Kanye West & Lil Pump új videoklipje
Megjelenet Kanye West és Lil Pump legújabb közös dala és videoklipje az „I Love It”. Korábban már beszámoltunk nektek arról, hogy Lil Pump nagyon szeretne Kanye West-el együtt dolgozni, de tavasszal még csak a tárgyalások zajlottak erről, mára pedig itt a kézzel fogható végeredménye is a dolognak.

A végeredményt itt nézhetitek meg.

Kanye West & Lil Pump ft. Adele Givens – „I Love It”

Minden tudnivaló Kanye Westről


Korábbi Kanye West hírekHirdetés


Kanye West élete és karrierje

Kanye West koncert

Kanye Omari West huszonegyszeres Grammy-díjas amerikai rapper, lemezproducer, filmrendező és divattervező. Hároméves korában szülei elváltak, édesanyja pedig magával vitte Kanyét Chicagóba, ahol először a helyi művészeti iskolába járt, majd később megpróbálkozott az egyetemmel is, ám onnan rossz jegyei miatt kirúgták.Hirdetés

Ez az élménye több helyen is megjelenik zenei munkásságában, legegyértelműbben pedig első önálló albumának, a College Dropoutnak a címében. Az iskola mellett ekkor Kanye már aktívan producerkedett, amelyet később már sokkal nagyobb léptékben folytatott: olyan nagy nevek munkáit egyengette, mint Jay-Z, Alicia Keys (You Don’t Know My Name) és Janet Jackson (I Want You; My Love).
Kanye első komolyabb munkájának Jay-Z 2001-es The Blueprint című album számít, melyben a srác nem csak producerként, hanem énekesként is közreműködött. Nem sokkal később Kanye lett az egyik legkelendőbb producer az iparban. 2002 októberében Kanye majdnem életét vesztette egy autóbalesetben, ezt az élményét énekelte meg első kislemezén, amely a Through the Wire címet kapta. A szám természetesen szerepelt az énekes bemutatkozó albumán is, amely The College Dropout címmel jelent meg 2004-ben és nem sokkal később már tripla platina státuszt ért el. A lemez kritikailag is nagyon jó minősítést kapott és Kanye West így egyértelműen bekerült a legjobb rap/hiphop előadók közé.

2005-ben jelent meg Kanye következő albuma Late Registration címmel, melyet a Rolling Stone zenei magazin is méltatott. Emellett több mint 8 Grammy jelölést hozott Kanyenak, többek között a Legjobb album címet és a Legjobb szám díjat a Gold Digger-ért. 2006 tavaszán West sikerei csúcsán útjára indította saját ruhamárkáját Pastelle Clothing néven.

2006 novemberében újból több Grammy jelöléssel gazdagodott, ugyanakkor, bár megnyerte az Év legjobb rap-albuma díjat, az Év albuma díjat nem sikerült megszereznie. West ezért következő albumát még nagyobb energiabefektetéssel igyekezett elkészíteni, ennek eredménye a 2007-es Graduation, amely West egyik legérettebb anyaga, mind zeneileg, mind pedig mondanivalójában. Az albumért 8 Grammy jelölést szerzett, ebből négyet díjra is váltott.

2008 szeptemberében jött ki Kanye következő slágere a Love Lockdown, amely harmadik helyig jutott a Billboard Hot 100-as listáján majd nem sokkal később megjelent legfrissebb stúdióalbuma 808s & Heartbreak címmel. Az album második kislemeze, a Heartless az amerikai slágerlista második helyéig jutott.

2010 november 22-én jelent meg ötödik stúdióalbuma My Beautiful Dark Twisted Fantasy néven, amely az első héten a Billboard 200-as listáján első helyezést ért el.


Kanye West interjú

Sajnos jelenleg nincsen aktuális Kanye West interjúnk:


Kanye West videók és klipek

Kanye West – Stronger (2009)


Kanye West diszkográfia
  • 2004: The College Dropout
  • 2005: Late Registration
  • 2007: Graduation2008 808s & Heartbreak
  • 2010: My Beautiful Dark Twisted Fantasy
  • 2013: Yeezus
  • 2016: The Life of Pablo
  • 2018: Ye