ACE bemutatkozó

Ace

Bemutatkozik ACE, aki polgári nevén Maros Dominikként látta meg a napvilágot. ACE egy feltörekvő MC, aki német és magyar nyelven is egyaránt rappel.

Pár éve kezdett el foglalkozni a rap zenével, de a hiphop műfajt már gyerekkora óta követi. Édesapja mutatta meg számára ezt a kultúrát. Időben olyan 2015 körül pár barátjával együtt megalapított egy csapatot ASProd néven, de sajnos az idő múlásával megszakadtak a srácok között a szálak és nem maradt fenn semmi ebből az időszakból.

Azóta csak elvétve tudott dalokat rögzíteni. Aztán eljött a 2019 nyara, ekkor érezte azt, hogy újból bele kell csapnia az egészbe, ekkor debütált a “La Vida” címen megjelent dallal, ami a hozzá forgatott videóval nagyjából 6 ezer körüli nézettséget ért el.

Szabolcs megyében elég sok elismerést kapott a munkásságának köszönhetően ACE. Azóta német és magyar nyelven egyaránt készít dalokat. Fő szándéka pedig az, hogy közvetítse a gondolatait illetve szimplán hogy jó zenéket tudjon megalkotni.

Állandó partnere és munkatársa Romcsics Imre a DSF kiadótól aki a mix és mastering folyamatokért felelős. A közeljövőben készülni fog egy album, amin németül és magyarul is megtalálhatóak majd dalok.

A magyar “4800” címet a német pedig “Ruf die polizia” nevet kapja majd. 2019 őszén megkereste egy zenei kiadó is, a Camairon Records, mellyel közösen egy számot jelentette meg.

Személyes ellentétei miatt, valamint több pontban, az egyetértés hiánya miatt felbontotta a “szóbeli” szerződését és váltott a kiadótól.

A példaképe, aki pedig a legnagyobb hatással volt rá a német vonalon, Raf Camora, magyar vonalon pedig Essemm. Csekkoljátok a srác munkásságát.

Szerző: Majorszki Krisz

ACE – MINT RÉGEN