Rihanna élete

Rihanna
Minden tudnivaló Rihanna-ról


 • Korábbi Rihanna hírek  Hirdetés


  Rihanna élete és karrierje

  Robyn Rihanna Fenty, vagy egyszerűen csak Rihanna, (Saint Michael, Barbados, 1988. február 20.) kilencszeres Grammy-díjas barbadosi énekesnő, előadó, dalszövegíró, executive producer, modell, divattervező, színésznő, üzletasszony, filantróp, Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete és hivatalos turisztikai arca.  Hirdetés

  Napjaink egyik legnépszerűbb, legsikeresebb és legnagyobb hatású zenei előadója. Az Amerikai Piackutató Intézet, az NPD egy 2016-os felmérése szerint a világ legpiacképesebb és legnagyobb reklámértékkel bíró sztárja. Rihanna Barbadoson, Saint Michaelen született a barbadosi Ronald Fenty és a guyanai származású Monica Braithwaite legidősebb gyermekeként. Két öccse van, Rorrey és Rajad. Rihanna a Charles F. Broome Memorial Schoolba járt, egy barbadosi általános iskolába, majd Combermere High Schoolba, ahol két osztálytársával alakított egy együttest. 2003-ban előadta az iskolai tehetségkutatón Mariah Carey Hero című számát, amellyel hatalmas sikert aratott. 2004-ben az iskola szépségkirálynőjének is megválasztották. Középiskolás évei alatt kadét volt egy tengeralattjáróhadsereg-programban, amely során Barbados hadseregével edzett, és ahol az azóta már szintén híres énekesnővé vált, Shontelle volt a gyakorlóőrmestere. Tizenöt éves korában egyik barátja bemutatta Evan Rogers zenei producernek, aki a feleségével éppen Barbadoson nyaralt. Rogers meglátta benne a tehetséget, és hamarosan Amerikába költözött vele. Rogers egy másik producerrel, Carl Sturkennel együtt segített Rihannának különféle kiadókhoz eljuttatni azokat a demo dalokat, amelyeket Rogers házi stúdiójában írtak és vettek fel közösen. Így fedezte fel Jay-Z, aki végül leszerződtette őt a Def Jam Recordshoz.

  Chris Brown botrány

  Rihanna és Chris Brown 2006 óta ismerik egymást, az évek alatt eleinte fontos, szinte testvéri kötelék alakult ki közöttük, majd ez szerelemmé változott. 2008 vége felé már rengeteg cikk született arról, hogy a két sztár együtt jár. 2009-ben egy Grammy-díj kiosztóra voltak hivatalosak fellépéssel, de hirtelen, a műsor kezdete előtt, lemondták. Egy interjúban az énekesnő kijelentette, hogy hazafelé tartottak, majd a kocsiban arra lett figyelmes, hogy SMS-eket kap Brown a menedzserétől, Tina Davis-től, amelyek erősen szexuális fűtöttségű üzeneteket tartalmaztak. A jelentésből kiderült, hogy ez veszekedést generált, majd ezután Rihanna arcát ököllel verte, fejét az ablakhoz nyomta, és a fülét többször erősen megharapta. Az igazságot és a bántalmazást egy videóban kifejti a riporternőnek, és elmondja, hogy családi életében régen jelen volt az erőszak, hiszen édesanyját is rengetegszer bántalmazta az édesapja, egyszer még az orrát is eltörte, de ő még kórházba sem ment el. Kapcsolatukat ezután 2012-ben újrakezdték, de ez 2013-ban márciusában véget is ért. Jelenleg New Yorkban él. 2008 eleje óta cikkeztek arról az újságok, hogy Rihanna a nála egy évvel fiatalabb Chris Brown barátnője. Bár kapcsolatukat sosem vállalták fel a nyilvánosság előtt, minden rendezvényre együtt mentek, és több közös koncertjük is volt. A 2009-es Grammy-díj átadójára mindketten hivatalosak voltak mint fellépők, és mint jelöltek is, de nem sokkal a műsor kezdete előtt lemondták szereplésüket. Kiderült, hogy Chris Brownt őrizetbe vették, mivel azzal gyanúsították, hogy megvert egy nőt. Az emberek feltételezései beigazolódtak, mivel kiderült, hogy Rihannát verte meg. Az incidens után a zenei televíziók nem játszották klipjeit, és sok cég szerződést bontott Chrisszel. Több kép is felkerült az internetre, amelyen az összevert Rihanna látható.

  2009. június 22-én Chris Brown beismerte bűnösségét a bíróság előtt. 5 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ezenkívül 50 yardnál közelebb nem közelítheti meg Rihannát, ami közös fellépéseken 10 yardra csökkent. (Ezt végül 2011 februárjában eltörölték.) Rihanna azóta több interjújában is kijelentette, hogy most már egyáltalán nem haragszik Chrisre a történtek miatt.

  2010 januárjában az énekesnő végre megtalálta azt az embert, akit nagyon szeret és viszonozza az érzéseit. Először 2009 decemberében lehetett együtt látni őt és a baseballsztár Matt Kempet Los Angelesben. Júniusban így nyilatkozott kapcsolatukról: “Olyan boldog vagyok! Biztonságban érzem magam, így sokkal könnyebb minden. Nagyon kaotikus életem van, de a nap végén vár Matt, és ő maga a béke.”

  A pár végül 2010 decemberében szakított arra hivatkozva, hogy ritkán látják egymást.

  2012 elején ismét igaznak bizonyult az hogy Chris Brown és Rihanna egy párt alkotnak, de egy év után ismét elváltak útjaik. Sokak szerint közrejátszott Chris előző barátnője, Karrueche Tran ismételt felbukkanása is. 2014 februárjában és 2016 augusztásában is olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a híres rapper, Drake a párja, de, mint utólag az mindkét esetben kiderült, nem volt alapja ezeknek a találgatásoknak. Jelenleg is egyedülálló.

  Karrier

  Eddigi karrierje során 8 albumot adott ki, és számtalan világszerte ismert és közkedvelt sláger fűződik a nevéhez. Mindezek mellett az állandóan változó rendkívül eklektikus imidzséről, illetve stílusáról ismert. Munkásságával alapvetően reformálta meg a kortárs, egyetemes könnyűzenét. Leginkább diktálja, mintsem követi a trendeket. Zenéjére leginkább Beyoncé, Mariah Carey, Whitney Houston, Alicia Keys és a Karib-térség (elsősorban Bob Marley életműve, valamint a Kis-Antillák szigetvilágának) zenéje van hatással. Korunk egyik vezető globális ikonja, mind a zenében, mind pedig a divatban. Eddig összesen 14 dallal (SOS, Umbrella, Take A Bow, Disturbia, Live Your Life, Rude Boy, Love The Way You Lie, Only Girl (In the World), What’s My Name?, S&M, We Found Love , Diamonds , The Monster, Work ) tudta vezetni az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistát, amellyel a 3. helyen áll az örök ranglistán. Egyedül Mariah Carey és a Beatles előzi meg e tekintetben. Ő a legfiatalabb előadó a zenetörténelemben, akinek sikerült elérnie ezt a számot. Fiatal kora ellenére, a karrierje kezdete óta eddig több mint 200 millió hanglemezt adott már el, ezzel minden idők egyik legjobb lemez- és daleladási mutatóival rendelkező zenei előadója. Elismerései között több Guinness-rekord és életműdíj is szerepel. A Billboard többször is az év női előadójának választotta már, míg a Forbes és a Time magazin minden évben beválasztja a legbefolyásosabb és a legnagyobb jövedelmet, illetve bevételt elért sztárok közé. Mindezek mellett is korunk egyik legdíjazottabb zenei előadója, 200-nál is több elismeréssel.


  Rihanna interjú

  Sajnos jelenleg nincsen aktuális Rihanna interjúnk


  Rihanna videók és klipek

  Rihanna – Needed Me(2016)

 • Rihanna Kanye West, Paul McCartney – FourFiveSeconds(2015)

  Rihanna – Diamonds (2012)


 • Rihanna diszkográfia
  • 2005: Rihanna- Music of the Sun (Aranylemez)
  • 2006: Rihanna- A Girl Like Me (2x Platina)
  • 2007: Rihanna- Good Girl Gone Bad (6x Platina)
  • 2008: Rihanna- Good Girl Gone Bad:Reloaded (1x Platina)
  • 2009: Rihanna- Rated R (2x Platina)
  • 2010: Rihanna- Loud (3x Platina)
  • 2011: Rihanna- Talk That Talk (3x Platina)
  • 2012: Rihanna- Unapologetic (3x Platina)
  • 2016: Rihanna- Anti (3x Platina)