Rap.hu Battle Aréna 2020

Angol Battle Arena 2020

Miért is csináljuk a Battle Arénát?

A Battle mindig is a HipHop kultúra fontos részét képezte a színpadon az MC-k között már a kezdetek óta, és mi visszanyúlva a rap ezen részéhez, ezt szeretnénk jobban megerősíteni. A rap kultúra klasszikus korszakában úgy volt, hogy aki jobb volt a Battle-ben az válhatott a rangosabb, elismertebb MC-vé, és a közönség őt éltette. Te vagy a legjobb? Mutasd meg! Nevezz be és mérettesd meg magad! Kövesd a versenyt és a friss infókat az oldalon, hogy ne maradj le semmiről!

Miről szól a verseny?

A jelentkezők beküldenek egy saját dalt, amely eddig még sehol sem jelent meg, és sehol sem érhető el, nem kapott még sehol publicitást, és azzal indulnak el a versenyen. Mindig a Battle Aréna Zsűri tagok és a közönség együttes szavazata alapján dől majd el az, hogy ki jut tovább a következő körbe. A legjobb 8 jut tovább a következő körbe, és egymással versenyeznek úgy, hogy akiket összepárosítanak, ők készítenek a számára összesorsolt ellenfélről egy Battle tracket. A középdöntő után pedig jön az elődöntő, majd ezt követően a döntő, ahol már a 4 indulónak 4 videóklippet szükséges készítenie a dalokhoz. A Csapatok és MC-k között, egyenes kieséses alapon jut tovább mindig a győztes! Aki végül megnyeri a döntőt, az egyben megnyeri a fődíjat is, és ő válik Magyarország legjobb Rap Battle MC-jévé!

Elindult a szavazás!

Ezzel a szavazással elfogadom az adatvédelmi feltételeket

Battle Arena 2020 logo

Indulás feltételei és a nevezés

Nevezés a versenyre: Küldjétek be saját dalotok. A beérkezett dalokat feltöltjük a Rap.hu YouTube csatornájára, majd ezt követően a közönség, valamint a szakmai zsűri szavazatai alapján választjuk ki azt a legjobb 8 MC-t/ csapatot akik között eldől majd az, hogy Ki lesz Magyarország legjobb Rap Battle MCje 2020-ban! Szóljatok a haveroknak, ismerősöknek, családnak, minden HipHop rajongónak hogy szavazzanak a Te/Ti videóitokra.

Beérkezés időpontja

A dalok beérkezési határideje: 2020.01.31. (Péntek). A nagy sikerrel zárult 2019-es Battle Aréna után, itt a következő nagy lehetőség, hogy 2020-ban megmutasd magad a világnak, és azt, hogy TE mit is tudsz valójában. Jelentkezz e-mailben ha indulni szeretnél a versenyen! Január végéig küdd el a dalod letöltési linkjét a marketing@rap.hu e-mail címre (Például Dropbox, Google Drive, Wetransfer vagy akár Zipshare).

Kik lesznek a 2020-as Battle Aréna zsűri tagjai?

DEEGO

Deego Battle Aréna zsűritag 2020

DJ GERYSSON

DJ GERYSSON Battle Aréna zsűri 2020

HIBRID

Hibrid - Battle Aréna zsűritag 2020

TKYD

Tkyd

 

YOUNG G

Young G Battle Aréna zsűritag 2020

Az elődöntő és döntő pontos menete

  • Minden dal kikerül a Rap.hu YouTube csatornájára 2020.01.31-ig. Azután 2020.02.01.-én indul a szavazási lehetőség a www.rap.hu oldalán!
  • A legjobb 8 közé kerülés időpontja: 2020.03.01. Ezen a napon lesznek bejelentve a továbbjutók, és egyben a Battle körök párosai is. Innentől számítva egy hónapja van minden előadónak arra, hogy elkészüljön a következő dalával.
  • Negyeddöntő kezdése: 2020.04.01. Majd egy hónappal rá a zsűri és a közönség (vagyis TI), együttesen döntenek a továbbjutókról, és így 2020.05.01-én jelentjük be a negyeddöntő továbbjutóit, valamint a következő Battle párosokat. Fontos: az elődöntőben már videóklippel kell majd jelentkezned!
  • Elődöntő kezdése: 2020.07.01. Szóval, itt már a dalhoz készített videóklippel kell indulni. Egy hónapra rá a zsűri és a közönség ismét együttesen döntenek a továbbjutókról, ezt követően pedig 2020.08.01-én lesznek bejelentve a továbbjutók nevei, akik egyúttal a Battle Aréna döntő párosát adják.
  • Döntő: 2020.10.01.: Október 1.-én kerül majd ki a két videoklip és 2020.11.01.-én lesz bejelentve annak a neve, hogy ki nyerte meg a 2020-as Battle Arénát!

Hogy legyél majd a későbbiebben jobb a Battleben?

Légy kreatív! Olvass a másik után a neten, és a másik MC által beküldött zenék és dalok alapján találj fogást a rajta. Ezek vonatkozhatnak a rap technikájára, a klippjére, a rapper vagy a csapat külsejére, stb. Amit a zsűri és mi is díjazunk, az a kreativitás, eredetiség, a jó rímek, a rap technika és maga a flow. A közönség is ez alapján fog majd dönteni és szavazni. Nem kell visszafogni magad, tarold le az ellenfeled! Szedd szét a rímeiddel, légy kreatív, savazd be annyira, hogy válaszolni se tudjon már rá! Ez nem egy tehetségkutató hanem egy battle rap verseny. Győzzön a jobb és a tehetségesebb!

Fődíj

A nyertes használhatja azt a megnevezést, hogy ő “Magyarország Rap Battle Bajnoka 2020”, és ezzel a címmel mindaddig élhet, amíg ezt más, (például a következő évben) el nem nyeri tőle. Emellett országos ismertségre tesz szert. A győztes jutalma egy márkás ruhanyeremény, és mindezek mellett kap még reklámfelületet, interjút, és számos megjelenést a Rap.hu oldalán.

Ragadd meg a lehetőséget és jelentkezz még ma! Küldd el a letöltési linket a dalodhoz, vagy egyszerűen küldd egyből a marketing@rap.hu e-mail címre a kész dalod.

Pacsi Nektek!

2019-es Battle Aréna

A 2019-es Rap.hu Battle Aréna, egy vadonatúj kezdeményezés volt részünkről, amely nagy sikert és ismertséget hozott az előkelő helyen végzetteknek. Többen, a verseny után, széles média ismertségre tettek szert, itt olyan indulókra gondolunk mint Manuel, (Mnl Side), Zseethoven, vagy Gun. Az utolsó 8 közé került MC névsora: Kidriver, Gun, Knozah’B., Zseethoven, Renduleteszendulet, Prock The MC, 2Betű, és DEN.  Gondolom azt sokan tudjátok, hogy a döntőt végül a 45 indulóból, szorosan ugyan, de a tapasztalt és tehetséges Knozah’ B. nyerte meg, és ő viselheti egy éven keresztül a Magyarország Rap Battle Bajnoka 2019 címet.