King dat Sweet bemutatkozó

King dat Sweet

King dat Sweet 2015-ben kezdett el zenével foglalkozni, az ezt megelőző év végén a Budapesti Műszaki Egyetem egyik kollégiumában írta meg első dalszövegét egy old school rap alapra, amit a YouTube-on talált.
Ez fontos momentum volt számára, mert ekkor döntött úgy, hogy megtanul zenei alapokat készíteni.

Az általa nagyon kedvelt New Boyz, rap duóról olvasta korábban azt, hogy az FL Studioval készítették alapjaikat. Ennek hatására szerezte be ezt a programot és 2015 februárjától nagyjából 1-1,5 évig szinte csak a HipHop zene produceri részével foglalkozott. Igyekezett a lehető legtöbbet tanulni, amit a lehetőségeihez mérten tudott, hiszen sosem volt segítsége ezen a téren a zenei fejlődésben.

Nem járt zeneiskolába, nem tanult semmilyen formában zenét, nem volt ismerőse, rokona, aki értett hozzá és segíthetett volna neki, így mindent magának kellett autodidakta módon megtanulnia. Ma előadó, producer, és dalszövegíró egy személyben.WAVY” című számához készült klippet egymaga szerkesztette, a felvétel egy iPhonenal készült, mert kíváncsi volt, hogy egy klippel is elő tud e állni segítség nélkül.

King dat Sweet

Producerként több mint 100 beat licenszet adott el, de ehhez rengeteg időt és figyelmet kellett fordítania csak az alapokra és eközben jött csak rá, hogy nem ez az igazi szenvedélye.
Szövegírással az első 1-1,5 évben nem nagyon próbálkozott, ha mégis, nem volt vele elégedett. Sikerült túltennie magát rajta, majd egyre természetesebbé, könnyebbé vált számára.

A “Fall” című száma után érezte úgy, hogy elérte azt a szintet, hogy megossza első számként a SoundCloudon, amelyet máig további 7 dala követett. Minden száma 100%-ban saját munka, kivéve a legújabb “Strength & Power” amihez a Masteringet a Gainlab Studios készítette. Az eddig megjelent zenéi mind besorolhatók a Rap műfajba, de stílusban különbözőek. A Fall és a Strenght & Power dallamos, Popos jellegű, még például a WAVY sötétebb hangulatot hoz. King dat Sweet elmondása szerint a személyiségét legjobban tükröző szerzeménye a “Slouchy“, amelyben érződik a rapper kissé cinikus, humoros énje.

King dat Sweet

Már gyerekkorától kezdve oda volt a rap zenéért, azon belül is leginkább Eminem 2000-es évek elején kiadott albumaiért. Legfőbb inspirációinak az előbb említett rap legendát, XXXTENTACIONt, Speaker Knockerzt és Soulja Boyt tartja.

Utóbbinak King dat Sweet szerint jó néhány egyedi hangzású zenéje jelent meg, amelyek nem váltak túl ismerté, de rá ennek ellenére nagy hatással voltak. Legfőbb példaképének nem egy zenészt, hanem a kosárlabda ikont, Allen Iversont tartja. Aki a pályán és a pályán kívül is nagy hatással volt rá. Valamint az édesanyját, aki mindenhez pozitívan áll hozzá és mindig fordulhat hozzá tanácsért.

Ha teheti minden nap foglalkozik zenével, aki ismeri laza, humoros srácként jellemzi. Nagyon fontosnak tartja, hogy minden emberhez pozitívan álljon és kedves legyen, ne mások véleménye alapján ítélje meg őket.

King dat Sweet – Strenght & Power (Prod by King dat Sweet)

King dat Sweet – “WAVY”

Soundcloudon elérhető dalai