Bronxi Beat Prod. – Az egyik leghitelesebb producer itthon

Bronxi Beat Prod.

A produceri munkálatok világába nyerhetünk betekintést. interjú az egyik leghitelesebb magyar producerrel Bronxi Beat Prod.-al.

Olyan előadókkal dolgozott többek között már együtt mint Goore, Giajjenno, vagy a például Lil GBronxi Beat Prod. válaszolt nekünk néhány olyan kérdésünkre, amely talán részletesebben bemutatja ezt a részét is a műfajnak.

Rap.hu: Mikor kezdtél el zenélni? Mikor volt az a pont az életedben, amikor azt mondtad, hogy ezt neked csinálnod kell?

Bronxi Beat Prod.: 12-13 éves lehettem, amikor Édesapám próbatermébe beültem, aki ugyancsak zenével foglalkozik. Izgatottan figyeltem, amit ő csinált. Tisztán emlékszem, ekkor szólaltam fel először, hogy „Apa! Ez szerintem nekem is menne!”. Azonnal lehetőséget adott a gyakorlásra. Számomra is rejtély, hogy hogyan, de már akkor éreztem, hogy én ezzel komolyabban szeretnék foglalkozni. Ebben az időben még Roma stílusú dalokat játszottam a vendéglátás területén. Ezt követően kaptam a bátyám által inspirációt arra, hogy megpróbálkozzak a HipHop műfajon belül is.

Rap.hu: Van e számodra olyan hazai vagy nemzetközi producer akinek a munkássága inspirál?

Bronxi Beat Prod.: Hazai nincs. A nemzetközi producerek közül egyetlen egy személyt tudnék kiemelni, akit gyerekkorom óta tisztelek. Ő Scott Storch beatmaker, aki szerintem egy élő legenda. Véleményem szerint ő a bolygónk egyik legjobbja, ha nem a legjobb. Ő az az ember, aki miatt komolyabban kezdtem el a zene gyártásba beleásni magam.

Rap.hu: Átlagosan mennyi időt vesz igénybe egy teljes dallam elkészítése?

Bronxi Beat Prod.: Nyilván a kezdetekben nagyon nehéz volt, mivel saját magam tanultam ki ezeket a dolgokat. Nagyon megválogattam a külső véleményeket. Saját ízlésvilágot szerettem volna teremteni. Csúcsformában érezve magam 10-15 perc alatt képes vagyok összerakni egy teljes értékű, akár sláger hangzású alapot is.

Bronxi Beat Prod.

Rap.hu: Milyen feladatokat látsz el még az alapok gyártásán kívül?

Bronxi Beat Prod.: Az alapokon kívül a mixing és mastering munkákkal is foglalkozol. Tehát az előadók acapelláit keverem ki iszonyú jó minőségben.

Rap.hu: Volt már olyan pont az életedben, amikor alábbhagyott a lelkesedésed, és mi volt az ok, ami miatt mégis folytatni szeretted volna?

Bronxi Beat Prod.: Őszintén, Amikor 12-16 órákat töltöttem egy lakatos gyárban eléggé lehúzó volt. Ekkor már zenéltem. Ez napi 2-3 óra alvást eredményezett átlagosan. Pár év után kicsit összeomoltam és ekkor tettem félre a zenét huzamosabb időre. Pár éve újra topon vagyok, és most már esély sincs a leállásra.

Rap.hu: Mik azok a tényezők amik egy sikeres producer munkájához szükségesek?

Bronxi Beat Prod.: Mindenképpen a kitartás, ami nyilván sablonszövegnek tűnik, de tényleg iszonyú nagy kitartásra van szükség. Millió időt vesz igénybe ez a ”szakma”. Néha úgy érzem, hogy 24 óra is rettentően kevés. Olyan zenei tudással kell rendelkezni, ami ha nem is feltétlenül a legjobb, akkor is egyedi, és más mint a többi, mert ebből lehet építkezni. Úgy érzem én is abba a kategóriába tartozom, aki nem csinál jót, ellenben teljesen egyedit alkotok.

Rap.hu: Van az eddig már megjelent anyagaid közül kedvenced, és miért pont az?

Bronxi Beat Prod.: Az összes munkámat egy kalap alá szoktam sorolni. Ugyanúgy törekszem a száz százalékos zenékre akkor is, ha feltörekvő előadókkal vagy épp hírességekkel dolgozom együtt. Maximalista vagyok, így nincs kedvencem.

Rap.hu: Végezetül üzensz valamit az feltörekvő beatmakereknek?

Bronxi Beat Prod.: Csak előre! Mindenki magában bízzon legjobban. Nem szabad senki más alkotását lemásolni vagy követni, hanem tényleg csak az ember saját tehetségéből, véréből próbáljon meg egyedit lerakni az asztalra. Promóció és segítség nélkül is el lehet indulni. Magyarországon elkerülhetetlen, hogy az egyediséget követő producerek kitűnjenek a tömegből. Ha ezek a dolgok megvannak szerintem minden simán fog menni.

Rap.hu: Köszönöm az interjút, és további sok sikert kívánunk Neked!

Bronxi Beat Prod.: Én köszönöm a felkérést! Pacsi Nektek!

Készítette: Majorszki Krisztián

Top produceri munkái:

GIAJJENNO – SURÁNY SZAMURÁJA | OFFICIAL MUSIC VIDEO |

GIAJJENNO – SLÁGERGYÁR | OFFICIAL MUSIC VIDEO |

Goore – Picasso (Official Music Video)

LIL G – “ÉDESAPÁM” (Official Music Video)

Lil G X Norbow – A lelkem fáradt (Official Music Video)

BALA X LIL G – FLEX (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Goore – Csak megyünk (Official Music Video)

RHINO x NRB – Bla Bla Bla..(Official Music Video 2019)

G-Bro – Egyéjszakás kaland (Official Music Video)