Kendrick Lamar fellép a Sziget Fesztiválon

Kendrick Lamar





Kendrick Lamar Grammy-díjas rapper is csatlakozott ahhoz a kezdeményezésehez, melyhez eddig már több más neves előadó is, miszerint a közönség soraiból tiltsák ki az okostelefonokat, mégpedig azért, hogy ne tudjanak felvételeket készíteni a rajongók a koncertről, illetve képeket se lehessen készíteni a showról, mert az hosszú távon rontja a show feelingjét, és üzletileg sem előnyös a zenészeknek. Számos koncerthelyszín, egy ideje már korlátozza a képi tartalmak rögzítését az események alatt, amivel úgy tűnik, egyre több zenészegyetért és támogatja azt. Többek között olyan előadók mint Alicia Keys, Guns N’ Roses, vagy akár Kendrick Lamar. Többen közleményt adtak ki, melyben arról tájékoztatják a rajongóikat, hogy koncertekeken ezentúl egy alkalmazás segítségével tudják majd blokkolni a telefonok használatát. Napjaink egyik legnépszerűbb előadójának Kendricknek a stábja azzal érvelt a döntés mellett, hogy ők így szeretnék megóvni és még emlékezetesebb élménnyé tenni Kendrick “brand”-jét. Arról egyelőre nincs még pontos információnk, hogy a Sziget Fesztiválon megrendezésre kerólő koncerten is bevetik-e a blokkolót, de mi úgy gondoljuk, hogy sajnos valószínűleg igen. De ettől függetlenül mi is alig várjuk azt, hogy élőben láthassuk augusztus 8.-án szerda este 21:30-kor Lamart Budapesten a Szigeten. Gyertek el ti is!

Minden tudnivaló Kendrick Lamarról


Korábbi Kendrick Lamar hírek



Hirdetés

2018.05. – Kendrick kiakadt pedig a saját szövege

Kendrick Lamar koncertjein rendszeresen megtörténik, hogy rajongókat hív fel a show közben a színpadra, és ezen szerencsések vele együtt rappelik el a “m.A.A.d. City” című dal szövegét.Ez most sem történt másképpen Hangout Festen, Alabamában sem. A dalból idézünk egy kisebb részletet:

“Man down
Where you from, n*gga?”
“Fuck who you know, where you from, my n*gga?”
“Where your grandma stay, huh, my n*gga?”
“This m.A.A.d city I run, my n*gga”

A történet egyszerű lenne, és tulajdonképpen nem érdemelene különösebben bejegyzést sem, de egy Delaney nevű, elég magabiztos lányt hívott fel maga mellé a színpadra. Annak rendje és módja szerint el is indult a szám, a lány pedig szó szerint rappelte a Kendrick Lamar saját maga által írt szövegét. Utólag hibának bizonyult. Delaney ugyanis fehér bőrű lány, és az ő szájából a rapper rasszista sértésnek vette a N**ga szót. Lamar le is állította a lányt, aki először nem is tudta mi történt. Azt kérdezte “Nem vagyok elég klassz neked tesó? Aztán a rapper közülte vele, hogy ki kellett volna sípolni a “N” betűs bizonyos szót. Ezután Delaney bocsánatot kért a művésztől, de azért hozzátette, hogy ő csak úgy rappelte a szöveget, ahogy azt Lamar megírta. A közönség ki is fütyülte durván. Ennek ellenére kapott még egy esélyt, ahol ugyan már nem mondta ki Azt A Bizonyos Szót, de elrontotta szöveget. Lamar le is állította az egészet, majd leküldte a lányt a színpadról.Szóval ha valaki majd a Szigeten odakeveredne Kendrick Lamar mellé a színpadra, nagyon vigyázzon, hogy nehogy szó szerint rappelje a szöveget, illetve az N-betűs szót sípolja inkább ki saját maga. Persze csak, ha fehér. Akkor ki az elfogult?Ti mit gondoltok erről a hírről? Kinek volt igaza, a lánynak aki szó szerint azt énekelte amit a kedvence, vagy a rappernek, aki megsértődött azon hogy valaki saját szövegét szó szerint rappelte el vele egy színpadon állva.


Kendrick Lamar élete és karrierje

Kendrick Lamar

Egy amerikában született előadóművész, aki Kendrick Lamar Duckworth néven egyik nyári hónapban látta meg a fényes napot Comptonban Kaliforniában, 1987. június 17.-én amerikai rapper, dalszerző, és producer.



Hirdetés

A kis Kendrick a mendemonda szerint 8 éves korában látta először a televízióban 2Pac valamint Dr. Dre közös “California Love” című azóta is világkörben nagy ismertségnek örvendő videoklipjét, amely akkora hatást gyakorolt a lelkére,főleg hogy Californiáról szólt, ahol ő is született, hogy saját maga bevallása szerint ez a szikra adta meg a lökést ahhoz, hogy ott tartson, ahol jelenleg tart. 16 évesen készítette el első saját demo anyagát, akkor még K-Dot művésznévvel, ami egy helyi kiadó, a Top Dawg Entertainment lemezcég figyelmét is felkeltette, így mivel teszett nekik Lamar anyaga, és látták az ifjúban a tehetséget, ez lett Kendrick az első lemezkiadója. Ezt követően az évek során folyamatosan különböző mixtapeket készített, melyek által egyre nagyobb és nagyobb ismertségre, és hallgatótáborra tett szert, ezáltal folyamatosan növelve sikerét, és hírnevét. Az első nagy igazi áttörésre a 2010-ben megjelent “Overly Dedicated” album megjelenéséig kellett várnia, ez indította az igazi ismertség és a világhírnév felé. Ezen album megjelenését követően, még többe figyeltek fel rá, köztük a west coast rap élő legendája, André “Dr. Dre” Young is. Miután látta az “Ignorance is bliss” című dalhoz készült videóklipet a YouTube-on, úgy gondolta, megkínálja egy lemezszerződéssel a szintén Comptonból származó rappert, és egyengeti zenei karrierjét. A lemezszerződést követő évben Kendrick Lamar függetlenként adta ki első stúdió albumát, mely  a Section.80 névre hallgatott, és ezen az albumon szereplet első hivatalos szóló dala, a “HiiiPoWeR” is. A nemzetközi ismertséget és az óriási áttörést a háromszoros platina minősítésig jutó “Good Kid, M.A.A.D City” album hozta meg számára 2012-ben, mellyel egy világkörüli turnéra is el tudott jutni ismertségéból fakadóan. 2015-ben jelent meg a “Pimp a Butterfly” című következő stúdióalbuma, ezzel a hanganyaggal véglegesen beírta magát a hip-hop történelmébe: mind a hallgatóság, mind a kritikusok csak és kizárólag pozitívan beszáltek róla, a lemezek is egészen szépen fogytak belőle, jelenleg egyszeres platina státusznál jár, de ez később emelkedhet valamennyit. A Fehér Házba is bejuthatott albumának és zenéjének köszönhetően: állítólag Barack Obama amerikai elnök a 2015-ös kedvencének választotta Kendrick a “How Much a Dollar Cost” című dalát. Azóta Kendrick több alkalommal is vendégként járt már az elnöki rezidenciába, ahol páldául többek között a szegények problémáiról tudott beszélgetni magával Obama elnökkel a “comptoni gettó” világából indult rapper. A hip-hop műfaj legnagyobbjaival dolgozott már együtt eddig, olyanokkal mint Dr. Dre, Eminem, 50 Cent, The Game, Snoop Dogg, és Busta Rhymes, de hiphop műfaján kívül is számos előadóval készített közös dalokat, a teljesség igénye nélkül például, Beyoncé-val, Taylor Swift-tel, Chris Brown-nal, Sia-val, a Maroon 5-val, vagy épp Mary J. Blige-al is.


Kendrick Lamar interjú

Sajnos nincsen aktuális Kendrick Lamar interjúnk.


Kendrick Lamar videók és klipek

Kendrick Lamar&SZA – All The Stars (2018)

Kendrick Lamar – HUMBLE(2017)

Kendrick Lamar – DNA (2018)


Kendrick Lamar diszkográfia




    • 2011: Kendrick Lamar- Section.80
    • 2012: Kendrick Lamar- Good Kid, M.A.A.D City
    • 2015: Kendrick Lamar- To Pimp a Butterfly
    • 2017: Kendrick Lamar- Damn