Jay-Z legújabb közös dala Beyoncéval

Jay-Z rapper

Jay- Z és Beyoncé vadiúj dallal jelentkeztek, ami Beyoncé új albumán található majd meg, ami az „Everything is love” albumcímet kapta, és minden bizonnyal a korábbi albumokhoz hasonlóan sikeres lesz. A klipről még elmondható továbbá az a tény is, hogy nagyon elvont művészi alkotás lett, a sztárpár eddig megszokott munkáihoz képest tulajdonképpen kissé elvontabb képi anyagról beszélünk a klip kapcsán. További érdekessége még az új szerzeménynek, hogy a szerelem fővárosában Párizsban a Louvre-ban forgatták le a videót, sok sok statisztával és számos táncossal együtt. Beyoncé új turnéra indul, az egyik show végén játszották le egyébként az új számot, és ezzel párhuzamosan jelentették be az új album elkészültét is a közönségnek.

Minden tudnivaló Jay-Z-ről


Korábbi Jay-Z hírekHirdetés

2018.02. – 30 millió forint bulira, egy éjszaka alatt – Jay-Z-nek nem volt gond

Jay-Z-amerikai rapMit gondoltok, ha kapnátok 30 millió forintot egy estére, hogy abból bulizzatok szerintetek sikerülne ennyit elkölteni? Nagyon másnapos lehetett Jay-Z a buli másnapján, hiszen az elótte való este nagyjából több mint 30 millió forintnak megfelelő dollárt mulatott el. Nyilván ezt nem teljesen egyedól követte el, ugyanis a hírek szerint az egyik barátja születésnapjára csaptak egy nagyobb ramazurit, de az este végösszege így sem a szokványos méreteekre rúgott. Az egyik lap információi szerint a baráti társaság először vacsorázni ment, ahol nagyjából 3 millió forintnak megfelelő dollárt kültöttek el. Ezután a vacsit egy másik vendéglátó helyen öblítették le némi szeszecskével, amelyben hazai vizekre evezvén Jay-Z saját márkás konyakjából egy jó pár üveget rendeltek, ezáltal nagyjából 2 millió forintnak megfelelő összeggel kevesebbel hagyták ott a lokált, majd az estét egy night clubban fejezték be. Itt rendeltek ugyan még 40 üveg pezsgőt, ami egészen véletlenül Jay-Z saját márkájú pezsgője volt Az itt elöltött idő érte meg valószínúleg a legjobban, az itteni számla végösszege kicsivel több mint 25 millió forintra rúgott. Mondanánk “így mulat egy magyar úr”, illetve akarom mondani egy amerikai úr. Arra mi itt a szerkesztőségben kíváncsiak vagyunk, hogy az a fejfájás ami másnap lehetett, az megérte, vagy a rapper esetében minden másra ott a M@ster C@rd.


Jay-Z élete és karrierje

Jay-Z rapper

Jay-Z, vagyis polgári nevén Shawn Corey Carter aki New Yorkban született, 1969. december 4.-én. Foglalkozását tekintve amerikai rapper, dalszerző, író, producer, előadó, valamint üzletember és számos esetben színészkedéssel is foglalkozott. Jay-Z pénzügyi szempontból is az egyik legsikeresebb a rap pelőadók közé tartozik, mára nagyjából 900 millió dollárra rúgó vagyonával.Hirdetés

Nagyjából 50 millió példányszámban fogytak el lemezei világszerte. Ennek folytán 14 Grammy-díjat, valamint egyéb zenei díjakat nyert meg, illetve még legalább ennyi különböző egyéb különböző típusú díjra is jelölte őt a szakma. Érdemei és zenei tehetsége miatt minden idők egyik legtehetségesebb rapperének tartják, erre is példaként szolgált a 2006-ban készült MTV lista „The Greatest MCs of All-Time” magyarul “Minden Idők Legnagyobb MC-jei”, ahol az előkelő első helyet foglalhatta el. Tizenkét a Billboard listán „number 1″ helyzést elért lemezei miatt, megelőzve ezzel Elvis Presley-t, ő rendelkezik a „legtöbb, szóló előadó által kiadott „number 1″ lemez” minősítésével. Jay-Z, mint üzletember társ-tulajdonosa is a híres-neves New York-i klubnak, a 40/40 Club-nak, valamint rendelkezik tulajdoni részesedéssel az NBA-ben játszó Brooklyn Nets kosárlaba csapatban is, ezenkívül ő az egyik alapítója az Egyesült Államokban, és mára már a hiphop kedvelők körében jól ismert, és elismert ruházati márkának a Rocawearnek. Korábban ő volt a Def Jam Records lemezkiadó megabirodalom korábbi vezérigazgatója is, valamint egyik alapító tagja a Roc-a-fella kiadónak, illetve további alapítója a Rock Nation elnevezésű lemezkiadó vállalatnak is, ahova az új feltörekvő fiatal MC-ket és előadókat illetve énekeseket keresi és igyekszik őket leszerződtetni a jövőre való tekintettel. Több híres előadót is ő fedezett fel, olyanokat mint például; Rihanna, Kanye West, J. Cole, Rita Ora. New York város Brooklyn városrészének Bedford-Stuyvesant nevű kerületében nőtt fel a Marcy lakótelepen.Erről az életszakaszáról, több dalban is megemlítést tesz dalaiban. Három testvére van, két nővére valamint egy bátyja. Apja, aki Jay kilencéves korában hagyta el a családot, pár éve sajnos elhunyt, de édesanyja még életben van. Shawn a brooklyni Eli Whitney Középiskolába járt mindaddig, amíg azt be nem zárták. Ezek után átiratkozott a George Westinghouse Career and Technical Education Középiskolába, ahova más jövőbeli rapperek is jártak, többek között olyanok mint The Notorious B.I.G vagy akár Busta Rhymes. Annak ellenére hogy kiváló tanuló volt nem fejezte be tanulmányait. Zenéjében sokszor utal arra hogy részt vett drogok eladásában. Édesanyjától, Gloria Cartertől, ismerjük azt a történetet, miszerint a kis Jay-Z régen sok időt töltött el a konyhában azzal, hogy az ütemeket dobgép híján, jobb híján el tudja játszani az asztalon a szövegei alá, és állítólag sokszor az éjszakákba nyúló gyakorlásaival sokszor felébresztette testvéreit is. Anyukája, azért hogy segítse zenei pályáját, egyik születésnapjára vásárolt neki egy boom box-ot. Ezt követően kezdett el, írni és freestyleozni, és ezen időszakot követte az akkori nagy rap hulláma. “Jeezy” becenévvel kezdett el rappelni, és az idők folyamán ez a becenév fejlődött tovább a mai becenévvé, mai Jay-Z írásához.


Jay-Z interjú

Sajnos nincsen aktuális Jay-Z interjúnk.


Jay-Z videók és klipek

Jay-Z & Beyoncé- APES**T – The Carters (2018)

JAY-Z – The Story of O.J. (2017)

Jay-Z & Kanye West – Ni**as In Paris (2012)

JAY-Z – Big Pimpin’ feat. UGK (1999)


Jay-Z diszkográfia
  • 1996: Jay-Z- Reasonable Doubt (1x Platina minősítés)
  • 1997: Jay-Z- In My Lifetime, Vol. 1 (1x Platina minősítés)
  • 1998: Jay-Z- Vol. 2… Hard Knock Life (5x Platina minősítés)
  • 1999: Jay-Z- Vol. 3… Life and Times of S. Carter (3x Platina minősítés)
  • 2000: Jay-Z- The Dynasty: Roc La Familia (2x Platina minősítés)
  • 2001: Jay-Z- The Blueprint (2x Platina minősítés)
  • 2002: Jay-Z- The Gift & the Curse (3x Platina minősítés)
  • 2003: Jay-Z- The Black Album (3x Platina minősítés)
  • 2006: Jay-Z- Kingdom Come (2x Platina minősítés)
  • 2007: Jay-Z- American Gangster (1x Platina minősítés)
  • 2009: Jay-Z- The Blueprint 3 (1x Platina minősítés)
  • 2013: Jay-Z- Magna Carta Holy Grail (2x Platina minősítés)
  • 2017: Jay-Z- 4:44 (1x Platina minősítés)