Megjelent Dzsúdló vadonatúj dala – Ennyi címen

Dzsúdló

Minden tudnivaló a Dzsúdló-ról


Dzsúdló interjú

Dzsúdló interjú – Podcast | Fotofóbia | Hiszti & Lej | Lil Frakk & Young Majré


Dzsúdló élete és karrierje

Dzsúdló

Dzsúdló egy huszonéves pop – trap előadó, aki önreflexív, szókimondó stílusán keresztül tör a hírnévre.

A művésznév mögött meghúzódó Juhász Marci gyermekkora óta énekel, a zenét a magány, a félelem és frusztrációinak leküzdésére használja kiskora óta. Az elmúlt években többféle formáció élén feltűnt (Coworkers, Holdudvar), zenei- és slam poetry szcénában is babérokra tört, majd 2019-ben új fejezetet indított a Dzsúdlón keresztül.

A Dzsúdló név nem a brit színész iránti áhítatból született, hanem Marci vezetéknevének tovább gondolásából.

A Dzsúdló első száma, az „Unom” 2019 februárjában született meg, és pár nap alatt több tízezres nézettséget ért el. A következő „Baj lesz”, „Minden”, „Hiszti”, „Lej”, illetve a 2020-as megjelenések a „Sprint valamint a Reggel” egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Az egyéni projekt első nagylemeze 2020 áprilisában jelent meg. A Fotofóbia című albumon a már ismert slágerek mellett öt vadonatúj dal szerepel, köztük a közel két hét alatt több százezres megtekintést elérő „Spanom”.

2020 szeptemberében megjelent “Ennyi” című dala, amely egy új fejezetet nyitott a zenész történetében, ezt követi a novemberben megjelenő “Para”, amely az előadó egy bevállalósabb oldalát mutatja majd meg.

2020 őszén újabb mérföldövet ért el Dzsúdló, amikor hazavihette az MTV EMA Legjobb magyar előadója díját. “Hatalmas megtiszteltetés volt már maga a jelölés is, de az, hogy megnyertem, el sem hiszem. Nekem vannak a legjobb rajongóim!”

A Dzsúdló központjában épp az van, ami a korábbi formációkban háttérbe szorult: a szöveg. A frappáns, önreflexív dalszövegeken és Schmidt Gergő, azaz Tembo zenei alapjai keresztül születik meg az egyedi rap-trap-pop stílusötvözet, ami a Dzsúdlót jellemzi.


Dzsúdló videók és klipek

Dzsúdló – PARA (Official Music Video)

Dzsúdló – SPANOM (Official Music Video)

Dzsúdló – 21 (Official Visualizer) ft. Young Majré

Dzsúdló – ENNYI (Official Music Video)

Dzsúdló – HISZTI ( Official Music Video )

Dzsúdló – LEJ ( Official Music Video ) ft. Lil Frakk


Dzsúdló diszkográfia

  • Dzsúdló – Fotofóbia (2020)
  • Dzsúdló – Supersize Livesession (2020)

Korábbi Dzsúdló hírek

2020.04. – Dzsúdló debütáló lemeze – Fotofóbia

Megérkezett Dzsúdló debütáló lemeze a Fotofóbia

A fiatal trap-Dzsúdlópop előadó első nagylemeze 10 saját szerzésű dalt tartalmaz, az albumon a már “Lej“, “Hiszti“, “Sprint” és “Reggel” című sikerszámok mellett 5 vadonatúj szerzemény debütál.

A ‘FotofóbiaDzsúdló ‘így jöttem‘ története, amely a személyes sztorikon keresztül egy egész generáció fejébe lát bele.

Dzsúdló 2019-ben robbant be a köztudatba szókimondó számaival – a “Hiszti” és “Lej” című sikerdalok több százezres, milliós nézettséget értek el, és az egyik legtrendibb hazai előadóvá tették az énekest.

A ‘Fotofóbia’ Dzsúdló felnőtté válás – és elszakadás történetét dolgozza fel tíz számon keresztül.

A lemezen Dzsúdló Tembóval dolgozott együtt, a vizuális, arculati megjelenésért pedig Kollár Dénes volt felelős.

“Az utóbbi pár évemet főleg a felnövés / elszakadás gondolata foglalkoztatta. Nem csak a családtól vagy a gyerekkortól, hanem egy kicsit mindentől.

Dzsúdló - Fotofóbia album

Mindent bele akartam rakni a lemezbe, ami jelenleg vagyok, pontosabban voltam, amikor ezek a zenék elkészültek.

Általánosságban a fotofóbián innen indul. Ez a lemez a kezdő lépés, a célja annyi volt, hogy a végére megtaláljam azt, ami az enyém, és izgalmas tud lenni a zenében.”

A ‘Fotofóbia‘ egy izgalmas szerzői alkotás, amely egy egyedi körútra hívja a közönséget Juhász Marci otthonába és koponyájába.


A fiatal pop-trap előadó Dzsúdló, 2020 áprilisában adta ki debütáló lemezét, Fotofóbia néven. A napokban megjelent “Ennyi‘ egy új fejezet, és korszak nyitódala.

A Fotofóbia az első lemezem volt, hatalmas mérföldkő az életemben, de most ideje, hogy túlszárnyaljuk magunkat. Tembóval több új számon dolgoztunk az elmúlt hónapokban, illetve új műfajokkal kísérleteztünk, ennek az első gyümölcse az “Ennyi”. – mondta Marci a dallal kapcsolatban.

Van bennem egy erős kiüresedés. Ez egy fura állapot, mert egyáltalán nem élem meg károsnak, vagy pozitívnak, csak hagyom, hogy legyek így üresen, ameddig kell.

Egy kicsit robot üzemmódban vagyok, ebben viszont könnyebben tudok beleállni dolgokba, mert nem érzem, hogy bármiből sérülten tudnék kijönni.

Dzsúdló - Ennyi

A kapcsolatokra sem stresszelek, mert bár tudok bántani embereket, nem tekintek magamra úgy, mint egy lehetséges veszélyforrás. Ez ennyi, most jó így a semmiben.” – tette hozzá az énekes.

Dzsúdló 2020 őszén egy élő koncertturnéra indul, amelynek egyik első állomásaként szeptember 12-én és 13-án az Akvárium Nagy Hallját tölti majd meg kétszer az új és régi dalokkal. Ennyi. Csekkoljátok le a videók között.


Dzsúdló dalszövegek

Dzsúdló  – LEJ Dalszöveg

Dzsúdló – ENNYI Dalszöveg

Dzsúdló  – SPANOM Dalszöveg