Mr. Busta – RTMX nagylemez – 10 éves az RTM kiadó

Mr. Busta - Real Trill Music

Mr.Busta mind a mai napig megosztó jelenség a hazai rapzenében. Egy dolog azonban elvitathatatlan, mégpedig az hogy a Mr. Busta által alapított Real Trill Music kiadó 10 éves fennállásának évfordulója sok RTM-es hallgató számára meghatározó a magyar rap időszakában.

Az elmúlt hónapokban, mint ahogyan az már jól körvonalazható volt, mára már kiadói szinten nem mutat akkora aktivitást az RTM, ami a létszám drasztikus csökkenésének és Zsolti személyes döntéseinek is köszönhető. Ahogyan azt tőle már eddig is megszokhattuk, Mr.Busta azonban szorgalmasan tevékenykedik, és sorra készíti a dalait, klipjeit és lemezeit.

Legutóbb épp egy olyan alkotással rukkolt elő, amely a kiadó fennállásának 10. Jubileumának állít emléket. Az RTMX egy olyan 10 számos nagylemez, ami mind tartalmilag mind pedig zeneileg egyaránt egy ”keményebb” irányzatot képvisel. További érdekessége még a lemeznek, hogy egy önálló gondolati séma koncepcióját követi végig az alkotás. Ez a lemez közreműködők nélkül látott napvilágot.

Maga a lemez kézzel fogható formában nemérhető el, mindezek ellenére rendkívül szép gesztus, hogy a 10 dalból álló albumot mindenki ingyen pörgetheti az RTM GANG youtube csatornáján. Elhoztunk nektek egy dalt ízelítőnek a lemezről.

Szerző: Majorszki Krisztián / Rap.hu

Mr.Busta – Semmit Nem Érsz (Audio)


Minden tudnivaló a Mr. Busta-ról


Mr. Busta interjú

A legőszintébb Mr.Busta interjú ❌ RTM sztori, Da Flava, Kamikaze,Dopeman,


Mr. Busta élete és karrierje

Mr. Busta

Mr. Busta polgári nevén Kordik Zsolt, aki foglalkozását tekintve magyar rapper, producer és kiadó tulajdonos. Mr. Busta eddigi pályafutása során 25 lemezt készített el, fellépések ezreivel a háta mögött és rajongók széles tömege áll mögötte.

Mr. Busta karrierje és a kezdetek

1992-ben csinálta meg, az első lemezét Turntable Terrorist Crew formációval, az ez utáni években keletkeztek még kiadványok, de ezek közül jelenleg egyik sem elérhető. A legelső ilyen az 1998-ban megjelent Busta album, ami Mit Tudsz Te Rólam?! néven látott napvilágot.

Da Flava Család

2000-ben Interfunkkal (ma Funktasztikus néven dolgozik) megalapították a Kamikaze formációt, a Da Flava Családdal dolgoztak. Busta itt ismerte meg Gameet, akivel később is tartották barátságukat. 2001-ben kiadták a Da Flava Katonák lemezét Da Flava Család címmel, ezen a Kamikaze két számban is közreműködött. 2002-ben kiváltak a családból, az első lemezük is ebben az évben jelent meg, ezen Mohamant, DopeMant és ellenfeleiket beefelve.

Kamikaze

Rapformáció, melyet Interfunk és Busta alkotnak. Három lemez jelent meg, illetve a Nyócker! film zenei lemezén is 2 szám erejéig helyett kaptak. Az évek során 5 klipet adtak ki. A formáció 2000 és 2008 között működött. 2004-ben kiadták első nagylemezüket, az LP hatalmas sikert hozott. 2005-ben máris kiadták második lemezüket, Tragikomédia címmel. Rengeteg rapsláger született a korongról. 2008 májusában lejárt szerződésük a Magic World kiadóval, úgy döntöttek, szólóban tevékenykednek tovább.

Busta pályafutása ebben az időszakban egyre jobban felfelé ívelt. A Kamikaze Magyarország egyik legismertebb rapformációjává vált. A zenecsatornák sorra játszották a klipeket, több ezren vették a kiadványokat.

Bustamaffia

A Kamikaze feloszlása után, Busta szoló karrierbe kezdett és Mr. Busta néven tért vissza. Kiadót alapított Bustamafia néven. FankaDelivel dolgozott, 2008 végén megjelent szólólemeze: Pitbull, a NightChild Root stúdióban vette fel ingyenesen letölthető single trackjeivel együtt. A lemezen közreműködött többek közt Funktasztikus is.

2009 közepén kiadták az A Srácok a Putriból (A.S.A.P.) (Game, Mr. Busta) Legendák albumát. 2010 március 27-én Mr. Busta megalapította az RTM-et, vagyis a Real Trill Music kiadót. A kiadóban az évek alatt számos ember fordult meg, és sokat változott az arculata.

2010-ben édesanyja, gyógyíthatatlan betegségben hunyt el 55 éves korában. Mr. Busta – Édesanyám km. Hibrid című számot neki írta.


Mr. Busta videók és klippek

Mr. Busta – A Nevem Marad (2017)

MR.BUSTA – MINDENKIT TÚLÉLTÉL | OFFICIAL MUSIC VIDEO | (2019)

Mr. Busta – Tetovált Bunkó #1 (2019)


Mr. Busta diszkográfia

 • 2008: Mr. Busta – Pitbull
 • 2010: Mr. Busta – Játssz Az Anyáddal – (Dupla lemez)
 • 2011: Mr. Busta – Az Ezerarcú Rapsztár, A Fekete Bárány, A Nevem Miszter, Erő, Hatalom, Becsület
 • 2012: Mr. Busta – Pitbull 2. (Dupla Lemez: Armageddon, Kétszázegykettő)
 • 2013: Mr. Busta – Mindenre Kész Vagyok, Meghalni Jöttem
 • 2014: Mr. Busta – Stilakill
 • 2015: Mr. Busta – The Rapfather, Vol. 1
 • 2016: Mr. Busta – The Rapfather, Vol. 2
 • 2016: Mr. Busta – The Rapfather, Vol. 3
 • 2019: Mr. Busta – Pitbull, Vol. 3
 • 2019: Mr. Busta – 2019.10.14
 • 2020: Mr. Busta – RTM X

Korábbi Mr. Busta hírek

2019.06. – Mr. Busta – Mindenkit túléltél

Mr Busta - Real Trill MusicMr. Busta a Real Trill Music kiadó feje megjelentette legújabb dalát és videóját „Mindenkit túléltél” címmel.

A dal most nem a fröccskölődő aggresszív szövegvilággal készült el, hanem Busta-tól nem szokványos módon egy igazán személyes és azt kell mondanom hogy „szép” dal lett.

Tulajdonképpen a legbensőbb érzéseiről rappel, illetve a szöveget végiggondolva lassan-lassan elengedte és feldolgozta már az őt ét sérelmeket, illetve túllépett rajtuk, de nyilván azért nem felejtette el őket.

Pont ettől hogy beleadta a mély érzéseit valahogy egy nagyon patent és komplett dal lett.

Mr. Busta és Real Trill Music rajongók, illik meghallgatnotok és osszátok meg ha tetszett.


2019.03. – Mr. Busta – Tetovált Bunkó #1

Mr. Busta

Mr. Busta hosszú ideje nem jött kis szóló dallal, de ezúttal megtette és újra töltötte a rímtárat.

Nem kimondottan egy könnyed témát választott magának és üzen a korábban a kiadóhoz tartozó AK26 testvérpárnak Giajjenno-nak és Hiro-nak a „Tetovált Bunkó” című számában.

Személyesen nekik címezte a dalt amely tele van személyes utalásokkal és szövegekkel amelyek a múltban történtek.

Ezenkívül szóba kerül még Karola neve is aki a korábban szintén a kiadó kötelékében lévő Nemazalány-al készítette a Suttyó című slágerüket, valamint, King BJ neve is meg található a sorok között.

Kemény szövegek, személyeskedés az új Mr. Busta dalban. Mindenki döntse el maga, neki mi a véleménye róla.