Sido feat. Haftbefehl & Kool Savas – 4 Uhr Nachts

Sido

Sido legújabb dala a „4 Uhr Nachts” igazi sztár közreműködőkkel készült el.

Gondolok itt olyan német rap legendákra mint Kool Savas vagy éppen Haftbefehl.

Az új dal beat felelőse DJ Desue volt, aki évek óta komolyan hozzájárul Sido zenei sikereihez és most sem tett másképpen, hiszen megint egy fantasztikusat alkotott meg számára.

A klip egyébként fekete fehér éjjeli street és racing klip lett de a dal amihez készült az szakítani fog, illetve már most szakít.
Hallgassátok meg és döntsetek ti is hogy milyen lett?

Sido feat. Haftbefehl & Kool Savas – 4 Uhr Nachts


Minden tudnivaló Sido-ról


Korábbi Sido hírekHirdetés

2018.10. – Sido – Új maszk?

SidoSzerintetek Sido-nak szüksége van egy új maszkra? Ahelyett, hogy az „Astronaut” közös dalukban áll, Sido valamint zenész kollégája, Andreas Bourani egy közös vicces képpel csaltak mosolyt a nagyérdemű arcára az egyik ismert optikus üzlet szalonjában. Együtt szórakoztatták a látszerészeket, mivel Bourani Instagram kommentje szerint: „Sido bácsi új maszkot kap, ha meg is akarom venni?” Az Instagramra feltöltött fényképen maga a rapper látszik dioptriás szemüvegen, ugyanis egy ideje már szemüveget visel. Andreas Bourani rajongói úgy vélik, hogy ez a maszk felesleges, amint a megjegyzések világosan megmutatják. „Sokkal jobban fest maszk nélkül”, az egyértelmű vélemény. Végül is ez inkább a Sido védjegye. A rapperről korábban közismert volt az, hogy a korábban mindig ezüst maszkkal járt fellépni, és minden média megjelenést maszkban tette. Aztán végül 2005-ben felfedezte a megjelenés titkát. 2013-ban, az egyetlen „Masquerade” slágerének megjelenését követően végül eldobta a maszkot, és azóta csak masz nélkül szerepel már a médiában.

2018.05. – Sido rajongója

Sido-rapA Sido legendásan reagál egy rajongóra, aki 2,5 éven át követte őt! Sok ember számára a német rapperek nem olyanok, mint azok, akik csak a zenéjükben csengenek. Mások számára a német rapper bálványok, akiknek felnéznek. És akkor vannak olyan rajongók, akik majdnem bálványozzák a rappert, és szeretnek ott lenni a kötélen. Az utóbbiaknál Sido-nak 2,5 év alatt „harcolnia kellett”. Ez a rajongó több mint 2,5 éven keresztül írta az Instagramra, ahol mindig megpróbálja felismerni a Sido figyelmét, és ideális esetben még választ kap. A Sido azonban nem reagál a hírekre, mert ugyanúgy szeretne minden rajongóját kezelni, ezért inkább csak választani szeretne. Hogy nem tud válaszolni mindenkinek, magától értetődőnek kell lennie. Miután Sido bemutatta az Instagram-ot, hogy a rajongó több mint 2,5 éve írt, néhány rajongó azt kívánta, hogy Sido legalább egyszer válaszoljon rá. Sido követte ezt a kérést, és teljesítette hosszú távú rajongójának kívánságát, ami minden bizonnyal nagy öröm volt neki!


Sido élete és karrierje

Sido

Sido élete

Sido, polgári nevén Paul Hartmut Würdig, 1980. november 30-án született a mai Kelet-Berlinben. Sido egy német rapper, színész valamint zenei producer, aki jelenleg szerződésben áll az Urban-Universal Music zenei kiadóval.Hirdetés

Szerény körülmények között nevelkedett,de megkapott mindent amire szüksége volt, bár apjuk kis korukban elhagyta őt és hugát anyjukkal együtt.Nevével kapcsolatosan sok találgatás volt korábban, hogy honnan ered, esetleg jelent e valamit, hordoz e valami burkolt információt. Saját értelmezése sezrint „szuper-intelligens drog áldozat”, ( Super Intellignet Drogen Opfer elnevezésből eredezteti, illetve a „szar a füledbe” ( Seiss In Deine Ohren). Sido tagja a Sekten rap formációnak, ahol az egyik legnépszerűbb rapperré vált az idők folyamán. 2004-ben első alkalommal kapott az egyetlen „My Block” című számával robbant be a köztudatba. Az Aggro Berlin csoportosulást Bushidoval együtt felelős, és ezen csoportosulása éveken át meghatározó volt a berlini rap életben, illetve elismert volt a német rap világában. Eddigi pályafutása során a Sido több mint 3.252.500 albumot értékesített, emellett számos díjat nyert, köztük egy MTV Europe Music Awards-ot is. 2015-ben megalapította Goldzweig elnevezésű saját kiadóját, ahol új tehetségek után kutat, illetve támogatja őket. Sido egy korábbi kapcsolatából született egy fia, ezt onnan is lehetett tudni, hogy már 2004-ben játszott olyan sorokkal, mint a „Aggro 4. sz. 4-es bejelentése”, a második szólóalbumomon pedig ( ein Teil von mir) az én részemnek nevezi, és ezzel üzent neki. Számos kritikát kapott pályafutása során, az ő állítólagos zenei „nevelési stílusa” miatt, ugyanis sokan úgy gondolják, hogy káros hatással van a fiatalokra, és negatív módon befolyásolja őket soraival, és zenéjével. Átmenetileg részt vett a közös gyermek nevelásáben a gyermek anyjával, de a kapcsolat egy idú után megszakadt. Ötéves közös kapcsolat után 2010. február 14-én a korábbi Duna Steinert, Nu Pagadi énekesnőjével élt együtt, de végül nem lett belőle esküvő. Aztán 2012. májusában randevúzni kezdett Charlotte Engelhardt műsorvezetővel, és annyira egymásra találtak, hogy néhány hónappal később meg is házasodtak egymással. 2013 augusztus 14.-én született első közös fiuk, 2016 áprilisában pedig a második. A család jelenleg Berlin északi külvárosi részén Hohen Neuendorfban él.

Sido zenei pályafutása
A kezdetek (1997-2003)

Sido volt a nyitó szám a Stuttgartban megrendezett Hip-Hop Open fesztiválon 2003-ban.
Sido, saját bevallása szerint 13 éves korában kezdett rappelni, miután a helyi iskolai zenekar tagjainak figyelmét lenyűgözte, de saját maga nem tudott énekelni vagy játszani. Első dalszövegei először angolul íródtak, de hamar a német rap felé fordult. 1997-től több berlini MC-vel együtt tevékenykedett, gyakran a Kreuzberg kerületben található pincék Royal Bunker kocsma nyitott mikrofonjai előtt. Gyerekkori barátjával, sé szobatársával (Bobby Davis-sel – B-Tight) együtt, Sido a Royal TS rapduót alakította meg, ahol Royal volt Royal Bunker és TS Tight és Sido. Ugyanakkor a Royal TS Rhymin Simon és a Vokalmatador együtt alapította a „Die Sekten” rap csapatot. Sido 1998 és 2000 között Royal TS demo felvételekkel járta a kiadókat és 1999-kultusz demószalag Sintflows. 2000 júliusában a Royal Bunker szekciója elszakadt. A későbbiekben több információt Sidos szétválasztására került sor, mert a különbségek a Royal Bunker vezérigazgató Marcus Staiger, megkerestük a Business összpontosít szerint a szekta, aki akkor a szerződés alapján még a Royal Bunker rap személyzet MOR és különösen azok tagállamai Kool Savas. A berlini Freestyle Cage G spot Spectre koncertjén, az akkori nem létező kiadó Aggro Berlin három jövőbeli főnöke, a Sekten való figyelem. Halil Efe és Jens „Spaiche” Ihlenfeld mellett a Specter úgy döntött, megtalálja a címkét és aláírja a kultuszt. A szerzõdéses tárgyalások lezárásakor azonban a Vokalmatador és Rhymin Simon elváltak a szektától, mivel nem akartak kompromisszumot kötni a közös zenének forgalmazásával. A Sido és a B-Tight duóként az Aggro Berlin címke első művészeként szerepelt, és hamarosan a Royal TS-ben nevezték át őket a Mindenben a szekta, rövid A.i.d.S.

Szóló karrierje 2003-tól

Miután már hozzájárult az első címke mintavevők által Aggro Berlin néha dalt készített, amelyek a 2002-es Aggro bejelentés nélkül. 1. kiadású Arschficksong eddig maradt a legismertebb, Sido volt 2003 végén a karácsonyi dal a címkén mintavevő Aggro bejelentés nélkül. 3, amely A zenei videót rendszeresen bemutatták a német zenei televízióban, melyet az Aggro Berlin célzott az Aidson kívül forgalomba hozatalát. Mindkét dal hamarosan az ifjúságvédelem középpontjában állt: a Szövetségi Vizsgáló Hivatal misognisztikus tartalma miatt nyújtották be az ifjúsági veszélyeztetett médiát, de nem indexelték. Az Arschficksong videója 16 évesen (FSK 16) jelent meg. Közzétételétől karácsonyi dalok Sido első viselt koncerteken és a nyilvános megjelenések csak a króm koponya maszk akinek koponya mintázták egyidejűleg formájában Shure Brothers mikrofont. Ez volt Aggro Berlin Spectre tervezett 2002-ben azzal az elképzeléssel, B-Tight és Sido, aki eddig ott ihlette az amerikai rapper Ghostface Killah, aki úgy tűnt, hogy a pályája kezdetén egy hoki maszkot.  Ez volt ugyanúgy a Sido első szólólemezének, 2004 áprilisának végén megjelent, és a német albumi listán szereplő 3. számra. Az album sikere érdekében közösen felelős a három héttel korábban megjelent My Block, a Sido és az Aggro Berlin. A dal írja le (állítólag) telepszerű társadalmi valóság egy blokkban a berlini alvóvárosi Märkisches Viertel ( „MV”), amely ismert a probléma rendezése érdekében. A Sido albummaszkja több mint 180 000 példányt adott el, és Arany minősítést kapott. Az album kiadását az egyetlen Fuffies követte a klubban, amely, mint a Mein Block, felkerült a top 20 listájára. Ezenkívül az Arschficksong-t először hivatalosan egyetlen sztárként adták ki (egy kissé cenzúrázott videóval), amellyel Sido egyszerre három kislemezt hozott a táblázatokban. Az album harmadik kislemeze, Mama büszke, komolyan fejezi ki Sido háláját az anyjának (csak az anyám volt az aki mindig is mögöttem állt), aki saját szövegét beszéli. Abból az alkalomból, a szövetségi Vision Song Contest 2005 februárjában, ahol Sido került a harmadik helyen Berlin, vette teljesítése során Mama büszke az 2003 óta először, nyilvános le a maszkot. Ez a megjelenés Stefan Raab és ProSieben sugárzott környezetében egyre növekvő televíziós jelenlétének előzménye volt TV teljesen. 2005 márciusában Sido részt a szintén elindította Raab Wok Világbajnokság teil.Im 2005 folyamán dolgozott Sido egyedi együttműködést a művészek egyre kívül a német rap jelenetet, beleértve a brit rapper Mike Skinner, a német változata által elvakítva a fények, vagy a lengyel rapper Gural együtt. A berlini hip-hop duo Spezializtz Sido rapperrel közösen 2005-ben kedvenc rapperként megjelent a kedvenc albuma, a kedvenc album is. Az album egyetlen felesége, a Get Up Again, a videójuk alapján érzést keltett, mivel Sido és Harris a videóban keresztre feszítették. Ennek a megjelenésnek az oka, hogy Sido egy interjúban említette, egyfajta „Jézus” volt a német repce színtéren. Ha valamit el kell mondani a Deutschrap-ról, az arcát vezetőnek tekintik. Ugyanakkor ő reagál az indexelés albumán maszk és három aggro bejelentés album 2005 őszén, amely azonban, újonnan megjelent 2006 áprilisában módosított változata (mint egy maszk X, stb.) Újra fel kell emelkedni, a 14. helyet a top 100-ban, az előző év Sidos szóló eredményeiben. A kedvenc albuma mindkét előadót hozta a második helyen az albumon. Ugyanakkor a rapperek egyre növekvő sikerei először találkoztak, és nagyobb ellenállást mutattak a repcemezős részek ellen. A pre-album megjelenése a hip-hop és reggae fesztiválon Splash! 2005-ben a Sido idő előtt befejeződött, hiszen Harris és Harris a nyilvánosság elől álltak, és tárgyakat és ételeket dobtak. Visszatekintve Sido később a „legrosszabb teljesítményt minden időként” jellemezte. A Sidos Labels Aggro Berlin művészek a jövőben nem jelennek meg a Splash fesztiválon. Lezárása után a címke maga Sido közzétett Aggro Berlin Sido nem volt egészen 2015 végéig először tárgyalásokat egy új megjelenés a Festival.Ende 2006 második szólóalbuma I, az első alkalommal, amikor a fő felelős a termelés a jövőben album duo Paul NZA és Marek Pompetzki a Az összes produkció többsége átvette. Körülbelül 80.000 előrendelést követően már két nappal a közzététel után bejelentettem, hogy 100 ezer eladott darabot sikerült elnyerni egy Golden Record-nak. Ugyanakkor az utcai fiúval is elértem, egy részem és a rossz szerepmodell közül mindegyik a legjobb 20 helyezést illeti a német single-listákban. Ugyanazzal a kislemezzel a Sido Ausztráliában először érkezik meg az egységes grafikonok óta a Mein Block óta. Különösen rossz példakép sikeres ott egy magas elhelyezése rank 18, továbbra is ő öt éve a leghosszabb elhelyezett osztrák táblázatok címei és létrehozott Sido Ausztriában állandó, mint szóló Künstler.Am november 15, 2006 megjelent életrajz című Sido szeretnék az én dalom vissza. 2007 tavaszán alakult Sido együtt B-Tight címke Sektenmuzik amelyen minden tag vettünk a szekta szerződés alapján kiadott két hónappal később egy összeállítás a korábbi együttműködéseket más művészek nevezett egyik kéz mossa a másikat. Mindenekelőtt Sido 2007 gyártmányú, de a növekvő TV jelenléte, többek között több mértékkel megjelenések Urban TRL vagy bemutatása a zenei díjat Comet Köln, valamint a tevékenységét zsűritag a hetedik évad a tehetségkutató Popstars figyelmet, előtt Harmadik önálló albumának kiadása Me és az én maszkom 2008. május végén először érte el a német albumi grafikonokat. Ezzel egyidejűleg az első Golden Records-ban a Sido-t is megünnepelte az album, és nyitott – zárt szemmel vette az első Top 10-es single-t a német listákon. Svájcban, én és a maszk is elérte a platina státuszt, és hozta Sido svájci Music Award ein.Musikalische irányváltás (2009-2012) Sido (2011) lezárását követően az ő régi címke áprilisában címmel Sido közzé október 30, 2009 negyedik Ezt követően Solo albumként Aggro Berlinként. Az 5. helyezéssel a Sido rögzítette a legalacsonyabb pozícióját, mint szólista. A művész első szólóalbuma sem Németországban, sem Ausztriában és Svájcban nem érte el az Arany Rögzítés értékesítési határértékét. Ezzel szemben az első album, a Hey du!, Amelyen Sido Marius Lied-et használja az 1. sorból a berlini dialektusban énekelt kórus számára, sikeresebb volt. Ez Sido gyermekkoráról szól az NDK-ban, majd Nyugat-Berlinben. Pályafutásának első alkalmával Sido nyilvánosságra hozta a kelet-berlini hátterét. A nyugati címke Aggro Berlin figurájaként régóta titokban tartotta magát, és elterjedt, hogy Berlin-Reinickendorfben született. A dalban azt jelentette, hogy nem a „hűvös” eredetileg Keletről származott, és nem akarta, hogy barátai elkábítsák. Hey You elérte a négyes számú német egységes grafikonok és hozta Sido hat befagyott jelölést az előző években, a kategória legjobb videó az első visszhang ein.Ende január 2010 volt Sido a Művelődési Ház Fontane Märkisches Viertel egy unplugged koncert az MTV által rögzített. A koncerten Adolf Tawil az Ich + Ich-től Kurt Krömer, a K.I.Z. hip-hop képzést dolgozott. és Stephan Remmler a Trióból. Sido a hetedik német művész és a Fantastischen Vier után a második német hip-hop cselekedet, amely az MTV-t kihúzta. A kísérő album 2010 májusában jelent meg. A függetlenített egységes a Heaven Can Wait elérte a kettes számú a német listákon és eladott 150.000 Mal.Ende 2010 jelent meg az interneten egy dal ismeretlen punk Fritzl lánya, ami segítette a rapper Sido és bizalmasa Liquit Walker. Gyorsan gyanakodott, hogy a zenekar énekese Sido volt, ráadásul néhány éve bejelentette, hogy zenét szeretne egy punk zenekarral. De Fritzl lányainak kapcsolatát megtagadták. 2012 közepéig Sido egy interjúban bejelentette, hogy tagja a zenekarnak. Bár az album érett anyag áll rendelkezésre, nincs kiadványt, de kezdetben tervezett. 2011 volt Sido együtt az ő régi rivális Bushido egy albumot című 23. közzétett mind a kialakulását az azonos nevet. Mivel ez a formáció nem szerepelt Sido szerzői szerzői munkájában, 23 nem úgy tűnt, hogy Sido legújabb kiadásai voltak az Universal Music Group-ban, hanem a Sony-ról. 23 ért 2011 Ausztriában és 2012 Németország arany minősítését, és kifejezetten az ő két kislemez, megnyerte az egy visszhang a kategóriában a „Legjobb videó” Tehát én megcsinálom, valamint az együttműködés Peter Maffay a felnőtt, a nyilvános vita A két rapport Maffay-nal vezette a média. Ugyanakkor voltak hangok a zenei életben, aki miatt várható az első nagyobb együttműködés a két legsikeresebb német rapper az előző évben a németországi projekt nőtt az értékesítés és gyorsabban zajlik kitüntetéssel aranylemez. December 14-én, 2012-közzétett a Best Of #Beste című albumot, amely hat korábbi kiadatlan címet tartalmaz Sido személyes kedvenc dalai mellett. A Bilder im Kopf szétválasztása az eddigi legsikeresebb egyike lett, és platinalemez volt Németországban. Emellett a Bécsben megrendezett „Sido & Friends” koncertről szóló DVD-jét is bejelentették. 2013-ban egy videó jelent meg a dalt 30-11-80, a címadó dal az ő megjelenését november 29-én album. A címben szereplő számok a Würdig születési dátumaira vonatkoznak. A közel tizenegy perc alatt 18 másik művész képviselteti magát Sido szerint, szinte minden kedvenc rapperét. Két héttel az album kiadása előtt az egyik ilyen kövek, a Mark Forster együttműködésével, előzetesen megjelentek. 2013. november 29-én megjelent egy ugyanolyan albumú album, amely már az első eladási héten már a német albumi albumok első albuma. A különböző német rapperek vendégfelvételein kívül Helge Schneider, Marius Müller-Westernhagen és Mark Forster szintén szerepeltek a 30-11-80-ban. Az egyik ilyen kövek és a szerelem, két dal az album eladott több mint 150.000 alkalommal. Egy évvel később, Sido újra vendégként dolgozott az egyetlen Au revoir-on, Forsterrel. Ez a dal elérte Németországban a 2014-es labdarúgó-világbajnokság No. 2 a német listákon volt ausgezeichnet.Am több mint 600.000 Németországban telepedett le egységek dupla platina augusztus 14, 2015 közzétett Sido, mint a második kiadás előtti az ő albuma VI egyetlen űrhajós, Andreas Bourani énekes közreműködésével. Az egyetlen rózsa rögtön az első helyen végzett a német single chartokon, és tizenegy éves karrierje után Sidos első számú németországi találatot kapott. Összesen az Astronaut Németországban több mint 600 000 példányt adott el, és 2016. november 18-án kiadta hetedik szólóalbumát, a Das goldene Albumot. Az arany album debütált november 25, 2016 2. hely a német listákon és 16 hét lehet a top 100 halten.Am szeptember 29, 2017 megjelent együtt Kool Savas az együttműködés album Royalbunker. A 2017. október 6-án az 1. helyre emelkedett a német listákon, és 21 hétig a legjobb 100-ban maradt.


Sido interjú

Jelenleg nincsen aktuális Sido interjúnk.


Sido videók és klipek

Sido,DJ Antoine,& Moe Phoenix – Yallah Habibi (2018)

Sido – Geuner (2016)

Sido – 30-11-80 (2013)

Sido – Bilder im Kopf (2012)


Sido diszkográfia
  • 2004: Sido- Maske (Arany minősítés)
  • 2006: Sido- Gold (Arany minősítés)
  • 2008: Sido- Ich und meine Maske (Arany minősítés)
  • 2009: Sido- Aggro Berlin
  • 2013: Sido- 30-11-80 (Platina minősítés)
  • 2015: Sido- VI (Arany minősítés)
  • 2016: Sido- Das goldene Album (Arany minősítés)