D-Fress – Egy olyan Producer aki Rapper is

D-Fress - KeletPest

D-Fress amellett hogy egy tehetséges MC, producerként is tevékenykedik, bár ezt eddig nem mindenki tudta róla. Ezért bemutatjuk nektek ezt az oldalát is.

D-Fress az egykori KeletPest formáció produceri tevékenységei mellett immáron a 13 éve tapossa az igaz ösvényt MC-ként és zeneszerzőként a hazai HipHop életben.

A beatmakingtől kezdve egészen a reklám és filmzenegyártásig, valamint különböző hazai előadok zenei menedzsmentjével is foglalkozik.

A HipHop szinte minden stílusában otthon van, személyre szabott munkáival igyekszik más előadók stílusába a sajátját is belecsempészni.

Produceri palettájába tartozik a 2019-ben megjelent PKOFekete Péntek néven napvilágot látott kislemeze (EP).

Ám az idő nem áll meg és 2020-ra is már dolgozik hasonló projekteken több más előadóval is.

Top produceri munkái:

PKO – Egyedül A Sötétben / Fekete Péntek 2019 / | OFFICIAL AUDIO |

GYÖNGY – FEKETE BÁRÁNY 2

FÖLDALATTI MOZGALOM – SZENVEDÉLYBETEG

FÖLDALATTI MOZGALOM – FELTÁMADÁS (km.: KIDD)

D-Fress – Ne Vixelj! | OFFICIAL MUSIC VIDEO | / Drosszié LP /


2020.02. – D-Fress – Pesti Trash – videoklip premier

D-FressMegjelent a Rap.hu Battle Aréna-ban egyre nagyobb sikereket elérő D-Fress legújabb videóklipje, PestiTrash címmel.

A dal, amihez a D-Fress a srácokkal egy igazán utcai hangulatú, f*sza street videóklipet dobott össze, a Drosszié néven napvilágot látott nagylemezén kapott helyet.

Ahhoz képest, hogy D “new commer”, a fogadtatása igen pozitívan sikerül, és a kommentekben szinte kivétel nélkül is nagyon dicsérik mind a rap technikáját, mind pedig magát a videót.

Házi feladat: meghallgatni D-Fress legújabb dalát és megnézni a hozzá készített videóklipjét a Pesti Trash-t.

Hallgatásra fel!

D-Fress – Pesti Trash | OFFICIAL MUSIC VIDEO | / Drosszié LP /


Korábbi D-Fress hírek

Bemutatkozik D-Fress 👑

D-FressD-Fress: “Ha a HipHop zenéről kellene beszélnem, akkor elég kimeríthetetlen nálam a helyzet, ugyanis kölyökkorom óta követem ezt a műfajt.” Sok előadót tudnék kiemelni akik hatással voltak rám, és a zenei világomra, de ami igazán megfogott akkoriban azok a keleti-parti előadók voltak.
Az itthoni előadók közül ki kell emelnem a szolnokiakat, erről a vidékről hallottam az első olyan magyar rap számot, ami tényleg megfogott, még egy kazettán hallgattam meg, és ez egy egy Pluside zene volt. Ekkortájt még kisgyerekként kezdtem el szövegeket írogatni, majd a későbbiekben rátértem a zenei alapok készítésére is aminek már lassan 11 éve hogy elkezdtem ezt az egész cumót.

A korábbi években egy másik művész néven alkottam dalokat, kisebb nagyobb sikereket elérve, majd későbbiekben ez változott. Ekkor már 2 kiadatlan LP anyag volt a hátam mögött, rengeteg előadóval dolgoztam együtt mind producerként, mind pedig előadóként, bár a produceri megbízásaim és projektjeim voltak a gyakoribbak.

2016-ban ismertem meg -t, aki már akkor a Földalatti Mozgalom oszlopos tagja volt, ekkor az FM-nek pakolgattam az alapokat, majd megkeresett hogy a szóló munkáin is együtt dolgozzunk. Későbbiekben elkezdtünk közreműködni közös dalokon, aztán ahogy egyre többet és többet dolgoztunk együtt, úgy megalakítottuk a közös csapatunkat is.

2018 végére ketten összehoztunk egy LP-t, ami sajnos még nem került kiadásra, viszont eléggé összecsiszolt minket mind zeneileg, mind pedig emberileg, és ebből az időszakból egy skit is rákerült a szóló lemezemre. jelenleg a saját cuccain dolgozik, de igyekszünk több aktivitást hozni a Kelet-Pest motyókba is 2020-ban. Már egy jó ideje saját magam rögzítem a zenéket, de évekkel ezelőtt volt szerencsém megismerni Pezt a P20 Records-ból, akivel igen jó viszonyt ápolunk, és sosem távoztam még tőle úgy, hogy megkérdőjelezzem a munkáját és annak jó minőségét, vagyis na, nagyon ért ahhoz amit csinál, a mixing és mastering folyamatokhoz, éppen ezért a kezdetektől mind a mai napig ezt ő rá bízom.
A 2019-es év elején általa ismertem meg PKO-t, aki 10 év elteltével egy újabb lemez megjelentetésén tevékenykedett, ez lett a ‘Fekete Péntek EP’, aminek a teljes produceri munkálatát én láttam el. PKO-val is igen jó viszonyt ápolunk, de ez már a lemeze munkálatai közben is egyértelmű volt, faszán össze is tudtunk dolgozni.:D A közös munkák során ismertem meg DJ Kool Kasko-t is, akivel a későbbiekben dolgoztunk a szóló lemezemen. Kicsit vissza ugorva, 2018 végére volt egy magánéleti válságom, így közel 6 hónapon keresztül a szövegíráson kívül nem igazán volt nagyon erőm más zenei tevékenységhez . A Fekete Péntek már bőven folyt, mikor megjött a saját részemhez is az ihletem, ott azon kaptam magam, hogy kevés lesz az a pár zene amit még fejben képzeltem el.

Itt szembesültem azzal, hogy kis híján egy komplett albumot írtam meg. Elsődlegesen lírikus típusnak tartom magam szövegileg kreatív vagyok, ezt a Drosszié lemezem megjelenése, saját magam részére már sikeresen beigazolódott és bizonyított. Ezért nem is szeretnék külön-külön minden számra egyenként kitérni, ha összegeznem kéne a folyamatokat, akkor a mérhetetlen indulattól haragtól, dühtől szabadított meg az album munkálatai, és az hogy kiírhattam magamból a sok rossz dolgot.
Csupasz szövegekre építettem fel egy albumot, aminek a végeredménye nagyon megfogott, és egyenlőre az efféle zenefelépítést tervezem használni a jövőben is. Ha csúnyán fogalmaznék, akkor ‘védjegyként’, de ezt majd a hallgatóság fogja eldönteni nem pedig én :)
Ezalatt az idő alatt sikerült már egy kisebb rajongótáborra is szert tenni az egyik közösségi oldalon, ami miatt szeretnék kitérni a ‘Pesti Trash‘ trekkre. Ez a zene azért született, mert 2019 szeptemberétől elég erősre sikeredett az itthoni hiphop tevékenység az előző évekhez képest, főleg Budapesten és környékén, ami megihletett ezért szerettem volna egy kis respektet nyilvánítani az előttem lévő generációnak, mert nem vitás hogy kemény alapokon áll amit előttünk már letettek az asztalra.

Véleményem szerint nem véletlen nem látni sűrűn feltörekvő előadókat, inkább csak tündöklő illetve hulló csillagokat. Plusz, ebben a városban születtem, és nőttem is fel, amihez bőven akadt mondanivalóm, ezt megszavazta egy kisebb közönség.  Ha a Drossziét összegeznem kéne, akkor azt kell kiemelnem, hogy nem igazán kímélek senkit és semmit, és egy percig se fogom magam vissza. Az értelmetlen megalkuvást, a felesleges vitákat már rég kivertem a fejemből, nem kívánok részt venni a HipHop zenének abban az ágában, hogy ez vagy az szar, azért mert régi, mert most éppen az új irányzat a divat és ha valami ha új ha nem vagy szar, vagy nem az, de ha szar akkor lehessen fikázni. Holott, szerintem nem az dönt el egy zenét, hogy newschool e vagy éppenséggel oldschool. Olyan előadó vagyok akinek van álláspontja és véleménye, illetve tartja is magát hozzá, ettől független mindig is tartottam magam ahhoz az elvhez, miszerint alapból tisztelettel állok másokhoz.
Hosszú ideje járom ezt az utat, és ebben a műfajban vagyok igazán elememben, de ennyi idő alatt nekem ez már sokkal több, mint hiphop.

,, Az életem az ütemen ezt jól hallod, te olvass csak,
Ha, vétkezem a füleket felrobbantom egy hónapra,
Onnantól csak érezz, ha körbe mész a refrén visz,
Ez zeneszeretet, ha kérded többet ér a rapnél is.˝

/D-Fress/


2019.12.20 D-Fress – Drosszié LP 👑 Lemezmegjelenés

Legyetek rajta, nagy dobás lesz!

D-Fress - DrossziéMegjelenés.: 2019.12.20

01. KP 1/2 {Intro} (feat. Kool Kasko)
02. #régitőlanewig (feat. Loprendo)
03. Pesti Trash
04. Ne Vixelj!
05. Kereszttűz (feat. PKO)
06. Ha, Te Is
07. Kirekesztett (feat. Para Dox, Kool Kasko)
08. Flex
09. Csatatér (feat. Bess, Zé)
10. Drosszié
11. Későn Late
12. Nagyképernyős
13. Zeneszó (feat. Bess, Chris Cruz, Zé)
14. Span (feat. D26)
15. EMO (feat. Kool Kasko)
16. KP -2018- {Skit}
17. Kertvárosi (feat. Zé)
18. Bírod még (feat. Chris Cruz)
19. Pszichózis {Aktazár}

D-Fress - Drosszié