Deego x Sub Bass Monster – Így születtem – klippremier

Deego-Diggieman

Deego és Sub Bass Monster a házban! Megjelent pontosabban mondhatnánk úgyis hogy végre eljött a pillanat, hogy Deego és Sub Bass Monster – Így születtem új videoklipje landolt a YouTubeon. Deego március közepén jelentetett meg legutóbb egy klipes szóló dalt.

Azonban Sub Bass Monster legutóbbi közreműködése majdnem negyed évvel korábbra tehető, mert februárban megjelent a Red Bull Pilvaker – Nem Tudhatom című alkotása Sub Bass Monster, Szakács Gergő és Fura Csé (Follow The Flow) közreműködésében. További érdekessége még a dalnak, hogy először hallhatunk ilyen felállásban közös dalt a srácoktól. Nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy hazánk két olyan MC-je állt most össze egy dal erejéig, akik nagyon sokat tettek a magyar Hip-Hop kultúráért.

Aki megnézi a dalt, egyből kiszúrja azt, hogy egy tartalmil szempontból sokatmondó szövegről van szó. A fiúk egy hangulatos dallamon a legjobb nevelési módszereket próbálják az ifjú hallgatók számára átadni. Tanulságos sorok lettem rímbe szedve, amik a tiszteletre nevelnek az életeben. Továbbá nagyon egyedi, és kiváló ötlet volt tőlük az is, hogy egy élő zenés alapra szövegeljenek a srácok. Egyre több rap előadó igyekszik kihasználni az élő zenekarokos zenében rejlő lehetőségeket, és ötvözni egy vagy több műfajt.

Hozzáteszem egész jó dalok születnek egy-egy ilyen kísérletezésből.  Az alábbi zenében a The Mighty Roots Foundation volt a közreműködő csapat, akik ugye a 2016-ban megjelent  Diggieman – Apró Pont albumon is központi szerepet töltöttek be. Bízzunk benne, hogy mindkét előadó aktivitása továbbra is megmarad, és újabb dalokat is hallhatunk majd tőlük, akár ebben a felállásban, akár szólóban. Sub Bass Monster-nek kimondottan nagyon örülünk hogy ismételten erős aktivitást mutat. Mindezek mellett figyelemre méltó a dal mondanivalója is. Jó ilyet hallani!

A dalt itt az oldalon a videók alatt tudjátok lecsekkolni!

Szerző: Majorszki Krisztián


Minden tudnivaló Deego-ról


Deego interjú

Deego interjú-t ide kattintva tudjátok megnézni.


Deego élete és karrierje

Deego aka Diggieman aki Szombathely városában látta meg a napvilágot, 1982.07.05.-én. Deego egy magyar hiphop előadó, zenei karrierje során több csapatban is megfordult, többek között a Tibbah-val közösen alapított Barbárfivérek csapat tagja is volt, hasonlóan a Bloose Broavaz csapatnak is oszlopos tagja volt. Elsősorban MC-ként ismerik, de zenei alapok keverésével is foglalkozik. Stílusában keveredik a rap és a reggae hangzás. 2020-ban született meg első gyermeke, aki az Áron nevet kapta.


Deego videók és klipek

Deego x Sub Bass Monster – Így születtem (official lyric video)

Deego – Így kerek (official music video)

Diggieman – Fejlődés

Deego a.k.a. Diggieman – Élj! (official music video)


Deego diszkográfia

  • Deego – Föld alatti siker (2001)
  • Deego – Pro és Kontra  (2004)
  • Deego – Lángtenger (2008)

Korábbi Deego hírek

2018.10. – Diggieman – Fejlődés

Deego Frissen jelent meg Deego, mostanában Diggieman néven zenélő Bloose Broavaz és a Barbár Fivérek formáció tagjának vadonatúj szóló dala.

Egy nagyon kellemes kis reggaeton-os hangzásvilágú alkotás kerekedett belőle, jó kis szaxofonos, trombitás alapzenével, jó kis billentyű és dobszólóval, tényleg egy nagyon bólogatós igazán kellemes atmoszférájú zene lett. Diggieman énekhangja igazán jól harmonizál a dallal, és teljes egységet alkot vele.

Ha beteszed a fülesbe a buszon vagy amikor suliba, vagy munkába mész egészen biztosan mosolyogva fogsz bólogatni. Már csak arra lennék kíváncsi mikor jön hozzá a videóklip.


Deego dalszövegek

Deego – Diggieman Dalszöveg

Deego közr. Gabó – Fény Dalszöveg

Deego – Élj Dalszöveg

Deego – A lábakat le! Dalszöveg