Samra – SMS

Samra

Samra visszatérése szólóban a Capital Bra-val való különválás után.

Ahogy a legutóbbi cikkben szerepelt, Samra és Capital Bra páros szakítása után egy jó ideig nem lehetett hallani a rapperről. Eltelt pár hét, és Samra hirtelen bejelentette az Instagram oldalán, illetve a Modus Mio német zenei támogató oldalán,miszerint megjelent az új zene és a hozzá forgatott új klip is SMS néven.

A produceri munkálatokat 4 zenei producer végezte: Magestick, Joezee, Djorkaeff és Beatzarre

Elég nagy nevekről beszélünk. A videóklipért Sergen Isici volt felelős, akivel korábban dolgoztak is már együtt a srácok Capital Brat is beleértve, Heiko Hammer előtt még sűrűbben.

Az SMS című dal témája az önmarcangolás, illetve az önismereti kérdéskör mellett elég mély mondanivalót tartalmaz. Tulajdonképpen egy történetet mesél el.

A bridge részben mintha elismerné, hogy drogproblémái vannak erre utal ez a két sor:

„Mama weint, sie will wissen, was ich mache
Seit drei Tagen high, hab’ dis Gift in meiner Jacke…”

Állandó szereplőként nem maradhat el a dalban Cataleya jelenléte, aki egy szimbólumként szolgál, hű társ a bűnben, akinek a szerelme az egyetlen vigasz a nyughatatlan önvádaskodásban Samrushnak.

Samra - SMS

A klip atmoszférája is egy mélyebb jelentéstartalmat sugall a néző számára, a lepusztult környezet hozzájárul az alapkoncepció megvalósításához. Samra mérlegel, elismeri „bűneit”, és igyekszik harcolni saját démonjaival, ami az alkohol, a drogok vagy éppen az erőszakos fellépései.

Ami miatt került már szembe a rendőrséggel, utóbbi említés szintjén szerepet kap a végső refrén előtt:

„Papa ruft mich an, er will wissen, wo ich bin
Ich geh’ wieder mal nicht ran, denn ich krieg’ dis grad nicht hin…”

valamint:

„Du willst Mashkal mit mir? Wallah, nein
Stress in der Bar und ich steche mit dem Butterfly
Cardigan zerrissen, voller Blut und ich weiß
Wieder sucht mich die Polizei….”

A dal kimondottan színvonalas, nagyon jól átadja az érzelmeket és nagyon jól közvetíti az érzéseket.

Hamarosan pedig érkezik a Rohdiamant album, ami valószínűleg Samra eddigi legjobb szólólemeze lehet majd. Kíváncsian várjuk! Ti is?

SAMRA – SMS (prod. by Djorkaeff & Beatzarre, Magestick & Joezee)

Szerző: Maros Dominik Ace / Rap.hu


Korábbi Samra hírek

2018.10. – Samra – Roadrunner

SamraAlig néhány órája jelent meg a berlini MC, Samra Roadrunner című videóklipje és dala Bushido kiadásában.

A gondozást több szempontból is értem, mert a dal produceri munkálatait Bushido látta el, illetve Samra a Bushido istállót erősíti, ugyanis nála írta alá lemezszerződését a német hiphop egyik ismert előadója.

Sok kommentelő már ez eddig is méltatta Samra művészetét, agresszív hangszínének hála, hangja igen egyedien szól, és részben ennek köszönhetően is nagyon rövid idő alatt igen népszerűvé tudott válni a német rap hallgatók körében.

A zenei alap nekem kimondottan tetszett, és mivel harmóniában vannak Bushidoval, így a köztük fennálló összhang és egyetértés kihallatszik a közös dalokból is, és együttműködésekből is.

Itt tudjátok csekkolni az új muzsikát.

Samra – Roadrunner