Burai X Lévai interjúnkat láttad már? Binkyvel és Virággal megfűszerezve

Burai Krisztián - Burai on the Beat

Burai interjú

Burai neve mára szinte a legtöbbünk számára ismerős ma Magyarországon, ezzel párhuzamosan Lévai, Binhky és Ponekker Virág nevét is, de azok számára mindenféleképpen ismerős lehet, akik szeretik és követik a magyar rap és pop rap világát. Burai Krisztiánt lehet szeretni vagy éppen nem szeretni, de az biztos hogy nem egy olyan egyéniség aki semleges maradhatna a hallgatók számára. Burai-val, Lévai Lacival, Binhkyvel és Ponekker Virággal készítettünk egy nagyon könnyed de mégis átfogó interjút a kezdetekről és indulásokról, a zenei célokról, valamint a jelenről, és a tervezett jövőbeni zenei terveikről. Burai az elmúlt közel egy évtized alatt hatalmas és országos sikereket ért el, melyen azóta is töretlenül szárnyal, halad felfelé azon a bizonyos „képzeletbeli ranglétrán”. Egyenes, szókimondó, ugyanakkor mély és humoros provokatív, vagy épp bulizós szövegei miatt is a fiatalok példaképévé, illetve a fiatal srácok és lányok egyik kedvencévé vált. Általában a fiatalok nagy érdeklődéssel követik őt, és szeretik a munkásságát. Burai Krisztiánt nem tegnap előtt óta ismerjük, így ez természetes volt, hogy egyből megvolt a közös hang, így mint a régi tesók, bensőséges hangulatban és őszintén beszélgettünk a kamerákon kívül is az egész magyar hiphop és új vonalas hiphop szcénáról, illetve az ő saját életükről is. Végignézve az interjút rengeteg érdekes, máshol eddig még nem feltétlenül hallott infót tudtok meg a róluk és kirajzolódik Burai Krisztián színpadon kívüli arca, akit lehet sokan „elszálltnak” tarthatnak, de nagyon értelmes és két lábbal a földön járó előadó, aki nem felejtette el , hogy honnan indult el. Sok sikert kívánunk mindegyiküknek a jövőre nézve.

A legviccesebb Burai interjú – Lévai, Binhky és Virág – Nyári Flashback


Korábbi Burai Krisztián hírek

2020.04. – Lotfi Begi x Burai – Háborgó mélység 2 – premoier

Mi történik akkor, ha a hazai zenei szcéna két nagyja összedolgozik? A válasz egyértelmű lesz: egy ütős kollaboráció születik, amiben a popos dallam és az elektro hangzás tökéletesen egészíti ki egymást.

Lotfi Begi ezúttal Burai nagysikerű „Háborgó mélység” című dalához készített új változatot. Az eredeti verzió, melyben Opitz Barbi és Missh is közreműködött, hatalmas sikert aratott a hallgatók körében, egy hónap alatt már több mint 5 millióan látták a klipet a YouTube-on.

„Évek óta beszéljük Burai Krisztiánnal, hogy dolgozzunk együtt, de valahogy sose jött össze. Nemrég viszont, amikor épp nyaraltam, a legjobb pillanatomban talált meg egy ötletével. Küldött több demót is, amik nagyon tetszettek, és meg is egyeztünk, hogy belevágunk a projektbe. Időközben azonban megjelent „Háborgó mélység” című dala, amit hallva azonnal tudtam, hogy a szerzeménynek egy másik arcát is meg tudjuk mutatni, remek lehetőség van benne” – nyilatkozta Begi.

Az eredeti számhoz készült egy másik verze is, ami új irányba vitte a dalt, az alkotók pedig azonnal ráéreztek az új vonalra, így 3 nap alatt el is készült.

„A címet egy film inspirálta, épp ezért lett a remixünk címe „Háborgó mélység 2”, hiszen pont ahogy a filmeknek, ennek a tracknek is folytatása lett” – mesélte el a friss és slágergyanús zene sztoriját Begi. Hozzátette, ez a projekt az előfutára Krisztiánnal közös munkájuknak, ugyanis hamarosan véghez viszik azt a bizonyos ötletet is, amiről korábban szó volt.

Lotfi Begi a hazai remixek koronázatlan királya. Olyan slágerek fűződnek nevéhez, mint a 39 milliós YouTube nézettségű, Kollányi Zsuzsival és Majka-val közös „Valahonnan”, vagy a szintén nagysikerű, Tamáska Gabival közös „Bárhol (Lisbon Remix)”. Legutóbb B. Nagy Rékával kollaborált, a „Minden jót” című remek egy hét alatt közönségkedvenc lett.

A fülbemászó új zenéhez videóklip is forgott a nagyszerű Miki357 rendezésében.

Irány a YouTube, merüljetek bele a „Háborgó mélység 2”-be!

Lotfi Begi x Burai – Háborgó mélység 2 (Official Music Video)

2019.04. – Burai Krisztián és Opitz Barbi új közöse – Hosszú az a nap

Burai KrisztiánMost debütált Burai Krisztián és Opitz Barbi legújabb videója Hosszú az a nap címmel.

Minden bizonnyal egy újabb sláger születésének lehetünk most is szem és fültanúi, ugyanis az Opitz-Burai párosa nem szokott mellé nyúlni ha sláger gyártásról van szó.

Ez egy latinos, kicsit dancehallos elemekkel és hangzással megspékelt dal lett, amiben mind a ketten nagyszerűt alakítanak mind éneklés mind pedig a klipben nyújtott alakítás terén.

Szenes Iván feldolgozása egy egészen modern verzióban egy modern szemüvegen keresztül.

Mindenképpen ajánlom gyakori hallgatásra. Sem Krisztián sem pedig Barbi rajongói nem fognak majd csalódni.

Csekkoljátok le!

OPITZ BARBI X BURAI – Hosszú az a nap | Szenes Iván feldolgozás

2019.03. – Burai és Mario közöse – Elértem amit akartam

BURAI X MARIOBurai és Mario vadonatúj közös slágere az „Elértem amit akartam” máris nagyon népszerű a legnagyobb videómegosztón.

Burai dallamos rapje és Mario refrénje együtt jól szólnak.

Találunk benne egy jó adag társadalomkritikát Burai részéről, és egyfajta őszinte vallomást a zenei karrier kezdeteiről és arról hogy milyen nehézségek érték el azt a szintet amit ma képviselnek.

Mario és Burai fanok hallgatásra fel!

A lányoknak egészen biztosan adni fogja az új klip.

MARIO X BURAI – Elértem amit akartam


2018.09. – Jacey Dawn x Burai Krisztián – Tűz

Burai KrisztiánEz a szeptember egy „tüzes” hónapnak ígérkezik, ugyanis Burai Krisztián és Jacey Dawn most jelentették meg vadonatúj dalukat, amelyhez egy látványos videoklip is leforgott.

A tüzeset azért is írtam, mert pontosan ugyanezzel a címmel Essemm is kijött egy új dallal alig pár nap különbséggel. A témaválasztás pedig az egyik örök témakörből került ki, a szerelem és a vonzódás kérdését járja körül.

Jacey tudja, hogy összetörhet a szíve a kiszemelt pasi miatt, mégis annyira erős a vonzalom, hogy mindent kockáztatva mégis belemegy. Burai megint hozza a szokásos formáját, hatalmas lett. A rapbetétek mellett a dal zenei alapját is ő jegyzi.

Nézzétek meg, szerintem ez a dal egy üde színfoltja lett a magyar zenének, amiből egy elég hallgatott zene lesz.

Jacey Dawn x Burai Krisztián – Tűz


2018.08. – Burai Krisztián és Opitz Barbi – Sajnálom videoklip

Burai KrisztiánBurai Krisztián, vagyis Burai on the Beat a.k.a. Kicsinyúl. Ezt a nevet azt gondolom nem nagyon kell bemutatni azoknak akik követik a magyar hiphop és rap zene világát. Opitz Barbival ez már a sokadik közös alkotása és ez is nagyszerű dal lett. A klipről pár szót szólva: a grafikai megoldások a klipben nagyon látványosak, tengerentúli és nyugat-európai mintákat alapul véve látványos végeredmény jött létre. Barbi tánca Shakirát idézi, és kedves férfiak tegyük a szívünkre a kezünk, hogy bizony sokakat megigézett az a csípőmozgás. Burai hozza a szokásos jó formáját, nekem mindig is szimpatikus volt benne az, hogy nem csak a napos oldalról ír szövegeket, hanem a hibáiról is beszél bennük, amik ugyanúgy mindegyikünkben benne vannak, hiszen emberek vagyunk. A dal egy szerelmi vallomás, egy bizonyos hiányzó személynek szól, akikről úgy érzik, nem tudnak nélkülük élni, és szeretnének mindent jóvá tenni, velük újra kezdeni a szerelmet amit szívükben gyújtottak. A kérdés az, hogy kik azok a személyek akiknek szól. De egyelőre ez legyen titok… Íme a dal és a klip.

Burai Krisztián x Opitz Barbi – Sajnálom


Burai élete és karrierje

Hamarosan


Burai videók és klippek

Burai Krisztián x Opitz Barbi – Sajnálom (2018)


Burai diszkográfia

    • 2008: Burai- Burai