Tiah – Megtehetem – klippremier

Tiah

Tiah újra robbantott vadonatúj videójával a Megtehetem címen kiadott új dalával.

Egy igazi odamondós, “pofátlan” nekem nem kell senki sem, magamra szentelem a saját időmet, úgyhogy jobb ha kotródsz üzenettel érkezett Tiah művésznő. A dal igazi üzenete az, hogy nem kell neki több papagáj sem veréb, aki szalad utána, mert ő teljesen elvan a saját világában és ebben tökéletesen jól érzi magát.

‘Mára elengedem a bajokat, magamra szentelem a napokat” énekli Tiah. Az új klip további érdekessége hogy sok új és látványos “Tiah klón” is szerepel benne.

A videót LeHoDaNel követte el és látványos kis motyót hozott össze a kisasszonynak.

Az biztos hogy megosztó lesz! Pörgessétek!

TIAH – MEGTEHETEM (Official Music Video)


Minden tudnivaló Tiah-ról


Tiah élete és karrierje

A Tiah Sztory – út a sikerhez

Tiah - Elegem van

A Tiah sikersztori: Modell külső, kellemes énekhang és olyan látványos klipek, amilyet ritkán látunk magyar előadótól. Tiah új csillag a hazai rapkultúra egén, mindössze kilenc hónappal ezelőtt rukkolt elő az első zenés videójával. Talán ő sem gondolta akkor, hogy ilyen sikere lesz: van már olyan dala, amit négymilliószor töltöttek le eddig a Youtube csatornán. A rapper lány természetesen örül a sikernek, a népszerűségből azonban nem kér.

Tiah, aka „Da Gangsterella”, 2018. november 25-én robbant be a köztudatba, a Papagáj című klipes számával. Ezt a dalt, rögtön az Instás – Tinderes kamus paliknak címezte. Két érdekesség a dallal kapcsolatban, egyrészt, hogy a dalt Smithmusix közreműködésével rögzítették a Kinx Studióban, és ha zenéről van szó, akkor azóta is csak a székesfehérvári producerrel dolgozik együtt. A másik érdekesség, hogy a zenei videójában végig inkognitóban maradt a hölgy, mivel az egész zenei videóban egy símaszkban szerepelt. Sokan ekkor még azt hitték, hogy a következő produkcióban már biztosan le fog kerülni a fejéről az ez a maszk. Viszont mára már egyértelműen kiderült az hogy a nagyközönség illetve a rajongói számára az, hogy Tiah azért visel álarcot az összes média szereplésén, mert ezzel szeretné megvédeni a magánéletét, illetőleg a családja nyugalmát.

Második debütáló dalát, ami az „Elegem Van” címmel jelent meg, azt pedig rögtön az előző megjelenését követően, 2 hónapra már meg is jelentette, egészen pontosan 2019 január.25-i dátummal. A 25-éhez való ragaszkodás pedig egyáltalán nem a véletlen műve, ugyanis Tiah a ’19-ben megjelenő összes zenéje épp 25-ei napokon került publikálásra, az első megjelenés dátumának a hagyománya miatt. Mellesleg a maszkos trap királynő az Elegem Van dalában folytatja azt az elkezdett témát, amit a Papagájban már elindított. Mindösszesen annyi különbséggel, hogy most mindenkit célba vett, akit csak lehet, vagyis az álszerelmes párokat, akik folyton arról posztolnak, hogy mennyire boldogok, majd 3 hét után szakítanak, a hamis barátokat, akik állandóan kibeszélik a sikeresebb társaikat.

Tavaly, március 25-én került fel Tiah, harmadik, klippes zenéje, a „Miért Fáj”. Ez már egy sokkal eltérőbb témában készült, mint az előző kettő. Mivel a Gangsterella kisasszony arról rappel, hogy sajnos neki is voltak olyan barátai, akik korábban visszahúzták, ugyanis folyamatosan azt hajtogatták neki, hogy úgy sem fog soha semmit elérni az életben. Akik ezzel pont az ellenkezőjét érték el, ugyanis Tiah felhúzott egy falat maga köré, és már sokkal nehezebben nyit az új emberek felé.

A maszkos trapper lány követve az általa kijelölt útvonalat és előző év májusában újabb zenét rakott ki, a Team Tiah címmel, ami arról az életstílusról, és felfogásról szól, amit csak a „Gangsterella” képvisel. Magyarán, ha nem tetszik valami valakinek, vagy esetleg megpróbál beszólni, akkor azoknak nyugodtan el lehet tolni a biciklit a másik irányba. Illetőleg Tiah azt is kifejezésre juttatja ebben a zenéjében, hogy miért teszi ki a közösségi felületeire a bullkeszt, és egyéb testi bájait. Ez a nóta nagyon nagy sikert aratott azokon a helyszíneken, ahol Tiah ezt már a színpadon előadta.

Tiah, az „Úgy Félek” címet viselő dalát tavaly júliusban jelentette meg. Amiben arról szövegel a férfiakat is meghazudtoló flow-al rendelkező rapper csaj, hogy szeretné visszakapni az előző szerelmét, akiért, ha kell, visszamenne a múltba is, és akkor már nem hagyná, hogy másé legyen. Ha engem kérdeztek, kicsit szokatlan a trap stílusban ilyen hangvételű zenét hallani, de mindenféleképpen egy üde színfoltja a hazai trap műfajnak. Viszont a 2019 október 25-én publikált, „Pofátlan” címen megjelent slágerében rögtön vissza is tért ahhoz a már-már Tiah-ra jellemző hangnemhez, amivel ismerté vált 2018-ban, vagyis kiosztja a jó népet, meg azokat, akik egészen a mai napig lenézik, és úgy vannak vele, hogy „csak egy újabb csaj rapper”. De nagyot tévednek, mert Tiah-nak lehet, van egy megosztó stílusa, ugyanakkor mégis többet ért el eddig mint mások, és ha minden így marad ahogy eddig, akkor többet fog mint a legtöbb szakmabeli csaj esetleg egyéb más új vonalas trapper, és ő folyamatosan azon dolgozik, hogy újabb és újabb sikereket érjen el. Tiah Kisasszony láthatóan nem akarta úgy lezárni 2019-et, hogy az év vége előtt még nem dob ki még egy következő slágert. Így, novemberben kihozta a Nem Adom Fel című dalt, amiben kőkeményen üzen azoknak a férfiaknak, akik korábban megcsalták, kihasználták és csak úgy eldobták, mint egy rongyot, és egyúttal üzen az irigyeinek is, miszerint amíg lesz erő benne, addig soha nem fogja elengedni a zenélést, mert korábban lehet hogy nem volt elég erő benne, de azóta megtanult erős maradni, és ha hibázik is, akkor azokból igyekszik okulni. Az újév rögtön úgy indult a feltörekvő csaj rapper számára, hogy a szabad szájáról is ismert Lmen Prala, az Instagram közösségi oldalon, Insta Story-n keresztül többek között ő neki is beszólt azzal, hogy újra megosztotta egy régebbi Facebookon korábban közzétett emlékét, amiben állt, hogy egy nő nemű sose rappeljen. Ezt Tiah nem hagyta szó nélkül, és 24 óra után eltűnő sztoriban a következőket címezte Pralának:

„A férfi rapperek kifejezetten erőszakos szövegeket hoznak fel a nők ellen, hogy gengszterként való hitelességüket bizonyítsák, félnek attól, hogy puhányoknak, falsoknak, vagy fake-eknek, hiteltelennek tűnhetnek, és ezért önazonosságukat nőellenes jellegekben határozzák meg. Ezek a sértések olyan célt szolgálnak, hogy letörjék a nők öntudatát, és a nők megértsék belőle, hogy hol a helyük. Mindeközben a nőket kizsigerelő, átverő, kizsákmányoló férfiúi hozzáállást az egekig dicsérik. Bárki rappelhet nemtől függetlenül te hím soviniszta kutya”.

Tiah

Tiah legelső közreműködéses dalára, egészen 2020 február 29-ig kellet várnia a hallgatóinak. Ugyanis a maszkos csaj rapper ekkor jelentette meg Karma című zenéjét, amiben egy olyan személlyel működött közre, aki szinte már biztos, hogy ország legkisebb klubjában is tiszteletét tette, ő pedig nem más, mint a régóta rappelő Essemm. A dal egy egészen érdekes témát boncolgat, mivel arról rappel a kapuvári emszivel közösen, hogy bármi amit teszel, legyen az pozitív vagy negatív cselekedet, az előbb vagy utóbb többszörösen is visszaszáll rád.

De, mint általában mindenkinek, úgy a trap királynőjének sem indult valami túl könnyen a karrierje, ugyanis az Instagram profilját 4. alkalommal sikerült újra megcsinálnia, és a jelenlegi állapotára felfuttatnia, mert az előző, két korábbi profilját feltörték, a harmadikat pedig nem sikerült összecsatolnia a Facebook-os zenei oldalával. Mindezek ellenére Tiah nem adta fel, és még az előző év tavaszán, sokadszor is nekiállt annak, hogy a korábbi követő bázisát sokadik alkalommal is felépítse, és ha rajta múlik, akkor azt tovább növelje. Jelenleg több mint 100 ezer ember kíváncsi arra, hogy a maszkos rapper lány miket oszt meg az adott napjából, aki a hatalmas követő tábor ellenére megpróbál minden egyes privát üzenetre egyenként válaszolni. Arról nem is beszélve, hogy Tiah folyamatosan próbál interaktív kapcsolatba maradni a rajongóival a kérdezz-felelek és live videók segítségével.

Szerző: Csányi Krisztián


Tiah interjú

Sajnos Tiah interjú még nem készült, de itt találtok egy videóhírt: “8 dolog amit Tiah-ról tudnod kell 😎”


Tiah videók és klipek

TIAH – ELEGEM VAN


Tiah diszkográfia

  • TIAH – Papagáj
  • TIAH – Miért fáj
  • TIAH -Elegem van
  • TIAH – Nem adom fel
  • TIAH – Úgy félek
  • TIAH – Pofátlan
  • TIAH – TeamTiah

Korábbi Tiah hírek

2019.06. – Tiah – Elegem van

Tiah - TeamTiahA TeamTiah vagyis a titokzatos inkognitójú Tiah kisasszony legújabb látványos és szókimondó videoklipje megdöntötte az előadó eddigi nézettségi rekordját és robbanásszerűen terjed a nagy videómegosztókon.

Miért rakom ki a bulkeszt a netre“? hangzik el a kérdés Tiah-tól, és úgy néz ki hogy kevesen akarnak tipplizni, hanem mindenki inkább végignézi a kisasszony produkcióját, ezt mutatja az egy milla feletti megtekintés mindössze másfél hét alatt, ami nem kis teljesítmény egy viszonylag friss előadótól.

A produceri munkálatokat a BSW csapatával valamint a Rico & Miss Mood párossal is együtt dolgozó Smithmusix látta el, nem kis sikerrel.

A video képi anyaga igazán változatos lett hiszen a színkavalkád és látványos beállások és twerk-ek miatt egészen biztos hogy sokaknak megmarad az emlékezetében, és itt elsősorban a férfiakra gondolok.

Tiah érzi és úgy tűnik tudja mitől döglik a légy, és milyen vizuális élményre vágynak a hazai rap zenét kedvelő férfiak Magyarországon innen és a határokon túl.

Így tovább Csajszi, ba*zassad neki keményen, és legyen még több bulkesz, hagy örüljenek a férfi rajongóid!

TIAH-TEAMTIAH (OFFICIAL MUSIC VIDEO)


2019.03. – Tiah Arca és Tiah igazi neve

Sokan kérdezik, hogy léteznek e fényképek Tiah arcáról illetve mi az igazi neve! Tiah nem szeretné megmutatni az arcát és azt szerintünk mindenki tisztelje! Nála a zene számit, nem pedig az arca vagy az igazi neve!


2019.01. – Tiah – Elegem van

Tiah - Team TiahA Papagáj nevet viselő korábbi dal után pár hónappal később megérkezett az új Tiah sláger “Elegem van” címen.

Tiah kisasszony jó szókásáshoz híven nem fogja vissza magát ebben a dalban sem, hanem ismét odaszól a felvágós apuci kedvenceknek akiknek nagy a szájuk amikor csapatban vannak de igazából kis nyuszik az életben.

Illetve a kétszínű egymást a másik háta mögött szídó és kibeszélő kétszínű alakokról is megvan a maga véleménye hogy ez annyira nagyon tré, hogy a saját spanjuk nőjére írkálnak ami hát mondjuk ki valóban kib*szott gáz dolog.

Ott is támad amit a férfiak a legkevésbé sem szoktak jó néven venni, ugyanis egyik sorában azt mondja “12 centi apátok büszke rátok” vagyis komplexusos srácokról is lehúzza a keresztvizet akik ezt általában nagyzolással valamint nagy pofával szokták kompenzálni.

Jó kis trap dal lett ez is!

TIAH – ELEGEM VAN


2018.11. – Tiah – Papagáj (premier)

TiahBemutatkozik Tiah! Elhoztuk nektek az oldalra a magyar csaj rap legfrissebb képviselőjét.

Tiah egyelőre egy , de azt gondolom hogy a jövőben sokat fogtok róla még hallani akár nálunk az oldalon is, illetve szerintem ha minden jól halad a karrierjében akkor egy-két éven belül egészen széles körben válik majd ismertté a neve.

Odapiszkál a műmájer srácoknak akik mutatnak egy képet magukról meg kamu sztorikkal jönnek, hitelre vett autókkal villognak és vágnak fel, meg a neten ugyan sokszor nagyon királynak tűnnek de élőben amikor a tettekre kerülne a sor akkor csak süket duma és üres fejek.

Ebből lett elege Tiah-nak, és ezt ki is mondja az új “Papagáj” című dalában.

Addig is itt van a bemutatkozó videóklipje amely most címmel jelent meg.

TIAH – PAPAGÁJ


Tiah dalszövegek

TIAH – Papagáj dalszöveg

TIAH – Miért fáj dalszöveg

TIAH -Elegem van dalszöveg

TIAH – Nem adom fel dalszöveg

TIAH – Úgy félek dalszöveg

TIAH – Pofátlan dalszöveg

TIAH – TeamTiah dalszöveg