Jaki interjú

Jaki-Harakiri

Jaki vagyis a korábban Harakiri néven ismert, jelenleg Jaki néven tevékenykedő rap előadónak megjelent egy street videója Istenem mondd meg címmel. Több más mellett között erről is kérdeztük őt és hogy annak idején hogyan és miként került be a Real Trill Music kiadóba. Ám mielőtt belevágnánk vele készített interjúnak, először lássuk egy picit részletesebben, hogy kiről is van szó. Jakab Csaba, régen Harakiri néven rappelt, ekkor még a Killakikitt-es körökben nyomatta. Már a Ne Szarakodj albumon is rajta volt Aza-val és Tirpa-val. 19 évesen volt már jó pár fellépése is. Később inaktívvá vált, majd az RTM kiadóban 2018-ban, az akkor 8 éves RTM-ben debütál az Új Flow című számmal. 4 dal jelent meg tőle, amiben közreműködések is voltak. A kiadóból való kilépése után ismét csendesebb lett körülötte minden. Most pedig újabb szóló dallal, folytatja szóló zenei karrierjét.

Jaki
Rap.hu:  Szia!

Jaki: Csáó!

Rap.hu: Ki az aki a kezdetek óta motivál téged?

Jaki: Már a kezdetek óta, a Scarcity Bp, Azáék, velük kezdődött minden igából

Rap.hu:  Rappeltél már a SCBP előtt is vagy az volt neked a kezdet?

Jaki: Már előtte is írogattam szövegeket, bár ezek még próbálkozások voltak. De komolyabban nagyjából 18 évesen kezdtem bele, amikor az első demókat legyártattam.

Rap.hu:  Annak idején honnan jött a Harakiri név, és miért váltottál Jakira?

Jaki: Mindig érdekelt a keleti harcművészet, vele együtt a húzott szeműek. Innen jött, és mivel a Scarcity Bp egy elég erőszakos és lázadó kiadó volt így ezt találtam ki. Szóval innen jött ez a művésznév. Lezártam azt a korszakot egy szép emlék. De vége. Új névvel akartam ezt újra kezdeni. Ezért történt meg a névváltásom.

Rap.hu:  A Jaki művésznév hogyan jött?

Jaki: Ez egy nagyon egyszerű dolog, polgári nevem Jakab Csaba. És aki közelebbről ismer, azok közül mindenki Jakinak szolit. Szóval innen ez a “bonyolult név”.

Rap.hu:  Mikor és hogyan kerültél közelebbi kapcsolatba Busta Zsoltival?

Jaki: Busta Zsolti-val kb 2 éve. Kidobtam egy demót amit valaki megmutatott neki. Elkezdtünk beszélgetni és felajánlotta hogy lépjek be tagként a kiadójában. De már régebbről is ismertem őt. Sőt, egy nagyon régi lemezen már rajta voltam Ecküvel együtt, egy zenében, így ez az ismeretség már elég régire nyúlik vissza.

Rap.hu:  Ha jól tudom nála 4 zenéd jelent meg. Csak ennyi volt betervezve vagy több is készült, amik végül nem kerültek ki?

Jaki: Ennyi készült. Amúgy több minden be volt tervezve, de így alakult.

Rap.hu:  Megjelent egy új cuccod, amihez street video formájában egy klip is forgott. Mit vársz tőle? Szerinted nagyot fog szakítani?

Jaki: Megmondom őszintén, a pályafutásom legjobban összerakott zenéje ez  mostani. Ebben érzem azt, aki igazán én vagyok! A testvérem Bronxi keverte ki, aki az édes testvérem. Illetve faterom csinálta az alapját. Szóval családi dolog az egész, valószínűleg ezért is érzem nagyon az enyémnek.

Jaki-Harakiri
Rap.hu:  Albummal is készülsz, vagy először ezt kirakod, és csak utána állsz neki annak a nagyobb projektnek?

Jaki: Egy kislemezt tervezek, 5 – 6 zenével, és mindhez tervezek majd egy-egy videóklipet.

Rap.hu:  Milyen témájú lesz ez az új street video?

Jaki: Most egyelőre szóló zeneket dobálok ki. Igen! A címe az lett hogy “Istenem Mondd Meg”. Benne van a címében is. Ez arról fog szólni, hogy nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi Istennek a terve velem.

Rap.hu:  Az Istenem mondd meg várhatóan rá fog kerülni a kislemezre amit tervezel?

Jaki: Nem! Zsír új zenék lesznek azon a cuccon, amiket még senki se hallott.

Rap.hu:  A közelgő 5-6 számos kislemezeden lesz-e olyan dal, amiben valakivel közreműködsz? Vagy azon csak téged fogunk hallani?

Jaki: Nem tervezek senkivel se közösködni. Bár most egy előadóval elkezdtünk több projektet. De a lemezen nem tudom még hogy ott lesz-e.

Rap.hu:  Szabad tudni a nevét, vagy várni akarsz még ezzel a bejelentéssel?

Jaki: Még várjunk vele. De egyébként hamarosan meg fog jelenni vele egy közös, szóval hamar lehull majd a lepel.

Rap.hu: Kivel dolgoztál az Istenem Mondd Meg videóban?

Jaki: Az Istenem Mond Meg videokliphez a Zeropixeles Bala már csinálta a videóklipet. Remélem hogy jól fog sikerülni.

Rap.hu:  Üzensz valamit a hallgatóidnak és a Rap.hu olvasóinak?

Jaki: Igen! Köszönöm szépen a lehetőséget, mindenki nézze, illetve kövesse a Rap.hu oldalát, illetve engem hisz nagyon termékeny év lesz ez számomra az idei! Köszi a figyelmet!

Szerző: Csányi Krisz

Jaki videók:

JAKI-ISTENEM MONDD MEG [OFFICIAL STREET VIDEO]

JAKI X MVP – MEGTANÍTOTT AZ ÉLET | OFFICIAL MUSIC VIDEO |

JAKI – ÚJ FLOW | OFFICIAL MUSIC VIDEO |