Ki került be a legjobb 4 közé?

Elindult a 2022-es negyedik Rap.hu Battle Aréna versenye! Az eddigi évek tapasztalatai alapján kijelenthető az, hogy ismételten egy kemény versenyre számítunk! Minden jelentkező dala odakerült a szakmai stáb elé és ha megfelelő volt hangmérnöki és más minőségi szempontból is, akkor jogot kapott az induláshoz.

Lejjebb találod az infókat és a verseny pontos menetét. Arra kérünk mielőtt bármit is kérdeznétek, először alaposan olvassátok el itt az oldalon látható leírást és verseny kiírást.

Tirpa, 4tress, Dopeman, Smithmusix és GYöReMiX! az idei 2022-es év zsűritagjai! Minden infó a 2021-es Battle Arénáról itt található.

Érkezik az Elődöntő – Véget ért a s szavazás!

Véget ért a harmadik szavazás és kiderült, hogy ki jutott tovább és került be a legjobb 4 közé. Lentebb bejelentettük a továbbjutók neveit és egyben a következő Battle körök párosítását. Szóval ki lett sorsolva az a 4 előadó, akik egymás ellen fognak csatázni. Innentől számítva minden előadónak két hónapja van arra, hogy elkészüljön a következő induló dalával. Július 1-én kerülnek ki a videóklipek!

2022-es Elődöntő:

 • Ferr vs. D-Fress
 • Koro vs. TøNy Nameless

Negyeddöntő

Véget ért az második szavazás és kiderült, hogy ki jutott tovább és került be a legjobb 8 közé. Lentebb bejelentettük a továbbjutók neveit és egyben a következő Battle körök párosítását. Szóval ki lett sorsolva az a 8 előadó, akik egymás ellen fognak csatázni, és a KO körben kiesnek egészen addig, ameddig a döntő szakaszáig elérve nem jut a verseny. Innentől számítva minden előadónak egy hónapja van arra, hogy elkészüljön a következő induló dalával.

2022-es Negyeddöntő:

 • Stealth Fury feat. Pogány Induló vs. TøNy Nameless
 • Ferr vs. Kenya
 • Gently da Spittah vs. D-Fress
 • D.T.FRANCY vs. Koro

Negyeddöntősök

 Koro – Disznóvágás vs. D.T.FRANCY

VS.

D.T.FRANCY – Szófia beszéd – vs. Koro


D-Fress – Szelíd Primer vs. Gently da Spittah’

VS.

Gently da Spittah’ – Rest In Bűz – vs. D-Fress


Kenya – Rep-lika vs. Ferr

VS.

FERR – MiniFeri vs. Kenya


TøNy Nameless – Kevesek vagytok vs. Stealth Furyfeat. Pogány Induló

VS.

Stealth Fury feat. Pogány Induló vs. TøNy Nameless


Kik a 2022-es Battle Aréna zsűritagjai?

Tirpa

Smithmusix

Smithmusix

 Dopeman

Dopeman

4tress

4tress

GYöReMiX!

GYöReMiX!-2021

Induló Dalok

Ferr


Gently da Spittah


D-Fress


Pogány Induló feat. Stealth Fury


Koro


TøNy Nameless


Kenya


D.T.FRANCY


Beérkezés időpontja

A dalok beérkezési határideje: 2022.01.25. A nagy sikerrel zárult 2019-es, 2020-as és 2021-es Battle Aréna után, itt a következő nagy lehetőséged arra, hogy 2022-ben megmutasd magad a világnak, és azt, hogy TE mire is vagy valójában képes egy éles verseny helyzetben. Ha indulni szeretnél jelentkezz e-mailben a versenyre! Január közepéig küldd el a dalod letöltési linkjét a marketing@rap.hu e-mail címre (Például Dropbox, Google Drive, Wetransfer vagy akár Zipshare).

A verseny pontos menete

 • A jelentkezési időszak 2022.01.25-ig tart. Szóval Január közepéig lehet jelentkezni a dalokkal. De minél hamarabb küldöd be számunkra, annál hamarabb kerülnek majd ki a csatornára!
 • Minden jóváhagyott dal felkerül a Rap.hu YouTube csatornájára 2022.01.31-ig. Azután 2022.02.01-én indul el a szavazás a www.rap.hu oldalán!
 • Amint véget ért a szavazás Február végén, kiderül az, hogy ki jutott tovább, és került be a legjobb 8 közé. Így 2022.03.01-e lesz a legjobb 8 közé kerülés időpontja. Ezen a napon jelentjük majd be a továbbjutók neveit és egyben a következő Battle körök párosítását is megejtjük sorsolással. Szóval innentől össze lesz sorsolva egymással az a 8 előadó, akik egymás ellen fognak csatázni, és a KO körben kiesnek egészen addig, ameddig a döntő szakaszáig elérve nem jut a verseny. Innentől számítva minden előadónak egy hónapja van arra, hogy elkészüljön a következő induló dalával.
 • Negyeddöntő kezdete: 2022.04.01-e. Majd egy hónapra rá a zsűri és a közönség (vagyis TI), együttesen fogtok dönteni a továbbjutók sorsáról, és így 2022.05.01-én jelentjük be negyeddöntő továbbjutóit, valamint a következő Battle párosait. Fontos: az elődöntőben a dalodhoz már videóklipet kell majd küldeni!
 • Elődöntő kezdete: 2022.07.01-e. Szóval, itt már a dalhoz leforgatott videóklippel együtt kell küldened. Egy hónappal később, a zsűri és a közönség ismét együttesen döntenek a továbbjutók sorsáról, majd ezt követően pedig 2022.08.01-én lesznek bejelentve azon továbbjutók nevei, akik egyúttal majd a Battle Aréna döntő párosát alkotják.
 • Döntő: 2022.10.01-e. Október 1-én kerül majd ki a két döntőbe jutott induló videóklipje és 2022.11.01-én lesz hivatalosan bejelentve annak a versenyzőnek a neve, aki megnyerte a 2022-es Battle Aréna versenyét!

Miért is csináljuk a Battle Arénát?

A Battle mindig is a HipHop kultúra fontos részét képezte a színpadon szereplő MC-k között már a kezdetektől fogva, és mi visszanyúlva a rap ezen részéhez, ezt szeretnénk még jobban megerősíteni. A rap kultúra klasszikus időszakában úgy volt, hogy aki jobban szerepelt a rap csatákban, vagyis a Battleben az válhatott a rangosabb, elismertebb MC-vé, és a közönség őt éltette: Te vagy a legjobb? Rajta, hát mutasd meg!

Miről szól a verseny?

A jelentkezők jelentkeznek és e-mailen keresztül beküldenek egy saját nevezési dalt. Fontos: olyan dal kell hogy legyen, amely eddig még sehol sem jelent meg, és sehol sem érhető el, nem kapott még sehol publicitást, és azzal indulhatnak el a versenyen. Mindig a Battle Aréna Zsűri tagok és a közönség együttes szavazata alapján dől majd el az, hogy ki jut tovább a következő körbe. A legjobb 8 jut tovább a következő körbe, és egymással versenyeznek úgy, hogy akiket egymással összepárosítottak, ők készítenek az egy párba sorsolt ellenfélről egy Battle tracket. A középdöntő után pedig jön az elődöntő, majd ezt követően a döntő, itt már a 4 indulónak videóklipet szükséges készítenie a dalaihoz. A Csapatok és MC-k között, egyenes kieséses alapon jut tovább mindig a győztes! Aki végül megnyeri a döntőt, az egyben megnyeri a fődíjat is, és ő válik Magyarország legjobb Rap Battle MC-jévé!

Rap.hu Battle Aréna 2022

Indulás feltételei és a nevezés

Nevezés a versenyre: Küldd el saját dalodat. A beérkezett dalokat feltöltjük a Rap.hu YouTube csatornájára, majd ezt követően a közönség, valamint a szakmai zsűri szavazatai alapján választjuk ki azt a legjobb 8 MC-t vagy Csapatot akik között eldől majd az, hogy Ki lesz Magyarország legjobb Rap Battle MCje 2022-ben! Szóljatok a haveroknak, ismerősöknek, családnak, minden HipHop rajongónak hogy szavazzanak a Te/Ti videóitokra.

Hogy legyél majd a későbbiekben jobb a Battle-ben?

Légy kreatív! Olvass utána, szerezz minél több infót a másikról a neten vagy ismerősökön keresztül, és a másik MC által beküldött zenék és dalok alapján találj fogást a rajta. Ezek vonatkozhatnak a rap technikájára, a klipjére, a rapper vagy a csapat külsejére stb. Amit a zsűri és mi is díjazunk, az a kreativitás, eredetiség, a jó rímek, a rap technika és maga a flow. A közönség is ez alapján fog majd dönteni és szavazni az indulókról. Nem kell visszafognod magad, tarold le az ellenfeled! Szedd szét a rímeiddel, légy kreatív, savazd be annyira, hogy válaszolni se tudjon már az oltásra! Ez nem egy tehetségkutató hanem egy Battle rap verseny. Győzzön a jobb és a tehetségesebb!

Fődíj

A nyertes használhatja azt a címet, hogy ő “Magyarország 2022-es Rap Battle Bajnoka”, és ezzel a címmel mindaddig élhet, amíg ezt más, (például a következő évben) el nem nyeri tőle. Emellett országos ismertségre tesz szert. A győztes jutalma egy márkás ruhanyeremény és mindezek mellett kap még reklámfelületet, interjút és számos megjelenést a Rap.hu felületein és oldalán.

Ragadd meg a lehetőséget és jelentkezz még ma! Küldd el a letöltési linket a dalodhoz, vagy egyszerűen küldd egyből a marketing@rap.hu e-mail címre a már kész dalod.

Pacsi Nektek!

[Szünetel a szavazás]

A zsűri és a közönség (vagyis TI), együttesen döntötök a továbbjutókról sorsásról. Fontos: Naponta csak egyszer tudsz a kedvencedre szavazni! Naponta ugyanarról az IP címről történő többszöri szavazás esetén minden leadott szavazatod érvénytelen lesz!

Ezzel a szavazással elfogadom az adatvédelmi feltételeket