Hiro – POP albuma

Hiro-AK26

2020-as év végén látott napvilágot Hiro POP, valamint Giaj RAP albumcímen napvilágot látott dupla lemeze testvérével Hiro-val.

A képlet igen egyszerű volt, Hiro albuma a POP, Giaj albuma a RAP címet kapta a közösen az AK26 rap formációt alkotó párostól.

Mindenképpen egy izgalmas és érdekes zenei albumok melyeken neves közreműködőkkel közös dalokat találtok, és amelyekről folyamatosan érkeznek majd az új Single dalok, videók.

Volt amiből már forgattak videót, de hogy melyekből terveznek még videót forgatni a jövőben, az idővel kiderül majd.

Dupla album megjelenés!

Hiro – POP

01. Vér és csont
02. Skywalker
03. Yin-Yang
04. Félember feat. Tóth Andi
05. Csajod
06. Magányos út
07. Zuhanás


Minden tudnivaló Hiro-ról


Korábbi Hiro hírek

2020.03. – Hiro & Tóth Gabi “beef”

Hiro Tóth Gabi beszólt Hiro-nak egy bizonyos témájú poszt miatt amit egyértelműen viccnek szánt az AK26 testvérpár tagja. Az hogy Tóth Gabi nem ismeri az AK26 csapatát és magát Hiro-t, úgy hogy ő a zeneiparban tevékenykedik az ebből a szempontból számunkra egy tipikus példa arra, hogy még mindig hogyan állnak a médiasztárok a HipHop műfajhoz. Az AK26 csapata saját erőből jutott oda ahová, a nagy kereskedelmi televíziók segítsége és támogatása nélkül. Mára már ugyanakkor mégis többen nézik a srácokat, mint a cikkben szereplő Tóth Gabit. Véleményünk szerintünk ez is egy tipikus példa arra,  hogy az ilyen lekezelő megnyilvánulások általánosan jellemzőek a magyar HipHop irányába, amit mi is tapasztalunk. Ébresztő, a HipHop jelenleg az egyik legnépszerűbb műfaj a mai Magyarországon!

De a világ más tájain is elképesztő méreteket ölt jelenleg a popularitása. Sok rapper azt kapja meg hogy pop előadó lett, de jó pár alkalommal bebizonyították már, hogy igazán jól rappelnek ha azt kell. De ahogyan Tóth Gabi beszólásából is jól látszik, a pop szakmába még nem “jutott el” Hiro, legalábbis továbbra így kezelik az úgymond médiasztárok. Lehet az egész évben egyszer sem nézik meg a YouTube felkapottak listáját? Összefoglalva, mi azt tapasztaljuk, hogy a pop szakma és médiumok egy része mind a mai napig lekezelően és ignoráló módon áll hozzá azokhoz az előadókhoz akik a HipHop szcénából érkeznek.


2018.08.  Hiro – Ämen

Hiro legújabb szóló dala Augusztus 1.-én jelent meg Ämen címmel.

A dal nagyon lírikus, nagyon mély és egy igazán személyes alkotás lett, amivel sokan tudnak azonosulni.

Ehhez már csak egy megfelelő videóklip lenne szükséges, és más már nem is kell ahhoz hogy egy komplett teljes mű legyen.

De amíg nem érkezik hozzá a klip, addig a dallal kell beérnünk.

Videó híján is tökéletesen mély tartalommal bíró alkotás lett Hirotól, ami már eddig is nagyon sokakat megérintett.


Hiro élete és karrierje

Hiro-AK26

Hiro az AK26 nevű magyar new-school rap alakulat 2011-ben alakult a Giaj (Molnár Ádám), valamint (Molnár Miklós) Hiro testvérpár szakmába lépésével. A csapat nevének eredete, az AK (Automatic Kalasnykow) egy orosz gépfegyvermárka és a 26-os körzethívószám összepárosításából született és igy jött létre az AK26 formáció jelenlegi névválasztása.

AK26 története

Az AK26 2017 óta független csapat, azóta hogy a régebbi kiadójuk, a Mr.Busta vezette Real Trill Music szárnyai alól történt kiválással szóló karrierbe kezdtek. Ekkoriban mind Hiro, mind pedig Giajjenno már szólóban is művelték a zenei pályát, Hironak ez idő tájt jelent meg “Cristiano Ronaldo” című száma, Giajjenno pedig a “Surány Szamurája” című remekmű ragyogását élvezte. Sok raphallgató hibának vélte Busta lépését a különválással kapcsolatban, hiszen egy “arany tojást tojó tyúkot” sikerült ezzel elvesztenie, viszont egyesek akkor úgy gondolták, az AK-nak nincs jövője a magyar pop-hiphop szakmában. Az alakulat erre a 2017-18-as év teljes átvételével válaszolt. 2017-ben valamint 2018-ban, az egyik legerősebb rapduó a mai magyar rap játékban. A fiatal korosztály körében naponta említést tettek mind Hiro, mind pedig Giajjenno szóló és közös zenéiről, Hiro több slágert is megjelentetett ez idő alatt, olyanokat mint például a “Kylie Jenner”, “Párizs”, vagy a “Szupersztár”, Giajjenno pedig a 2018-as áprilisi választásokra reflektálva kijött a “Balsors” című számával, amivel komoly hírverést kavart, valamint 2018 júniusában egy közös számot adott ki a Garage Production rapperével, Essemmel “Magam miatt” tettem címmel. Nem olyan régen jelent meg új közös számuk, a “Number One” amelyben több híres közéleti személyt is említenek, mint Dancsó Péter, vagy a fiatal női rapper duo, Lil G és Nemazalány.

Hiro zenei stílusa

Az AK26 nevű rapformáció különlegességét legegyszerűbben a két előadó hangszínbeli különbségével lehet talán a legegyszerűbben szemléltetni. Giajjenno mélyebb, támadóbb jellegű hanggal rendelkezik, ebből következően a szövegei gyakran tartalmazzák a zeneszám mélyebb tartalmát vagy komolyabb mondanivalóját, míg Hiro inkább poposabb, könnyedebb vonalat képviseli kissé hasonlítva Justin Bieberre (erre a párhuzamra ő maga is utal), és így ő inkább a vokálért és a refrén dallamosságáért felel. Erre egészen jó példa a Blöff és a Number One. Giajjenno szóló karriere jobban tükrözi egy “igazi amerikai rapper” karizmáját, nemzet és népkritika valamint a kor és vagyonbeli osztálykülönbségek illetve sok más egyéb mélyebb, tágabb témáról is szót ejt a szóló számaiban a rapper. Hiro inkább a személyesebb, a mai magyar hip-hop szakmára jellemzőbb dallamosabb, szerelmes vagy éppen fiatalos világnézetet és hangnemet képviseli a zenékben, a főbb témái a szakítás, elválás, pénzéhes nők és egy-egy kapcsolat nehézségei, sikerek stb.


Hiro interjú

Sajnos jelenleg nincsen aktuális Hiro interjúnk. Ellenben ide kattintva több Giaj-jal készült interjúnkat tudtok megnézni.


Hiro videók és klipek

HIRO – CSAJOD | OFFICIAL MUSIC VIDEO |

HIRO -🩸VÉR & CSONT🦴

HIRO – PÁRIZS | OFFICIAL MUSIC VIDEO |

Hiro – Ämen

Hiro- Feromon (2018)

Hiro, Pixa Paparazzi (2018)

Hiro- Párizs (2017)

Hiro- Cristiano Ronaldo (2017)


Hiro diszkográfia

  • Hiro – POP (2020)
  • Hiro – S.O.S (2018)
  • Hiro – Getto Platina (2016)