Essemm – Régóta klippremier az oldalon

Essemm

Essemm Tomi idén már a második videójával jelentkezett a hallgatói legnagyobb örömére.

A január 12-i Katapult után, máris itt van a Régóta című vadonatúj dal és a hozzá leforgatott videó.

Kicsit visszanyúl a pár évvel korábbi hangulathoz, ahol most nem az agresszívabb flow dominál, hanem ez a dal egyfajta számadás, lírikusabb hangzású, valamint egyfajta beletörődés abban hogy Tomi hol és hogyan éli a mindennapokat és úgy érzékeli hogy a mélység ami magával ragadta azt elfogadta így otthonosan mozog benne.

Ezt a refrén is jól tükrözi és tökéletesen felöleli az egész Régóta című dal mondanivalóját és üzenetét.

“Én már régóta elvesztem
És nem kell senki, hogy kimentsen
A mélység nyúl értem, hogy ellopjon
Itt érzem már magamat otthon”

Csekkoljátok le a videók között!


Minden tudnivaló a Essemm-ről


Essemm interjú

Sajnos jelenleg nincs aktuális Essemm interjúnk, de addig is itt van egy reakció az egyik daláról.

Essemm ft. Giajjenno reaction videó – Magam miatt


Essemm élete és karrierje

Essemm - Boros Tamás

Essemm vagyis polgári nevén Boros Tamás 1988 július. 5-én látta meg a napvilágot a Győr és Sopron között félúton található Kapuvár városában.

Városához erősen kötődik, hiszen szinte majdnem minden dalában valamilyen módon kapcsolódik vagy képi formában jelenik a videóklipekben, vagy elhangzik a szövegekben, illetve az albumcímként is, például (Kapufornia).

Zenei pályafutása 2010-ben kezdődött el, és az indulást követően elején lassabban, manapság már “fénysebességgel” halad a pályáján, és mára már szinte mindenki hallotta a nevét, aki a magyar rap zenét, és hiphop kultúrát követi. A hazai hiphop élet egyik legkiemelkedőbb alakjává avanzsált, és mára az egyik legnépszerűbb MC-jeként tartják számon.

A saját alapítású Garage Productions kiadóval együtt egybeforrt a neve, és köszönhetően a két név együtt vált ismertté. Boros Essemm Tamás nagyjából 13 éve kezdett el először rap zenével foglalkozni, és motivációjának, valamint kitartásának , és persze tehetségének köszönhetően éri el sikereit.

Mindig törekszik arra, hogy megújuljon, új elemeket igyekszik kipróbálni a zenéjében úgy, hogy mindemellett megtartja saját védjegyét, és a rá jellemző stílust is. Az első 2009-ben megjelent ROCKSTAR című albuma volt, amely nagyon hamar akkora sikere lett, hogy egy remix változat is készült belőle. A 2012-ben napvilágot látott második nagylemeze a 112 címet kapta, és azóta is ebből a lemezből sikerült a legtöbbet eladnia, arról nem is szólva, hogy Magyarország egyik legkeresettebb raplemezei között tartják számon.


Essemm videók és klipek

Essemm – RÉGÓTA (Official Music Video)

Essemm – KATAPULT (Official Music Video)

Essemm – Soha nem leszek elég jó ft. 4tress (Official Music Video)

Essemm – ÍGY VÁLTAM KÖDDÉ (Official Music Video)

Essemm – HA ÚJRA KEZDHETNÉM (Official Music Video)

Essemm – Megbántam

Essemm – Amíg tart

Essemm – Álljatok félre (Official Music Video)

Essemm & Lazy – Harag és bosszú (Audio)

Essemm – A világ elől ft. Karola

Essemm – Kijárat

Essemm – Ugyanaz

Essemm – Szemétláda

Essemm – Játékos

Essemm – Rossz pénz ft. Hibrid, Fiatal Veterán, Beksz

Essemm – Tűz

Essemm – Tudod, hogy hol találsz (2018)

Essemm – Magam miatt ft. Giajjenno (2018)

Essemm – Csak mulatunk (2016)


Essemm diszkográfia

  • 2009: Essemm – Rockstar
  • 2012: Essemm – 112
  • 2014: Essemm – Kapufornia
  • 2015: Essemm – Piszkos 12
  • 2015: Essemm – Boross Meg A Kordik

Korábbi Essemm hírek

2021.01. – Essemm – Katapult klippremier

EssemmEssemm, a kapuváron felcseperedett MC az utóbbi időben nagyon magas fokozatra kapcsolt. Mint ahogy tavaly is, úgy idén sem maradt el január 12.-i megjelenés, ami Mr. Kapufornianak már egyfajta névjegyévé vált. Aki nem tudná a január 12. megjelenések Essemm Tomi saját ötlete volt tisztelegve Kapuvárnak és annak a bizonyos 1. emelet. 12. lakásnak ahol elkezdődött a zenei pályája és ahol felnőtt.
A most frissen megjelenő dal alapzenéjét, már egy ideje vele dolgozó Producer partnere Shiduro alkotta.

A videóklipet pedig a Cybertronic Media készítette, aki szintén évek óta ellátja Essemm-et jobbnál jobb videóanyagokkal. A keverésért Hibrid volt felelős, Essemm mellett. A dal témája hasonlít a már korábban megszokottakhoz, melyben Essemm leszögezi, hogy kész belemenni mindenbe annak érdekében, hogy stabil szerepet töltsön be a hazai hiphop életben, még mindig elítéli a kamut, kimondja, hogy a sok gyenge vagy a véleménye szerint hamis rapper, akik inkább adják fel ezt az egészet, így már-már szinte küldetéstudat is nála, az hogy megmondja a frankót.

A képi világ igazán egyszerű és letisztult, nem túlbonyolított képkockákkal, van itt egy hatalmas vadászrepülőgép emlékmű is, valamint a vadászgépekről bevágott snittek és sima utcai jelenetek.
Ha értékelnem kellene ezt a dalt, akkor számomra pozitív lett, összegezve a hangulata és a tartalma alapján mindenképp nagyon átjött,. Nem mellékesen pedig elég fülbemászó refrénnel és dallammal készült, úgyhogy számomra csillagos ötös. A klippet megtaláljátok a videók között itt az oldalon.

Szerző: Maros Dominik


2020.06. – Essemm X 4tress – Soha nem leszek elég jó – magyar hiphop átigazolás

Essemm Új hiphop közösség jöhet létre? Essemm és 4tress közöse a Soha nem leszek elég jó, épphogy csak napvilágot látott a Garage csatornán, de máris mind a két táborban nagyon népszerűvé vált. 4tress aki a Mocskos Márka oszlopos tagja, mostantól fekete-fehérben is pompázik, ugyanis május végétől Essemm kiadójának a Garage Productions labeljének vált a tagjává.

Az egészen biztos, hogy Essemm jól kiszemelte az új tagot, hiszen az utóbbi időben nagyon aktív volt 4tress, aki folyamatosan nívós produkciókkal rukkolt elő az elmúlt időszakban. Többek között DSP-ből ismert Bom oldalán a Majd hozza, vagy éppen Bigmek és Tirpa oldalán megjelentett Éberkóma című dalban, vagy akár éppen a Fiatal Veteránnal közös Semper Fidelis című dalban is kimagaslót alakított.

Meglátjuk mit rejteget számunkra még a jövő, de ami egészen biztos, hogy ez a páros nagyon komoly jövő elé nézhet.

A 4tress-szel készült interjúnkat pedig a linkre kattintva tudjátok megnézni.


2020.05. – Essemm – Így váltam köddé – klippremier

Essemm Essemm Tomi legújabb videóklipje az Így váltam köddé, máris a YouTube trending második helyéig kúszott fel.

A beat az valami zseniális lett, aki pedig elkövette az nem volt más mint Shiduro. A mixing és mastering folyamatokat pedig maga Essemm és Hibrid közösen látták el.

A videoklip készítése a Cybertronic Media csapatához kapcsolódik.

A dal szövege elgondolkodtató sorokkal és kifejező képekkel gazdagon telített, amit minden Garage és Essemm rajongó biztosan nagy örömmel fog pörgetni, mert a szöveg mondanivalója és a hozzá írt beat nagyon kéz a kézben járnak.

A dal egész hangulatát tekintve, én egy teljesen másmilyen klippet képzeltem volna el hozzá, sokkal több természetben rögzített képpel, mert a panelházak szürke sivársága nem passzol a dél mély témájához.

Mindettől függetlenül egy kiváló dal lett, ajánlom meghallgatásra.


2020.04. – Essemm – Ha újra kezdhetném

Essemm TomiIsmét egy újabb videóval jelentkezett a Garage Productions frontembere Essemm.

Ha Újra Kezdhetném” című dal egy ötletes klippel lett ellátva, ami tökéletesen mutatja be Essemm Tomi előadói mindennapjait.

Ritka az az eset, amikor egy ember nyugodt szívvel mondhatja el magáról azt, hogy mindent ugyanúgy tenne meg újra ha elé kerülne egy képzeletbeli “reset gomb”.

Essemm a már tőle megszokott hangzással teremtett ismét valami újat, valami egyedit hallgatói számára. A dalt Shiduro beatje, valamint a Teswérből országosan ismert Hibrid mix / mastering munkája teszi még jobb színvonalúvá, akikkel már évek óta dolgozik együtt Essemm Tomi.

Nektek hogy tetszik Tomi új videója? A videók között tudod megtekinteni az új klipet!

Szerző: Majorszki Krisztián


2019.06. – Essemm – Álljatok félre – friss klip

EssemmEssemm, új dalában megint szőnyegbombázást hajt végre mindenki ellen akit kamu barátnak tart, és az ilyeneket pedig egyszerűen és szimplán lenézi, illetve semmibe veszi.

Egy igazán alfahím flow és rap szöveg, amiben az évek alatt megélt tapasztalatokat őszintén és nyersen tárja a hallgatók füle és szeme elé a motyóhoz leforgatott új videóban.

A produceri munkálatokat Shiduro látta el, aki a Nemazalány-hoz köthető Last Projekt Records kiadójához köthető.

A mixing és a master munkák maga Essemm Tomi valamint a pomázi Hibrid füle és keze munkáját dícsérik.

Egy szó mint száz, fa*za lett mint minden Essemm cucc a magyar rapjátékban.


2019.04. – Essemm – Essemm ft. Giajjenno Magam miatt – reaction videó 🔥

EssemmEssemm és Giajjenno közösen rögzített Magam miatt című dalát véleményeztettük most Nektek.

Sokan kértétek hogy legyen Essemm-től vagy Giajjenno-tól reakció, így elhoztuk Nektek ezt is 😎. Erről a nagysikerű dalról mondja el nektek amerikai barátunk a személyes véleményét✌️.

A változatosság kedvéért még mindig az a helyzet hogy egy szót sem beszél, se nem ért magyarul 😎. Lassan ugyan fejlődik, de még nem eléggé 😀.

Így az eddig megszokottakhoz képest ismételten egy újabb elfogulatlan és őszinte reakciót kaptunk tőle.

Nézzétek végig, van benne sok vicces reakció, de nem árulhatok el minden poént előre ✌️. Garantálom hogy szórakoztató lesz számotokra.


2019.03. – Essemm – Megbántam

EssemmEssemm új dallal robbantott de ezúttal nem valakivel együtt hanem szólóban ontja a sorokat.

Ez most nem “szerelmes” dal műfajába tartozik hanem egy keményebb, ugyanakkor egyfajta nosztalgikus hangulattal bíró track lett.

Egy számadás azokról az élethelyzetekről és személyekről akiket Essemm eddigi élete során különböző okok miatt már megbánt.

A “Megbántam” dalt Snip producerelte, a keverést és a mixet Hibrid illetve a keverést maga Essemm Tomi  látták el együtt.

Olyan is lett! Ütős amire egyből elindul a fejed és már bólogatsz is.


2019.02. – Essemm – A világ elől ft. Karola – Premier

Esseem x KarolaKarola és Essemm közös duettje meglehetősen forróra sikeredett annak ellenére hogy januárban forgott és februárban látott napvilágot.

Egy őszintén mély dal lett amely mély és bensőséges kapcsolatról szól, és amiben mélyen szántó gondolatokat fogalmaznak a kimondatlan szerelemről.

A képi világ gyönyörű és rabul ejtő lett, a téli balaton igazán jó választás volt az új videóhoz. A beállítások szintén jól sikerültek valamint Karola nagyon érzéki és érzelmes oldalát mutatja meg a kamerának a jelenetek során.

Remélhetőleg ez is lesz annyira népszerű mint az évekkel korábban íródott “Rólunk szól” illetve a “Neked írom” című Essem slágerek.

A zenéért szokásosan Bitprojekt Music volt a felelős a Mix / Master felelősök pedig maga Essemm Tomi és Hibrid volt.

Hallgatásra kínálom ezt az új szerzeményt a Valentin nap jegyében!


2019.02. – Essemm & Lazy – Harag és bosszú

EssemmEssemm és Lazy legújabb közös dala a “Harag és bosszú” alig pár napja látott napvilágot és máris méltán nagyot szólt az Essemm és Lazy rajongók körében is.

Egy igazán nyers és odapörkölős dal lett amiből egy valami tökéletesen kikristályosodik; mégpedig a nyers erő és a végtelen, az évek alatti negatív élményekből és csalódásokból táplálkozó harag és gyűlölet.

De ennek eredménye egy igazán patent sláger lett.

Lazy az elmúlt rövid idő alatt eszméletlen aktív, és csak úgy ontja magából az újabbnál újabb és a jobbnál jobb dalokat. Essemmtől pedig ez már szinte “megszokottá vált”.

Ha Essemm és Lazy ezt így adják elő egy színpadon a közönségnek akkor az lehet meggyullad a dal végére.


2019.01. – Essemm – Ugyanaz klippremier

Essemm & Lazy112, vagyis Január 12. ez mindig egy különleges nap Essemm Tomi háza táján, és ahogy eddig is minden évben megjelentett valami rendkívüli anyagot ezen a napon így ez 2019-ben sem alakult másképp.

Máris itt a legújabb dala amely “Ugyanaz” néven látott napvilágot és még annyira zsír új a motyó hogy az árcédula is rajta van.

Az új dalban Essemm egy helyzetjelentést ad arról hogy edidg mit ért el illetve hogy a sok béna között ő a király, valamint mit is gondol az eddig elért sikereiről.

A konklúzió valóban egyszerű: mindent ugyanúgy tenne, de lehet akkor még jobban és még keményebben nyomna azért hogy még előrébb lehessen mint most. De így is egy nagyon sokan szeretik és mennek el a koncertjeire országszerte.

A Garage logo, a GRG emberek a régiek és mindenki marad akivel eddig elérte a sikereit, így azokra számítani fog a jövőben is.

A cél még mindig az a kapuvári MC számára, még feljebb az égig.

Essemm rajongók, füleket hegyezni.


2018.12. – Essemm – Amíg tart

EssemmEssemm Tomi legújabb dala szerencsére szokás szerint hozta a jó szintet.

Emellett egy vadonatúj, illetve eddig szokatlanul lájtjos dallamos hangzást kaptunk a Bitprojekt Music-tól Essemm “talpa alá”.

Úgy tudni az a dal lesz utolsó Essemmtől az idei évben. Azt mindenképpen szeretném kiemleni hogy egy nagyon sikeres évet tudhat maga mögött a kapuvári MC, hiszen számos kemény dallal és slágerrel rukkolt elő a 2018-as évben.

Ez a dal egy ilyen összegző dal lett amiben mintha számot adna és egyben összefoglalja valamint lezárja az idei évet Tomi.

Nagyon kíváncsian várjuk mit hoz számára a 2019-es esztendő. Kívánunk neki sok-sok slágerdalokat és persze sok sikert!

Itt az idei utolsó dala “Amíg tart” címmel, amelyet az oldalon találtok.


2018.11. – Essemm – Játékos vadiúj dal

Essemm TomiEssemm legújabb soron következő dala “Játékos” címmel vasárnap vagyis tegnap november 4.-én látott napvilágot, úgy hogy el is hoztuk nektek.

Újdonság az hogy kiderül szeret kosárlabdázni, illetve egy ilyen jellegű videóklipje nem volt még ahol kosárlabdázott volna, de a dal igazi üzenete hogy mint játékos elsődlegesen a rap játékban betöltött szerepére utal, és az egész témavilága is erre épül.

Röviden összefoglalva Essemm Tomi legújabb alkotása a Játékos hozta a megszokott szintet, és jó lett.

Kíváncsiak vagytok a végeredményre?

Itt tudjátok megnézni az oldalon a klipek között.


2018.10. – Essemm Kijárat – vadiúj dal

Essemm - JátékosEssemm legújabb dala a Kijárat amely hasonlóan az eddigi dalaihoz ismét nagyon jól sikerült, és már most sokan szeretik.

Viszont összehasonlítva mondjuk a Tűz című új számával, ez nem ilyen odab*szunk dal lett, hanem szépen elhelyezte benne életének egy-egy mozzanatát és apróbb képeket azokból az időkből amikor nem volt cash, hanem agyalnia kellett azon, hogy miből lesz majd.

Nagyon jó az hogy Essemm Tomi őszintén beszél a múltjáról, és betekintést enged abba a világba ahogyan felnőtt.

Nem felejtette el honnan indult, és hogy jelenleg hol tart, azt hogy mit hoz a jövő azt ugye senki sem tudhatja biztosan.

De nekünk az a fontos, hogy még sok ilyen dalt csináljon.


2018.10. – Essemm – Tűz!! videoklip premier

Essemm - Boros TamásAlig pár óra alatt majdnem 100.000 klikk Essemm videójánál.

Így foglalhatnánk össze Essemm Tomi legújabb videoklipjét pár szóban.

A tegnap megjelentetett új anyaga annyira forró lett, hogy már-már égeti a füleket.

Essemm kemény rappet tesz az amúgy is ütős ütem alá, és így együttesen nagyon zorall cumó lett.

Sok zenésztársa, és barátja is hasonló véleményen van, hogy ez bizony egy durva szám lett.

Felhívás: önkéntes tűzoltókat keresünk Kapuvárra, mert annyira forró lett a motyó, hogy felperzseli a környéket!

Szóval aki még nem hallotta, füleljen rá!


2018.09. – Essemm – Rossz pénz című vadonatúj dala

EssemmMegjelent Essemm Rossz pénz című vadonatúj dala melyben Hibrid, Fiatal Veterán, valamint Beksz is tiszteltetét teszi egy-egy verze erejéig.

A szöveg kemény real témákat jár körül. A rossz pénz témakörét és világát boncolgatja, azt hogy mindegy milyen módon, de pénzt kell szerezni, és az életben arra fókuszálnak a srácok hogy jöjjön a cash.

Ha van elég pénz, akkor minden könnyebb. Az sem mindegy pontosan mivel keresed meg azt.

Ha már megvan és égeti a kezed, akkor szétdobod különböző dolgokra. Lehet hogy elk*rvázod, lehet hogy alkoholra vagy k*bítószerre költöd, de jó dolgokra is lehet költeni, mert a megszerzés módja miatt “rossz pénz”.

Azt hogy jóra vagy rossz dolgokra költöd, az kizárólag csak rajtad múlik. Igazi real shit, kemény szövegek, egy frankó kemény zenei alappal. Fain lett.

Hallgassátok meg itt nálunk!


2018.08. Essemm – Szemétláda

Essemm - Boros TamásEssemm, vagyis Boros Tamás kicsivel több mint egy hete jelentette meg legújabb videóklipjét mely a Szemétláda címet kapta a rappertől.

Lassan 600 ezer megtekintésnél jár már a videó, ami egészen biztos hogy sokkal magasabb lesz a jövőben.

A dalban elmondja hogy nem akar egy ország sztárja lenni, de lényegében mára az egyik legnépszerűbb előadóról beszélünk.

Elképzelhető, hogy egy kis humort, és iróniát is belecsempészett ezekbe a sorokba.

A klip hozza a szokásos jó minőséget is, de most kevésbé komolyabb témát dolgozott fel Essemm Tomi.

Nézzétek meg és mondjátok el róla a véleményetek.

A klippet a videók között találjátok.


Essemm dalszövegek