Eminem felkóstolta 6ix9ine-t

Eminem 2020

Nemrég egy új és meglepő Eminem projekt jelent meg. Legalább annyi új dal van a „Music To Be Murdered By – Side B” néven napvilágot látott albumról, amelyen további 16 track is van. Egyes dalokban Eminem szokásos módon, célba vett valakit és többek között Snoop Dogg és 6ix9ine ellen is beefelt.

Eminem Snoop Dogg-ot és 6ix9ine-t beefeli be a „Zeus” című dalban.

A közelmúltban kellemes meglepetés ért sok Eminem rajongót. Slim Shady összesen 16 új dalt tartalmazó  albumot jelentetett meg és a Zeus című dalához videoklipet forgatott a mester. Eminem „Zeus” című számát a Tekashi 6ix9ine részével kezdi rappeléssel:

„She says I am trash, but she listens to Tekashi (Damn)/
B*tch, you lost me (Yeah)”

Nyilvánvalóan Em nem tartja sokra szivárvány hajú rappert, és véleményét nem is rejt véka alá. Nem tudta megérteni, hogyan hívhatják az emberek az ő zenéjét szarnak, majd utána hallgathatják a 6ix9ine-t. Röviddel ezután egy „lövés” következett a Machine Gun Kellyre, amelyet Eminem belátása szerint szívességet tett neki a beeffel.

„She thinks Machine washed me (What?)/
Swear to God, man, her favorite rapper wish he’d crossed me (Yeah)”

Eminem azonban a szám végén valószínűleg sokak számára a legmeglepőbb disszidot üti ki. Slim Shady a „Zeus” című utolsó versének utolsó sorait Snoop Doggnak szenteli, akit szó szerint „kutyának” nevez.

„Last thing I need is Snoop doggin’ me/
Man, dog, you was like a (Yeah) damn god to me/
Nah, not really (Haha)/
I had ‘dog’ backwards”

A Doggfather elleni haragja valószínűleg a Snoop Doggal készített interjúnak köszönhető ez év júliusától. Ott Snoop elmondta az egyik médiás szerepelése során, hogy számára Eminem nem tartozik minden idők 10 legjobb rappere közé. Aztán még ennél is tovább ment, és azt mondta, hogy jól el van Eminem zenéje nélkül. Úgy tűnik, hogy Em ezt személyesen vette.

Eminem - Snoop - 6ix9ine

Snoop Dogg Eminemenről: „Nem szerepel nála minden idők legjobb 10 rappere között”

Snoop Dogg a „The Breakfast Club” vendége volt és kommentálta a legjobb rapperről folytatott vitát. Tulajdonképpen Dr. Dre legendás produceri karriert futott be. Sikere példaként Dogg egy interjúban felhasználja Eminemet, és elmagyarázza, hogyan tette Dr. Dre a Slim Shadyt sztárrá- és meredek tézist vet le: „Eminem nincs a legjobb 10 rappere között.”

Eminem bocsánatot kér Rihannától

De a „Zeus”-t nemcsak vadul rúgják ki. Eminem a számot arra is felhasználja, hogy elnézést kérjen Rihannatól egy kiszivárgott dalért. Tavaly egy részlet volt online, a „Relapse” időkből. A „Things Get Worse” című számban egy kiadatlan változatán Eminem rappelt, hogy Chris Brown mellé áll, miután megverte Rihannát.

Em most elnézést kér ezekért a most napvilágra került sorokért. Nem csak a pályát nem kellett volna nyilvánosságra hozni, soha nem kellett volna megerőszakolni ezeket a sorokat – magyarázza Eminem.

„And wholeheartedly, apologies, Rihanna/
For that song that leaked, I’m sorry, Ri/
It wasn’t meant to cause you grief/
Regardless, it was wrong of me”


Minden tudnivaló Eminem-ről


Eminem élete és karrierje

Eminem-Marshall Maters

Eminem vagyis Bruce Mathers III 1972. október 17-én született St. Joseph városkában, Missouriban, Bruce Mathers, Marshall Bruce Mathers, illetve Deborah Rae „Debbie” Nelson gyermekeként. Anyja, majdnem belehalt a kis Eminem 73 órás vajúdásába.

Eminem szülei minde a ketten egy Daddy Warbucks nevű zenekar tagjai voltak, a Dakota-Montana határán Ramada Inns-ben. Eminem apja az idősebb Bruce korán elhagyta a családot, és Kaliforniába költözött másik két másik gyermekével: Michael és Sarah Debbie később fia Nathan „Nate” Kane Samara volt. Gyermekkorában Eminem és Debbie Michigan és Missouri között szinte pár havonta költözött el másik helyre, ritkán fordult elő az hogy valahol több mint két évet töltöttek volna el. Missouri államban is több helyen éltek, tübbekközött St. Joseph-ben, Savannah-ban és Kansas City-ben is.

Tinédzserként Eminem leveleket írt apjának, de anyja mindig azt mondta, hogy a címzett ismeretlen, és így visszajött a feladónak. A barátok és a családtagok úgy emlékeznek az ifjú Eminemre mint boldog gyermekre,  aki „egy kicsit magányos”, és akit gyakran zaklattak az iskolában és ottoni környezetében. Voltak zaklatói is, például egy De’Angelo Bailey névre hallgató srác, aki súlyos sérülést okozott Eminem fején, ennek állított emléket az „Agybaj” című dalában. Debbie vagyis Eminem anyja aki 1982-ben pert indított az iskola ellen, és ennek következtében a rákövetkező évben elbocsátották Eminem-et, mert a Michigen állambeli bíró ítéletében azt mondta ki, hogy az iskolák nem tehetnek erről, nem lehet őket perelni. Eminem ifjúságának nagy részét a munkás, azon belül is elsősorban a fekete lakossággal bíró Detroit város szomszédságában töltötte el. Ő és anyja egyike volt azon a környéken élő három fehér család egyikének, akik feketék lakta környéken laktak, és Eminemet többször fekete fiúk verték meg az utcán. Gyermekként szerette volna elmesélni a történetét, próbálgatta előadói, művészeti szárnyait komikus-előadóként, mielőtt végleg elkötelezte volna magát a hip-hop zene és kultúra mellett. Eminem meghallotta élete első rap dalát amely a „Reckless” volt Ice-T előadásában, amelyet Debbie barátja, Ronnie Polkinghorn mutatott meg neki, aki közel állt Eminem-hez, később zenei mentorává is vált. Amikor Polkinghorn 1991-ben öngyilkosságot követett el, Eminem napokig egy szót sem szólt, és még a temetésére sem ment el.

Eminem olyan családi környezetből származik, ami nem jelentett számára stabil hátteret sem érzelmileg, sem anyagilag, hanem a bizonytalanság érzése mindennapos része volt gyermekkorának és ifjuságának is. Gyakran került komoly konfliktusba anyjával, akit egy szociális munkás úgy jellemzett, hogy „nagyon valószínű hogy paranoid személyiség”. Amikor a fia híres lett, Debbie úgy érezte hogy az ő tanácsai és támogatása által érte el Eminem a nagy sikereit, és azt állította, hogy ő egy ideális minta anya. Miután az ijfú Marshall Matters három évig járta a kilencedik évfolyamot mert bukdácsolt, nagyon rossz és sikertelen tanuló volt az iskolában, így aztán 17 éves korában otthagyta a Lincoln Gimnáziumot. Bár az angol nyelv és irodalom iránt erősen érdeklődött, de nem nagyon olvasott kötelező irodalomi műveket sem, maximum képregényeket, és nem igazán szerette sem a matematikai sem a társadalomtudományi tanulmányokat különösebben. Eminemnek sok munkahelye volt, sok helyen dolgozott azért hogy segíthessen az anyjának kifizetni a számlákat. Később azt állította, hogy gyakran szökött ki a házból éjjelente az utcákra csavarogni. Első dalait 14 éves korában írta, így Eminem elindult a csúcsra gyermekkori barátjával, Mike Ruby-val, akitől a „Manix” és az „M & M” nevet kapta, amelyek utóbbit „Eminem” -nek alakították át. Eminem a szomszédos Osborn Gimnáziumba ugrott el barátjával a rapperrel Proof-al freestyle csatákra, amelyeken nem szerepelt rosszul. Szombatonként open mic versenyeken vettek részt a West 7 Mile Hip-Hop Shop-ban, amely a Detroit-i rap-életet jelentette az ottani underground világban. A túlnyomórészt feketék által űzött műfajban Eminem nagy sikerrel küzdött, és az underground hiphop közönség örömmel és nagy elismeréssel fogadta ezt. Amikor rímeket írt, a legtöbb szavát ütemekre írta meg, és ha hosszú szavakat vagy kifejezéseket írt papírra, akkor alatta rímeket dolgozott ki minden egyes szótagára. Bár a szavak gyakran kevéssé voltak értelmesek, ez a módszer segített Eminemnek a hangzásokat és a rímeket a tökéletességig begyakorolni. Részben ennek is köszönheti mostani sikereit, és extrém rímeit.

Eminem zenei pályája

Az Eminem név sok esetben EMINƎM-ben stilizált írásmódja, amerikai rapper, dalszerző, producer, lemezkiadó tulajdonos valamint színész. Eminem az Egyesült Államokban a 2000-es években az abszolút egyeduralkodó rapper volt a többi rapperrel összehasonlítva, akár népszerűség terén akár eladás terén. Pályafutása során a Billboard Top 200-as listáján 10 számot míg a Billboard Hot 100-as listájában öt számot tudhat magáénak ami nem kis teljesítmény. Eddigi pályafutása során valamivel több mint 47,4 millió albumot és 107,5 millió single dalt értékesített az Egyesült Államokban, illetve valamivel több mint 220 millió kiadványt világszerte amivel új rekordot döntve, a világ minden idők legnépszerűbb művészei között tartják számon, és dalait, szövegeit folyamatosan idézik, és mint a hiphop műfaj egyik legnagyobb és legbefolyásosabb művészét tisztelik szerte a világon. Eddig Eminem az egyetlen olyan előadóművész, aki mind a kilenc albumából egy vagy több számával bekerült a Billboard 200-as listájába. A Rolling Stone 83.-ként rangsorolta minden idők legnagyobb művészei között a Top 100-as listáján, illetve a „Hip Hop királyánáak” nevezték a rappert.

Az 1996-os Infinite, majd az 1997-es Slim Shady EP debütáló albumai után Eminem Dr. Dre kiadójához az Aftermath Entertainment Records-hoz írt alá, majd ezt követően 1999-ben a The Slim Shady LP címen kiadott és azóta óriási népszerűségre szert tevő albuma, amely meghozta számára első Grammy-díjat is a legjobb Rap album kategóriában. A soron következő két lemeze, a 2000-es lvben napvilágot látott The Marshall Mathers LP, valamint a 2002-es The Eminem Show című lemeze világszerte megasikert arattak, mindegyikük az amerikai eladási listában gyémántlemezekké (több mint 10 millió példányban keltek el) avanzsáltak, és mind két albumával megnyerte a legjobb Rap Album kategóriájában a Grammy díjat – így Eminem lett az első olyan művész, aki három egymást követő lemezével el tudta nyerni a Grammy díjat. 2004-ben az Encore album következett, mellyel szintén új rekordokat és sikereket állított fel és tudhatott magáénak. Eminem 2005-ben végig turnézta az évet, szinte mindenfelé járt ahová csak meghívást kapott. A turnézások mellett kis szünet következett, mely alatt különböző magánéleti, illetve inspirációs okokból fakadóan a soron következő albumát csak 2009-ben adta ki „Relapse” címen illetve az azt követő évben a „Recovery” jelent meg 2010-ben. Mindkettő a Grammy Díjat nyert, és a Recovery albuma a világ legkeresettebb albumává vált világszerte, második alkalommal volt az év legjobb nemzetközi albuma Az Eminem Show című albuma mellett. Eminem soron következő nyolcadik albuma, a 2013-ban napvilágot látott „The Marshall Mathers LP 2” két Grammy-díjjal is büszkélkedhet, köztük megkapta a legjobb rap albumért járó elismerést is; újabb rekordot felálllítva ő lett az az előadő aki megdöntötte azt a rekordot, hogy 15 Grammy Díjat tudott nyerni. Hozzáteszem, ezek az adatok „csak” az eddigi pályafutását jelentetteék, ki tudja mit hoz még a jövő számára. 2017-ben kiadta soron következő kilencedik stúdiólemezét, amely a „Revival” címet kaptam Eminem-től. A jelenbe érve pedig ebben az évben 2018. augusztus 31-én jelentette meg Eminem sorban a tizedik stúdióalbumát, amely a „Kamikaze” címen vált híressé.


Eminem videók és klippek

Eminem- Fall (2018)

Eminem-Killshot (2018)

Eminem- The Monster ft. Rihanna (2013)

Eminem- Without me ft. DR.Dre (2009)


Eminem diszkográfia

  • 1996: Eminem– Infinite
  • 1999: Eminem– The Slim Shady LP (4x Platinalemez)
  • 2000: Eminem– The Marshall Mathers (Gyémántlemez)
  • 2002: Eminem– The Eminem Show (Gyémántlemez)
  • 2004: Eminem– Encore (4x Platinalemez)
  • 2009: Eminem– Relapse (2x Platinalemez)
  • 2010: Eminem– Recovery (4x Platinalemez)
  • 2013: Eminem– The Marshall Mathers LP2 (4x Platina)
  • 2017: Eminem – Revival (1x Platinalemez)
  • 2018: Eminem– Kamikaze (1x Aranylemez)

Korábbi Eminem hírek

2020.06. – Kiváncsi vagy Eminem szerint kik a legjobb Rapperek?

EminemEminem publikált egy listát miszerint ők azok akiket a rap nagy mogulja mindenféleképpen tart valamire. Tekintélyes lista lett, egy dolog azonban érdekes a listán. A mostani tizen és huszonévesek joggal tehetnék fel a kérdést, hol van a szeretet a fiatalok felé? Ugyanis ez Em által felsorolt listán nem található meg egyetlen 30 évesnél fiatalabb rapper sem. Valószínűleg nem találta elág színvonalsanak őket. Sikeresség alapján befért volna egy-két más rapper is, de úgy valamilyen okból tűnik messze nincs a lista közelében, pedig Em igazán képben van a rap játék szereplőivel.

Ha a rap rajongókat megkérdeznék arról, hogy számukra kik tartoznak a kedvenc rapperrek körébe, nagy esély van arra, hogy egy bizonyos Marshall Mathers rajta lenne a kedvencek listán. Sokak számára az Eminem a szakma csúcsa, amikor a rap zeneről van szó. De kik azok a rapperek akik a Detroitból származó rap legenda számára is elismerést jelentenek? Eminem egy tweetben lerántotta erről a kérdésről a leplet.

Eminem Kedvenc Rapperei

Eminem kedvenc rapperei 2020-ban, nem rangsorolva, a teljesség igénye nélkül:

Egy közelebbi pillantásból kiderül, hogy a Marshall „Eminem” Mathers számára, a tavalyi Juice WRLD emlékére megírt dal ellenére, úgy fest nem hagytak különösebben mélyebb nyomot benne, a jelenlegi új generációsnak számító rapperek és előadók. A feljebb említett elúadók mindegyike 30 év feletti, valamint Kendrick Lamar, J. Cole és Joyner Lucas kivételével egyikük sem fiatalabb 40 évnél.

Egy korábbi érdekesség még az is, hogy Eminemnek egy korábbi 2002-es „Till I Collapse” dalán, még azok is kedvencei közé tartoztak akiket úgy hívnak hogy, Jadakiss és Kurupt, de mostanra kikerültek Eminem top listájáról. Jada és Kurupt ugyan kiesett erről a listáról, de mindezek mellett egyébként megállíptható, hogy Slim Shady ízlése nem sokat változott az elmúlt 18 évben.

Eminem szerint kik a legjobb Rapperek? 🔥

2020.03. – Eminem – Godzilla

EminemA rap játék egyik legikonikusabb alakja Eminem nemrég ismét új klippel robbantott, és lassan elmondható hogy újra intenzíven bekerülhet a rap vérkeringésbe is.

A múlt év végén elhunyt Juice WRLD előtt tiszteleg illetőleg állít neki „emléket” ezzel a dallal.

A szöveg provokatív elég sok embernek odaszúr benne, például Diddy-nek is, de ezt már igazaán megszokhattuk Em-től.

Maga a képi anyag, telis-tele effektekkel és látványosnál látványosabb elemekkel, amelyet Cole Bennett rendezett.

Jó a sztorija, dinamikusan változó képek, a beat is nagyon laza, de Eminem rapje hozza az egész produkciót, újra és újra bizonyítván azt, hogy emberünk nem véletlenül egy élő legenda, így közel az ötödik ikszhez, mert rappelni azt bizony még mindig piszok jól tud.

Mi pedig leginkább ezért szeretjük!

Eminem – Godzilla ft. Juice WRLD


2019.01. – Eminem – „Good Guy”

EminemEminem és Jessie Reyez legújabb közöse a „Good Guy” címet kapta az előadóktól. Maga a dal témája egy szerelmi tragédia illetve egy pár érzelmi illetve mentális meghasadásáról szól amely a legvégén tragédiába torkollik.

A pár női tagját alakító Jessie Reyez és a pár férfi tagját alakító Marshall „Eminem” Matters egészen maradandót alakít ebben a videóban.

Igazából brutális a téma amit feldolgoznak, és rengeteg érzelmet visznek bele a karakter megformálásába ami elsőre nagyon átjön, így mély benyomást tesz a nézőre még úgy is hogy maga a sztori tragikus és szívszorító.

Szokatlan és sokkoló alkotás lett.

Nézzétek meg és mondjatok róla véleményt.

Eminem – Good Guy ft. Jessie Reyez


2018.12. – Eminem – „Kick Off” (Freestyle)

EminemCsak az igazi Eminem fanatikusoknak ajánlom ezért elhoztunk egy érdekességet a mestertől.

11 percen keresztül különböző stílusban freestyle-ozik Eminem.

Néha dühösen néha gyorsan, néhol lassan, de telis-tele van érzelmekkel a dolog.

Aki Marshal Matters fan annak mindenképpen kötelezően nézzen bele.

De igazából érdekességként mutatom nektek, annyira zene nélkül azért nem élvezetes.

Eminem – „Kick Off” (Freestyle)


2018. 10. – Eminem – Lucky you – új videoklip

Eminem - Marshall MattersEminem és Joyner Lucas legújabb videoklipje a Kamikaze albumról.

A cumó néhány órája jelent meg a világhálón, és mi elsőként mutatjuk meg nektek.

Csekkoljátok!!

Eminem – Lucky You ft. Joyner Lucas


2018.10. – Eminem- KILLSHOT

EminemMegérkezett a jó „öreg” Slim Shady válasza Machine Gun Kelly szemtelenkedésére. Lényegében, ahogyan azt a legtöbben előre sejtettük, hogy mi lesz a beef dolog kimenetele, Eminem lényegében sz*rrá oltja MG Kellyt. A dalban felsorolja az összes érvét, hogy lényegében ő miért klasszikus, és Kellynek ez csak egy gyenge próbálkozás némi reklámért.

A dal legvégén két csavar van még dalban az ezt megelőző „100 másik érv” mellett. Szóba kerül Eminem lánya, illetve Em. még P. Diddyvel is „viccelődött”, hogy a sok-sok dollármilliós profit okán ő áll Tupac meggyilkoltatásának hátterében. 1996 óta kering az a máig tisztázatlan vád, vagy legenda, hogy Tupac Shakur nem véletlenül kapott annyi golyót a kivégzésekor.

Az a gond, hogy ezzel Diddynél, és jó pár Diddyhez kötődő orgánumnál valamint szövetségesénél is kihúzta a gyufát, és egy „kissé” elvetette a sulykot. Hiába mondja a dal végén, hogy Diddy csak viccelek, tudod hogy szeretlek, ez nem sokat segített azon, hogy most belesz*rt a puncsos tálba. Az utóbbi idők egyik legkeményebb beef csatájának vagyunk szem és fül tanúi.

Hallgassátok meg ti is, és döntsetek hogy ki a jobb.

Eminem- KILLSHOT [Official Audio]


2018.09. – Eminem – Kamikaze új album

Eminem hosszú idő után végre újra hallat magáról. Két napja jelent meg a Fall című videoklipje, amely már most 20 milliós nézettségnél tart, és nagyon erősen menetel tovább. Szinte biztos, hogy ez az alkotás, hasonlóan az összes többi eddig megjelent dalaihoz, szintén világklasszis lesz és az egekbe lesz mind a nézettsége, mind pedig a hype-ja. Szerintem a dal elég komoly lett, keményeket pörget benne Marshal, és a refrén kimondottan üdítő és jól feldobja a dalt, ezáltal még jobban magával ragadja a hallgatót. Aki Eminem rajongó annak mindenképpen kötelező meghallgatni az új cumót. Eminemnek 2018-ban megjelent Kamikaze című zsír új albuma, és a dal egyben ennek egyik zászlóshajójaként is tekinthető.

Itt tudjátok meglesni a  Fall-t.

Eminem – Fall


Eminem dalszövegek