Northman vadonatúj Valhalla című albuma

Northman - Valhalla

2021 Június 11-én pénteken jelenik meg Northman az első nagy lemeze Valhalla LP címen.

Első körben minden digitális streaming platformon, majd szép lassan csepegtetve YouTube-ra is felkerülnek a cuccok.

Nagyon limitált példányszámban lesz lehetőség a fizikai formátumban történő beszerzésére is, pár nappal a megjelenést követően.

17 teljes értékű track lesz megtalálható a lemezen ami nagyjából 4 év munkájának termését öleli fel.

Az alapzenékért Pecsiibeatz, Chicheck, D-Fress, Dreambeatz, és maga Northman voltak a felelősek, a grafikai dizájn pedig Artphetamin keze munkája.

Northman - Valhalla

Northman – Valhalla LP Tracklista:
01. Figyelmeztető lövés
02. Honnan
03. Vagyok aki vagyok
04. Gondolattöredékek 2.
05. Nincs opció
06. Magamban hiszek
07. Fogyasztó
08. Félelem és pánik
09. Narancsvidék
10. Valhalla
11. Jól vagyok
12. Berserker
13. Nincs filter
14. Algoritmus
15. Szótár Kombat (feat. Para Dox)
16. Karma
17. Tüske

Korábbi Northman hírek

2021.02. – Northman – Hamarosan Valhalla Album – itt az első dal

Northman - ValhallaNorthman most kiadott klipje a tavasz végén érkező Valhalla LP címadó dala, egyfajta tartalmi és hangzásvilágbeli összefoglalása a lemeznek.

Mivel nincs klasszikus refrén a dalban, illetve semmilyen kifejező cím nem jutott eszembe a zenéhez ezért kapta meg az album címét, mint egyfajta mögöttes másodlagos mondanivalóként, valamint tartalmilag mintegy összefoglalandóan az albumot.

Pont ezért az önálló alkotás címeként nem annyira mély kapcsolat van a cím és a zene között, de aki megérti majd az albumon szereplő dalok mondanivalóját annak már könnyedén logikus lesz majd a címadás miértje.

Maga a Valhalla egyfajta átfogó társadalomkritikus zene lett, érintve pár sor erejéig rengeteg önálló témát az albumról.

Northman - Valhalla

A klip minőségi képi világa és brutális színezése Liszkai Gábor keze munkáját dicséri, helyileg Pécsett forgott a Karolina külfejtésnél és a hozzá kapcsolódó elhagyatott István-aknánál.

Csekkoljátok és terjesszétek Northman új motyóját!

Northman – Valhalla (Official Music Video)


Northman élete

Northman – Egy Battle Bajnok története

Northman hiphop zenével való találkozása valamikor gyermekkorára, olyan 2002-2003 környékére datálható, és első ízben az unokabátyához kötődik, amiért elmondása alapján örökké hálás ezért neki ezért. A nagy átlagtól eltérő módon nem a külföldi klasszikusok érintették meg először, persze azok sem maradtak ki nála, hanem az akkori virágzó magyar underground hiphop. Az első zene amit hallott Deego Csak egy levél című dala volt és ez azonnal meg is határozta azt a zenei irányt amit attól fogva mindenhol keresett.

Aztán egyhuzamban jött a többi magyar zene is: Akkezdet Phiai, Tkyd, Barbár Fivérek, NKS, TM, Funktasztikus, SzóSzólók, Killakikitt, MC Gőz stb, stb, a teljesség igénye nélkül, valamint ezzel párhuzamosan is már rengeteg reggae zenét is hallgatott, amit akkor még nem tudott, de így visszatekintve hatalmas hatással van a szövegeire. Itt olyanokra gondol mint, Marley Family, Gentleman, Protoje, Chronixx, Capleton, Sizzla stb.

Az első kezdetleges szövegeimet olyan 2009 környékén írhattam meg, de mint mindenkinek természetesen vállalhatatlanok voltak, majd kb 10 évnyi szövegírás után mondhatom azt, hogy megütötték a szövegek az önkritikám mércéjét és a baráti társaságom biztatására úgy döntöttem 2019-ben hogy próbáljuk ki élesben ezt a dolgot aztán majd meglátjuk hogy sül ki belőle.” mondja Northman.

Northman

Nulla tapasztalattal, még rendes mikrofont sem látva soha, nem hogy stúdiót, felkereste a P20-at és rögzítette az első 3 trekkjét (hatalmas köszönet Pez-nek a temérdek szakmai segítségért) és Northmant is meglepte az, hogy ilyen jó fogadtatása lett a cuccoknak és ennyire szépen pörögnek.

Még ebben az évben szerettem volna elindulni a 2019-es Battle Arénán, ha már lúd legyen kövér alapon de akkor még lecsúsztam róla sajnos”. Aztán 2020-ban sikerült és mint tudjátok egész jól sült el a dolog, hiszen megnyerte az Arénát. Az indulás oka nem feltétlen az volt hogy ő mekkora Battle rapper lenne, hanem azon felül hogy kiváló ugródeszkának tartja, olyan fajta kreativitást lehet szövegileg kiélni, utólagos balhék nélkül amiket a szóló számain nem feltétlen tudott volna, valamint természetesen motiválta a szakmai zsűri klasszis összetétele is, valamint az hogy ezeket ők is hallani fogják.”

Jelenleg pedig egy albumon dolgozok ami remélhetőleg 2021 tavaszán lát majd napvilágot Valhalla LP néven és egy eléggé kritikus hangvételű cucc lesz, egy trekk már ízelítő jelleggel meg is jelent belőle Fogyasztó címmel, ami a címe is sugallja egy elég erős fogyasztói társadalomkritika.”

Northman

Személy szerint a szövegeiben azt tartja a legfontosabbnak hogy általa valóban fontosnak gondolt komolyabb dolgokról beszéljen nem éppen átlagos módon, minél több költői eszközt használva, idézve Northmant magát, szembe menve a mostani “elmentél-hazudtál-szerettél-megcsaltál” témavilágú nyálrapperekkel valamint az arról rappelünk hogy rappelünk arcokkal. Ez persze nem zárja ki pár “imidzs” zenének a megszületését, mintegy feszültség levezetés gyanánt, de azért aki igazán a sorok közé lát abban is talál pár értékes gondolatmorzsát. PeaceOut!

Íme a 2020-as Battle Aréna győztes dala, Holt költők társasága amellyel megnyerte a versenyt Koro ellen!

Northman – Holt költők társasága vs. Koro