Tirpa őszi turnéja

Tirpa rap
Tirpa és barátai összel egy kisebb turnéra indulnak az országban.
Tirpa és a ScarcityBP első hivatalos turnéja 2018 őszén veszi kezdetét olyan fellépők közreműködésével, mint a Killakikitt, Krúbi és Ljay.
Minden bizonnyal jó kis Tirpás stílusú bulinak lehetnek szem és fültanúi akik ellátogatnak majd a koncerthelyszínek valamelyikére.
Koncert időpontok és helyszínek:
  • Szeptember 28. – 21:00 – Sopron, Búgócsiga Akusztik Garden
  • Szeptember 29. – 21:00 – Szolnok, Váróterem Klub
  • Október 26. – 21:00 – Miskolc, Rockwell Klub
  • November 1. – 21:00 – Székesfehérvár, Nyolcas Múhely

További infok és részletek hamarosan!


Minden tudnivaló Tirpáról


Korábbi Tirpa hírek

Tirpa - HAV (Harc A Véksőkig)

Tirpa – HAV (Harc A Véksőkig)

2014.04. – Tirpa – HAV (Harc A Végsőkig)

A Killakikitt múlt évi sikerei után Tirpa szólókarrierbe kezdett. A produceri széken azonban most AZA Dopemannel osztozik. A Funkyzene Nepper pedig megbízhatóan jól hozza a sztilót: funky gitárok, igényes, nyugati partra hajazó dallamok, koszos old school dobképletek.

Az Aprító flow-ja mit sem változott, bár van olyan Dope alap, amire nem 100%-osan illik ez a kőkemény előadásmód. Külön öröm, hogy a közreműködők közt – csipetnyi beef után – ismét hallhatjuk PKO-t. A lemezre eredetileg több vendéget invitáltak volna, de Tirpa filózott, és úgy döntött, csak a legjobb haverokat hívja meg a produkcióra, hogy kompromisszumok nélkül kiteljesedhessen teljes valójában, mit akar elérni ezzel a lemezzel. A Killakikitthez képest van még egy nagyon jelentős változás: amíg a duó debütlemezén csak ontották a durvábbnál durvább sorokat, most Tirpa témákra tagolja mondanivalóját.

A csúcspontok: „Rohanazidő”, „Így hívnak” és a „Lovagi Torna” AZA-val. A cumó – az új trend szerint – letölthető és megvevős is (bár ezt inkább az élet hozta így az interneten való illegális letöltések kapcsán). Tehát aki úgy gondolja, megtiszteli a művész urat azzal, hogy támogatja karrierjét pár magyar pénzegységgel, az egy „hús-vér” korongot is a magáénak tudhat.

Az egyetlen dolog, ami szemet szúróan rosszul sikerült, az a borító, de szerencsére a belbecs kárpótol minket a hibáért. Külön kiemelendő Dope kislányának fítje, aki édesen csiripel néhány nótában.


Tirpa rap

Tirpa élete és karrierje

Tirpa, vagyis polgári nevén Szarvas Dávid aki 1987. május 20.-án látta meg a napvilágot Budapest 15. kerületében Rákospalotán, Magyarországon. Nevéhez köthető a korábban underground rap körökben már megismert Killakikitt formáció,mely mára mainstream dimenzióban vált népszerűvé, és igen nagy ismertségre tett szert. Tirpa a Killakikittet rap duót, barátjával és zenész társával Aza-val alapította meg, és mőködteti mind a mai napig. Tirpa napjaink egyik legnépszerűbb rapperévé nőtte ki magát, számos koncertre hívják, ahol élőben rajongók százai nézik és hallgatják őt szívesen. Rap számaiban gyakran elhangzanak becenevei Tirpa szájából, egy párat kiemelve, mint például: Tirpa, Dávid, Tirpuska, Dávidka. 2012-ben Dopeman karolta fel, és segítette pályáját. Több közös daluk is született, olyanok mint például a “Mit ér a pénz?!” vagy a “Mi van veled Tesó?!”.

Tirpa és Aza közös duója, vagyis a Killakikitt “Ne Szarakodj” albumcímet viselő debütáló lemeze igazi mérföldkőnek számított a magyar hip hop zene műfajában, ugyanis Tirpa és Aza újítottak a saját, korábbi zenei műfajuk hagyományaival és visszanyúltak a rap igazi kezdeti témáihoz: az utcák valamint a nyomornegyedek világához, és azokat nagyon részletesen mutatják be a hallhatóságnak. Mint egy tárlatvezetés, annyira el tudjuk képzelni szemünk előtt a képet.  A dolgok olyan irányban változtak, hogy újra teret nyert a szókimondó rap előadás és műfaj. Túl sok a kérdés, és kevés a rájuk adott válasz. Túl nagy a szegénység. Sok embernél hiányzik, vagy szegényes a jövőkép, és a világ egyre vadabbá válik. Összeomlóban az eddig ismert társadalmi és szociális berendezkedés.  Tirpa ezeknek a vészterhes időknek a hírnöke, a magára maradt, céltalanul tébolygó és esélytelen fiatalság hangja. Ellentétben sok mai semmitmondó előadójával, celebjeivel, a rapper karakteres és kritikus leírást ad a magyar valóságról, legalábbis az ő szemüvegén keresztül. Egyet lehet vele érteni, vagy sem, de egy dolog biztos: a dalai egyszerre elgondolkodtatóak, forradalmiak, polgár pukkasztók és közben igazi slágerekké növik ki magukat az évek során.  Tirpa az elmúlt két évben, mintha szárnyakat kapott volna, sorban hozza ki új dalait, és a magas nézettség mellett, a fanok igazán támogatják,  stabilan mögötte állnak, és élete mellett követik őt a fellépésekre is.

Tirpa interjú

Sajnos jelenleg nincs aktuális Tirpa interjúnk:


Tirpa videók és klippek

Tirpa – Megvagy (2018)

Tirpa – A vállalhatatlan (2018)

Tirpa – Holtkor (2018)

Tirpa – Minden jó (2017)


Tirpa diszkográfia

    • 2014: Tirpa – Gyilkos krónikák
    • 2017: Tirpa – A vállalhatatlan