Rizkay, Tibbah – vendégszereplő T.Danny – Beatmaking 32.

A fénysebességgel haladó T.Danny volt a vendégszereplője a Bloose Broavaz rapkiadóhoz kötődő Rizkay & Tibbah párosnak győri hiphop főhadiszállásán. A Beatmaking 32. projektben együtt alkottak meg egy hatalmas dalt, ami rövid időn belül egészen magas nézettségi mutatót produkált.

Sokan aggodalmukat fejezik ki, hogy a Beatmaking projekt “nem igazi hiphop és nem ez a rap stb. De meg kell védenünk mind a Rizkay & Tibbah párost mind pedig T. Dannyt, aki meg kell mondani hogy nagyon kemény rappet rakott ebben a dalban.

A hiphop és a rap műfaj, mint minden más az életben folyamosan változik, így aki szerint ez nem tartozik a hiphop kategóriába, az nem tekint ki a külföldi trendekre, és nem követi a műfaj alakulását szerte a világban. Az persze mindenkinek szíve joga hogy mit szeret és mit nem, de ez egy új vonalas, friss hangzású magyar hiphop zene.

Kövessétek és kommenteljetek.

Rizkay, Tibbah – Beatmaking 32. (közr. T. Danny)


Korábbi Rizkay & Tibbah hírek

2019.06. – Rizkay, Tibbah – M-Squad – Cypher vol.1. (közr. Essemm, Ketioz, Mikee Mykanic, Zenk)

Nemrég látott napvilágot az új M-Squad produceri páros új motyója a győrből ahol hasonlóan az eddigi motyókhoz szintén ismert és elismert arcokkal zúzzák szét a füleket, de most egyszerre 4 hazai rap körökben ismertté vált arccal tolják a vakert. Név szerint: Essemm (Garage Prod.), Ketioz (Viccbeatz), Mikee Mykanic (CK), és Zenk az (NKS).

Az alapzene igazán pimp lett, nem véletlen hogy a nívós rapversék mellett ez is hozzájárult ahhoz, hogy nagyon rövid idő alatt magas megtekintést ért el a videómegosztón, és olyan rohamosan terjed az új stuff mint a futótűz.

A közreműködők neve már önmagában figyelemfelkeltő a rap zene szerelmesei számára, de így egyben nagyon patent lett, nem sok kivetnivalót lehetne benne találni.

Szóval egy újabb mestermű született meg Győrben!

Big Up mindenkinek akinek köze volt az új motyóhoz.


M-Squad – Cypher vol.1. (közr. Essemm, Ketioz, Mikee Mykanic, Zenk)

2019.02. – Rizkay, Tibbah – Beatmaking 26. közr. Lmen Prala

M-Squad - Lmen PralaM-Squad és Lmen Prala  legújabb közös Beatmaking 26. rész keretein belül rögzített vadonatúj daluk egyelőre annyira népszerű hogy folyamatosan a dobogós helyen mozog amióta napvilágot látott.

Valóban elég zorall lett a motyó, a beat-et kimondottan Prala stílusához alakított aki a Rizkay & Tibbah páros, és mind a két tábor körében nagyot szólt úgyhogy a Győr és Vámosmikola kapcsolat is minden bizonnyal elindult a népszerűség további országútján.

Ez a dal eddig tarol, és nagyon úgy fest nem lesz ez másképp a jövőben sem.Talán azt sem mellékes megjegyeznünk, hogy mind a ketten a Rap.hu Battle Aréna zsűri tagjai és a közönség mellett segítenek kiválasztani azt hogy kik lesznek a továbbjutók.Nekünk itt a szerkesztőségen belül nagyon adja az új közösük.Nektek bejön?

Rizkay, Tibbah – Beatmaking 26. (közr. Lmen Prala)


208.11. – Rizkay, Tibbah – Beatmaking 25. közr. Saiid

Rizkay & TibbahRizkay és Tibbah legújabb egyben a 25. Beatmaking projektje Saiid közreműködésével készült el és kib*szottul odarakták a motyót!

Tele effektekkel vicces jelenetekkel, és nagyon látványos vagy igazán egyedi megoldásokkal akár maga a videoklip akár maga a szöveg.

Szerintem 2018 egyik legjobb Beatmaking projektje Essemm és a Beerseewalk részek mellett.

A zenei beat szokás ismét nagyon adja, Tibbah és Rizkay szokás szerint nagyon nagyot rak.

Lessetek rá megéri!

Rizkay, Tibbah – Beatmaking 25. közr. Saiid


2018.10. – Tibbah, Rizkay – Beatmaking 24. közr. BARHX, TSK

Tibbah - Rizkay Tupac halálának évfordulóján jelentette meg a Tibbah-Rizkay páros legújabb Beatmaking projektjét, szám szerint a 24.-et.

A motyó érdekessége, hogy két eddig még kevésbé széles körben ismert MC-vel működtek közre Tibiék.,

Igazából a kommentek alapján is, illetve a mi magunk véleményére támaszkodva is így gondoljuk itt a szerkesztőségen belül, hogy nagyon jól pörgetik a srácok.

Szóval, csak így tovább, hajrá!

Rizkay, Tibbah – Beatmaking 24. (közr. BARHX, TSK)


2018.08. – Tibbah – “Érzem hogy élek” zsír új videoklip

Rizkay & TibbahMegjelent a győri hiphop élet egyik meghatározó táborába a Bloose Broavaz hiphop csapatába tartozó Tibbahnak a vadonatúj videoklipje, amelyben többek között Essemm Tomi is szerepel benne Dj Fegz és Phat mellett. 

A klip összefoglalja, hogy Tibbah már évtizedek óta benne van a magyar hiphop életben, és beszámol arról is, hogy sokan kidőltek már a rapéletből, de ő, illetve Phat és számos más nagy “öreg” a BB háza tájáról még mindig aktívan küldi a zenét szerelemből, nem pedig megélhetési célból, mert nekik azóta is ez az életük.

Eltelt 20 év amióta a hazai zenei pályának nekivágtak, sokan kiestek már a rap játékból, de ők még mindig stabilan állnak és még mindig nyomják a cuccot.

A rap zene egy örök szerelem mindannyiuk számára, ettől sokkal jobban érzik magukat, és ennek a szerelemnek köszönhetik, hogy boldogan és teljes életet élnek, és hogy van értelme annak amit csinálnak minden nap, és nap mint nap, ami nem más mint a rap zene, és a raplife.

Tibbah – Érzem hogy élek