Kool Savas feat. Nessi – Deine Mutter

Kool Savas

Megjelent a német hiphop zenei élet régi klasszikusának a legújabb közös dala „Deine Mutter” címen.

A dal egészen erősen nyitott a uenei megosztókon és mind a Sido mind pedig King Kool Savas rajongók nagyon szeretik az új dalt.

Elmondható az hogy a 44 éves Savas sem felejtett még rappelni, mint ahogy a nála 6 évvel fiatalabb másik raplegenda Sido sem.
A dalban felcsendülő női hang a refrén résznál egészen üdítően hat az egész dalra, és a beat is igazán jól kiegyensúlyozza az egész művet mint egy fajta komplex keretet adva neki.

Nekem nagyon tetszik! Nektek is?

Mellékeltük nektek a dal eredeti német szövegét, így aki kedvet érez egy kis német gyakorláshoz az nyugodtan megteheti.

Kool Savas feat. Nessi – Deine Mutter

Deine Mutter eredeti német szövege:

[Hook: Nessi]
Und deine Mutter hat es immer gewusst
Aus dir wird nichts mehr
Aus dir wird nichts mehr
Sie sieht schwarz, yeah

[Part 1: Kool Savas]
Geboren, um zu scheitern, doch lebe für den Triumph
Was für Mitte der Gesellschaft?! Ich geb’ nix auf ihre Gunst
Niemand dachte, dass ich hochsteig’ wie’n Heliumballon
Die Bonzenkinder pumpen diese Songs, als kämen sie von unten
Papas Kohle kauft dir viel, was keinen Wert besitzt
Sie sagen, du kannst ändern, wie du wirkst und nicht woher du bist
Dicka, ich hab’ nie ‘n Hehl daraus gemacht
Ihr redet, doch ich halt’ die Fäden auf jeder Ebene in der Hand
Nicht zu glauben, aber ich hab’ meine Träume verwirklicht
Aus dem Kreuzberger Viertel, wo sie wissen woll’n: „Deutsch oder Türkisch?“
Und heute ist das Geheule groß, denn sie sind weg
Doch ich bin da, sag, wie der Neid auf deiner Zunge schmeckt
Ich gönn’ dir wie du mir gönnst, hoffe, du erstickst daran
Seit zwei Jahrzehnten woll’n sie mir erzähl’n, es ginge nicht mehr lang
Tausendmal abgeschrieben, tausendmal ist nix passiert
Über tausend Songs publiziert und dann hat’s boom gemacht
Ich hör’ sie reden

[Hook: Nessi]
Und deine Mutter hat es immer gewusst
Aus dir wird nichts mehr
Aus dir wird nichts mehr
Sie sieht schwarz, yeah
Und deine Mutter hat es immer gewusst
Aus dir wird nichts mehr
Aus dir wird nichts mehr
Sie sieht schwarz, yeah

[Part 2: Kool Savas]
Hab’ das Schicksal überlistet, diese Story neu bestimmt
Gebe Kickdown auf der Piste, denn ich weiß, wohin ich will
Hab’ es ausprobiert und durchgemacht, erlebt und für mich abgehakt
Vergiftete Blicke, doch sie durchdringen nicht das Schild
Sie wollten mich ficken, drum musst’ ich’s allein schaffen
Denn die Ratten fühl’n sich nur groß, wenn sie dich kleinmachen
Ich kann mich erinnern, wie sie unten in der Waldemar-
straße 68 vor der Tür auf mich gewartet hab’n
Dort wurd’ es mir auf einen Schlag bewusst, Freunde werden Feinde ohne Grund
Du weißt nicht, was in den meisten so schlummert
Spiel nur nach ihren Regeln, doch ich reih’ mich nicht ein
Leben in ‘nem Kartenhaus, ich komm’ und reiße es ein
Und wer bist du, dass du mir was sagst? Sie kommen nicht mehr klar
Wenn sie seh’n, wie die Dinge laufen könn’n, das habt ihr nicht erwartet
Kein Gespräch mit ihnen, jede Silbe wär’ zu viel
Geboren, um zu scheitern, doch ich geh’ als Sieger durch das Ziel, eh
Ich hör’ sie reden

[Hook: Nessi]
Und deine Mutter hat es immer gewusst
Aus dir wird nichts mehr
Aus dir wird nichts mehr
Sie sieht schwarz, yeah
Und deine Mutter hat es immer gewusst
Aus dir wird nichts mehr
Aus dir wird nichts mehr
Sie sieht schwarz, yeah

[Bridge: Nessi]
Vielleicht bist du heute jemand
Trotzdem bleibst du für uns niemand
Und deine Mutter hat es immer gewusst, yeah
Aus dir wird nichts mehr, aus dir wird nichts mehr

[Hook: Nessi]
Und deine Mutter hat es immer gewusst
Aus dir wird nichts mehr
Aus dir wird nichts mehr
Sie sieht schwarz, yeah
Und deine Mutter hat es immer gewusst
Aus dir wird nichts mehr
Aus dir wird nichts mehr
Sie sieht schwarz, yeah


Minden tudnivaló Kool Savas-ról


Korábbi Kool Savas hírekHirdetés

2018.08. – Kool Savas és Massiv új videoklipje

Kool SavasMost jelent meg Massiv és Kool Savas zsír új közös dala és videoklipje, amely az „Ohne meine Crew geht nix”, magyarul a „Bandám nélkül nem megy” címet kapta a rapper kollaborációtól.

A dalt előbb dobták ki promóciós szempontból, és ezt követte aztán a színekben és effektekben gazdag látványos képi anyag.

A dalhoz készült klipnek a további érdekessége az, hogy Kool Savas egyetlen egy csúnya szó nélküli, káromkodás mentes verzét tol benne, az összes szó ki van belőle némítva.
A produceri munkáért J.S. Kuster a.k.a Tengobeatz volt a felelős. Az „Ohne meine Crew geht nix” Massiv következő albumán a „M10 II” nevet viselő vadonat új korongon lesz majd megtalálható.
Minden valószínűség szerint, jó pár alkalommal adják majd elő közös színpadon állva ezt a dalt a rapperek. Nekem bejött a dal, de ellenőrizzétek ti is, hogy minden rendben van e vele.

Massiv feat. Kool Savas – Ohne meine Crew geht nix


Kool Savas élete és karrierje

Kool SavasHirdetés

Kool Savas polgári nevén Savaş Yurderi; 1975. február 10-én született Aachenben egy német rapper. Az 1990-es évek közepe óta aktív a berlini hip-hop színpadon. A formációban való részvétel révén M.O.R. és Nyugat-Berlini férfiassága Sava első kiemelkedését szerzett. Egyéni albumai A legjobb életem, halott vagy életem napja, Aura és mártírok, valamint az One with Azad és a Disconnected Personality a Xavier Naidoo-val sikeresen sikeresek. Kool Savas az egyik legbefolyásosabb német rappernek és a Battle Rape egyik legfontosabb képviselőjének.

Kool Savas karrier

Fiatal kora és zenei kezdetek

Kool Savas 1975-ben született polgári nevén Savaş Yurderi-ként, egy török ​​apa fia és egy német anyától Aachen városában. Amikor Yurderi egy éves volt, szülei költöztek vele az apja származási országába, Törökországba. Az apja politikailag részt vett, ami letartóztatásához és végül öt év börtönbüntetéshez vezetett. Ekkor Yurderi édesanyja a fiával elmenekült Aachenbe. A börtön vége után apja visszatért Németországba. A család Berlinben Kreuzberg kerületben egyesült, amikor Yurderi tizenegy éves volt. Az 1990-es évek elején Yurderi politikailag kezdett foglalkozni. Például részt vett a neonáciákkal vagy deportálásokkal szembeni demonstrációkban. Ugyanakkor elkezdett angolul rap. Főként az amerikai rapperekre irányult, akik a hip-hop nyugati partjainak áramlásából származtak, mint például Too Short, Compton’s Most Wanted, Ice Cube és MC Eiht. Yurderi később megjelent a hip-hop műhelyekben. Ezeknek az eseményeknek a részeként találkozott Fumanschu rapperrel, akivel Los Angelesbe utazott.

Munkája kezdetén a hiphop zenész Yurderi megjelent a Juks álnév alatt. 1995-ben találkozott az Ono rapperrel a Walkin ‘Large csoportjával. Együtt két éven keresztül alakultak ki, a hip-hop duo alapelemek. Yurderi korai nevét Savaş polgári névvel változtatta meg Kool Savasban. Mivel a „Savaş” a „háború” török ​​szó, a színpad nevét „hidegháborúnak” lehet fordítani. Az Egyesült Államokba való utazása után úgy döntött, hogy a jövőben németül írja szövegeit. Fumanschu és Justus mellett együtt felvette a Masters Of Rap dalát. 1996-ban ez a kiindulópont a hip-hop csoport névadója, a Rap. M.O.R. A következő években különböző rapperek egészítették ki, többek között Jack Orsen, Big Derill Mack és Taktloss. Ez utóbbival Savas 1997 a nyugat-berlini férfias duo. Ugyanebben az évben Hoes, Flows, Moneytoes megjelent egy 50 egységes limitált kiadásban, kompakt kompakt kazetta formájában. 1999-ben az album CD-ként és vinilként került kiadásra. 1997-ben Yurderi színészként szerepelt a testvér filmben, a testvérek – Kardeşler, a német-török ​​rendező, Thomas Arslan.

1999 júniusában megjelent az egyetlen LMS / meleg rapperrel, az első szólójátékossal, Kool Savas-val, a Da Da Need To Da Records címkén. A zenei társasággal való kapcsolatfelvétel akkor következett be, amikor Astrid Milewski rendezőnek volt egy Savas szalagja Chris Maruhn-nek, a Juice-nak a hip-hop magazin főszerkesztőjének. Ezután másolatokat küldött a Show-Down, a Four Music és a Put Da Needle To Da Records címkékre. Csak Peter Sreckovic a Put Da Needle To Da Records-ból érdeklődést mutatott. Egy nagyobb hírnév, Savas, 2000-ben érte el az egyetlen és a kísérő zenei videó, a Rap of King, a Plattenpapzt termelővel való közös produkciót. Ugyanebben az évben követte a Nyugat-Berlin második albumát Battle Kings néven. Ez volt Kool Savas és Taktloss utolsó együttműködése. Mivel Taktloss szintén az M.O.R. nyugdíjba vonult, az első és egyidejűleg már nem képviseltette részvételét a Kool Savas NLP csoportja – neuro-lingvisztikai programozás már nem képviseltette.

Kool Savas ismertté válása

2001-ben jelent meg a Haus & Boot, az EP és az énekes, Valezka. A kísérő videót az MTV zenei csatorna is sugározta. Az önálló karrierjének további előmozdítása érdekében Savas rövid idő múlva elhagyta a Rap mestereit, akiknek fennmaradó tagjai a mai napig különböző csoportokban tevékenykednek. Továbbá elválasztotta a címkét, Put Da Needle To Da Records-ot. A szétválasztást viták kísérik. Így Sreckovic kezdetben nem hagyta jóvá a rapper kilépését cégéből. Savas válaszolt a Free Savas akcióval és egy Sreckovic-féle Fuck Peter nevű darab ellen. 2002 elején Savas alapította saját hip-hop zene címkéjét, az Optics Records-ot, a Sony BMG zenei cég alvállalkozójaként. Valezka mellett az általa felfedezett Eko Fresh rapper, valamint a Melbeatz és a DJ Nicon gyártója is szerződést kötött. Ezután együttesen alakították ki az optikai személyzetet és a Mixtape 1. kötetben megjelent optikát. 2002. november 4-én megjelent a Savas debütáló albuma, a Legjobb életem napja. Ez a 6-os számot érte el a német albumdiagramoknál, és a rapper kereskedelmi áttörését képviseli, a Battle Rap tipikus változatán kívül Savas személyes témáival foglalkozik az első albumán, beleértve a vegetarianizmus meggyőződését is.

2003 augusztusában elhagyta az első Eko Fresh-ot és később Valezka Optik Recordsot. A Kool Savas és az Eko Fresh elválasztása több hónapos mediális vitát eredményezett. Különösen a 2004 vége óta megjelent darab a The Settlement of Eko Fresh, amelyben Savas Bushido mellett Fler, MC Rene és Sido támadnak, ami számos résztvevő zenei választ ad. Kool Savas 2005 februárjában válaszolt a The Judgement dalával. Ebben a Savas-ban az előbbi kapzsiságot veti be. A műsor videója sikeres lett a zenei állomások és a Kool Savas egyik legnépszerűbb darabjának programjában. A rapper koncertjei több éven át döntődnek.

2004-ben megjelent az összeállítás, a legjobb napok számítanak és az egyetlen OK! Melbeatz által, amelyen a Savas első ízben hallható a Hamburg Samy Deluxe mellett. Egy másik együttmûködés 2005-ben történt meg az Azad rapperrel, a One album formájában. Mindkét hip-hop zenésznek már több éve volt barátsága. Az egyik a német albumdiagramon 5. lett. Mindemellett mindkét rapper a 4-es egyedüli All-One-on keresztül jelent meg először Stefan Raab környezetében a TV-ben. A kapu, Amar, Ercandize és testvére, Sinan újjáépített Savas című albumának kiadása mellett. A tagokat bemutatták a Mixtape The John Bello történetében az Optik Recordsban. Később az optikai személyzetet Kaas és Franky Kubrick egészítette ki, valamint Moe Mitchell énekes, akit Savas már 2003-ban találkozott. Mitchell azóta több éven keresztül fellépett úgynevezett back-up rapperként, Kool Savason koncerteken. A zenei cég minden művésze bemutatta magát az Optik Takeover! Ugyanebben az évben Savas is megjelent a hip-hop harci verseny tűzvészében, Németországban.

Kool Savas albumai

2007. november 2-án megjelent a Savas második Tot vagy Alive szólóalbuma. Ez a német albumdiagramokhoz # 10-re emelkedett. Emellett Svájcban és Ausztriában is elhelyezkedett. Ugyanebben az évben Savas először hangszínészként jelent meg. Az epizódhoz a pokol a földön a South Park animációs sorozatát átvette a The Notorious B.I.G. német hangját, amely a tizedik évfordulója alkalmából integrálódott. 2008 júliusában Kool Savas bejelentette az Optik Records címkéjének feloldását. A John Bello Story II keverékének megjelenésével és az azt követő turnéjával az összes címkézőművész John Bello 2 címmel – végül a Free Tour 2009 januárjában – véget ért a cég tevékenysége. Ezután Savas az Essah Entertainmentet önálló címkének és foglalási irodának alapította önmagának és más művészeknek. Az EP-t 2009-ben a Juice magazin exkluzív kiegészítőjeként tették közzé. Mi az S.A.V. korábban? Egy évvel később követte a John Bello Story III-at, amelyhez először a Melbeatz mellett dolgozott, számos különböző hip-hop termelővel. A Kachelmann-folyamat során Kool Savs ismételten kommentálta Jörg Kachelmann-t sértő módon. Ez aztán kereset formájában követelte az ilyen nyilatkozatok kihagyását és a pénzbeli kártérítést. A berlini kerületi bíróságon Yurderi-t súlyos személyes jogsértés miatt ítélték el 10 000 eurós bírságra.2011 novemberében a Savas kiadta harmadik albumát Aura címen az Essah Entertainment címkén. Ezzel a rapper elérte az első helyet a német és svájci térképeken. Ezenkívül Aura aranyrekordot kapott 100 000 darab értékesítésével. 2012-ben a Savas először az Aura Tour címet viselő turnéját fejezte be. Ezután követte „Kool Savas és a Rendkívüli Mcees Liga” egy közös koncertsorozatot Olli Banjo, az Orsons és Laas Unltd. Buddy Ogün és a komikus Laas Unltd. Ennek során felvette a Savas biztonsági rapperjeinek szerepét, amelyet azóta tölt be. Az Aura készítési folyamatában Savas először együttműködött a R & B énekes Xavier Naidoo-val. A Naidoo-t az Aura-dalban és az LMS 2012-es zárócikken is hallhatjuk. Az utóbbi termelés a két művész közös albumára hivatkozott. A Savas és a Naidoo 2012 szeptemberében kiadta ezt Duo Xavas néven a Split Personality Naidoo Records és Essah Entertainment címen. Az együttes már nem jött vissza, a duó részt vett Stefan Raab zenei verseny Bundesvision Song Contest 2012 kezdeményezésében, amit nyerhet. Ne nézz vissza, amikor több mint 150.000 darab eladott arany státuszt. Az album megosztott személyisége az első helyen állt Németországban és Svájcban. Németországban platina rekordot is kapott.2014. április 1-jén a Savas alapította az Essah Media független kiadót. Ennek eredményeként az Essah Entertainment azóta csak foglalási ügynökségként szolgált. Augusztus végén a címke forgalmazási megállapodást írt alá a Sony Music-szal.  A mártírokkal 2014. november 14-én követték a negyedik szólóalbuma kiadását. Ez a harmadik lemezként a német és az 1. helyen állt a svájci diagramok közül. Ausztriában a kiadvány elérte a 3. pozíciót. 2015 elején Savas 22 városban rendezett koncertet „Martyrs Tour” címmel. Ennek részeként a rapper kizárólag a Rapape Genius-t értékesítette. Június végére a mártírok arany státuszt értek el, több mint 100 000 darab eladásával. Decemberben Savas ismét turnézott. A hét részből álló sorozat neve: „Miért rapping? 2. túra „.
2016 októberében megjelent az Essahdamus keveréke. Németországban, Ausztriában és Svájcban elérte a 3. számú táblázatot, így a Kool Savas valaha is a legsikeresebb kereskedelmi formája volt. 2017 januárjától a Savas koncerteket szervez Németország, Ausztria és Svájc 30 városában, „Essahdamus Tour” címmel.
A Sido-val együtt a Kollaboalbum Royal Bunker-t 2017. szeptember 29-én adták ki, a berlini címke és a Berlin-Kreuzberg névtelen pincéjének nevét kapta. Az elmúlt években Németország egyik leggyakrabban várt albuma, amely Németországban, Ausztriában és Svájcban elérte az 1-et. A Kool Savas és a Sido a Royal Bunker mini-túrán 7 német városban indulnak 2018. január 6-án.

Savas és a politika

Savaş Yurderi egy politikailag elkötelezett családi otthonból származik. Apja, Fazli Yurderi szerint a „háború” török ​​szó odaítélése a „nemzeti felszabadítási mozgalmakhoz” és az 1970-es években az elnyomás elleni globális küzdelemhez kapcsolódik. Mivel Yurderi szülei saját identitásuknak tekintik őt, vágyakoztak arra is, hogy a „gondolkodásmódjuk egy részét” is felvegyék a nevükbe. a dalszövegei, hogy elkerüljék a vádakat. Ezzel ellentétben már a hip-hopon kívül is tevékenykedett tizenévesként a neo-nácik vagy a deportálások ellen. Az album megjelenésével az életem legjobb napja Savas is alkalmanként kezdte beépíteni a szociokritikus szempontokat zenéjébe.
2005 óta a Yurderi különböző projektekben vett részt. Különösen az intenzív állatállomány elutasítása központi kérdés, amelyet nyilvánosan képvisel a PETA állatjogi szervezet támogatásával. Ezzel együtt népszerűsíti a vegetáriánus étrendet, amelyet 18 éves kora óta követett . 2005-ben a Yurderi is részt vett a vitatott kampányban, amit Ön Németország, amely egy új német nemzeti érzéssel foglalkozott. Továbbá beszél a kannabisz ellen, mint mérgező. Részt vett a kábítószer-megelőzési kampányban a CanNObis-ban, és az általános kábítószer-tilalmakról készített interjúkban.
A Yurderi többször is részt vett a Mein Kiez projektben, az én elképzelésemben, amelyben a fiatalokkal való bántalmazást és rasszizmust kezeli, és elősegíti a kreativitást. Az egyik ilyen művelet eredményeképpen a Sky a Zene videó volt. Támogatja a Viva con Agua vízügyi kezdeményezést és a Visions for Children-et. A Hiphop.de-val együttműködve 2014-ben a Savas különböző ruhadarabokat árusított, és a pénzt a Bremerhavenben a Verein Sonnenblume e.V.-nek adományozta.
Stílusosan Kool Savas munkáját nagymértékben a hip-hop alrégió harc rap. A fiktív vagy valódi ellenfeleket a sprechgesang megtámadja nyelvileg kreatív formában, és saját képességeiket különösen pozitív módon kiemelik. Ezt az eseményeket, az úgynevezett „csatákat” valósítják meg, amelyekben a közönség előtt két színpadon álló ellenfél hajtja végre a verbális versenyt. Savas a szóbeli érvelés elveit egyéni művészként és M.O.R. és a nyugat-berlini férfias stúdiófelvételei. Ezen dalok közül néhányat konkrét emberekkel szemben disztrócaként vették fel, mint például a The Judgement, amely elsősorban az Eko Fresh ellen irányul, de a MC Rene-vel is szó szerint lebontja a hip-hop zenészeket, mint a Nina MC, Cappuccino vagy Fettes Brot, vagy a Renexekution. meg kell támadni. Általában azonban a dalszövegek egy vagy több fiktív ellenfél ellen irányulnak, mint az All in one-ban: „jobban áramlom, ha köhögök, rím” jobb nyelv nélkül, és a tüdő nélkül kétszer annyi levegő van, mint a mikrofonon. ” Mind a saját személyemelkedése, mind az ellenfél lecsökkentése gyakran nyelvi értelemben, mint a versek példájánál, szexuálisan kapcsolódik.” A Rap nem öröm, hanem gyűlölet. Bitches látnak engem a mikrofonon, és a knickereik nedvesek. Az én pintem, mint egy cég, megbízott: én zerficke és a legénységed. A Hookers lógnak a seggemben, mert Kool Savas vagyok. A tartalmi szinten a Savas néha személyes témákkal foglalkozik az életem legjobb napja óta. Például a család fontossága, amely részben a felvételekben is részt vesz, ismétlődő téma. Savas maga is kijelentette, hogy a John Bello Story III keveréke óta különös hangsúlyt fektetnek a „tematikus dalokra”, amelyek kiemelkednek a dalokról, amelyekben „mindez a hollóról szól” .

A Savas zene és a fogadás fontos aspektusa a rapperek áramlása. Ez magában foglalja a ritmikus tervezést, valamint az ének és kíséret minták csatolását a hip-hop zenében. Az áramlás fontossága ellenére eddig kevéssé zenét elemeztek. A Kool Savas-t különböző bemutatási módszerek jellemzik. Például a The Proof (2007) számot az előadás tempóváltozásai jellemzik, míg Neongelb (2001) folyamatosan bemutatásra kerül. Savas maga is hangszerként írja le hangját, amelyet atlétikusan képez, hogy összehasonlítsa a „szintet a jazz solistákkal vagy gitárosokkal”, mint Jimi Hendrix. Az áramlás elemzése matematikai szempontból hasonlít az ő szemszögéből: „A rap verseket, mint a számokat és pontokat látom, mint a mátrixban. Már az N.W.A-nál értettem: Egy rövid mondatot tesznek az elején, majd egy szünetet, majd egy hosszú mondatot.  Azóta mindig láttam az ütemet a fejemben: Bumm-tschack-bumm-bumm-tschack. És a szavak és a szótagok között a pontokban és számokban. ” Egyes esetekben a komplex rímelési struktúrák az egyetlen motiváció a zene mögött, így az erőforrásaink optimális felhasználása (2011),” csak 30 különböző ragpad „lenne. Mutassa be a verést. A Savas-beszélgetés zenei kíséretét a hip-hop veri. A saját korai dalai, mint például az LMS vagy a meleg rapper gyártása során nagy munkájának nagy része, beleértve a teljes debütáló albumot is, a hip hop gyártó Melbeatz vezette. Mindketten 1994-ben találkoztak, és először ugyanabban a graffiti legénységben voltak, a Sleepwalkers aktívak. Végül Savas elmondta neki, hogy az Akai S900-n alapuló vereséget produkál. Azóta Savas gyártójaként dolgozik, és több mint tíz éve partnere volt. A hip-hop produkciók részben más zenei darabok mintáin alapulnak. Más esetekben nem használták más dalok eredeti felvételeit, hanem a stúdióban felvett részleteket. A jellegzetes hip-hop ütemek mellett a Savas-ban is megtalálhatók a G-Funk-hoz rendelhető dalok (Keep it Gangsta, 2002) vagy az elektro-rap (Techno Pilot, 2010). A Moe Mitchell és a Xavier Naidoo közötti együttműködés révén az újabb dalok is megtalálhatók a Soul és az R & B.

Savas eredményei és elnyert díjai

A Kool Savas díjat kapott mind az eladási, mind a zenei díjakért, valamint a ranglistájú szavazásokért. Már a debütáló albuma „A legjobb élet napja” már több mint 100 000 darabot adtak el. Savas szólóalbumai, az Egy projekt, az Optik Takeover! és az osztott személyiség, valamint a John Bello Story II és a John Bello Story III is eljutott a német albumdiagramok első tízébe. A harmadik album Aura 2012 decemberében jutalmazta az Impala Gold-mal. Ezt független címkékkel kiadott kiadványok kapják, amelyek 75 000 értékesítéssel rendelkezhetnek. 2013 elején a Savas az Aura albumán eladott 100 000 darab aranyrekordot kapott. Legnagyobb kereskedelmi sikere a Xavier Naidoo-val dolgozó Kool Savas volt. Az album megosztott személyisége a német albumtáblák első rangjára helyezkedett el, és egy aranyrekordot követő értékesítési hét után ítélték oda. Három hónappal a megjelenése után eladták a 200 000 albumot, amely platina-rekordot kapott. Svájcban 30 000 darab eladott aranyat ért el. Ausztriában a díj Golden Record formában is volt.

Az eddigi legsikeresebb Kool Savas című műsor már nem jön vissza. 2012. december közepére Németországban 150 000 darabot értékesítettek. Így a műsor már nem tér vissza a rapper első dalához, aki aranyrekordot kapott. Svájcban az egyén 15 000 értékesítés után aranyrekordot is kapott. Később, összesen 30 000 egység értékesítésével, az egyetlen platina státusz követte.

Kool Savas 2003-ban megkapta az első releváns nemzeti zenei díját a VIVA Comet formájában a Hip Hop nemzeti kategóriában. 2005-ben az MTV zenei csatorna című filmjének „A megítélése a sikerről” című videója kifejlesztett. A Total Request Live charterprogram részeként a nézők a zenei videót elsőként a műsor 20 kiadásában szavazott. Ennek eredményeként a rapper volt az első zenész, aki megkapta az MTV TRL Golden Tape díját. A legtöbb médiafigyelem 2012-ben megnyerte a Bundesvision Song Contest győztes versenyét. Ebben a Kool Savas-ban és Xavier Naidoo-ban még nem vettek részt a dalszereplésükben. Ezen kívül Savas hat jelölést kapott az Echo számára. 2003-ban, 2004-ben, 2005-ben és 2012-ben egyéni művészként képviseltette magát a művész / művész / csoport HipHop National kategóriájában. Azad-al együtt 2006-ban és Xavier Naidoo 2013-val jelöltek ki. Különösen a legnagyobb hiphop magazin, a Hiphop.de éves árai mellett, a Kool Savas rendszeresen megtisztította és még ma is a leggyakoribb győztes.

Ellentmondások és szövegei

A Savas-szövegek gyakran vita indultak. Különösen a rapperként végzett munkájának kezdetén a szövegeket a médiában pornográf, misognista és homofób jellegűek. Például a „Hooker, a vége felé fújt, az időm szoros. Anyád kívülről vár, és a péniszét az arcán „akarja” a dalból, amit még a gyakorlatban példázhat a Savas szövegében. Ennek eredményeképpen Németország egyik legvitatottabb válogatója lett. A média képviselői és a női szövetségek mellett a hip-hop jelenet Hannes Lohhoz hasonlóan támadta meg a rapperet. A kritika középpontjában a 2000-ben megjelent LMS és a meleg rapperek és az EP állt. Hannes Loh a 2002-es Hip-Hop szövegekben „szexista és homofób nyelv egyik úttörőjének” nevezte Savas-t. A Savas által vezérelt „új német harci erőszak” kifejlesztése helyettesítette a hip-hop eredeti „tiszteletreméltó egymás mellé” a „Bármely áron feltételezett tabu törés, ami sértő módon bármilyen megalázást tesz lehetővé.”

A Gay Rapper játékot mind a homofóbia, mind a szex és az erőszak közötti lírai kapcsolat miatt bírálta. A dal belső felismerése miatt Sookee rapper, a „szexista nyelv és a” meleg „kifejezés az ifjúsági nyelvben pejoratív melléknévként jött létre.” A Savas korai munkájának egyes részeinek kritikája A kiskorúakat veszélyeztető médiumok szövetségének vizsgálata a szövetségi vizsgabizottság által. 2001. március 31-én az EP miért csapkod? indexelt, amely alapján már nem lehet 18 éven aluli fiatalok részére értékesíteni vagy hirdetni. Az indexelés szempontjából a tesztközpont a Pimplegioneah, 16/2 és a Miért csapkodott? Az egyetlen LMS-et 2001. július 31-én is indexelték. A dalon kívül az LMS is az érintett dallamcsapók. 2005-ben Kool Savas távolodott el korábbi szövegeitől. Különösen a misognista átjárók tekintetében nem törekszik arra, hogy hallgatókat befolyásolják, hogy tiszteletlen hozzáállást alakítsanak ki a nők iránt.

2012-ben a Rejtett pálya Hol van most az albumból osztott személyiségből egy széles vételben. Ebben az összefüggésben számos zenei újságíró vádolta a Naidoo-t és a Savas homofóbiát. Különösen kritikus volt a gyermek moleszterek egyenlősége a dalban lévő melegekkel Míg számos kiemelkedő hip-hop zenész támogatta Xavát, a Linksjugend Solid egyesület büntetőeljárást nyújtott be a két zenész és a felelős zenei címkék ellen. A Die Linke ifjúsági szervezetének nevezett indokként a komoly támadást és a gyilkosságot és a nyugtalanságot kéri. Savas és Naidoo azt állították, hogy nem egyenlőek a homoszexualitással és a pedofíliával, és nem akarnak erőszakot követelni. Mannheim ügyész nem látott gyilkosságot. A hirdetésben található felbujtás nem volt felismerhető

Kool Savas befolyása

Kool Savas tartják Németország egyik legbefolyásosabb rapper. Az 1990-es években, a német hip-hop képviselte középen csak képviselői a német középosztály. Mind a zeneipar és a média kerülni rap, amely témája az „a társadalmi nyomor, hétköznapi rasszizmus és a gazdasági kizsákmányolás.” Savas tudott az alakja a saját multikulturális háttér nem kifejezetten hangsúlyozza a Battle repce, egyformán „ifjúsági központokban, mint középiskolás diákok” megünnepelni sikerét ezzel megtörve az uralkodó „merev határok között, Deutschrap»és Migrantenrap« a stilisztikai tájékozódás a” hardcore harci repce volt „, mondta Juice szerkesztő Chris Maruhn előtt Savas az úttörők, mint Mózes Pelham és konkrét Finn ott élt Németországban, de szerzett csak az általa jelenti. Kool Savas volt „Paraméter [meghatározott], amelyre épül fel mások később egész pályát.” Sőt, Savas tartják az olyan dalok, mint LMS társ-alapítója a német pornó repce, amellyel szemben a későbbi fő képviselője nőgyógyász és a King orgazmus Egy-orientált.

A hatás Savas’ különösen abból a tényből, hogy a névadási vele számos jól ismert rapper, mint egy modell. Itt a korai művek vagy a debütáló album kiemelve a legjobb nap az életemben, mint egy nagy befolyása részben. A csoport K.I.Z. és a rapper Grim104, Prince Pi és Kurt Hustle hangsúlyozta interjúk, mennyire fontos a korai harci rap felvételeket. Ezzel szemben, Olli Banjo, MoTrip és Ahzumjot különösen dicsérte a legjobb nap az életemben. Továbbá a hip-hop zenész Kaas, valamint a duó Genetikk pont hivatkozva Savas’ a saját szövegek az ő befolyása. A rapper kedvenc, Visa Vie, Automatikk, Morlockk dilemma, Alpa Gun, Laas UNLTD. és Fler hangsúlyozta interjúk fontosságát Savas’. Flers közös projektek Silla nevezte alapján West maskulin Südberlin férfias. A csoport Zugezogen maskulin utal, hogy a duo. A kiadványok Savas’ lehetne elérni rangsor a ranglistákon zenei kritikusok gyakran. Például a zenei magazin felsorolt ​​album intro kapák, áramlások, Moneytoes száma 8 fő Deutschrap album az 1990-es években.  Egy különszám Rap Németországban, a hip-hop magazin Juice megkérdezett 2008 elején a különböző DJ-k, rapperek, gyártók, hip-hop és újságíró címkét az alkalmazottak kedvenc album. Itt négy albumot Savas’ tetejére helyezzük, 20. A legjobb nap az életemben pozícionálta magát rank 5 Battle Kings 14. helyen, kapák, áramlások, Moneytoes a 15. és NLP rangsorolt

Kool Savas interjú

Sajnos jelenleg nincsen aktuális Kool Savas interjúnk.


Kool Savas videók és klippek

Savas & Sido „Neue Welt” feat. Lakmann (2017)

Xavier Naidoo & Kool Savas „Schau nicht mehr zurück” (2012)

Kool Savas, Azad – All 4 One (2009)

Kool Savas diszkográfia

   • 2002: Kool Savas- Der beste Tag meines Lebens
   • 2004: Kool Savas- Die besten Tage sind gezählt
   • 2007: Kool Savas- Tot oder lebendig
   • 2011: Kool Savas- Aura (Arany minősítés)
   • 2014: Kool Savas- Märtyrer (Arany minősítés)