Mr. Busta vs. Killakikitt (Aza és Tirpa) – Scarcity Beef

Nem tudjuk pontosan mikor alakult ki ez a beef és hogy mi volt az igazi kiindulópontja ennek a balhénak. Egy meglepő dolog ami a „kapcsolat” elején történt, az a Harakiri közreműködés Mr. Busta lemezén, konkrétan a 2010-es „Játssz Az Anyáddal” című albumán. A Zorallos című dalban szerepelt, amiben Mr. Busta és Harakiri mellett még Eckü, Kamion és Zedman is tolják. A producer pedig iBeats volt! Tudni kell, hogy Harakiri a Killakikitt-el mozgott és a ScarcityBP tagja is volt egészen 2011-ig.

2011-ben a „Rapszakma 2”-ben a következő sorokat rappelte Mr. Busta, ami egy Bloose Broavaz dalra utal, amin Busta is meg a Killáék is szerepeltek volna, legalább azt lehetett kihallani ebből. Busta annak idején több alkalommal is együtt dolgozott Tibbah-val és a Bloose Broavaz kiadóban szereplő előadókkal, de végül aztán összevesztek:

Nem értem a Bloose Broavazt, hogy lehet még talpon?
Mikor egymásra köpködtök, a Siskának meg nyakon
Van a tetkó, a Killakikitt featre azé nem hívtatok,
Mer, én lennék még cinkbe

Mr. Busta – Rapszakma 2 (2011)

Aza ezek után kirakott a saját Twitter fiókjára egy mára sajnos már nem elérhető posztot, így sajnos csak a következőt lehet fellelni:

Aza, Twitter (2011)

2012-ben a „Rapszakma 3” című trackben, Mr. Busta többek között a Killakikitt-nek is keményen beszólt:

Lehet az brotha, ug masiniszta,
De elmondom, a titkot mer senkinek nem tiszta,
Mi van a Killákkal, mi lenne bazzmeg
Hogy a Tirpa lemez kajakra bukó projekt,
Vissza az ug-ba, legyen egy-két Dürer
A rap-holokausztba én lettem a führer.
Kérdezd meg a Siskát, mit mondtam neki?
Kérdezd meg az Ecküt, hogy mit mondott a Zsolti?
Kérdezd a Saiidot, mér nem vette fel?
Hogyha utcagyerek vagy, akkor meg mé nem kaptok el?

Mr. Busta – Rapszakma 3 (2012)

Pár évre rá Mr. Busta egy interjú keretein belül egyenesen és nyersen elmondta a véleményét Aza-ról:

Olyan vagy mint az Aza
az a k*rva Aza a Killakikitt-böl, B**d meg!
Minden happy minden jó mikor megtámadlak és üzengetés van,
meg minden féle telefonálgatás
nem mered a telefonszámodad megadni.
…Hagyuk már ezt a Killakikitt dolgot, ezek mümájerek!

Mr. Busta – Interjú (2014)

Itt tudjátok meghallgatni a véleményét először Steve Antal-ról és Day-ről, azután Aza-ról (36,53-nál kezdődik):

Azután került sorra az úgynevezett Dürer kertes balhé, ami tulajdonképpen arról szólt, hogy a Dürer kert lemondta az egyik RTM és Garage bulit, mivel ők a Killakikitt mellett állnak. Tudjuk azt, hogy régen Essemm és a Killakikitt is beef-ben álltak egymással, de úgy gondoljuk, hogy egy szórakozóhely ebbe ne szóljon bele, ameddig tud objektív maradni az ügyben. Busta a következőt nyilatkozta az üggyel összefüggésben

Jól figyeljen mindenki!Most tettem le a telefont a dürer kert szórakozóhely egyik szervezőjével.A következőre hívta fel a figyelmem.Összeültek szerdán egy tanács köreiben és azt vitatták meg,hogy lehet-e még ott ilyen jellegű rendezvény amit,múlt hét pénteken szerveztünk oda.Ugyanis felszólaltak bizonyos körök,hogy nem akarják,hogy mi ott sikeres nagy létszámú bulikat csináljunk.Említve lett az offline,ill. a killakikitt is,más neveket nem mert mondani az úr..Tehát 2014-be egy rendezvényközpont megteszi azt,hogy az ő velük szimpatizáló körök főleg együttesek miatt nem enged oda minket pénzért,nem kevésért!Tehát csak hogy az ismertebbek közük említsek egy BSW,egy Essemm egy AK26 egy Mr.Busta nem léphet fel,ill. ők döntik el mehetek-e oda!Hát basszátok meg az anyátokat gyűlölködő faszok!Minket nem érdekelnek a szutykos elveitek,mi szórakoztatunk és a táborunknak,hallgatóinknak akarunk örömet okozni azzal amikor egy ilyen rendezvényen telerakjuk a házat!Itt állunk,itt tartunk.Mindenki vegye ezt ténynek,mert most baszták rám a telefont!Ne jöjjön senki nekem azzal ,hogy én ellenségeskedem,meg kóstolgatok bárkit is!Kiszopjátok ti a faszom ahogy eddig is!Gusztustalanok vagytok!RTM!
ui:Ha van fasza annak aki ebben benne van,az névvel hívjon már fel hagy írjam ki a nevét ide mindenki elé!Köszönöm!

Mr. Busta, Facebook (2014)
Mr. Busta, Facebook (2014)

A Killakikitt a következőt válaszolta erre:

Killakikitt, https://kozertes.hu/2015/01/15/raphaboru-14-busta-killakikitt/

2015-ben Busta bekommentelte, hogy egy Onyx közreműködést pénzért meg lehet vásárolni. Ez a tény igaz, mi is mint Rap.hu anno kaptunk felkérést, hogy egy fix összegért vállalna közreműködést az Onyx csapata és hogy ismerünk-e valakit aki ezt fizetné. Busta kijelentette, hogy ezt a kommentet nem a Killakikitt ellen szánta, ők viszont megosztották és cáfolták a dolgot, hogy pénzt fizettek ezért.

Facebook, 2015

A Killakikitt kijelentette, hogy személyes célzásnak vették ezt a kommentet:

Killakikitt, https://kozertes.hu/2015/01/15/raphaboru-14-busta-killakikitt/
A képen a következők lehetnek: 6 ember, álló emberek
Killakikitt és az Onyx

Tirpa is reagált egy bejegyzésben, hogy bármikor kiállna Busta ellen:

Tirpa, Facebok (2015)

Azután a Killakikitt oldalán rajongók betámadták Mr. Bustát és a családjáról is sértő dolgokat írtak. Se Tirpa, se Aza sem vették le anno a posztot, így ez Mr. Bustát személyesen érintette:

Meg fogom védeni magamat,ahogy tudom,azért írom ki,mert alaptalanul soha nem írtam és fenyegettem meg senkit,ha volt ilyen kiírásom megvolt az oka,mint ahogyan a napokban is a killakikitt oldalán pl.ahol a gyerekem fejét akarják levágni!

Mr. Busta, Facebook (2015)
Mr. Busta, Facebook (2015)

Szintén pár órával később Busta újból reagált a Killakikitt-el kapcsolatban és felhozta az Onyx közreműködés témát. Emellett megjegyzi, hogy az OSG bulin mindannyian ott voltak és mégis kerülte a ScarcityBP az RTM brigádját.

Mr. Busta, Facebook (2015)

Szintén 2015-ben a „Judás” című dalában 1,24-től szintén repültek a dissek Aza és Tirpa felé:

KillaKikitt?! De nem lakik ott senki
Egy díler, meg egy díler, a rappet megfejti
S el is viszik a baltát a kezükben
Az OSG-n meg, bujkáltatok feszülten
Veszek nektek még tíz Onyx featet
Kirakhatod ingyen ezt a Mr. Busta beefet

Mr. Busta – Judás (2015)

Azóta nem tudunk újabb „fejleményről” az ügy kapcsán, de biztosak vagyunk abban, hogy közös dalok nem fognak születni az RTM és a Killakikitt között a jövőben.