DaBaby X Quavo – Pick Up – Az Effektkirály

DaBaby

Megjelent DaBaby és a Migos formációból ismert Quavo vadonatúj közös dala a Pick Up. A klip önmagában nagyon ötletes és látványos lett. Rengeteg effektel támad benne az alkotói páros.

A rap klippekben szokásos zsozsó, csajok, fukszok klisék mellett ebben az esetben számos filmszerű, vagy filmben látható technikai megoldással is operált a duó DaBaby és Quavo.

Összességében a vizuális látvány nagyon jó, végignézve a klippet nem is veszi észre az ember hogy lejárt a műsoridő olyan jól magával ragadó.

A zene szokásosan jó lett, DaBaby stílusának köszönhetően tovább mélyíti nevét a szakmában, és nem véletlenül adja a nevét egy ilyen produkcióhoz egy olyan szupersztár is mint Quavo.

Csekkoljátok!

DaBaby – Pick Up feat Quavo (Official Music Video)


Minden tudnivaló a DaBaby-ről


DaBaby élete és karrierje

DaBaby

DaBaby, vagyis Jonathan Lyndale Kirk, aki 1991. december 22-én született, művész nevén DaBaby (korábban Baby Jesus) volt, egy amerikai rapper és dalszerző, Charlotte-ból, Észak-Karolinából.

DaBaby Clevelandben, Ohioban született. 1999-ben az észak-karolinai Charlotte-ba költözött, ahol korai éveinek nagy részét töltötte. Tanulmányozta a Vance Középiskolát, ahol 2010-ben végzett. Két évig részt vett a Greensborói észak-karolinai egyetemen, de nem fejezte be tanulmányait, mondván, hogy csak a szülei miatt járt iskolába.

Debütáló stúdióalbuma, a Baby on Baby (2019) a Billboard 200-as csúcsán a 7. helyen áll, második stúdióalbumán, Kirk (2019) pedig az első helyen debütált. Az albumok elkészítették a Billboard Hot 100 slágereket, a “Suge”, “Intro” és “Bop” slágereket. Saját munkáján kívül szerepelt olyan művészek dalai között, mint Post Post Malone, Camila Cabello és Megan Thee Stallion. 2020. április 17-én kiadta harmadik stúdióalbumát, a Blame It on Baby című albumát, amely a Billboard 200 tetején debütált, és ez lett a második egymást követő első albuma.

DaBaby karrier

DaBaby 2014 és 2015 között kezdte komolyan venni a zenét. 2015-ben kezdte zenei karrierjét azzal, hogy kiadta a debütált mixtape nevű Nonfictiont. Később ezt követte Isten Work mixtape sorozatával, Baby Talk mixtape sorozatával, Billion Dollar Baby és a Back on My Baby Jesus Sh * t. Kezdetben Baby Jesus néven koncertezett, amelyet végül azzal a aggodalommal változtatott meg, hogy ez figyelmessé vált.

DaBaby nagy szünetet kapott, miután aláírta Arnold Taylornak, a South Coast Music Group elnökének, a rádió nagy promóterének. Taylor látta, hogy DaBaby észak-karolinai klubok körül fellép, amikor kiadta a kiadót. Taylor volt a felelős a déli rapsztárok korai felbukkanásáért, köztük Yo Gottiért és a Future-ért. Miután elkezdtek együtt dolgozni, a csapat folytonos hangokat épített a déli körül mixtape-okkal és klubbemutatókkal, míg DaBaby megtalálta a hangját. A déli partvidékkel kötött megállapodásán keresztül a DaBaby rövid távú disztribúciós megállapodást írt alá a Jay-Z Roc Nation-sal a Blank Blank mixtape számára, amely 2018 végén bizonyulna az ő kitörésének.

DaBaby hét számjegyű felvételi megállapodást kötött az Interscope-val.

2019 januárjában, amikor Kirk aláírta az Interscope-t, elindította saját, Billion Dollar Baby Enteratinment nevű lenyomatcímkét. 2019. március 1-jén megjelent az Interscope Records segítségével Kirk debütáló stúdióalbuma a Baby on Baby. Azt is aláírták a South Coast Music Group-nak, és mindkét lemezével közös szerződést kötött. A tizenhárom pályás projekt vendégszereplői az Offset, a Rich Homie Quan, a Rich the Kid és a Stunna 4 Vegas részvételével. A Baby on Baby a Billboard 200 albumlistáján a 25. helyen debütált az Egyesült Államokban. Kirk, a “Suge” dal, a Billboard Hot 100-on debütált a 2019. április 13-án kelt diagram 87. számán, majd később elérte a top 10-et, 2019. június 8-án kelt darabon. A DaBaby szerepelt az XXL Freshman osztályának borítóján (2019).

A DaBaby 2019 közepén szerepelt különböző slágereken, köztük a Megan Thee Stallion “Cash Shit” -én és a Quality Control “Baby” -n, amelyek mindegyike elérte a 40 legjobb helyet a Billboard Hot 100-on. 2019. július 5-én a DaBaby szerepelt a Dreamville-ben. Felveszi a Revenge of the Dreamers újonnan kiadott válogatási albumát a “Nap alatt” nyitópályán. Elismerést kapott vendégszerepéért, a különféle kiadványok pedig 2019-es legjobb versének ítélték meg, köztük a Complex magazint is, amely “új rap szupersztár kitörési pillanatának határozta meg”.

2019 augusztusában bejelentette, hogy második albuma Kirk címet viseli, ami tisztelgés a vezetékneve előtt. Szeptember 27-én adták ki, és debütált az US Billboard 200 tetején. Az egyetlen kislemeze, az “Intro” szintén sikeres volt, elérve a 13. helyet az USA Billboard Hot 100 chartján. Körülbelül abban az időben DaBaby figyelemre méltó fellépéseket mutatott be olyan kislemezekben is, mint a Post Malone “Enemies”, amely a Billboard Hot 100 16. számának tetején volt, valamint YG “Stop Snitchin”, Lizzo “Truth Hurts” [24] remixein. és Lil Nas X “Panini” című kiadványát, amely 2019. május 24-én, augusztus 23-án és szeptember 13-án jelent meg. Október 24-én rendezvényen jelenik meg a zenei videóban Rich Dunk, a jövöbeni rapper áttörõ kislemeze, a „High School” című zenei videóban.

A DaBaby 2019-ben zárta le a legtöbb bevételt (22) a Billboard Hot 100-on az évre.

A 2020. évi 62. Grammy-díj alkalmával a DaBaby két jelölést kapott, mindkettő a „Suge” kategóriába, a Legjobb rap-előadás és a Legjobb rap-dal kategóriában. 2020. április 13-án a Twitteren bejelentette, hogy harmadik stúdióalbumát, a Blame It on Baby kiadását 2020. április 17-én adják ki. Az album pozitív visszajelzésekkel kevert, de kereskedelmi sikert ért el, a Billboard 200 tetején debütálva 124 000-rel. album-ekvivalens egységek, ez lett a DaBaby második első albumává.

DaBaby művészete

Charles Holmes, a Rolling Stone, DaBaby áramlását “staccato, pontos és brutális rappelési stílusként, egy olyan szótag-összetörő erővel jellemezte, amely ilyen előremenő lendülettel jár, gyakran azt az illúziót kelti, hogy a verés kezdete előtt rappelni kezd”. A leghíresebb példája ennek az áttörésnek a “Suge” sláger.

DaBaby a befolyásairól beszélt, hogy olyan művészeket tanulmányozott, mint a Future, Lil Wayne és Kanye West, akik szerint “felbukkanott és következetesen haladt”. Ezt tovább fejlesztette: “Megvizsgáltam az összes zseniális marketingszakértőt a rap-játék során. Bárkitől kölcsönvethetek valamit, amit kínálhatnék”. Jeff Weiss, a The Guardian, kedvezően DaBaby-t, Busta Rhymeshez, Eminemhez, Missy Elliotthoz és Ludacrishez, hasonlította zenei stílusaik hasonlóságait, amelyek magukban foglalják a “találékony rap-stylistákat, akik félnek videókat készíteni vicces paródiákkal és gumiszerű kameralábakkal”. Weiss szerint DaBaby “tükrözi a rap-játék anakronisztikus megközelítését. Ha a listákat opcionális trendekkel töltik fel a függőségről és a szomorúságról, elkerüli az éneklést olyan rapszek mellett, amelyek levethetik a fejed”. DaBaby azt mondta: “Nem tudok énekelni, de itt és ott megütök néhány hangjegyet”.

DaBaby hatósági ügyei

Kirk részt vett egy eseményben Huntersville-ben (Észak-Karolina), ahol egy 19 éves férfit lőtték a hasba, és hamarosan meghalt. Kirk megerősítette részvételét a lövöldözésben, és azt mondta: “önvédelemben viselkedett”. A legsúlyosabb vádakat 2019 márciusában vonták le, és Kirk bűnösnek nyilvánította egy rejtett fegyver, azaz a kötelességszegés viselését.
2020 januárjában őrizetbe vették és kihallgatták Miamiban egy rablás nyomozásával kapcsolatban. Később letartóztatták, miután a hatóságok megállapították, hogy parancsot bocsátottak ki Texasban. A parancs az akkumulátor töltése miatt merült fel. A TMZ és más üzletek szerint a DaBaby legénységének állítólag ugrott és elrabolt egy zenei promótert, aki a DaBaby-nek csak 20 000 dollárt fizetett be a 30 000 dollárból, amelyet neki kellett fizetnie a Miami-i fellépésért. A jelentések szerint DaBaby és társai állítólag 80 dollárt készpénzt, iPhone 7-et és hitelkártyát vontak a promótertől. A DaBaby akkumulátort töltött és 48 órával később engedték ki a Miami-Dade megyei börtönből.

A DaBaby 2020-as “Up Close N Personal” turnéja alatt egy női rajongót csapott fel a színpadra vezető úton, hogy előadást tartson a floridai Tampában. A közönség bátorsággal válaszolt, és DaBaby dalok előadása nélkül távozott a helyszínről. Azt mondta, hogy csapott rá, mert a telefont túl közel helyezte az arcához, miközben videót készített vakuval. Az Instagramba elküldött videóban DaBaby azt mondta: “Bocsánatot kérlek, hogy volt egy nő a másik végén. Azt hiszem, ekkor tudod, hogy közismert tény, hogy férfi vagy nő, ugyanolyan pontosan válaszoltam volna út.”


DaBaby videók és klipek

DaBaby – Rockstar feat. Roddy Ricch (Official Music Video)

DaBaby – Can’t Stop (Official Music Video)

DaBaby – “JUMP” feat NBA Youngboy (Official Video)

DaBaby – BOP on Broadway (Hip Hop Musical)


DaBaby diszkográfia

  • DaBaby – Baby on Baby (2019)
  • DaBaby – Kirk (2019)
  • DaBaby – Blame It on Baby (2020)

Korábbi DaBaby hírek

2020.07. – DaBaby X Roddy Ricch – Rockstar – Zombiapokalipszis

DaBabyDaBaby és Roddy Ricch zsír új közös dala a Rockstar inkább egy kisfilm, komplett stáblistával, behind the scenes bevágásokkal a végén, mint egy “rendes” zenei videóklip.

Nagyon pacek lett, igazi zombi téma, katonákat játszó két rapsztár saját szerepükben.

Az erdőben pedig az amerikai hadsereg legmodernebb kézi és lőfegyvereivel levadásszák az összes rájuk támadó zombit és a végén természetesen a két pozitív szupersztár győz. Jelen esetben Roddy Ricch és DaBaby személyében.

Jó pár ismert is felbukkan a videóban, de Future egészen biztosan ismerős lehet. A zene is nagyon vagány lett, de így egyben ez egy kész és teljes produkció lett.

Csekkoljátok, aztán döntsétek el hogy adja-e vagy sem.


2020.04. – DaBaby – Blame It On Baby – Új album

DaBaby - Blame_It_on_BabyMegjelent DaBaby új harmadik nagylemeze új lemeze. Nem olyan régen látott DaBaby soron következő, “Blame It On Baby” című nagylemeze, mely már most nagy sikerrel rombol a DaBaby fanok között. Az MC saját Instagram posztja szerint, olyan rapperekkel lesznek közös dalai, mint például: Future, Quavo, Roddy Ricch, Megan Thee Stallion, NBA Youngboy, és A Boogie Wit Da Hoodie, de további érdekessége az új lemeznek, hogy a 2000-es évek elején világsztárként ünnepelt R&B énekesnő, Ashanti is szerepet kapott rajta. A hatalmas sikerek ellenére DaBaby nem ül a babérjain, valószínűleg kell a lé villanyszámlára, így még egy lemezzel jelentkezik 2020-ban.

A charlotte-i rapper 2019-es igazi berobbanása óta, 200%-on pörög, az új projektet is gyakorlatilag hirtelen minden előzmény nélkül jelentette be, annak ellenére, hogy tavaly két nagyobb dobása is volt már. A lemez produceri munkálatait, többek között Wheezy, London on da Track, DJ Kid, voltak a felelősek.

DaBaby úgy tűnik, hogy megállíthatatlan, az amerikai rapper közel egy év leforgása alatt adott ki három nagylemezt, és most úgy tűnik még torpedózik a negyedik is.

Egy kisebb áttekintésként: DaBaby 2019 márciusában jelentkezett bemutatkozó, Baby on Baby néven megjelent nagylemezével, majd fél évre rá, 2019 szeptemberében érkezett meg a KIRK című nagylemez. Most pedig a Blame It On Baby című harmadik projektjét mutatta be a nagyérdeműnek. Utóbbit ugyan érte némi bírálat, hogy az MC nem nagyon akar változtatni a már megszokott sztílóján, de DaBaby válasza az volt erre, hogy ha az emberek ezt várják tőle és bejön nekik a flowja, miért kéne változtatnia azon. Az eladási számok is őt igazolják. Mondhat valamit ez a fiú, hiszen a Blame It On Baby sikere a rappert igazolja, ugyanis a lemez már sokáig vezette az amerikai lemezeladási listát, ami hát nem kis teljesítmény.  “Egyértelmű, hogy idén jön még egy új zenei pakk, hiszen ha ennyire szereti a publikum nem szeretném megváratni őket”.


DaBaby dalszövegek