Majka

Majka

Hamarosan új hír

Minden tudnivaló Majka életéről


Korábbi Majka hírekHirdetés

2013.12. – Hamarosan

Hamarosan


Majka élete és karrierjeHirdetés

Majka

Élete

Majoros Péter, magyar műsorvezető, rapper, színész, dalszövegíró, művésznevén Majka, korábban Majka Papa 1979. augusztus 5.-én Ózdon látta meg a napvilágot. Két gyermek Édesapja, partnere Hornyák Hajnlaka, ismertebb nevén “Dundika” korábbi playmate. Majka, aki egy magyar valóságshow-nak köszönheti ismertségének és mai hírnevének kezdetét, azzal hogy 2002-ben megnyerte a Való Világot, mellyel országos ismertségre tett szert, amelyet aztán jól ki tudott használni, és jól el tudta kapni az ismertséggel járó hullámot és hype-ot.

Zenei karrierje

A valóságshow ideje alatt találkozott legelőször Dopeman-nel, majd a Való Világ show után közös lemezt készítettek el. Ennek köszönhetően lett Majka 2003-ban Dopeman bandájának, a La Mafia Familának az egyik tagja, aztán Dopeman Laci irányításával egy  londoni stúdióban vehette fel bemutatkozó lemezét, ami aztán 2003-ban “Az ózdi hős” címen jelent meg Magyarországon. A megjelentetett bemutatkozó korong fél éven belül aranylemez minősítést ért el itthon, és Majka az aranylemeznek hála, a Bravo Otto-díjátadó gáláján átvehette a legjobb hazai rappernek járó díjat is. Az albumról két kislemez jelent meg: a “Kiszavazó show” és a Dopeman-nel készült “Dolgok” című dalokból.

Aztán ezt követően 2004-ben jelent meg Majka második albuma a “Történt ami történt” címmel, itt már Dopeman közreműködése nélkül. Az albumról négy kislemez látott napvilágot: a Történt, ami történt, a Bom Chicka Wah Wah, a Tysonnal közösen készült Tündi Bündi és a Mondd, ami fáj című dalokból, amelyért megkapta a VIVA Comet díjat isméeghozzá a legjobb videoklip kategóriában.

Időben ezt követően 3 évet ugorva, 2007-ben jelent meg soron következő harmadik nagylemze “Húz a szívem haza” címmel. Az albumról összesen három kislemez vált széles körben ismertté. Az első ezek közül a “Csak méreg” című dalból készült el. 2008-ban jelent meg a második kislemeze az “Ítélet helyett” című Pokolgép feldolgozás, amelyben feltűnnek a régi Pokolgép zenekar tagjai is, és amely dalban közreműködőként szerepelnek Tyson, Pápai Joci és Game.

Az album harmadik kislemeze az “Érezd” című felvétele 2009-ben jelent meg, melyben ismét Pápai Jocival rappelt közösen a dalban. Az Érezd című dalhoz készítette el Majka az első greenbox technikával készült videoklipjét.

Majka, Curtis, BLR

2012-ben Majka, Curtis és BLR közösen felvett daluk a “Belehalok” akkora sláger lett, hogy minden addigi nézettségi rekordot megdöntött, és ezeddig még senkinek sem sikerült a több mint 53 milliós, a YouTube videómegosztóra feltöltött videoklip nézettségét megdöntenie.

A Majka-Curtis formáció 2011-ben alakult meg, és idén 7 év után 2018 nyarán bomlott fel, mind közöszenei pályafutásuk mind pedig közös barátságuk. Majka ugyanis Curtis kábítószeres múltja és élete miatt lényegében kidobta a rappert a formációból, de ezt úgy tette meg, hogy országos médiának jelentette be Curtis állítólagos dr*gfüggőségét. Curtis tagadja a rágalmakat, és aljas árulásnak értékelte volt zenésztársa és barátja tettét.


Majka interjú

Sajnos jelenleg nincsen aktuális Majka interjúnk.


Majka videók és klipek

Majka X Curtis X Király Viktor – Füttyös (2018)

Majka – Mindenki táncol /90’/ (2017)

Majka feat. Kollányi Zsuzsi – “Eléglesz” (2016)

MAJKA CURTIS BLR – BELEHALOK (2012)


Majka diszkográfia
   • 2003: Majka- Az Ózdi Hős (Aranylemez)
   • 2004: Majka feat. Tyson- Történt ami történt
   • 2007: Majka- Húz A Szívem Haza
   • 2012: Majka Curtis, BLR- Belehalok
   • 2014: Majka&Curtis- Swing