MC Khanstent lett Magyarország Angol Battle Aréna bajnoka

Angol Battle Arena

MC Khanstentnek szívből gratulálunk a győzelemhez, melyet kemény csata és szavazatok sokasága előzött meg. Rex Immortalnak is gratulálunk az ezüst éremhez, de egy nemes küzdelem volt, amibe az indulók beleadtak mindent amit csak tudtak.

MC Khanstent mostantól egy évig büszkén viselheti azt a címet, hogy Ő Magyarország legjobb angol nyelven rappelő MC-je! Az értékes ajándék mellett, még számos pozitív változás lesz az életében a győzelmének köszönhetően. Köszönjük a szavazataitokat, valamint a zsűri munkáját is!


Miért is csináljuk az Angol Battle Arénát?

A Battle mindig is a HipHop kultúra fontos részét képezte a színpadon az MC-k között már a kezdetek óta, és mi visszanyúlva a rap ezen részéhez, ezt szeretnénk jobban megerősíteni.

A rap kultúra klasszikus korszakában úgy volt, hogy aki jobb volt a Battle-ben az válhatott a rangosabb, elismertebb MC-vé, és a közönség őt éltette.

2020-as Döntő:

 • MC Khanstent vs. Rex Immortal

A két döntős dal 2020-ban

MC Khanstent – R.I.P. (Rex in Pieces)


Rex Immortal – Price on your head

2020-as Elődöntő:

 • Rex Immortal vs. MC Ron & DJ Dugo
 • MC Khanstent  vs. The Untouchable

Nehéz út volt a döntőig. A 2020-as Rap.hu Angol Battle Aréna, egy vadonatúj kezdeményezés volt részünkről, amely nagy sikert és ismertséget hozott az előkelő helyen végzetteknek. Az utolsó 10 közé került MC névsora:

 • The Untouchable
 • MC Khanstent
 • Estha B
 • MC Ron
 • Mastray
 • Cra-Z Myk
 • GR3G
 • Mostly George feat. Grindville
 • REDD
 • Rex Immortal

Ezekkel a dalokkal indultak az előadók.


Miről szól a verseny?

A jelentkezők beküldenek egy saját dalt, amely eddig még sehol sem jelent meg, és sehol sem érhető el, nem kapott még sehol publicitást, és azzal indulnak el a versenyen. Mindig a Battle Aréna Zsűri tagok és a közönség együttes szavazata alapján dől majd el az, hogy ki jut tovább a következő körbe. A legjobb 4 jut tovább a következő körbe, és egymással versenyeznek úgy, hogy akiket összepárosítanak, ők készítenek a számára összesorsolt ellenfélről egy angol nyelven írt Battle tracket. Az elődöntőt követően, érkezik a döntő, ahol már videoklippet kell készíteniük a versenyzőknek. A Csapatok és MC-k között, egyenes kieséses alapon jut tovább mindig a győztes! Aki végül megnyeri a döntőt, az egyben megnyeri a fődíjat is, és ő válik Magyarország legjobb Angol Rap Battle MC-jévé!

Angol Battle Arena

Indulás feltételei és a nevezés

Nevezés a versenyre: Küldjétek be saját dalotok. A beérkezett dalokat feltöltjük a Rap.hu YouTube csatornájára, majd ezt követően a közönség, valamint a szakmai zsűri szavazatai alapján választjuk ki azt a legjobb 4 MC-t/ csapatot akik között eldől majd az, hogy Ki lesz Magyarország legjobb Angol Rap Battle MC-je 2020-ban! Szóljatok a haveroknak, ismerősöknek, családnak, minden HipHop rajongónak hogy szavazzanak a Te/Ti videóitokra.

Beérkezés időpontja

A dalok beérkezési határideje: 2020.02.29. (Szombat). A nagy sikerrel zárult 2019-es Battle Aréna után, itt a következő nagy lehetőség, ebben a versenyben most angolul azt, hogy 2020-ban megmutasd magad a világnak, és azt, hogy TE mit is tudsz valójában. Jelentkezz e-mailben ha indulni szeretnél a versenyen! Február végéig küdd el a dalod letöltési linkjét a marketing@rap.hu e-mail címre (Például Dropbox, Google Drive, Wetransfer vagy akár Zipshare).

Kik lesznek a 2020-as Battle Aréna zsűri tagjai?

GOORE

Goore

MASTA ACE

Masta Ace

MAT DIAMOND

Mat Diamond

MC KEMON

MC Kemon

USNK

USNK

Az elődöntő és döntő pontos menete

 • Minden beérkezett dal kikerül a Rap.hu YouTube csatornájára 2020.02.29-ig. Azután 2020.03.15.-én (Vasárnap) indul a szavazási lehetőség a www.rap.hu oldalán!
 • A legjobb 4 közé (=elődöntő) kerülés időpontja: 2020.04.15. (Szerda). Ezen a napon lesznek bejelentve a továbbjutók, és egyben a Battle körök párosai is. Innentől számítva egy hónapja (2020.05.15) van minden előadónak arra, hogy elkészüljön a videóklippel.
 • Elődöntő kezdése: Majd egy hónappal rá a zsűri és a közönség (vagyis TI), együttesen döntenek a továbbjutókról, és így 2020.07.15-én jelentjük be a döntőbe jutott továbbjutókat. A döntőben szintén videóklippel kell majd jelentkezned, 2020.09.15-ig!
 • Döntő: itt a dalhoz készített videóklippel kell indulni. Egy hónapra rá a zsűri és a közönség ismét együttesen döntenek a nyertesröl! 2020.09.15. kerül majd ki a két döntős videoklip és 2020.10.15.-én lesz bejelentve annak a neve, hogy ki nyerte meg a 2020-as Angol Battle Arénát!

Hogy legyél majd a későbbiebben jobb a Battleben?

Légy kreatív! Olvass a másik után a neten, és a másik MC által beküldött zenék és dalok alapján találj fogást a rajta. Ezek vonatkozhatnak a rap technikájára, a klippjére, a rapper vagy a csapat külsejére, stb. Amit a zsűri és mi is díjazunk, az a kreativitás, eredetiség, a jó rímek, a rap technika és maga a flow. A közönség is ez alapján fog majd dönteni és szavazni. Nem kell visszafogni magad, tarold le az ellenfeled! Szedd szét a rímeiddel, légy kreatív, savazd be annyira, hogy válaszolni se tudjon már rá! Ez nem egy tehetségkutató hanem egy battle rap verseny. Győzzön a jobb és a tehetségesebb!

Fődíj

A nyertes használhatja azt a megnevezést, hogy ő “Magyarország Angol nyelvű Rap Battle Bajnoka 2020”, és ezzel a címmel mindaddig élhet, amíg ezt más, (például a következő évben) el nem nyeri tőle. Emellett országos ismertségre tesz szert. A győztes jutalma egy márkás ruhanyeremény, és mindezek mellett kap még reklámfelületet, interjút, és számos megjelenést a Rap.hu oldalán.

Ragadd meg a lehetőséget és jelentkezz még ma! Küldd el a letöltési linket a dalodhoz, vagy egyszerűen küldd egyből a marketing@rap.hu e-mail címre a kész dalod.

Pacsi Nektek!