Bigmek – “Maradok a régi” új videó

Bigmek kép 2018

A TheShowCrew-s cuccok után újra egy Bigmek szóló dal érkezett, régi bevágásokkal és új videóval! Fogadjátok szeretettel a legújabb durranást! Bigmek tényleg nem változtatott túl sokat, ezúttal nyoma sincs a Tesós hangzásnak, hacsak nem a Kistesó albumot vesszük. Akinek az bejött, ezt is kedvelni fogja, tegyetek egy próbát! Mindannyian várunk egy újabb Bigmek szóló albumra és reméljük, hogy hamarosan érkezik.

Bigmek – Maradok a régi (2018)

Minden tudnivaló Bigmekről

Bigmek 2018


Korábbi Bigmek hírek

2013.12. – Bigmek és EmptyX közös produkciója jelent meg!

A TheShowCrew csapat fő tagja, Bigmek nemrég egy elektronikus hangzású zenéhez közreműködött. Egyre népszerűbb, hogy DJ-k és producerek hiphop előadókat kérnek fel, hogy rappeljenek nekik új zenéikhez. Nagyon jó kis track lett, EmptyX és Bigmek közös produkciója. Ne lepődjetek meg, ha néhány buliban felcsendül a nóta!


Bigmek élete és karrierje

A TheShowCrew egy 2010-ben alakult magyar elektronikus hiphop együttes Budapestről. Kezdetben a tagok: Bigmek, Watadub és Zéessó. Később DJ Fregz is csatlakozott.

Bigmek kép 2018


Bigmek interjú

Sajnos nincsen mostanni Bigmek interjúnk de íme található egy korábbi interjú:

“Tróger rap számomra egy állapot” (2009)

A Bloose Broavaz legújabb és egyben legfiatalabb tagjával készítettünk egy kisebb interjút! Íme lássuk hát!

Szia Bigmek! Eloször is azt szeretném kérdezni, hogy mikor és hogy fogott meg a hiphop, mint zene és mik voltak kezdetben amiket hallgattál?

2002 óta vagyok közelebb kapcsolatban a hip-hop életérzéssel, amikor elkezdtem táncolni. Csak ismételni tudom önmagam. Ennek következményeként a zenével és magával a zenéléssel kerültem szorosabb viszonyba, és elhatároztam azt, hogy megpróbálom ezt a reppelés dolgot mellette. Magyarok közül szerintem minden eloadó munkásságába belehallgattam, és sokak hatással is voltak rám. Mondjuk manapság egyre kevesebb magyar reppet nyomatok. Külföldrol pedig eloször talán a Non Phixion zenéje volt, ami megadta nekem a kezdo löketet és innen kezdtem egyre mélyebbre ásni az ottani felhozatalban.

Hogy és mikor kezdodött nálad a freestyle, illetve a reppelés? Dalokkal vagy zenékkel próbálkoztál a kezdet kezdetén?

Miután elég bátorságot éreztem magamban, nekiestem ennek a free dolognak is, bár eleinte eléggé szinten alulit produkáltam mind a freestyle-ban mind pedig a megírt szövegekben is. Bár ki az, aki már az elejétol fogva profi? Volt nagyon sok beégésem mások elott, de ez húzott annyira, hogy megmutassam, van helyem ebben a hip-hop szcénában. Eleinte még csak elméleti síkon uztem ezt a „sportot”, tehát semmi kézzelfogható zene nem született, mert igazából nem is foglalkoztam vele.

Bigmek 2014

Kik csinálják a zenéidet, illetve hol történik a felvételek rögzítése?

Elsosorban Frog-ot kell megemlítenem. Az o zenéi azok, amikre bármikor, bárhol, bármilyen módon rá tudok mozdulni, és a legjobbat hozzák ki belolem. Örülök, hogy vele dolgozhatok. Valamint Tibbah és Pixa zenéire is szövegeltem már, és szerepelnek a Fajjá’ Fe’ LP-n. Mostanában van szerencsém más producerekkel is együtt dolgozni, többek közt: Deego, DiFerenc, El Magico, Essemm. Tehát a következo lemezen már szélesebb zenei skálát vonultatok fel. A felvételek a Fajjá’ Fe’ lemezhez a MideasTouch stúdióban történtek, valamint az utómunkálatok nemkülönben. Viszont mostani lemezt Gyorben veszem majd fel Deegonál, de a keverés töretlenül Pixa reszortja lesz.

A Bloose Broavaz alatt jelent meg a Fajjá fel címu nagylemezed. Mesélnél róla egy picit? Mennyire vagy vele megelégedve, mennyire találod sikeresnek?

Ez a lemez számomra mindig a toppon lesz, mivel ez az életem egyik meghatározó pontja. Egy ilyen „senkinek”, mint én, a „semmibol”, mint Káp, megjelenik egy albuma a Bloose Broavaz keze alatt, szerintem jelent valamit. Én elértem vele a célom, bemutatkoztam, megjelentem a magyar rap zenei palettán. Olyan zenéket csináltam, amiket szeretek, tehát teljesen elégedett vagyok vele. A sikerét pedig teljesen nem tudom felmérni sajnos. Vannak olyan emberek, akiknek tetszik, vannak olyanok, akiknek nem. Bár szerintem egész jó visszhanggal bír mind a mai napig. Számomra mindenképp egy sikerélmény ennek a cuccnak a felmutatása.

Hogy kerültél a Bloose Broavazhoz? Mesélj róla picit.

Ez elég egyszeru történet. Megismertem a Frogot, azaz pofátlanul odamentem hozzá zenéket kunyerálni, de legalább segített nekem. Elkezdtem zenélni vele, és rajta keresztül elmentek a zenéim a DSP-hez, onnan Siska-hoz, onnan Tibbah-hoz, és futótuzként ment végig az egész Bloose-on. Találkoztam a tagokkal, haverság alakult ki köztünk és egyszer Tibbah megkérdezte tolem, hogy akarok-e a csapat részese lenni. Én pedig örömmel csatlakoztam a brigádhoz.

Bigmek album 2008

Milyen terveid vannak a közeljövoben mind a dalokkal, mind a freestyle-al kapcsolatban? Album, klip, közremuködések?

Hát most elsosorban a saját cuccomra fókuszálok. Ez a legközelebbi tervem. Bigmek – Sötétedés után LP nyáron látott napvilágot, hogyha minden zökkenomentesen megy. Közben a közeli ismerosöknek, barátoknak szívesen elmegyek a cuccukra reppelni, tehát hallható leszek a Káva Krú lemezén, a BeatMarket lemezén, Kyd-nek a Barbárfivérek EP-jén, Siska Barbárfivérek Mixtape-jén. Most hirtelen ezek jutnak eszembe, de elképzelheto, hogy máshol is leszek. Freestyle-al kapcsolatban pedig, idén még egyszer nekimegyek a Kannibálok gondozásában megrendezésre kerülo országos freestyle versenynek. Próbálom a leheto legjobbat kihozni magamból és minimum 120%-osan odarakni magam. A Fajjá’ Fe’ LP-rol terveztem klipet, viszont a költségvetések nem engedték meg, plusz valamennyire már aktualitását is vesztette. Viszont a következo lemez promójaként elképzelheto, hogy az egyik albumon szereplo számból készítünk egy klipet. Ja, és mindezek mellett pörög a muhelyben a Rossz Társaság projekt is. (Siska, DSP, Frog, Phat, Bigmek).

Említed az albumodon nagyon sokszor a trógerséget, ez nálad egy életérzés, ha igen akkor hogy éled meg, mit értesz ez alatt?

Nagyon sok tróger van. Én csak egy vagyok a sok közül, ráadásul egy olyan, aki reppel is. Tehát a témáimnak nagy részét ez határozta, határozza meg, hogy hogyan élem meg a mindennapokat, hogyan állok hozzá a dolgokhoz. Manapság divat „tróger-reppet” csinálni, divat a teleprol beszélni. Ezért is tartom fontosnak, hogy a következo cuccon változatos témák legyenek, hogy megmutassam, más módon is tudom a világot szemlélni. Trógernek lenni nekem egyenlo a lustasággal, vagy átmenni a Bom-hoz és egy estét átreppezni nála, és szarni rá, mit gondolnak a szomszédok, vagy esetleg félvállról venni komolyabb dolgokat is, satöbbi, satöbbi.

Merre láthatunk téged éloben, illetve hol hallgatható majd a zenéd?

Most legközelebb február 13.-án Dunaújvárosban, és február 21.-én Kaposváron fogok fellépni a DSP-s srácokkal. Fellépések alakulóban vannak, HP intézi oket. Aki igény tart egy Bigmek fellépésre, nyugodtan felkeresheti és megbeszélik a részleteket.

Hát Bigmek köszi az interjút, további sok sikert kívánok, remélem még sokat hallunk rólad!

Én köszönöm az interjút és a jó kívánságokat. Big up nektek Rap.hu és az olvasóknak is!


Bigmek videók és klippek

Bigmek – Maradok a régi (2018)

Bigmek X illrock – Bármi (2013)

Bigmek – Konkrét Dzsungel (2009)


Bigmek diszkográfia

  • 2008: Bigmek – Fajjáá’ Fe’
  • 2009: Bigmek – Sötétedés után
  • 2010: TheShowCrew – Vágod a krút?
  • 2011: TheShowCrew – Uzsidoboz EP
  • 2012: TheShowCrew – Tesó
  • 2013: Bigmek – Nyers és rágós
  • 2014: TheShowCrew – Ez repp!
  • 2014: TheShowCrew – Kistesó