DaBaby – Blame It On Baby – Új album

DaBaby

Megjelent DaBaby új harmadik nagylemeze új lemeze. Nem olyan régen látott DaBaby soron következő, “Blame It On Baby” című nagylemeze, mely már most nagy sikerrel rombol a DaBaby fanok között. Az MC saját Instagram posztja szerint, olyan rapperekkel lesznek közös dalai, mint például: Future, Quavo, Roddy Ricch, Megan Thee Stallion, NBA Youngboy, és A Boogie Wit Da Hoodie, de további érdekessége az új lemeznek, hogy a 2000-es évek elején világsztárként ünnepelt R&B énekesnő, Ashanti is szerepet kapott rajta. A hatalmas sikerek ellenére DaBaby nem ül a babérjain, valószínűleg kell a lé villanyszámlára, így még egy lemezzel jelentkezik 2020-ban.

A charlotte-i rapper 2019-es igazi berobbanása óta, 200%-on pörög, az új projektet is gyakorlatilag hirtelen minden előzmény nélkül jelentette be, annak ellenére, hogy tavaly két nagyobb dobása is volt már. A lemez produceri munkálatait, többek között Wheezy, London on da Track, DJ Kid, voltak a felelősek.

DaBaby úgy tűnik, hogy megállíthatatlan, az amerikai rapper közel egy év leforgása alatt adott ki három nagylemezt, és most úgy tűnik még torpedózik a negyedik is.

Egy kisebb áttekintésként: DaBaby 2019 márciusában jelentkezett bemutatkozó, Baby on Baby néven megjelent nagylemezével, majd fél évre rá, 2019 szeptemberében érkezett meg a KIRK című nagylemez. Most pedig a Blame It On Baby című harmadik projektjét mutatta be a nagyérdeműnek. Utóbbit ugyan érte némi bírálat, hogy az MC nem nagyon akar változtatni a már megszokott sztílóján, de DaBaby válasza az volt erre, hogy ha az emberek ezt várják tőle és bejön nekik a flowja, miért kéne változtatnia azon. Az eladási számok is őt igazolják. Mondhat valamit ez a fiú, hiszen a Blame It On Baby sikere a rappert igazolja, ugyanis a lemez már sokáig vezette az amerikai lemezeladási listát, ami hát nem kis teljesítmény.  “Egyértelmű, hogy idén jön még egy új zenei pakk, hiszen ha ennyire szereti a publikum nem szeretném megváratni őket”.


Minden tudnivaló a DaBaby-ről


DaBaby élete és karrierje

DaBaby

DaBaby, vagyis Jonathan Lyndale Kirk, aki 1991. december 22-én született, művész nevén DaBaby (korábban Baby Jesus) volt, egy amerikai rapper és dalszerző, Charlotte-ból, Észak-Karolinából.

DaBaby Clevelandben, Ohioban született. 1999-ben az észak-karolinai Charlotte-ba költözött, ahol korai éveinek nagy részét töltötte. Tanulmányozta a Vance Középiskolát, ahol 2010-ben végzett. Két évig részt vett a Greensborói észak-karolinai egyetemen, de nem fejezte be tanulmányait, mondván, hogy csak a szülei miatt járt iskolába.

Debütáló stúdióalbuma, a Baby on Baby (2019) a Billboard 200-as csúcsán a 7. helyen áll, második stúdióalbumán, Kirk (2019) pedig az első helyen debütált. Az albumok elkészítették a Billboard Hot 100 slágereket, a “Suge”, “Intro” és “Bop” slágereket. Saját munkáján kívül szerepelt olyan művészek dalai között, mint Post Post Malone, Camila Cabello és Megan Thee Stallion. 2020. április 17-én kiadta harmadik stúdióalbumát, a Blame It on Baby című albumát, amely a Billboard 200 tetején debütált, és ez lett a második egymást követő első albuma.

DaBaby karrier

DaBaby 2014 és 2015 között kezdte komolyan venni a zenét. 2015-ben kezdte zenei karrierjét azzal, hogy kiadta a debütált mixtape nevű Nonfictiont. Később ezt követte Isten Work mixtape sorozatával, Baby Talk mixtape sorozatával, Billion Dollar Baby és a Back on My Baby Jesus Sh * t. Kezdetben Baby Jesus néven koncertezett, amelyet végül azzal a aggodalommal változtatott meg, hogy ez figyelmessé vált.

Dababy nagy szünetet kapott, miután aláírta Arnold Taylornak, a South Coast Music Group elnökének, a rádió nagy promóterének. Taylor látta, hogy DaBaby észak-karolinai klubok körül fellép, amikor kiadta a kiadót. Taylor volt a felelős a déli rapsztárok korai felbukkanásáért, köztük Yo Gottiért és a Future-ért. Miután elkezdtek együtt dolgozni, a csapat folytonos hangokat épített a déli körül mixtape-okkal és klubbemutatókkal, míg DaBaby megtalálta a hangját. A déli partvidékkel kötött megállapodásán keresztül a DaBaby rövid távú disztribúciós megállapodást írt alá a Jay-Z Roc Nation-szal a Blank Blank mixtape számára, amely 2018 végén bizonyulna az ő kitörésének.

DaBaby hét számjegyű felvételi megállapodást kötött az Interscope-val.

2019 januárjában, amikor Kirk aláírta az Interscope-t, elindította saját, Billion Dollar Baby Enteratinment nevű lenyomatcímkét. 2019. március 1-jén megjelent az Interscope Records segítségével Kirk debütáló stúdióalbuma a Baby on Baby. Azt is aláírták a South Coast Music Group-nak, és mindkét lemezével közös szerződést kötött. A tizenhárom pályás projekt vendégszereplői az Offset, a Rich Homie Quan, a Rich the Kid és a Stunna 4 Vegas részvételével. A Baby on Baby a Billboard 200 albumlistáján a 25. helyen debütált az Egyesült Államokban. Kirk, a “Suge” dal, a Billboard Hot 100-on debütált a 2019. április 13-án kelt diagram 87. számán, majd később elérte a top 10-et, 2019. június 8-án kelt darabon. A DaBaby szerepelt az XXL Freshman osztályának borítóján (2019).

A DaBaby 2019 közepén szerepelt különböző slágereken, köztük a Megan Thee Stallion “Cash Shit” -én és a Quality Control “Baby” -n, amelyek mindegyike elérte a 40 legjobb helyet a Billboard Hot 100-on. 2019. július 5-én a DaBaby szerepelt a Dreamville-ben. Felveszi a Revenge of the Dreamers újonnan kiadott válogatási albumát a “Nap alatt” nyitópályán. Elismerést kapott vendégszerepéért, a különféle kiadványok pedig 2019-es legjobb versének ítélték meg, köztük a Complex magazint is, amely “új rap szupersztár kitörési pillanatának határozta meg”.

2019 augusztusában bejelentette, hogy második albuma Kirk címet viseli, ami tisztelgés a vezetékneve előtt. Szeptember 27-én adták ki, és debütált az US Billboard 200 tetején. Az egyetlen kislemeze, az “Intro” szintén sikeres volt, elérve a 13. helyet az USA Billboard Hot 100 chartján. Körülbelül abban az időben DaBaby figyelemre méltó fellépéseket mutatott be olyan kislemezekben is, mint a Post Malone “Enemies”, amely a Billboard Hot 100 16. számának tetején volt, valamint YG “Stop Snitchin”, Lizzo “Truth Hurts” [24] remixein. és Lil Nas X “Panini” című kiadványát, amely 2019. május 24-én, augusztus 23-án és szeptember 13-án jelent meg. Október 24-én rendezvényen jelenik meg a zenei videóban Rich Dunk, a jövöbeni rapper áttörõ kislemeze, a „High School” című zenei videóban.

A DaBaby 2019-ben zárta le a legtöbb bevételt (22) a Billboard Hot 100-on az évre.

A 2020. évi 62. Grammy-díj alkalmával a DaBaby két jelölést kapott, mindkettő a „Suge” kategóriába, a Legjobb rap-előadás és a Legjobb rap-dal kategóriában. 2020. április 13-án a Twitteren bejelentette, hogy harmadik stúdióalbumát, a Blame It on Baby kiadását 2020. április 17-én adják ki. Az album pozitív visszajelzésekkel kevert, de kereskedelmi sikert ért el, a Billboard 200 tetején debütálva 124 000-rel. album-ekvivalens egységek, ez lett a DaBaby második első albumává.

DaBaby művészete

Charles Holmes, a Rolling Stone, DaBaby áramlását “staccato, pontos és brutális rappelési stílusként, egy olyan szótag-összetörő erővel jellemezte, amely ilyen előremenő lendülettel jár, gyakran azt az illúziót kelti, hogy a verés kezdete előtt rappelni kezd”. A leghíresebb példája ennek az áttörésnek a “Suge” sláger.

DaBaby a befolyásairól beszélt, hogy olyan művészeket tanulmányozott, mint a Future, Lil Wayne és Kanye West, akik szerint “felbukkanott és következetesen haladt”. Ezt tovább fejlesztette: “Megvizsgáltam az összes zseniális marketingszakértőt a rap-játék során. Bárkitől kölcsönvethetek valamit, amit kínálhatnék”. Jeff Weiss, a The Guardian, kedvezően DaBaby-t, Busta Rhymeshez, Eminemhez, Missy Elliotthoz és Ludacrishez, hasonlította zenei stílusaik hasonlóságait, amelyek magukban foglalják a “találékony rap-stylistákat, akik félnek videókat készíteni vicces paródiákkal és gumiszerű kameralábakkal”. Weiss szerint DaBaby “tükrözi a rap-játék anakronisztikus megközelítését. Ha a listákat opcionális trendekkel töltik fel a függőségről és a szomorúságról, elkerüli az éneklést olyan rapszek mellett, amelyek levethetik a fejed”. DaBaby azt mondta: “Nem tudok énekelni, de itt és ott megütök néhány hangjegyet”.

DaBaby hatósági ügyei

Kirk részt vett egy eseményben Huntersville-ben (Észak-Karolina), ahol egy 19 éves férfit lőtték a hasba, és hamarosan meghalt. Kirk megerősítette részvételét a lövöldözésben, és azt mondta: “önvédelemben viselkedett”. A legsúlyosabb vádakat 2019 márciusában vonták le, és Kirk bűnösnek nyilvánította egy rejtett fegyver, azaz a kötelességszegés viselését.
2020 januárjában őrizetbe vették és kihallgatták Miamiban egy rablás nyomozásával kapcsolatban. Később letartóztatták, miután a hatóságok megállapították, hogy parancsot bocsátottak ki Texasban. A parancs az akkumulátor töltése miatt merült fel. A TMZ és más üzletek szerint a DaBaby legénységének állítólag ugrott és elrabolt egy zenei promótert, aki a DaBaby-nek csak 20 000 dollárt fizetett be a 30 000 dollárból, amelyet neki kellett fizetnie a Miami-i fellépésért. A jelentések szerint DaBaby és társai állítólag 80 dollárt készpénzt, iPhone 7-et és hitelkártyát vontak a promótertől. A DaBaby akkumulátort töltött és 48 órával később engedték ki a Miami-Dade megyei börtönből.

A DaBaby 2020-as “Up Close N Personal” turnéja alatt egy női rajongót csapott fel a színpadra vezető úton, hogy előadást tartson a floridai Tampában. A közönség bátorsággal válaszolt, és DaBaby dalok előadása nélkül távozott a helyszínről. Azt mondta, hogy csapott rá, mert a telefont túl közel helyezte az arcához, miközben videót készített vakuval. Az Instagramba elküldött videóban DaBaby azt mondta: “Bocsánatot kérlek, hogy volt egy nő a másik végén. Azt hiszem, ekkor tudod, hogy közismert tény, hogy férfi vagy nő, ugyanolyan pontosan válaszoltam volna út.”


DaBaby videók és klipek

DaBaby – Can’t Stop (Official Music Video)

DaBaby – “JUMP” feat NBA Youngboy (Official Video)

DaBaby – BOP on Broadway (Hip Hop Musical)


DaBaby diszkográfia

  • DaBaby – Baby on Baby (2019)
  • DaBaby – Kirk (2019)
  • DaBaby – Blame It on Baby (2020)

Korábbi DaBaby hírek


DaBaby dalszövegek