle-ről van szó, hanem acapellában előre megírt szövegeket fognak előadni, az ellenfélre “kihegyezve”.

Lesznek e további fellépők?

Igen, tervben vannak külön fellépők is, akik egy koncert keretén belül fellépnek. Hamarosan kiderül a fellepők névsora is!

Kik lesznek az idei zsűritagok?

Idén is a zsűritagok mellett az élő nézők véleménye is fontos lesz és élőben fognak “dönteni”. A szavazási hangsúly felosztás 50% – 50% lesz, szóval a nézők ugyanolyan aránnyal döntenek majd mint a zsűritagok. Hamarosan kiderül kik lesznek az exkluzív zsűritagok!

Mit lehet nyerni?

A Sneakerness keretein belül szponzorált nyereményeket kap mind a 4 nyertes. Amint megvannak a pontos nyeremények és a további fontos részletek, tájékoztatunk titeket róla.

Hogy lehet jelentkezni?

Hivatalosan sehol, de ha nagyon, nagyon szeretnétek látni egyes battle emszíket, vagy ötleteket dobtok fellepőkkel kapcsolatban akkor a rap.hu Instán írjatok ránk ;) Minden ötletet megfontolunk és a szerkesztőséggel közösen a zsűritagokkal egyeztetve átbeszéljük.