Funktasztikus: Focializmus

Funktasztikus

Funktasztikus egyre kritikusabban támadja a kormánypártot és a Miniszterelnökünket is.

Gyakorlatilag mindenkiről lehúzza a keresztvizet akiről csak tudja.

Érdekessége a dal koncepciójának hogy a futballon keresztül közelíti meg az egész társadalmi berendezkedést és az egész politikai vezetést is. Mondjuk nem éppen a legpozitívabb hangvételben teszi ezt.

Ugyanakkor nem kíméli a kormányhoz köthető újságírókat és üzletemebreket sem.

Funktasztikus egyre élesebben kritizálja a jelenlegi vezetést, de számára ez adja a hitelességének gerincét és jelenti számára a szólásszabadságot.

Mi rátok bízzuk a dalnak a helyes értelmezését és a megítélését.

Funktasztikus: Focializmus (Official Music Video)


Korábbi Funktasztikus hírek

2018.10.- Funktasztikus Pénz című dala megb*sz!?

FunktasztikusFunktasztikus a.k.a Funk N’ Stein korábbi nevén Interfunk, a borsodi „Twista” legújabb dala a „Pénz” kőkeményen odab*sz politikusoknak, oligarcháknak, gazdagok feleségeinek, általánosságban a médiában szereplőknek, és ami talán a legegyértelműbben kivehető, az pedig hogy az AK26-nak is keményen odapiszkál, és kemény beszól a testvérpárnak.

Nyilván hallani kell, és illik olvasni a sorok között, de gyakorlatilag lenullázza őket a dalban. Kíváncsian várjuk azt, hogy lesz-e az AK26-nak erre egy válasza, vagy ez a játék része és belefér nekik. Kőkemény kriktikát dob szinte minden feljebb említett szereplőnek, és az egész lényege hogy mindent a pénz irányít, Magyarországon pedig különösen, legalábbis Funktasztikus véleménye szerint.

Az egész dal olyan Funk-os lett, mint például évekkel korábban a Fanyarország volt. Iszonyú szókimondó kemény rímek, és összehasonlítások találhatók a dalban, nyers szókimondó szövegek, ami megb*ssza a füled!

Hallgassátok meg, és véleményezzétek!

Funktasztikus – Pénz