Ferkó Csabi interjú 🔥 Galamb exkluzív videoklippremier 🎬

Ferkó Csabi - Rap.hu

Bemutatjuk Nektek Ferkó Csabit, aki évekig játszott a magyar másodosztályban, de az NBI-ben is meg tudta villantani foci tudását. Tübbek között a ZTE és a Vasas SC igazolt labdarúgója is volt. Az utóbbi években Ausztriában focizott. Aztán rájött, hogy az ő világa valójában a zene. A nagy dumás rapper célja, hogy zenéjével kiszakítsa közönségét a mindennapi kerékvágásból. Zenéjét egyénisége, sportszelleme és céltudatossága gazdagítja, stílusa ezáltal lesz egyedülálló a magyar előadók között. Csabi eddig idejének nagy részét Ausztriában töltötte, mára már azonban csak focizni jár ki, ugyanis szinte minden idejét a zenélésnek szenteli. Rengeteg demó felvétele van, amiket elkezdett alaposabban kidolgozni. Jelenleg több dala is készülőben van, illetve nem kell túl sokat várni a következő klipig sem. Folyamatosan a repertoárja bővítésén dolgozik, és szeretné lépésrúl lépésre, mégis folyamatosan megjelentetni az újdonságait, hogy minél több emberhez eljuthasson a zenéjável. Ferkó Csabi nagy utat tett meg az NB1-es focicsapatoktól a képernyőkig, azonbanszűámára minden egyes perc megérte. A feltörekvő magyar rapperben minden megvan, ami a sztársághoz szükséges, ahogy ú azt saját magáról mondja: „Elvetemült csávó vagyok ilyen szempontból, addig csinálom, amíg el nem érem a célom.”

Vágjunk is bele. Mesélj egy kicsit magadról. Hol nőttél fel, és milyen gyerekkorod volt? Minden békességben és örömben, vagy azért nem volt mindig minden napos az életben?

Ferkó Csabi: Sziasztok! Élményekben gazdag gyerekkorom volt, nem unatkoztam már akkor sem :)
Nem emlékszem arra, hogy jó gyerek lettem volna :) Zuglóban nőttem fel, elég fiatalon elkezdtem már sportolni, fociztam és karatéztam, de azért az iskola mellett is megtaláltál lent a téren, ahol azért mentek a csibész dolgok. A családom mindig az első volt. Nem éltünk nagy lábon, előfordult, hogy kevesebb pénzünk volt, de hála az égnek mindig volt mit ennünk. Nagyon sokat köszönhetek a családomnak, mert mindig mellettem álltak, akkor is, ha trében voltam és akkor is ha éppen jól mentek a dolgaim, ez a mai napig így van.

Te egy newcommer vagy. A zenei karriered elkezdése előtt profi szinten foglalkoztál labdarúgással. Pályád során többek között megfordultál a Vasas SC illetve a ZTE klubcsapatainál is. Hogy jött a gondolat hogy belevágj a zenebizniszbe? Azért ez egy teljesen más terület. Vagy mindig is vonzódtál a zenéhez.

Ferkó Csabi: Fiatalon az egész életemet a focira tettem fel, csak erről szólt minden és jó eredményeket is értem el. Az öcsémmel főleg rapzenéket hallgattunk, aztán persze jöttek a tükör előtt a rajos mozdulatok és hát nagyon megtetszett. Aztán idővel úgy döntöttem, én is írok szövegeket, de hát az elején nagyon vakon voltam. Autodidakta módon tanultam meg, szépen fokozatosan jöttem bele. A fociban közben megtorpant a karrierem és akkor meghoztam egy döntést, a zenével akarok foglalkozni. Egyik szerelemből a másikba estem.

Hogy jött a kapcsolat a hiphop-al? Milyen magyar rap zenéken nőttél fel kiskorodban?

Ferkó Csabi: Most itthon akik hatással voltak rám: Gangxsta Zolee, Rapülők és az Animal Cannibals. Külföldiek közül pedig Eminem, 2Pac és Dr.Dre, de Snoop Dogg és Ice Cube volt a legtöbbet hallgatott.

Inkább Trap vonal, vagy inkább a Boom-Bap áll hozzád közelebb. Kik inspiráltak és inspirálnak külföldről?

Ferkó Csabi: Igazság szerint ezen nem gondolkozom, inkább a saját fejem után megyek és éppen abba az irányba indulok el, amit érzek belül. próbálom ezeken a számokon keresztül megmutatni azt, hogy a rap igenis sokoldalú lehet, és nem kell feltétlenül egy vonal mentén haladni és egyébként is imádok a járatlan útra tévedni.

#Ferkó Csabi

Kikkel dolgoztál együtt a most megjelenő anyagaidon? Van-e bakancslistád hogy kik lennének azok, akikkel szeretnél itthonról együtt dolgozni a jövőben? Gondolok itt Burai Krisztiánra, vagy BSW-re Majkára stb. vagy bárkire, akivel te el tudod majd képzelni a közös munkát.

Ferkó Csabi: Az eddigi összes számomat Ferencz Peter Peet csinálta, de Johnny K. Palmer is sokat segített nekem. Dolgoztam együtt Vincze Geri BRL-rel és Szankovics Kiss Enikő is mar két számomban tökéletesítette a dalt. Ez egyébként nagyon jó kérdés, hiszen alapvetően nincs ilyen bakancslistám, de az összes felsorolt előadóval nagyon szívesen dolgoznék együtt, csípem a munkásságukat. Hiszek abban, hogy egy kollaboráció a legtöbbet hozhatja ki a rapperekből. Burai Krisztiánnal egyébként dolgoztam már együtt, reméljük hamarosan a végeredményt is megismerhetitek.

Mesélj nekünk a Csókod Érzem és az Én szerettelek című videóidról. Hol forgattad, mik voltak azok a dolgok amik inspiráltak téged az elkészítésekor?

Ferkó Csabi: Amikor beteszek egy alapot akkor elöntenek az érzések, általában így születnek a nótáim. A Csókod érzem egy lepusztult lakásban forgott, ami tökéletesen leírta azt a lelki állapotot, amire a számban is utalok. Az Én szerettelek szintén, amiben egy pickup platóján kávézgattam, mint George Clooney. J Viccet félretéve, szeretem, ha a klip összhangban van a dal érzelmi világával, erre mindig odafigyelek, hiszen rendezőként én is belemagyarázok.

Mesélj nekünk a Galamb címen megjelenő vadonatúj videoklipedről. Egy egészen látványos anyagot hoztál össze a modern technika segítségével. Kikkel dolgoztál ennek elkészítésekor?

Ferkó Csabi: Szerettem volna kihozni most egy olyan számot és videóklipet ami más, mint az eddigiek és megmutatni ezt az oldalamat is. A klip koncepciója megvolt a fejemben, már csak össze kellett tenni. Napokon keresztül vágtuk, de úgy érzem, jól sikerült, majd ti eldöntitek.

Mivel Ausztriában is éltél egy ideig, elképzelhető hogy akár németül is rappelsz majd vagy német arcokkal is szeretnél majd együtt dolgozni a jővőben?

Ferkó Csabi: Ezen még nem gondolkoztam, de ki tudja, jöhet még meglepetés

Mit üzennél a Rap.hu olvasóinak?

Ferkó Csabi: Köszi, hogy itt vagytok, ti vagytok a legnagyobbak!
Hallgassatok sok rappet és olvassatok sok Rap.hu-t! Pacsi

Köszönjük szépen az interjút, és még nagyon sok sikert kívánunk Neked a zenei karriered során!

Ferkó Csabi – Galamb Premier

Itt tudjátok megnézni Ferkó Csabi ropogósan friss dalát a hozzá készített videoklippel.

Ferkó Csabi – Galamb (Official Music Video)