Szakács Gergő – Képtelen – klippremier

Szakács Gergő

Megjelent Szakács Gergő új dala a Képtelen.

A “Haladok“, “Ne sajnálj” és a “Képtelen” című dalokkal a saját magánéleti evolúcióját írta ki Gergő – amely a trilógia harmadik részével teljesedett be.
“Egy nehezebb korszakon mentem át mostanában érzelmileg, ez ihlette a trilógia dalait.

A “Képtelen” egy pozitív, reménykedő ívvel zárul, amely képileg is megjelenik a videóban, a borítón, illetve rajtam is – a karomon lévő (valódi) tetoválás Képtelenként indul, majd áthúzom. Ez a letéteménye annak, hogy nem vagyok képtelen már dolgokra, hanem képes vagyok elfogadni és megszeretni magamat.” – magyarázta a dalról íz énekes.

A számhoz egy látványos videó is készült, amely Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza-kastélyban forgott. “Nagyon örültem, hogy Nagykovácsiban forgattunk, az egyik kedvenc településem Pest környékén. A kastély kívül-belül is elképesztően szép, varázslatos volt ott forgatni!”
A “Képtelenmegjelenésével lezárul egy fejezet – “a következő szóló megjelenésem már egy merően más irányt fog venni” – ígérte Szakács Gergő aki a Follow The Flow énekese is egyben.

Szakács Gergő – -K-é-p-t-e-l-e-n-


Korábbi Szakács Gergő hírek

2020.08. – Szakács Gergő – Ne sajnálj – klippremier

Szakács Gergő - KéptelenNe sajnálj – Szakács Gergő a Tinderen

A dalszerző-énekes legújabb száma a budapesti éjszakai életet mutatja be Gergő profilján keresztül. A “Ne sajnálj” Gergő előző, “Haladok” című dalának a folytatása. Mint ez mindenki számára ismert Gergő a Follow The Flow zenekar énekese és dalszerzője, emellett pedig szóló karriert is épít.

A dal egy budapesti este történetét, egyben egy egész létállapotot ír le, a számhoz Emil Goodman készített egy lángoló videót. “Egyedül vagy otthon, úgy döntesz, hogy ma is balra swipeolod a valóságod.”

Elindulsz a városba, ahogy sűrűsödnek az épületek, egyre több szempár kacsint rád valamelyik elmosódó ablakból – a végtelen opció teljesen megcsavar.

Látod, hogy amiben vagy, csak kirakat, azok az arcok, amik szembe jönnek veled, a felpimpelt avatárjai a hús-vér embereknek, a centire kimért profilok alapján megvezetett fantáziád vár valakit, de egy idegen ül le veled szembe.

Váltakoznak a nappalok, az éjszakák, és te ennek az illúziónak a fogságában pörgeted magad, míg a Tinder lángja is olyan halovány lesz, hogy BBQ-zni lehet felette.”

Erről szól a “Ne sajnálj“!

Szakács Gergő – Ne sajnálj!


2020.04. – Szakács Gergő – Haladok – klippremier

Szakács GergőHaladok címmel most jelent meg Szakács Gergő vadonatúj dala. A “Haladok” az énekes-dalszerző eddigi egyik legszemélyesebb száma, amelyhez egy lüktető videoklip is társult.

Szakács Gergő 2018-ban csatlakozott a Follow The Flow-hoz. Az együttes mellett Gergő a szólókarrierjét is szépen egyengeti: az elmúlt években olyan dalai jelentek meg, mint az “Ősz utca“, az “Idő” és a “Hanghajó“.

A legfrissebb megjelenést egy hosszabb szünet előzte meg. “Egy eszméletlenül sűrű és eseménydús időszakon vagyunk túl. Annyira kielégítő a Follow The Flow-val közös munka, hogy úgy éreztem, nincs is szükségem az önálló számokra.

Közben pedig ahányszor leültem, hogy kiírjam magamból a gondolataimat, érzelmeimet, nem jöttek ki elég jó sorok a fejemből. Könnyen szerzek dallamot, de úgy érzem, csak akkor tudok hozzájuk érdemi szöveget írni, ha már szétfeszítenek az érzelmek. A “Haladok” erről a feszültségről is szól.” – mondta Gergő.

Szakács Gergő-Haladok

Az energikus, lüktető számot az énekes indulatai keltették életre. “Sokat változtam az elmúlt évek alatt… Elmartam valakit magam mellől, aki többek között háromszor hajolt aggódva a kórházi ágyam felett két olyan év leforgása alatt, ami egy évtized élményanyagát hordozta magában… erről is szól a “Haladok”. ” – tette hozzá Gergő.

Szakács Gergő – Haladok