Animal Cannibals – Grillezz! – klippremier

Animal Cannibals - Ricsipí-Qka MC

Elkészült a 2020-as nyár kannibál slágere! Szerencsére lazulnak a rendkívüli helyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedések. Minden előadó már nagyon várja, hogy újra a színpadon állhasson.

Kesergés, panaszkodás és karanténvideók helyett, az Animal Cannibals egy új, vidám, nyári dallal ajándékozott meg minket. A családi-baráti grillezésről és kerti főzőcskézésről íródott nóta rímekkel teli tál és telitalálat.

Qka MC: Jelenleg még úgy tűnik, hogy augusztus 15-ig semmilyen koncertet nem tudunk tartani. Mi továbbra is igyekszünk betartani a szabályokat. Én imádok grillezni, Ricsi pedig a bogrács nagymestere. Szerencsére kertes házban lakunk, így a ránk szabadult rengeteg szabadidőben bőven van időnk tökéletesre fejleszteni a szakács tudományunkat.

Ricsipí: Én már a panelban leélt 35 évem alatt is sokszor grilleztem az erkélyen, természetesen, elektromos grill sütővel. Régen többször kirándultunk, és az erre kijelölt helyeken húst sütöttünk és bográcsoztunk. A szabadban készült ételek nem csak kiváló lakomát jelentenek számunkra, hanem felejthetetlen családi élménnyel is gazdagodunk minden alkalommal. Ezek az érzések ihlették legújabb dalunkat.

Animal Cannibals – Grillezz!


Minden tudnivaló a Animal Cannibals-ről


Animal Cannibals interjú

Animal Cannibals

A magyar rap két meghatározó alappillérével Qka MC-vel és Ricsipí-vel vagyis az Animal Cannibals-el beszélgettünk, akik számos tehetségkutató megálmodói, olyanoknak mint például a Fila Rap Jam. Mélyen, mégis felszabadult és jó hangulatban kötetlenül beszélgettünk velük egy nagyon király interjú során.

Elmesélték nekünk a megismerkedésük történetét, az Animal Cannibals megalakulását és töretlen sikereit az eddig elmúlt 30 év során, szó esett a jövőbeni zenei terveikről, a hamarosan megjelenő új videóklipjükről, és szóba került az egész magyar hiphop közösség is.

Hallhattunk rengeteg személyes sztorit is, amiket a bulik és fellépéseik alatt éltek át, az eddig eltelt lassan 30 éves közös pályafutásuk során.

Állást foglaltak oldschool és newschool témában, elmondták hogy zeneileg nekik kik favoritok, kik motiválták őket. Nézzétek meg, ha tetszett iratkozzatok fel a Rap.hu YouTube csatornájára osszátok meg a videót és az oldalt is. Nagyon jó arcok privátban is, de nézzétek végig és mindenre fény derül.

Animal Cannibals 🎤 interjú


Animal Cannibals élete és karrierje

Animal Cannibals - Ricsipí-Qka MC

Az Animal Cannibals Máté Péter-díjas magyar rap/hiphop csapat, a stílus egyik magyarországi előfutáraként is szokták őket nevezni. Alapvetően a könnyedebb formákat preferálják, így a viccesebb, de mégis mondanivalóval bíró szövegeik szélesebb közönséghez is el tudnak jutni. A kannibálok népszerűsége máig töretlen.

A csapat 1989-ben alakult, azonban a kezdetekben csak mixelgettek. 1990. januárjában született meg az első rap-dal. Ekkor az AC még háromtagú volt. A harmadik tag 1991-es távozásával a duó felvette az azóta változatlan formáját. 1990 és 1995 között minden évben kiadtak egy hatvan perces demókazettát, aztán 1995-ben az addig elkészült anyagot Deseő Balázs segítségével már jó minőségű felvételekké alakították és ennek hatására a Warner-Magneotonnal kötött szerződés után 1995-ben megjelent első kislemezük, a Takarítónő. Innentől stabil folytatás következett: 1995-ben az első album Fehéren fekete, feketén fehér címmel, 1996-ban a Reggel, délben, este, majd 1998-ban a Kés, villa. Közben a srácok szorgalmasan koncerteztek, évente több mint 150-200 fellépést vállaltak. Egy platinalemez, két aranylemez és három Aranyzsiráf díj boldog tulajdonosai lettek.

1996-ban hívták életre a Fila Rap Jam nevű rendezvénysorozatot, mely fiatal rap és hiphop zenészeknek teremtett lehetőséget arra, hogy bemutassák magukat. A verseny rendkívül népszerű lett, öt telt házas Petőfi Csarnok és három FRJ CDután 2000-ben rendezték az utolsót. A kannibálok továbbra is fontosnak tartják a tehetségek felkutatását, így a Rap Jamek után következett a Hip Hop Mission, a Radio Deejay Mikrofon Mánia, az It’s Rite! tehetségkutatók, a Roots And Routes projekt, az Offline Battle és a Cseh Tamás Program. Közben a lemezek gyártásával sem álltak le: 2002-ben a Mindent lehet trilógia első részével útnak indították legújabb ötletüket, amelyben a vendégül hívták más műfajok jeles képviselőit egy-egy közös munkára (dolgoztak Somló Tamással, az Anima Sound Systemmel, a Cotton Club Singersszel, stb.) Lemezeik érdekessége, hogy legalább 3-4 slágert tartalmaznak, dalaik sorban másznak fel az eladási listákra. Több, mint 50(!) videóklipet készítettek a dalaikhoz válogatott rendezőkkel (Bergendy Péter, Káel Csaba, Kriskó László, Oláh István, Antal Nimród, stb.). Saját YouTube csatornájuk a youtube.com/kannibalok01 ahol az eddigi összes lemezük, daluk megtalálható rengeteg extrával (werkfilmek, tévés szereplések, koncert videók, stb.). A YouTube-os nézettségük 10 millió felett van. 2009-ben megkapták a Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet díjat.

Az Állat Kannibálok saját maguk írják a szövegeiket és a zenéiket, sőt, számos más zenekarnak is írtak már szöveget. Állandó segítőjük, zenei főokosuk: Deseő dBalage Balázs. Lényeges még, hogy nem playback-ről koncerteznek. A fellépések mellett gyakran a DJ pult mögé is állnak, számtalanszor kérik fel őket műsorvezetésre és már közel 10 tévécsatornán készítettek saját műsort. Qka MC és Ricsipí rendkívül büszkék arra, hogy 2012-ben 19 hazai hiphop formáció közreműködésével létrejött a Respekt! című album, amelyen a honi rap-elit tiszteleg egy-egy feldolgozással az Animal Cannibals előtt. A csapat napjainkig aktív.


Animal Cannibals videók és klipek

Animal Cannibals – Mindenki (1998)

Animal Cannibals – Északon Délen (2008)

Animal Cannibals – Tarolnak az emszík (2018)


Animal Cannibals diszkográfia

1995 – Fehéren fekete, feketén fehér (Warner-Magneoton)
1996 – Reggel, délben, este (Warner-Magneoton)
1998 – Kés, villa (Warner-Magneoton)
1998 – Remiksz (Warner-Magneoton)
2002 – Mindent lehet (A trilógia első része: Stílusok keverve) (Warner-Magneoton)
2005 – Mindent lehet (A trilógia második része: Nincs határ) (Warner-Magneoton)
2008 – Mindent lehet (A trilógia harmadik része: Rap Diszkó) (Warner-Magneoton)
2009 – Nyolcan a színpadon (Szerzői kiadás)
2011 – EMUK – Emberevő Mash Up Kollekció (Kereskedelmi forgalomba nem került, ingyen letölthető)
2011 – MixXx – Mixtape Igényes Xtrém Xkluzív Xtrákkal (Magneoton)
2012 – Respekt (Magneoton)
2014 – QR-kód (Magneoton)


Korábbi Animal Cannibals hírek

Animal Cannibals – Magyar Rap Top 100 -as listája – legjobb magyar rapperekből

Animal CannibalsAnimal Cannibals Facebook oldaláról

***** Magyar Rap Top 100 *****

A legsikeresebb, a legismertebb és a legelismertebb előadókból próbáltunk összeállítani egy szubjektív listát.

Persze képtelenség olyat csinálni, ami mindenkinek megfelelő. Nem is ez volt a cél, hanem inkább az, hogy megmutassuk, hogy ez a műfaj milyen színes és hogy mennyi igazán jó előadó létezik/létezett itthon.

Egy előadót igyekeztünk csak egy formációban szerepeltetni, hogy minél többen elférjenek, pedig sokan megérdemelték volna, hogy szólóban is itt legyenek. Rengeteg előadónak így sem jutott hely a Top 100-ban.

Szorri! Köszönjük a több száz javaslatot és a több ezer véleményt! A listát most lezárjuk, de bárki összekalapálhat egy újat!

Lehet rövidebb, hosszabb, elfogultabb és szakmaibb! Písz!”

Animal Cannibals - Top 100 magyar rapper


2020.04.08. Animal Cannibals – Qka Szülinap & Támogasd a Szent László kórház dolgozóit

Animal Cannibals-QkaMC-RicsipiQka Szülinap & Támogasd a Szent László kórház dolgozóit Qka MC-nek ma van a szülinapja! Isten éltessen Qka! Mivel bulit úgysem tarthat, máshogyan tesszük emlékezetessé ezt a napot.  Idén az ünnepelt fog ajándékozni, de ehhez Te is kellesz! Megcsináltuk a 25 éves Takarítónő legújabb verzióját Newik-kal. Színes, csajos, vidám videót szerettünk volna forgatni hozzá, de ez most nem volt megoldható. Szerencsére, találtunk ingyenesen használható stock videókat, amiből szuper kis klip kerekedett. Hogy lesz ebből ajándékozás? Az Animal Cannibals szeretne egy csomó pénzt felajánlani a Szent László kórház dolgozóinak. Pont annyi forintot, ahányan Qka szülinapján (vagyis ma) éjfélig megnézik a legújabb videóklipünket!
Ha csatlakoznál a jótékonykodáshoz, akkor nézd meg ezt a vidit:

Animal Cannibals – Takarítónő (Newik remix)

Adakozz gombnyomással és megosztással! 2020.04.08-án reggel 8-tól éjfélig! Az Animal Cannibals a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak fog utalni. Az alapítvány célja: magán- és jogi személyek, egyéb szervezetek bevonásával hozzájáruljon az Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben kezelt, fekvő- és járóbeteg ellátásban részesülő pácienseknek, hozzátartozóinak betegségmegelőző, gyógyító tevékenysége optimális feltételeinek megteremtéséhez.

Az alapítvány számlaszáma: 11705008-29919907

Az Animal Cannibals mindenképpen segíteni fog, de nem multimilliomos. Ezért az átutalandó összegre vonatkozóan az alábbiak szerint rendelkezik. Elsősorban a fenti Youtube videó link nézettség jelzője alapján állapítja meg az átutalandó összeget. Azonban bármekkora a nézettség, minimum 20.000 forintot, de maximum 1 millió forintot fog utalni.


2018.12. – Animal Cannibals – Tarolnak az emszík

Animal CannibalsAz Animal Cannibals rengeteg magyar MC-vel és előadóval az oldalán, az év végére ismét egy hatalmas dobást tervez.

Nagyjából olyan szintű projektre kell számítani mint a 10 évvel ezelőtti “Északon Délen” címet viselő nagy sikerű daluk, de teljesen új formák tűnnek fel a most következő dalban és klipben.

Hogy kik szerepelnek benne, pontos információk még nem teljesen publikusak de mi egy jó párról tudjuk hogy benne lesznek az új projektben, de nem akarjuk elszólni magunkat hogy meglepetés maradjon.

Azt elárulhatjuk, hogy nagyon jó lesz és mind a Qka MC, mind Ricsipí vagyis az Animal Cannibals, mind pedig a felkért előadók tűkön ülve várják hogy megjelenjen a közös cumó.

Amit még tudni illik a motyóról, hogy 10 perc hosszú lesz, így tehát jó pár MC tiszteletét tudja majd tenni a dalban, illetve a legelső 1998-ban megjelent “Mindenki” című daluk előtt tisztelegvén a dal sebessége 98 BPM-es lesz.
Mutatunk két ízelítőt, kíváncsiak vagyunk milyen lesz a harmadik kör. Remélem ti is várjátok.

Ma jelent meg a korábbi interjúnkban elhangzott “Tarolnak az emszík” című dala az Animal Cannibals rap párosától. Ricsipí és Qka MC megint egy nagyszerű közösségépítő dalt hoztak össze, és ez a dal már a sorban következő harmadik ilyen jellegű dal. Az első track 1998-ban “Mindenki” címen jelent meg, aztán ezt követte a 2008-ban megjelent “Északon Délen” című nagyszabású projekt, és most sorban harmadikként a “Tarolnak az emszík”.

Természetesen a közreműködők nélkül szintén nem lehetett volna ekkora durranás, de az Állat Kannibálok vezetése nélkül nem jöhetett volna létre ez az egész projekt. Valószínűleg emszík terén sem teljes a kép, és jó páran befértek volna még a projektbe de akik bent vannak most azokra esett most a választás.

Olyan közreműködőkkel dolgoztak együtt mint: BeX, BSW, C … A Hegylakó, Dannona, DosE, Eastline Unity, Fiirii52, Gaboss, Gege, Hibrid Bro, I’m I, Killt, Mulató Aztékok, Nomagróf és Riddler, Prock The Mc, SativuS, Slow Village, Sneez MC, Stereó Kollektív, Streetroyal, Susii, Young G.

Erős cumó lett, hallgassátok!