Follow The Flow – Tavasz – Klippremier

Follow The Flow

A Follow The Flow új dala kihoz a karantén-melankóliából!

Az együttes “Tavasz” című száma az új kezdetekről szól, és kellő energiát és motivációt ad a hamarosan újrainduló mindennapokhoz.

“A “Tavasz” alapja még január elején született, amikor a Börzsönyben túráztam. Séltáltam az alvó erdőben, amikor a lábnyomok és a fák lassan, halkan elkezdték elmesélni a történetüket, én pedig csak figyeltem és egyre tisztábban hallottam a fülemben egy dallamot.

Pár hónappal később egy új helyzetbe csöppentünk, amely mindannyiunkat isnpirált a szöveg írásában.” – mondta Szakács Gergő.

Follow The Flow - Tavasz

“Úgy éreztük, hogy a “Tavasz” ‘Minden rendben lesz, ha együtt leszünk’ üzenete most különösen aktuális, és többeknek nyújthat támaszt. Szeretnénk, ha a dal reményt tudna adni a hallgatóknak – nem csak most, hanem a jövőben bármikor” – tette hozzá BLR.

“Egy olyan számot akartunk kiadni, ami átlendít a nehézségeken, a szeretteinktől való távolléten, a magányon, a bezártságon, a bizonytalanságon. A dal végére visszatér a boldogság, a szabadság és a régi élet, és ezt kívánjuk mi is mindannyian.” – foglalta össze Fura Csé.

A tavaszköszöntő dalhoz egy látványos animációs videó készült, Emil Goodman rendezésében. A videóban debütál Lara, BLR kutyája, aki rendkívüli színészi tehetségéről biztosította a rendezőt és az együttest is.

Follow The Flow – Tavasz [OFFICIAL MUSIC VIDEO]


Minden tudnivaló a Follow The Flow-ról


Follow the Flow interjú

Follow the FlowFollow the Flow srácokkal beszélgettünk kötetlenül egyik fellépésük előtt a nyár folyamán. Follow the Flow tagjai: Szakács Gergő, Fura Csé, és BLR.

A csapat az elmúlt 2 évben üde színfoltjává vált a magyar zenei életnek, és a 2018-as évben jöttek ki két hatalmas slágerrel, ennek köszönhetően még nagyobb ismertségre tettek szert, és berobbantak a magyar könnyűzenébe.

A két ikonikus daluk a Nem tudja senki, illetve a most megjelent a Maradok távol című felvétellel hatalmas sikert arattak.

Az interjú alatt szóba került a Follow the Flow név eredete, az idei célok és tervek, a rapzenével való kapcsolatuk, és Szakács Gergő találkozása a csapattal. Nézzétek végig, megéri!

Follow the Flow interjú 🔥


Follow the Flow története és karrierje

Follow the Flow

A Follow The Flow 2016-ban alapított háromtagú magyar együttes. 2018-ban Nem tudja senki című daluk által robbantak be a köztudatba, majd Maradok távol című számuk által még több ember ismerte meg őket. 2018 nyarán elnyerték a Petőfi Zenei Díj Az év felfedezettje díját, illetve ősszel jelölték őket a 2018-as MTV Europe Music Awards-ra mint Legjobb magyar előadó, amit szintúgy megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón.

A Follow The Flow csapat tagjai:

 • Molnár Csaba (Fura Csé)
 • Szakács Gergő
 • Vincze Gergely (BLR)

Korábbi Tagjai:

 • Simon Boglárka
 • Pintér Tamás (Pimpi)
 • Csóra Balázs (Ifi)
 • Kerekes László
 • Furák Péter
 • DJ Kispeppino

Follow the Flow videók és klipek

Follow the Flow- Maradok távol (2018)

Follow the Flow- Nem tudja senki (2018)


Follow the Flow diszkográfia

 • 2018: Follow the Flow – Maradok távol (Single)
 • 2018: Follow the Flow – Nem Tudja Senki (Single)
 • 2018: Follow the Flow – Plátói (Single)
 • 2017: Follow the Flow – Hagyod menni (Single)
 • 2017: Follow the Flow – Otthagyom az autóm (Single)
 • 2017: Follow the Flow – Nem fogadok szót (Single)
 • 2017: Follow the Flow – Hagyod menni (Single)

Korábbi Follow the Flow hírek

2019.05. – Follow The Flow – Porszem

Megjelent a Follow The Flow első nagylemeze, a Nem tudja senki! A nagy napot egy újabb klippel is megkoronázták, itt a Porszem festői videója. A Follow The Flow három tagja rendkívül termékeny korszakát éli, tavalyi berobbanásuk óta ontják magukból a slágerlistát vezető dalokat, most pedig elérkezett az ideje, hogy egy debütáló lemezt is letegyenek az asztalra, melyet május 30-án, most csütörtökön mutatnak be első önálló koncertjükön a Budapest Parkban. Az új stúdióalbum legfrissebb előfutára a Porszem, amit most mutattak be a srácok, és lélegzetelállító tájakon forgatták hozzá jeleneteket. A Porszem ezúttal ismét a FTF filozofikusabb oldalát képviseli, a felemelő hangvételű dalhoz pedig stílusában passzoló videót is készítettek. Gyönyörű természeti képeket és rendkívüli tájakat vonultat fel a frissen debütált klip, melyen egyaránt láthatunk hazánkból és Szlovénia csodás tópartjáról is kockákat. „A Porszem üzenete az, hogy mennyire eltörpül az ember a világban, milyen kicsi részét képezzük a nagy egésznek – akár térben, akár időben. Ezt próbáltuk kicsit művészibb oldalról megközelíteni vizuálisan is, ténylegesen egy porszem nézőpontjából, ami a természetben kering. A dalt ezek mellett az utazás témája is ihlette, ezért mindenképp szerettünk volna impozáns helyszíneket bemutatni. Vettünk fel hozzá jeleneteket itthon a Lázár Lovasparkban és egy gőzmozdonyon, illetve Szlovéniában, amit mindenképp szerettünk volna megmutatni, mert lélegzetelállítóan szép régió.” – mesélték a srácok a legújabb darabról.Természetesen ez a szerzemény is szerepel a mai napon digitálisan is megjelent Nem tudja senki című nagylemezen, amit fizikai formátumban péntek óta a MOL benzinkutakon is beszerezhetnek a rajongók. Élőben pedig, a május 30-i lemezbemutató koncerten hangzott el először a Budapest Parkban, ahová különleges műsorral és látvánnyal készült a csapat – és ami az eddigi példához hűen már telt házas volt.
Legyen szó rádiókról, digitális felületekről vagy YouTube rekordokról, a Follow The Flow nem ismer akadályt. Alig több mint egy éve léteznek jelenlegi formájukban, és már rögtön az első Szakács Gergővel közösen szerzett slágerükkel, a Nem tudja senkivel letarolták a hazai toplistákat, de az utána következő Maradok távol és az Anyám mondta is hasonló sikereket ért és ér el azóta is. Tavaly téli bemutatkozó koncertjükre az Akvárium Klub KisHalljába egy nap alatt elfogyott minden jegy, a tavaszi dupla NagyHallra pedig négy óra alatt kapkodták el a belépőket a rajongók a bejelentés napján. Emellett zajlik a csapat országos turnéja is, mely szintén sold out állomásokkal van tele, a Park után pedig belevetik magukat a nyári fesztiválszezonba.

Follow The Flow – Porszem [OFFICIAL MUSIC VIDEO]


2018.04. – Follow the Flow – Nem tudja senki

Follow the Flow srácokAzt gondolom, aki a rap zenében valamennyire jártas, hallott már erről a formációról. Fura Csé, és BLR alkotta rapduó, kiegészülve Simon Bogival.

2018 áprilisában Bogi helyett, a 2014-es Megasztárban feltűnt Szabó Gergővel, új dalt alkottak meg mely a „Nem tudja senki” címet kapta, és rövid időn belül a legnézettebb videók közé küzdötte fel magát, és jelenleg az eltelt 3 hónap alapján egyik leghallgatottabb dallá nőtte ki magát.

A zene népszerűsége azóta is töretlen, egyre több hallgatóhoz jut el, és a hozzászólások alapján, szinte mindenki el van tőle ragadtatva. Csabi és Vincze Gergő, mikor jön a következő nagy dobás? Mi a Rap.hu-nál izgatottan várjuk. Ti is?

Follow The Flow – Nem tudja senki


2019.04. – Follow The Flow – Gavallér – zsír új motyó

Follow The Flow - GavallérItt a legfrissebb Follow The Flow dal a május 30-án érkező debütáló lemezről! A Gavallérhoz ezúttal egy különleges montázstechnikával készítettek videót. A Follow The Flow három zenésze rendkívül termékeny korszakban van, tavalyi berobbanásuk óta ontják magukból a listavezető dalokat, most pedig elérkezett az ideje, hogy egy debütáló lemezt is letegyenek az asztalra, melyet első önálló koncertjükön mutatnak majd be a Budapest Parkban május 30-án. Az új album legfrissebb előfutára a Gavallér, amit a hétvégén mutattak be a srácok. Legyen szó rádiókról, digitális felületekről vagy YouTube rekordokról, a Follow The Flow nem ismer akadályt. Alig több mint egy éve léteznek jelenlegi formájukban, és már rögtön az első slágerükkel, a Nem tudja senkivel letarolták a hazai toplistákat, de az utána következő Maradok távol és az Anyám mondta is hasonló sikereket ért és ér el azóta is. Tavaly téli bemutatkozó koncertjükre az Akvárium Klub Kis Halljába egy nap alatt elfogyott minden jegy, a tavaszi dupla Nagy Hallra pedig négy óra alatt kapkodták el a belépőket a rajongók a bejelentés napján. Emellett zajlik a csapat országos turnéja is, mely szintén sold out állomásokkal van tele. A Petőfi Zenei Díjas és MTV EMA nyertes zenekar szakmai élete egyik következő nagy mérföldkövére készül, hiszen a turné mellett minden szabad pillanatukban első nagylemezükön dolgoznak, amit május 30-án fognak bemutatni a Budapest Parkban. Természetesen a tracklistára felkerül az összes eddig megjelent slágerük: a Nem tudja senki, a Maradok távol, az Anyám mondta és az Érdekemberek, mellettük pedig számos vadonatúj dalt is rögzített a csapat. Ezek közül többet is bemutatnak a Parkbéli fellépésig, az első Gavallér pedig a hétvégén debütált egy különleges és kreatív montázstechnikával készült videó kíséretében. A klipben a srácok bejárják a vörös szőnyegtől kezdve a nagyvároson át a gettót is, miközben bármennyi is a pénzük, csak úgy csorog ki a kezükből. “A dal lényege, hogy teljesen mindegy, mennyit keresel, nagyon könnyű hamar felélni, és ez bizony ránk is igaz. Nekem ez az egyik kedvenc Follow The Flow dalom, az első olyan, amit dúr hangnem írtunk.” – mondta Fura Csé a Gavallérról. – “Nagyon várjuk, hogy élőben is előadjuk a Parkban a további új dalunkkal együtt, történelmi pillanat lesz számunkra a május 30. Épp dolgozunk még két további videón, amit addig be is mutatunk majd a közönségnek, szóval érdemes figyelni az oldalunkat továbbra is!”

Follow The Flow – Gavallér [OFFICIAL MUSIC VIDEO]


2018.11. -Follow the Flow – Anyám mondta

Follow the Flow Follow the FlowAnyám mondta” címet viselő vadonatúj dala és a hozzá készített videóklipje egyszerűen magával ragadó és zseniális.

Rövid időn belül az egyik legnézettebb klippé avanzsált elő a Follow the Flow legénység legújabb dala és videója az egyik legnagyobb videómegosztón.

A szövegek tartalmán elgondolkodva az igazi mondanivalót felfedezve a háttérben, egy nagyon mély és őszinte alkotást kapunk, és igazán mély filozófia fedezhető fel a szövegek értelmének legmélyén.

Szakács Gergő refrénje egyszerűen zseniális és olyan fülbemászó, hogy nehezen szabadul a fejekből, a mögötte felcsendülő hegedű a háttérben pedig felteszi az i-re a pontot.

Elképesztő évet zártak a srácok 2018-ban. BLR, Fura Csé, és Szakács Gergő számára a 2018-as év a sikerekről az új rekordokról és megszámlálhatatlanul sok koncertről szóltak, és még mindig nincs teljesen vége az idei esztendőnek.

Le a kalappal Srácok előtt! Csak így tovább hogy sok szép és jó zenét tudjunk hallgatni tőletek!

Big Up!

Follow The Flow – Anyám mondta


2018.11. – Follow The Flow – Érdekemberek

Follow the Flow legénységA Follow the Flow duplázott. Az “Anyám mondta” mellett az “Érdekemberek” klippel ugyanazon a napon jelentkeztek.

A két videó szövegvilága és mondanivalója két teljesen eltérő témakört járnak körül.

Azt nem tudni pontosan hogy konkrétan kinek, illetve kiknek szól a dal, de az embernek az az érzése hogy mindenki leszámol egy vagy több ilyen környezetében lévő érdekemberrel.

Ha pedig így van akkor szimbolikusan letettek egy vagy több nagy súlyt magukról.

Mindenesetre egy jó kis dal lett, és a hozzá kreált képi anyag egyszerű de nagyszerű.

Egyszóval Follow the Flow Érdekemberek videóklip premier.

Follow The Flow – Érdekemberek


2018.11. – Follow The Flow a 2018-as MTV EMA-díjkiosztó gálán

Follow the FlowFura Csé, Szakács Gergő, és BLR, egyszóval együtt a Follow The Flow képviseli hazánkat a Bilbaóban megrendezésre kerülő 2018-as MTV EMA-Díjkiosztó gálán.

A 2018-as esztendő úgy néz ki meghozta számukra a hatalmas sikert.

Ez egy nagy elismerés számukra, és drukkolunk nekik abban, hogy minél jobb helyezést érjenek el a srácok!

Szerkesztőségünk minden tagja nevében szívből gratulálunk nekik, és további sok sikert kívánunk a jövőbeni pályájuk során!

Csak így tovább! Csabit idézve: “Mi nem egy rap zenekar vagyunk de szeretjük a rappet”


2018.11. – Szakács Gergő új szólója a Hanghajó

Szakács Gergő - Follow the FlowSzakács Gergely, aki sokak számára a Follow The Flow zenekarból lehet ismerős, hiszen az ő gitár riffjeivel és énekhangjával vált igazán sikeressé és fülbemászóvá számos olyan daluk, mint a “Nem tudja senki” vagy a “Maradok Távol” vagy akár épp a “Plátói” című daluk, ahogyan a nyáron felvett interjúnkból is kiderül (amit itt a lap alján lejjebb tudtok végignézni).

Ugyanakkor talán nem mindenki tudja azt, hogy Szakács Gergő szólóban is nyomja, és bár jelenleg a Follow The Flow-val éri el legnagyobb sikereit, szólóban is igazán kiváló dalokat szerez, és rajongói legnagyobb örömére most ismét megmutatja ezt az oldalát is.

Ez a dal igazán szép és szívből jövő mély alkotás lett egy hozzá készített lenyűgöző képi világgal.

Csak ajánlani tudom, hogy nézzétek meg.

Szakács Gergő – HANGHAJÓ


2018.09. – Follow the Flow – Maradok távol új videoklip

Follow the FlowMost jelent meg a Follow the Flow srácok legújabb dala és klipje, amely a “Maradok távol” címet kapta.

Sokan azt gondolták, hogy a “Nem tudja senki” című dal és klip után, nehéz lesz olyan új anyaggal kijönni, amely azt a szintet és népszerűséget el tudja majd érni, de úgy gondolom, ez az alkotás megfelel az ilyen fajta elvárásoknak is, és jól megállja majd a helyét a porondon.

A dal alapja kimondottan hangulatos és dallamos, nagyon jól emészthetőre sikerült. Egy nagyon jó kis popos dal lett rapbetétekkel, Gergő refrénje a gitárral együtt itt is zseniális, és nagyon jól kiegészíti a srácok verzéit.

A klip is nagyszerű lett. Nagyon jól átjön az egész hangulata, harmóniában van a dallal és annak mondanivalójával. Farkas Franciska beállítások pedig kimondottan emelik az egész videó képi színvonalát.

Itt tudjátok végignézni!

Follow the Flow – Maradok távol