Elindult a szavzás! – Battle Aréna 2024

Battle Aréna Zsüritagok 2024

Elindult a 2024-es hatodik Rap.hu Battle Aréna versenye! Lejjebb olvashatod az összes infót és a verseny pontos menetét.

Bigmek, Essemm, Laza Laca, Tiah, G.w.M. és Saiid az idei 2024-es év zsűritagjai.

Véget ért az elődöntő és kiderült, hogy ki került be a legjobb 8 közé. A következő előadók lettek összesorsolva egymással és egymás ellen csatáznak.

KO körben kiesnek egészen addig, ameddig a döntő szakaszáig nem ér el a verseny.

Elindult a szavazás. Június 9-ig lehet szavazni:

  • P8ER vs swAMP
  • Kenya vs Nick Name
  • Nobodeer vs Escéhá
  • Zayo vs ZÉ
Ezzel a szavazással elfogadom az adatvédelmi feltételeket

P8ER

swAMP

Kenya

Nick Name

Nobodeer

Escéhá

Zäyo

A zsűri és a közönség (vagyis TI), együttesen döntötök a továbbjutókról sorsásról. Fontos: Naponta csak egyszer tudsz a kedvencedre szavazni! Naponta ugyanarról az IP címről történő többszöri szavazás esetén minden leadott szavazatod érvénytelen lesz!


Kik a 2024-es Battle Aréna zsűritagjai?

Essemm

Essemm

Bigmek

Bigmek

G.w.M.

G.w.M.

Laza Laca

Laza Laca

Tiah

Tiah

Saiid

Saiid


A dalok beérkezésének időpontja

A dalok beérkezési határideje: 2024.02.16. A nagy sikerrel zárult eddigi Battle Arénák után, itt van számodra a következő nagy lehetőség arra, hogy megmutasd magad a nagyvilágnak, és kiderül az, hogy TE mire is vagy képes valójában egy éles versenyhelyzetben. Ha indulni szeretnél jelentkezz e-mailben a versenyre, akkor január közepéig küldd el a dalod letöltési linkjét, de ne magát a dalt, a marketing@rap.hu e-mail címre (Például Dropbox, Google Drive, Wetransfer vagy akár Zipshare).

Az eddigi évek tapasztalatai alapján szinte biztosan ki merjük jelenteni azt, hogy ismételten egy kemény verseny elé nézünk! Minden jelentkező dala eljut a szakmai stáb elé, és amennyiben megfelelő volt hangmérnöki és más minőségi szempontból is az adott anyag, akkor jóváhagyásra kerül az induláshoz.

Arra kérünk, mielőtt bármit is kérdeznétek, hogy először alaposan olvassátok el itt az oldalon megtalálható leírást és a versenyleírást. Nagyon fontos: olyan dallal kell indulnotok, amely eddig még sehol máshol nem jelent meg, semmilyen más platformon nem érhető el, nem kapott még sehol publicitást, és csak azzal lehet indulni a versenyen. Aki ilyen dallal indul, vagy nem tartja be ezt a szabályt, diszkvalifikálásra, vagyis kizárásra kerül a versenyből.

A verseny pontos menete

  • A jelentkezési időszak 2024.02.26-ig tart. Szóval Február közepéig tudtok jelentkezni a dalaitokkal. De minél hamarabb küldöd be számunkra, annál hamarabb kerülnek majd ki a csatornára!
  • Minden jóváhagyott dal felkerül a Rap.hu YouTube csatornájára 2024.02.28-ig. Azután 2024.03.01-én indul el a szavazás a rap.hu oldalán!
  • Amint Március végén véget ért a szavazás, kiderül az is, hogy ki jutott tovább a következő körbe, és ki került be a legjobb 8 közé. Így 2024.04.01-e lesz a legjobb 8 közé kerülés időpontja. Ezen a napon jelentjük majd be a továbbjutók neveit és egyben a következő Battle körök párosítását is megejtjük sorsolással. Szóval ekkor lesz összesorsolva egymással az a 8 előadó, akik egymás ellen fognak majd csatázni, és a KO körben kiesnek egészen addig, ameddig a döntő szakaszáig nem ér el a verseny. Innentől számítva minden előadónak egy hónapja van arra, hogy elkészüljön a következő battle dalával.
  • Negyeddöntő kezdete: 2024.05.01-e. Majd egy hónapra rá a zsűri és a közönség (vagyis TI), együttesen fogjátok eldönteni a továbbjutók sorsát, és így 2024.06.01-én jelentjük be negyeddöntő továbbjutóit, valamint a következő Battle kör párosait. Fontos: az elődöntőben majd a dalodhoz már videóklippel együtt kell érkezned!
  • Elődöntő kezdete: 2024.08.01-e. Szóval, itt már a videóklipes dallal együtt kell beküldened. Egy hónappal később, a zsűri és a közönség ismét együttesen döntenek a továbbjutók sorsáról, majd ezt követően pedig 2024.09.01-én lesznek bejelentve azon továbbjutók nevei, akik egyúttal majd a Battle Aréna döntő párosát alkotják.
  • Döntő: 2024.11.01-e. November 1-én kerül majd ki a két döntőbe jutott induló videóklipje és 2024.12.01-én lesz hivatalosan bejelentve annak a versenyzőnek a neve, aki megnyerte az idei 2024-es Battle Aréna versenyét, és viselheti Magyarország Battle Aréna Bajnoka címet!

Miért is csináljuk a Battle Arénát?

A Battle mindig is a HipHop kultúra fontos részét képezte a színpadon szereplő MC-k között már a kezdetektől fogva, és mi visszanyúlva a rap ezen részéhez, ezt szeretnénk még jobban erősíteni. A rap kultúra klasszikus időszakában úgy zajlott, hogy aki jobban szerepelt a rap csatákban, vagyis a Battleben az válhatott a rangosabb, elismertebb MC-vé, és a közönség őt ünnepelte: Te vagy a legjobb? Rajta, hát mutasd meg!

Itt találod az utóbbi évek Battle Aréna eredményeid:

Miről szól a verseny?

A jelentkezők e-mailen keresztül beküldik indulási dalukat, amivel neveznek. Fontos: olyan dal kell hogy legyen, amely eddig még sehol sem jelent meg, és sehol nem érhető el, nem kapott még sehol publicitást, és azzal indulhatnak el a versenyen. Mindig a Battle Aréna Zsűri tagok és a közönség együttes szavazata alapján dől majd el az, hogy ki jut tovább a következő körökbe. A legjobb 8 jut tovább a következő körbe, és egymással versenyeznek úgy, hogy akiket egymással összepárosítanak, ők készítenek az egy párba sorsolt ellenfél elleni küzdelemhez egy Battle tracket. A középdöntő után pedig jön az elődöntő, majd ezt követően a döntő, itt már a 4 indulónak videóklipet szükséges készítenie az induló dalhoz. A csapatok és MC-k között, egyenes kieséses alapon jut tovább mindig a győztes! Aki végül megnyeri a döntőt, az egyben megnyeri a fődíjat is, és ő válik Magyarország legjobb Rap Battle MC-jévé!

Battle Aréna Zsüritagok 2024

Indulás feltételei és a nevezés

Nevezés a versenyre: Küldd el saját dalodat. A beérkezett dalokat feltöltjük a Rap.hu YouTube csatornájára, majd ezt követően a közönség, valamint a szakmai zsűri szavazatai alapján választjuk ki azt a legjobb 8 MC-t vagy Csapatot akik között eldől majd az, hogy Ki lesz Magyarország legjobb Rap Battle MCje! Szóljatok a haveroknak, ismerősöknek, családnak, minden HipHop rajongónak hogy szavazzanak a Te/Ti videóitokra.

Hogy legyél majd a későbbiekben jobb a Battle-ben?

Légy kreatív! Olvass utána a másiknak, szerezz minél több infót a másikról a neten vagy ismerősökön keresztül, és a másik MC által beküldött zenék és dalok alapján találj fogást a rajta. Ezek vonatkozhatnak a rap technikájára, a klipjére, a rapper vagy a csapat külsejére stb. Amit a zsűri és mi is díjazunk, az a kreativitás, eredetiség, a jó rímek, a rap technika és maga a flow. A közönség is ez alapján fog majd dönteni és szavazni az indulókról. Nem kell visszafognod magad, tarold le az ellenfeled! Szedd szét a rímeiddel, légy kreatív, savazd be annyira, hogy válaszolni se tudjon már az oltásra! Ez nem egy tehetségkutató hanem egy Rap Battle verseny. Győzzön a jobb és a tehetségesebb!

Fődíj

A nyertes használhatja azt a címet, hogy ő “Magyarország Rap Battle Bajnoka”, és ezzel a címmel mindaddig élhet, amíg ezt más, (például a következő évben) el nem nyeri tőle. Emellett országos ismertségre tesz szert. A győztes jutalma egy márkás ruhanyeremény és mindezek mellett kap még reklámfelületet, interjút és számos megjelenést a Rap.hu felületein és oldalán.

Ragadd meg a lehetőséget és jelentkezz még ma! Küldd el a letöltési linket a dalodhoz, vagy egyszerűen küldd egyből a marketing@rap.hu e-mail címre a már kész dalod.

Pacsi Nektek!

Rap.hu Battle Aréna 2024

[Szavazás!]

Ezzel a szavazással elfogadom az adatvédelmi feltételeket