Tirpa – “Minden jó” reakciós videó – egyenesen Németországból

Tirpa rap

Tirpa Minden jó című daláról kérdeztük meg egy olyan arc véleményét aki egy szót sem beszél magyarul, érteni még ennyit sem.
Így mint eddig is, egy teljesen elfogulatlan őszinte reakciós videó lett a végeredmény.
Nézzétek végig, van benne egy két vicces jelent is, de nem árulhatok el minden poént egyszerre.

Tirpa – Minden jó reakciós videó 🎬 egyenesen Németországból


Minden tudnivaló Tirpáról


Korábbi Tirpa hírek

2018.08. – Tirpa őszi turnéja

TirpaTirpa és barátai összel egy kisebb turnéra indulnak az országban.
Tirpa és a ScarcityBP első hivatalos turnéja 2018 őszén veszi kezdetét olyan fellépők közreműködésével, mint a Killakikitt, Krúbi és Ljay. Minden bizonnyal jó kis Tirpás stílusú bulinak lehetnek szem és fültanúi akik ellátogatnak majd a koncerthelyszínek valamelyikére.
Koncert időpontok és helyszínek:
  • Szeptember 28. – 21:00 – Sopron, Búgócsiga Akusztik Garden
  • Szeptember 29. – 21:00 – Szolnok, Váróterem Klub
  • Október 26. – 21:00 – Miskolc, Rockwell Klub
  • November 1. – 21:00 – Székesfehérvár, Nyolcas Műhely

Tirpa rap

Tirpa élete és karrierje

Tirpa, vagyis polgári nevén Szarvas Dávid aki 1987. május 20.-án látta meg a napvilágot Budapest 15. kerületében Rákospalotán, Magyarországon. Nevéhez köthető a korábban underground rap körökben már megismert Killakikitt formáció,mely mára mainstream dimenzióban vált népszerűvé, és igen nagy ismertségre tett szert. Tirpa a Killakikittet rap duót, barátjával és zenész társával Aza-val alapította meg, és mőködteti mind a mai napig. Tirpa napjaink egyik legnépszerűbb rapperévé nőtte ki magát, számos koncertre hívják, ahol élőben rajongók százai nézik és hallgatják őt szívesen. Rap számaiban gyakran elhangzanak becenevei Tirpa szájából, egy párat kiemelve, mint például: Tirpa, Dávid, Tirpuska, Dávidka. 2012-ben Dopeman karolta fel, és segítette pályáját. Több közös daluk is született, olyanok mint például a “Mit ér a pénz?!” vagy a “Mi van veled Tesó?!”.

Tirpa és Aza közös duója, vagyis a Killakikitt “Ne Szarakodj” albumcímet viselő debütáló lemeze igazi mérföldkőnek számított a magyar hip hop zene műfajában, ugyanis Tirpa és Aza újítottak a saját, korábbi zenei műfajuk hagyományaival és visszanyúltak a rap igazi kezdeti témáihoz: az utcák valamint a nyomornegyedek világához, és azokat nagyon részletesen mutatják be a hallhatóságnak. Mint egy tárlatvezetés, annyira el tudjuk képzelni szemünk előtt a képet.  A dolgok olyan irányban változtak, hogy újra teret nyert a szókimondó rap előadás és műfaj. Túl sok a kérdés, és kevés a rájuk adott válasz. Túl nagy a szegénység. Sok embernél hiányzik, vagy szegényes a jövőkép, és a világ egyre vadabbá válik. Összeomlóban az eddig ismert társadalmi és szociális berendezkedés.  Tirpa ezeknek a vészterhes időknek a hírnöke, a magára maradt, céltalanul tébolygó és esélytelen fiatalság hangja. Ellentétben sok mai semmitmondó előadójával, celebjeivel, a rapper karakteres és kritikus leírást ad a magyar valóságról, legalábbis az ő szemüvegén keresztül. Egyet lehet vele érteni, vagy sem, de egy dolog biztos: a dalai egyszerre elgondolkodtatóak, forradalmiak, polgár pukkasztók és közben igazi slágerekké növik ki magukat az évek során.  Tirpa az elmúlt két évben, mintha szárnyakat kapott volna, sorban hozza ki új dalait, és a magas nézettség mellett, a fanok igazán támogatják,  stabilan mögötte állnak, és élete mellett követik őt a fellépésekre is.

Tirpa interjú

Sajnos jelenleg nincs aktuális Tirpa interjúnk.


Tirpa videók és klippek

Tirpa – Megvagy (2018)

Tirpa – A vállalhatatlan (2018)

Tirpa – Holtkor (2018)

Tirpa – Minden jó (2017)


Tirpa diszkográfia

  • 2014: Tirpa – Gyilkos krónikák
  • 2017: Tirpa – A vállalhatatlan