Rap.hu Angol Battle Aréna döntő

Angol Battle Arena

Miért is csináljuk az Angol Battle Arénát?

A Battle mindig is a HipHop kultúra fontos részét képezte a színpadon az MC-k között már a kezdetek óta, és mi visszanyúlva a rap ezen részéhez, ezt szeretnénk jobban megerősíteni.

A rap kultúra klasszikus korszakában úgy volt, hogy aki jobb volt a Battle-ben az válhatott a rangosabb, elismertebb MC-vé, és a közönség őt éltette.

Kövesd a versenyt és a friss infókat az oldalon, hogy ne maradj le semmiről! Következzenek a döntő párosai:

Elindult a szavazás:

Ezzel a szavazással elfogadom az adatvédelmi feltételeket

 

Rex Immortal – Price on your head

MC Khanstent – R.I.P. (Rex in Pieces)

2020-as Döntő:

 • Rex Immortal vs. MC Khanstent

2020-as Elődöntő:

 • Rex Immortal vs. MC Ron & DJ Dugo
 • MC Khanstent  vs. The UntouchableNehéz út volt a döntőig. A 2020-as Rap.hu Angol Battle Aréna, egy vadonatúj kezdeményezés volt részünkről, amely nagy sikert és ismertséget hozott az előkelő helyen végzetteknek. Az utolsó 10 közé került MC névsora:

 • The Untouchable
 • MC Khanstent
 • Estha B
 • MC Ron
 • Mastray
 • Cra-Z Myk
 • GR3G
 • Mostly George feat. Grindville
 • REDD
 • Rex Immortal

Ezekkel a dalokkal indultak az előadók.


Miről szól a verseny?

A jelentkezők beküldenek egy saját dalt, amely eddig még sehol sem jelent meg, és sehol sem érhető el, nem kapott még sehol publicitást, és azzal indulnak el a versenyen. Mindig a Battle Aréna Zsűri tagok és a közönség együttes szavazata alapján dől majd el az, hogy ki jut tovább a következő körbe. A legjobb 4 jut tovább a következő körbe, és egymással versenyeznek úgy, hogy akiket összepárosítanak, ők készítenek a számára összesorsolt ellenfélről egy angol nyelven írt Battle tracket. Az elődöntőt követően, érkezik a döntő, ahol már videoklippet kell készíteniük a versenyzőknek. A Csapatok és MC-k között, egyenes kieséses alapon jut tovább mindig a győztes! Aki végül megnyeri a döntőt, az egyben megnyeri a fődíjat is, és ő válik Magyarország legjobb Angol Rap Battle MC-jévé!

Angol Battle Arena

Indulás feltételei és a nevezés

Nevezés a versenyre: Küldjétek be saját dalotok. A beérkezett dalokat feltöltjük a Rap.hu YouTube csatornájára, majd ezt követően a közönség, valamint a szakmai zsűri szavazatai alapján választjuk ki azt a legjobb 4 MC-t/ csapatot akik között eldől majd az, hogy Ki lesz Magyarország legjobb Angol Rap Battle MC-je 2020-ban! Szóljatok a haveroknak, ismerősöknek, családnak, minden HipHop rajongónak hogy szavazzanak a Te/Ti videóitokra.

Beérkezés időpontja

A dalok beérkezési határideje: 2020.02.29. (Szombat). A nagy sikerrel zárult 2019-es Battle Aréna után, itt a következő nagy lehetőség, ebben a versenyben most angolul azt, hogy 2020-ban megmutasd magad a világnak, és azt, hogy TE mit is tudsz valójában. Jelentkezz e-mailben ha indulni szeretnél a versenyen! Február végéig küdd el a dalod letöltési linkjét a marketing@rap.hu e-mail címre (Például Dropbox, Google Drive, Wetransfer vagy akár Zipshare).

Kik lesznek a 2020-as Battle Aréna zsűri tagjai?

GOORE

Goore

MASTA ACE

Masta Ace

MAT DIAMOND

Mat Diamond

MC KEMON

MC Kemon

USNK

USNK

Az elődöntő és döntő pontos menete

 • Minden beérkezett dal kikerül a Rap.hu YouTube csatornájára 2020.02.29-ig. Azután 2020.03.15.-én (Vasárnap) indul a szavazási lehetőség a www.rap.hu oldalán!
 • A legjobb 4 közé (=elődöntő) kerülés időpontja: 2020.04.15. (Szerda). Ezen a napon lesznek bejelentve a továbbjutók, és egyben a Battle körök párosai is. Innentől számítva egy hónapja (2020.05.15) van minden előadónak arra, hogy elkészüljön a videóklippel.
 • Elődöntő kezdése: Majd egy hónappal rá a zsűri és a közönség (vagyis TI), együttesen döntenek a továbbjutókról, és így 2020.07.15-én jelentjük be a döntőbe jutott továbbjutókat. A döntőben szintén videóklippel kell majd jelentkezned, 2020.09.15-ig!
 • Döntő: itt a dalhoz készített videóklippel kell indulni. Egy hónapra rá a zsűri és a közönség ismét együttesen döntenek a nyertesröl! 2020.09.15. kerül majd ki a két döntős videoklip és 2020.10.15.-én lesz bejelentve annak a neve, hogy ki nyerte meg a 2020-as Angol Battle Arénát!

Hogy legyél majd a későbbiebben jobb a Battleben?

Légy kreatív! Olvass a másik után a neten, és a másik MC által beküldött zenék és dalok alapján találj fogást a rajta. Ezek vonatkozhatnak a rap technikájára, a klippjére, a rapper vagy a csapat külsejére, stb. Amit a zsűri és mi is díjazunk, az a kreativitás, eredetiség, a jó rímek, a rap technika és maga a flow. A közönség is ez alapján fog majd dönteni és szavazni. Nem kell visszafogni magad, tarold le az ellenfeled! Szedd szét a rímeiddel, légy kreatív, savazd be annyira, hogy válaszolni se tudjon már rá! Ez nem egy tehetségkutató hanem egy battle rap verseny. Győzzön a jobb és a tehetségesebb!

Fődíj

A nyertes használhatja azt a megnevezést, hogy ő “Magyarország Angol nyelvű Rap Battle Bajnoka 2020”, és ezzel a címmel mindaddig élhet, amíg ezt más, (például a következő évben) el nem nyeri tőle. Emellett országos ismertségre tesz szert. A győztes jutalma egy márkás ruhanyeremény, és mindezek mellett kap még reklámfelületet, interjút, és számos megjelenést a Rap.hu oldalán.

Ragadd meg a lehetőséget és jelentkezz még ma! Küldd el a letöltési linket a dalodhoz, vagy egyszerűen küldd egyből a marketing@rap.hu e-mail címre a kész dalod.

Pacsi Nektek!