Hősök X Compact Disco – Minden rendben – klippremier

A Hősök a Compact Disco oldalán és felkérésére, slágeresebb vizekre evezik. Salt’ N Pepától Madonnáig, megérkezett 2021 nyári slágere!

Vérpezsdítő és igazán izgalmas végeredmény született a Compact Disco és a Hősök együttműködéséből. A két slágergyáros együttes olyan közös alkotást tett le az asztalra, ami azonnali dallamtapadás, a „Minden rendben” már első hallgatásra hatalmába keríti a fülünket.

A páros kollaborációja rekord gyorsasággal ostromolja a rádiós slágerlistákat!

A „Minden rendben” nem is érkezhetne klip nélkül, amit a szakma egyik legnagyobbja, Galler AndrásIndián” rendezett, és ami egészen a ’80-as évekig repít vissza minket. Tarzan újság, VHS kazetta, görkorcsolya és ráadásként még egy polimer kazetta is. Ugye ismerős mindenkinek?

Hősök - Compact Disco

A videóklipben Kaló Judit bámulatos koreográfiája mellett az évtized klasszikus ruhadarabjai is előkerülnek, amik csak tovább fokozzák az élményt, így már „Minden rendben”, ugye? Nem is csigázunk tovább, mindenki felkészült az év nyári slágerére?

Compact Disco feat. Hősök – Minden rendben (Official Music Video)


Korábbi Hősök hírek

2020.08. – Hősök – Okoska

Megjelent a Hősök hiphop csapatának legújabb audio dala Okoska címmel, melyhez egyelőre nem forgott klip.

Egy patika kis dal lett, az alap egy igazi bólogatós fajta, magával visz ahogy hallgatod.

Üdv itt ahol
Mindenki mindent jobban tud mint te
Ha már neki jobb úgysem lehetne
Beleokoskodik a Tiedbe

A fostengeren ellenem rengetegen
A sok csicska neveletlen de èn elengedtem
Te a pincèben èn a negyedik emeleten
Ott fogsz megrohadni mert a helyzet menthetetlen
Hittem benne,hogy nincs lehetetlen
A csapatom verhetetlen ès èn mindig előre mentem
A stílusod és a leheleted is kellemetlen
Nem értem miért keresel hibát másban? Na és bennem?
Magadba nézzél ember, kommentelsz azt enter,
Majd az élet elver, gyáván halsz meg seggfej, internetes gengszter
Reszketsz minden este, senki nem ismert el, nem vagy hiteles te…
Yeah! Csak a szánalmasabb fajtából
Senki nem szeret amióta kibújtál az anyádból
A sok rosszakaró már rég nem érdekel
Mert ahol én vagyok oda ti soha nem értek el

A kommentelők között sokan úgy gondolják, hogy ez egy burkolt válasz Funktasztikus korábbi Hősöknek írt diss-jeire, amelyre sokak szerint most érkezett egy fajta viszontválasz a Hősök csapatától. Nem hangzik el ugyan konkrétan név a dalban, de ezt rátok bízzuk hogy látjátok. Mást nem is írok róla, hallgassátok meg és döntsétek el, hogy nektek hogy adja!

Hősök – Okoska (2020)


2019.05. – HŐSÖK X HALOTT PÉNZ – Több türelem

HősökHősök és a Halott Pénz új közös dala „Több türelem” címmel látott napvilágot.

A szöveg, mint az utóbbi időben jellemző Eckü-re és -ra most is tanításokkal és az eddig megélt élettapasztalataikkal teli, mindenkit türelemre intenek és óvnak az idegeskedéstől hiszen az sosem vezet semmi jóra.

A dal üzenete: hogy mindig a jövőbe kell tekintenünk, ha lehet akkor inkább optimistán, hiszen baj az akad mindig bőven az életben, ezért kell a jóra fókuszálnunk ha lehet.

Járai Márk énekli a refrént, Marsalkó Dávid pedig a megszokott stílusban és neki mára már vádjegyévé vált tanító rappet tol, de mindezt a Hősök-kel jól passzoló összhangban teszi.

Egy teljesen kompakt kis dal lett, ami sok hangszóróból fog majd szólni a hamarosan közeledő nyár folyamán.

A dal zenei alapját a korábbi Hősök tag, az azóta is produceri munkálatokat ellátó Mr. Joeker jegyzi.

Ma ezt kínálom nektek hallgatásra.


HŐSÖK X HALOTT PÉNZ – Több türelem (2019)

2019.03. – Hősök – Jóember (klippremier)

Hősök Megérkezett Eckü és Mentha, és egy jó hanggal bíró hölgy CéAnne közös dala Jóember címen.

A dal zenei alapját a korábbi aktív Hősök tag Mr. Joeker készítette el a srácok számára.

Az új muzsika szokás szerint hozza a megszokott minőségi színvonalat amit a Hősök hozni szokott a hallgatóik számára.

Most is egy nagyon fülbemászó dalt kaptunk, egy nagyon érzelmes refrénnel ami annyira fülbemászó lett, hogy ezt biztosan dúdolni fogod a buszon.

Az új dal mondanivalója sokkal mélyebb mint azt elsőre gondolnánk róla. Inkább egy személyes hitvallás és a tapasztalat alapján érlelt üzenet a fiataloknak arra vonatkozóan, hogyan maradhassanak jó emberek a mai érdekekkel teli rohanó világban.

Csekkoljátok, megéri!

HŐSÖK – Jóember


2018.09 – Egyszer klippremier

HősökMegjelent az Hősök új dal és videoklip „Egyszer” címmel.

Eckü és Menta szokás szerint odatették, és tél meg november ide vagy oda, egy igen pozitív motiváló dal született meg a tollukból.

Már érett az hogy a veszprémi legények valami újjal és maradandóval jelentkezzenek, ugyanis legutóbbi klipjük. Essemm Tomival volt a „Mondd el, mit látsz”.

Megtalálható még itt Ukulele és női vokál ami igencsak megdobja az amúgy is pozitív érzésű dalt. Jó lett!
Legyetek rajta, de ne csak egyszer.

HŐSÖK – Egyszer (2018)


2018.09.- Hősök&Essemm – „Mondd el mit látsz” ropogósan friss klip

HősökHősök és Essemm legújabb videoklipje, mindössze pár órája jelent meg a YouTube videómegosztón, de máris 21.000 megtekintésnél tart, és ez egészen biztos hogy ez a szám legalább százszor nagyobb lesz ennél, tehát szó szerint a „kemencéből vettük ki nektek a friss zenét”.

Nagyon hangulatos érzelem dús dal lett, mindenki számot vet arról, hogy mit érez, merre tart, mik a céljaik, és mi lesz szerintük a jövőjük.

A színpadi élet, és az igazi belső közötti kontraszt megjelenése fedezhető fel benne, valamint hogy a közönség hogy látja őket mint zenészeket a színpadon, de a család, illetve azok akik igazán közel állnak hozzájuk egészen másképp, más oldalukról ismerik a srácokat.

De a srácok nem félnek attól, ha valaki belenéz majd a szemükbe, és akár felfedezi az igazi énjüket, vállalják és ennyi év után már nem tartanak tőle, sőt az üzenet lényege, hogy az őszinteség, és a jövőbe, valamint a reménybe vetett hit, elengedhetetlenül és igazán fontos nem csak nekik hanem mindenki számára a teljes és boldog élethez.

HŐSÖK X ESSEMM – Mondd el, mit látsz


Hősök élete és karrierje

Hősök

Hősök története

Az alapvetően Veszprémhez köthető hiphop formáció 2001 óta tevékenykedik a honi rap szcénában. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt, mely a legendás Fila Rap Jam-ek utódja volt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a hősök zászlaja alatt. A csapat az évek alatt bejárta fellépéseivel az országot. Minden nagyobb hazai fesztiválon szerepeltek már, az Offline Sport Games nyárzáróin is alapnevek, de városi/községi rendezvényeken és természetesen a hiphop orientált bulikon is biztos pont a Hősök szerepeltetése. 2011-ben a tízéves jubileum és a negyedik album (Négy Évszak) nagy fordulópont. Közel 100 fellépés, öt új videoklip, MR2-es listavezetés (Ikon). A lemez rengeteg pozitív kritikát kap, sok új kapu és lehetőség nyílik folyamatosan a Hősök számára. 2012-ben szerepelnek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával a Szimfonik 2.0 rendezvényen. 2013-ban Érintés címmel napvilágot lát az ötödik korong olyan dalokkal, mint a Kisember, a Hip Hop Hatalom vagy az Enyém. Ebben az évben már közel 150 fellépést ad a csapat, többek között a soproni Volt Fesztivál nagyszínpadának nyitó produkciójaként.

Hősök alakulása

A Hősök, mint zenei mozgalom két Veszprém megyei település duójából alakult ki. Mind a pétfürdői, mind pedig a veszprémi csapat, hasonló mértékű zene iránti tisztelettel, szeretettel rendelkezett, így nem volt kérdéses számukra, tehetségüket miért ne kamatoztathatnák egy közös produkcióban is. Az Ammóniaszökevények (Joeker, Eckü) invitálására igent mondott az Őrült Oldal (Mentha, Brash). Az első közös szerzeményük, mely a 2001-es évre datálható, a Hősök nevet viselte, sok-sok próbálkozást követően, nem kis sikereket elérve, a felállás immáron állandónak minősült. A négyes fogat így, első közös produkciójuk nevét választva bandanévnek, folytatta tovább a jobbnál jobb szerzemények „előállítását”.

Hősök karrierje

2002 januárjában kezdődtek meg a csapat első önálló albumának munkálatai egy szombathelyi stúdióban. Az albumon közreműködnek más neves hiphopelőadók is. Ugyanebben az évben nevezett a már összeszokott zenekar egy az Animal Cannibals által rendezett rendezett HipHop Mission nevezetű megmérettetésre, ahol is az északi elődöntőn egy különdíjjal és egy válogatás cd-n való szerepléssel valamint a döntőben való részvétellel gazdagodtak. Júniusra elkészült az első album, mely a Szóhisztéria címet viselte. 2002 őszén látott napvilágot a Nyugat nem enged című maxi, mely csak és kizárólag internetes hozzáférésben volt elérhető a rajongók számára. Fellépést fellépés követett, 2003 nyarán csatlakozott a formációhoz Gerysson, mint a zenekar kizárólagos Dj-e. Ekkor tájt készült el a második albumuk Nyelvtan címmel. Szintén erre az évre dotálható a már fent említett HipHop Missiion nevű verseny döntőjére, melyet a Hősök nyertek meg. A hatalmas lehetőség mellett, egy Warner-Magneoton lemezszerződést is nyertek egy teljes albumra. Ugyanezen év végére készült egy videoklip, mely a Mindörökké címet viselte és mellé egy négy számot tartalmazó maxi is. A következő évben a közös munka kissé lelassult, így inkább a fellépésekre koncentrált a csapat. Mivel a kiadótól távoztak a fiúk, így immáron független előadóként folytatták pályájukat. Az év végére készült el egy nagyon jelentős darabjuk munkásságuknak, méghozzá Brash és Joeker keze alatt, a Magyar Hiphop Remixek című alkotás, mely 17 hazai előadó (Deego, Akkezdet Phiai, Siska, Különvélemény stb.) dalának remixét és 3 saját szerzeményt tartalmazott. Az album azonban kizárólag limitált kiadásban és internetes terjesztésben látott napvilágot. 2005-ben jelent meg Mentha első szóló projektje Áldozat címmel. A Hősök nevéhez köthető ezentúl még a Westprém City Allstars névre hallgató válogatásalbum 24 számmal a megye színvonalas előadóitól. A válogatást követte Mentha 2007-es bemutatkozó albuma. (Ismerd meg az énemet)

Ebben az évben jelent meg egy újonnan alakult formáció bemutatkozó albuma. Az EcküPixaKombó első lemeze a Kúperteszt címre hallgatott.

Öt év hallgatás után 2008-ban jelent meg egy újabb Hősök album 15 új trackkel, címe: Klasszik. A közreműködők Nks, Bankos és Norba, Vad Fruttik, Sub Bass Monster stb. 2009-ben jelent meg egy 7 felvételt tartalmazó maxijuk Betűzdel címmel, két Mentha, Eckü bónusszal.

2010 óta a veszprémi Zhe Banddel kiegészülve adnak élőzenés koncerteket. A rengeteg közreműködői munka után 2011-ben jelent meg legújabb lemezük Négy Évszak címmel.

2012. március 14-én lezajlott a Red Bull Pilvaker – a szavak forradalma elnevezésű rendezvény, amin Eckü is részt vett, valamint jelentős szerepet vállalt az előzetes promócióban is. Ez év április 1-jén jelent meg az Animal Cannibals Respekt című korongja, amin a srácok Nem kell segítség senkitől című száma is hallható. A dal Qka MC és Ricsi PÍ 1996-os Robbanunk a semmiből című számának átdolgozása. A Hősök jelenlegi DJ-je Nagy ’Gozth’ Zsolt.

A Hősöket jelölték a 2012-es VIVA Comet Legjobb együttes kategóriájában, de a díjat végül a Children Of Distance vihette haza. November 9-én elindult a VIVA TV Stáb a tanyán című műsora, melyben Iszak Eszter, Odett, Sanyóca és Fluor Tomi mellett Eckü is részt vesz. Közösen elkészítették A holnap a máé című dalt, melyhez Miki357 rendezte a klipet.

2013. január 21-én a Pétfürdő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a kultúráért végzett kiemelkedő tevékenységéért „KULTÚRÁÉRT” kitüntetést adományozott a Hősök zenekar részére. 2013. április 5-én megjelent a srácok ötödik stúdióalbuma Érintés címmel. 2014 januárjától Brash magánéletére hivatkozva háttérbe vonult. Az új zenék készítésében nem vesz részt, fellépésekre nem jár, nem aktív tagja a csapatnak, de a háttérmunkából kiveszi a részét, mint például videóklip készítésében, ahogy tette azt az Enyém című klipnél is. Brash ezekkel a szavakkal búcsúzott: „Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a rengeteg emléket. Köszönöm, hogy az elmúlt években ott voltatok és biztattatok a koncerteken. Millió dolgot átéltem és nagyon sokat adott az elmúlt időszak, amit soha nem fogok elfelejteni. Nem tűnök el, fogunk még találkozni, ígérem! Szeressétek és támogassátok továbbra is a Hősöket, a többiek – ahogy eddig is – rendületlenül csinálják tovább.


Hősök interjú

Sajnos jelenleg nincsen aktuális Hősök interjúnk:


Hösök videók és klippek

Hősök- Enyém vagy (2013)


Hősök diszkográfia

  • 2002: Hősök– Szóhisztéria
  • 2003: Hősök– Nyelvtan
  • 2008: Hősök– Klasszik
  • 2011: Hősök– Négy Évszak
  • 2013: Hősök- Érintés
  • 2015: Hősök– Raplife