A vadonatúj Giaj interjúnkat vágod?

Giaj aka Giajjenno

GIAJ aka GIAJJENNO, vagyis Molnár Ádám neve, az elmúlt sok év alatt széles körben vált ismerőssé azok számára, akik követik a hazai hiphop zenéket és azoknak is, akik szeretik és követik a magyar rap zene és a magyar boombap rap világát. Straight outta 26-os körzet. Giaj egészen ifjú kora óta sokat dolgozott azért, hogy ott tarthasson ahol most tart, a hazai zenei ismertség csúcsán és a hazai rap zene vérkeringésében. Sokan szeretik, de az biztos hogy nem olyan karakterű előadóvá vált az évek alatt, aki mellett el tud menni egy magyar nyelven rap zenét pörgető hallgató.

Ádámmal már készítettünk jó néhány érdekes és átfogó interjút, de mindig találunk újabb kapcsolódási pontot és témát. Szó esett az eddig elért sikereiről, újabb inspirációs hatásokról és a tervezett sikeres jövőjéről. Társadalomkritikus és ön-azonos rapjeivel és nyers szövegeivel sok igazi és hűséges hallgatót szerzett már magának. Giaj-jal szívből, baráti hangulatban, és kötetlenül beszélgettünk a kamerákon kívül is az egész magyar hiphop életről, és természetesen az ő saját életéről is. Végignézve az interjút rengeteg érdekes infót tudtok meg róla ismét, és meglátjátok az folyamatosan formálódó embert a klipek és a dalok mögött.

Giaj interjú


Minden tudnivaló Giaj-ról


Korábbi Giaj hírek

2021.02. – Giaj – RAP album és interjú

Giaj - Giajjenno2020-as év végén látott napvilágot Giaj RAP albumcímen napvilágot látott dupla lemeze testvérével Hiro-val. A képlet igen egyszerű volt, Hiro albuma a POP, Giaj albuma a RAP címet kapta a közösen az AK26 rap formációt alkotó párostól. Mindenképpen egy izgalmas és érdekes zenei albumok melyeken neves közreműködőkkel közös dalokat találtok, és amelyekről folyamatosan érkeznek majd az új Single dalok, videók. Volt amiből már forgattak videót, de hogy melyekből terveznek még videót forgatni a jövőben, az idővel kiderül majd.

Dupla album megjelenés!

Giaj – RAP Album

01. Golyó km. Essemm
02. Vigyen el
03. Okay km. T.Danny
04. Emlékszem km. Essemm
05. Matteo
06. Maximus
07. Superman


2019.01. – Giajjenno és ByeAlex közöse – Anya

GiajGiajjenno és ByeAlex igazán kellemes közreműködése amely “Anya” címen jelent meg.

Giaj és Bye Alex két teljesen eltérő karakter ugyanakkor ebben a dalban valahogy az egész hangzás kompakt és egységes lett.

Igazán őszinte mély üzenetet közvetítenek a srácok és a mélyebb oldalukat domborítják ki a hallgatóknak.

Lehet hogy a Giaj aka Giajjenno és az AK26 fanoknak elsőre talán szokatlan lehetett a közös, és lehet kap majd egy két negatív kritikát is tőlük, de a hallgatók túlnyomó többségének viszont bejön az új csomag.

Csekkoljátok le a videók között aztán dobjatok róla véleményt!


2018.07. – Giajjenno km. Weyron – Kein Gangster

GiajjennoAz AK26-ból ismert Giajjeno július elején jött ki vadiúj videóklipjével. „Kein Gangster” vagyis nem vagyok gengszter témát járja körül a dal. A klip érdekessége az, hogy a Weyronnal közösen készített új dalban félig német, valamint félig magyar nyelven rappelnek a srácok. Bár Weyron magyar, ebben a dalban mégis németül küldi nektek. Sőt további extra, hogy Giajjeno még két sort is dob német nyelven.

A klipben egy-két vadiúj Mercedes Benz előtt lökik a srácok a rímeket, illetve a magyar lányokról is esik benne egy félmondat, hogy hiába a német rendszám, meg a német nyelv, azért az anyós ülésen mégis csak egy magyar lánnyal utazik Weyron. Giajjenno, pedig azt üzeni hallgatóságának, hogy ha bekukkantanának a garázsba, akkor a 20 éves rapmúltat szimbolikusan megtalálják.

Azt eddig is tudtuk, hogy követi és szereti a német rappet, de ezzel a közreműködéssel egy újabb szintre emelte kapcsolatát a német rap kultúrával. Kíváncsian várjuk, milyen meglepetést tartogat még a jövő.


2018.04. – Giajjenno a Kormányt szídta “Balsors” című klipjében

Giajjenno AK26Az AK26 nevű rap formációból ismert Giajjenno május elején töltötte fel Balsors című új videóklippjét, amelyben a jelenlegi kormányt szidja, sőt egyenesen diktatúráról beszél.

“Giajjenno” polgári nevén Molnár Ádám és testvére “Hiro” Molnár Miklós az AK26 zenei formáció alapítói és tagjai, akik egyébként 2017 év végén szálltak ki Mr. Busta kiadójából, a Real Trill Musicból.

Ugyanakkor a rap szövegben nyíltan és egyértelműen nem mondja ki, hogy az elmúlt nyolc évvel, valamint a legutóbbi országgyűlési választásokkal, és annak eredményével vannak gondjai, a valóságban azonban videóklip telis-tele van választási plakátokról, illetve a Miniszterelnök Úrról és az elmúlt időszak tüntetéseiről készült videóanyagokkal.


Giaj élete és karrierje

Giajjenno

Giajjenno aka Giaj, polgári nevén Molnár Ádámként látta meg a napvilágot Surányban, 1986. november 10.-én. Testvérével Hiroval aki Molnár Miklósként született együtt alapították meg az AK26 nevű rapbandát. Giajjenno az AK26 előtt is ismert lehetett bizonyos rap hallgatók, és zene kedvelők között, ugyanis ő már 14 éves korában bontogatta szárnyait egy szólókarrier keretében kisebb nagyobb sikerekkel, de mivel öccse is érdeklődött a zene iránt, úgy döntött inkább vele együtt vág bele a zenebizniszbe, és ez idáig ez egy nagyon jó döntésnek bizonyult mindkettejük számára. Giajjenno közösen öccsével Hiroval együtt 50-60 teljes értékű dallal kezdte el az AK26-os zenei pályafutását. Első lemezük 2012-ben jelent meg, “Szókarabély” címen. 2013-ban a testvérpár újra jelentkezett egy nagylemezzel melynek a “Pokolból hazafelé” címet választották. Ez volt az első olyan lemez melyről videóklippek is készültek a közönség számára. 2014 márciusában ismét egy újabb nagylemezt adtak ki, melynek a “Szegények fegyvere” lett az albumcíme. Ezután megalkották a “Farkasok” nevezetű formációt, Mr. Busta-val, mellyel ismét megjelentettek egy lemezt “Farkasok” név alatt. Időben ezt követően 2015-ben pedig kiadták soron következő nagylemezüket, amely “Dupla Dinamit” néven lett ismert. A 2017-es, és 2018-as év mind Giajjenno, mind pedig Hiro számára azt is jelentette, hogy szólóban is elkezdtek zenélni, például Giajjenno előrukkolt a “Surány Szamurája” című szerzeményével. Giajjenno utána sem lassított, a 2018-as áprilisi választásokkal kapcsolatban is hallatta hangját és kimondta véleményét, kijött ugyanis a “Balsors” című számával, amivel nagy port kavart, valamint 2018 júniusában egy közös számot adott ki a Garage Production vezető rapperével, Essemmel “Magam miatt tettem” címmel. Giajjenno szóló karrierjéről jobban elmondható az, hogy erősebben tükrözi egy “igazi amerikai rapper” karizmáját, ugyanis van benne nemzet és népkritika, kor és vagyonbeli osztálykülönbségek valamint sok más egyéb mélyebb, tágabb témát is érint szóló számaiban a zenész-rapper.


Giaj interjú

GIAJ (AK26) MÉLYINTERJÚ | Hiro | 1976-os Tűzoltóbál | SUPERMAN, Tehetségkutató, T.Danny

GIAJ (AK26) – Fejezd be! l Rap.hu Reakció 🤣💯

Giajjenno (AK26) interjú | A kezdetek, Hiro | “Nyughatatlan” könyv megjelenése | német rap


Giaj videók és klippek

GIAJ FEAT. ESSEMM – GOLYÓ | OFFICIAL MUSIC VIDEO |

GIAJ – SUPERMAN | OFFICIAL MUSIC VIDEO |

GIAJJENNO – MATTEO | OFFICIAL MUSIC VIDEO |

ByeAlex és a Slepp x Giajjenno – ANYA

Weyron feat. Giajjenno – Kein Gangster (2018)

Giajjenno- Balsors (2018)

Giajjenno- Oroszlán (2017)


Giaj diszkográfia

  • 2020: Giaj – RAP(EP)
  • 2017: Giajjenno – Oroszlán (EP)