Weszélyes Elemek története – Siker a Nyolcból

Weszélyes Elemek - Kalo Bone-Gyurma Bone

A Weszélyes Elemek formáció az 1990-es évek végén alakult meg, amikor a hazai roma rap első fénykorát élte. A csapatot Gáspár Ernő aka Káló Bone és Báder György Gyurma Bone alkotja, akik ekkor még a nagykorúságtól is távol álltak. Mindezek ellenére nagyon hamar sikeressé váltak a srácok. Nagyjából 14 éves korukra tehető az az idő, amikor is intenzívebben belevetették magukat a dalszövegek írásába, és már ekkor is törekedtek arra, hogy egyedi dalokat, és egyedi szövegeket írjanak. Mindenképp érdemes kiemelni, hogy a példaképek megmaradtak példaképnek, és sosem egyfajta sablonként jelentek meg a srácok számára. A hiphop műfaj mindig is az önkifejezés és az elnyomottság elleni harc műfaja volt, és ezt a Weszélyes Elemek duója igen jól fogta meg. A csapathoz szorosan kapcsolódik még egy beatmaker, aki nem más mint Pappa vagyis Dóra Krisztián. A Csibész Kutyák, illetőleg a Csibész Kutyák Vol.2 zenei alapja is az ő nevéhez kötődik. Mindezek mellett pedig az L.C.N. nevű csapattal is nagy sikereket ért el Pappa.

Ők is részesei lehettek annak a korszaknak, amikor még a kazettás magnóban bömböltek a hazai, valamint a külföldi rap klasszikusok és rapsztárok zenéi. Nem történt ez másképp a srácoknál sem. Több helyen olvasható olyan történet róluk, ahol beszámolnak egy-egy Dr.Dre – The Chronic 2001 zenehallgatás melletti rendőrségi igazoltatásról is.

Ezek voltak azok a kezdeti  impulzusok, amelyek elindították a formációt azon az úton, ami sikerre vitte őket. 2001-ben jelent meg a Da Flava Család albuma. Ez azért volt fontos pont, mivel ekkor forgatták a ,,Város ahol élek” című videóklipet, és ezzel párhuzamosan figyelt fel a srácokra a Kicsi Tyson és Mohaman is, akik ekkor szintén a Nagytemplom utcában bandáztak. Tyson éveken át folyamatosan segítette a srácokat, és általa rengeteg média felületen kaptak megjelenési lehetőséget, amik teret adtak a formáció kibontakozásának. Később meghívást kaptak a Tyson szóló lemezeire, majd Majka második albumán is jelen voltak közreműködőként.

Burai Krisztián legelső nagyobb publikum előtti szereplése a srácok első lemezén történt meg.
Zenei karrierjük során, pedig már olyanokkal is közösen zenéltek mint példaul Király Viktor. 2006-ban pedig, az Anima Sound System csapatából ismert Prieger Zsolt kérte fel őket a We Strike lemezére, akivel azóta is nagyon jó viszonyt ápolnak , ő intézte a srácoknak a filmszereplést is.

Ezt követően érkeztek az újabb és újabb sikerek. Szerepet kaptak egy nagyobb magyar filmben is, amiben együtt dolgozhattak több olyan színésszel is, akik egészen a mai napig meghatározó nevei a hazai színésztársadalomnak, ilyen volt többek között Pogány Judit, vagy Gálvölgyi János is. Innentől szinte alig volt a ”nyócker” formáció életében megállás. Későbbi sikerként könyvelhetjük el a már második résznek örvendő ”Csibész Kutyák” címen megjelent dalukat, ami ma már 1 millió fölötti megtekintésnél jár. A második rész körülbelül fél éve jelent meg, melyben a rap és rock veterán Ganxsta Zolee volt a közreműködő. Ez a klip is igen népszerű a rapet hallgatók körében.

Weszélyes Elemek

2017-ben alakult ki az első nagyobb port kavaró konfliktus az akkor újra aktívabbá váló egykori Fekete Vonat, majd később a Teswér formáció frontemberével Beat-tel. A formáció elmondása szerint egy közös ismerős által ”elcsiripelt” véleménynyilvánítás miatt kezdődődött el a Beef kettejük között. Az első témát felölelő tracket a Weszélyes Elemek követte el, amire Beat egyből válaszolt.

A becsület védelme érdekében a rap műfajhoz megszokott módon alakított mindkét fél. Azóta úgy néz ki , hogy lecsillapodtak a kedélyek kettejük között és talán rendeződni látszódik a korábbi beef. A Weszélyes Elemek 2020 áprilisában jelentette meg vadonatúj klipjét, ami a ”Beütött a Tré” címen látott napvilágot. Mostanság sajnos ritkábban publikálnak klipeket, de egy dolog biztos, hogy amikor ennek eljön az ideje, mindig egy emlékezetes alkotás jön ki tőlük. El kell ismerni, hogy a magyar hiphop élet, illetve a magyar roma rap zene meghatározói alakjai közé tartoznak, az évek múlásával.

Szerző: Krisz


Minden tudnivaló a Weszélyes Elemek-ről


Weszélyes Elemek interjú

Még nem készült interjú a srácokkal.


Weszélyes Elemek élete és karrierje

A Weszélyes Elemek 1999-ben alakult meg , amikor Gáspár Ernő Kalo Bone és Báder György Gyurma Bone 13 éves volt. Kalo édes nővére és Gyurma nagybátyja már összeházasodtak bőven mikor 6 évesek lehettek, szóval sógorságban, és közös húguk Kamarai Bettina létezése mellett már családi viszonyban is voltak gyermekkoruk óta. 14 éves koruktól intenzívvé vált az “utcai” élet, a 8. kerület minden részén, de nagyrészt a Nagytemplom utcában, ahol egy nagyon szeretetre méltó és családcentrikus Gáspár család lakott. Éjjel nappal szövegeket írtak, saját meglátásuk szerint, rengeteg példaképpel a fejükben, de soha nem rappelték el más szövegét ,csak a sajátjukat. Rengeteg akkori “kis gyerek”,testvér, rokon, barát kérte a segítségüket, hogy írjanak szövegeket nekik és segítsenek stb. Az utcán, esetleg egy kapu alatt ülve, vagy kint a grundon, nem volt nap mikor ne bigg bass-olt volna Gyurma és Kalo nem tolja rá, vagy fordítva. “Mikor a kis magnóba bele raktuk a 6db góliát elemet,és bömbölt a másolt kazettás The Chronic 2001, a rendőrök meg igazoltattak”

Kicsi Tyson és Mohaman akkoriban a “Város ahol élek” című klippet forgatták,amikor arra jártak, pont a Nagytemplom utcában. Felfigyelt rájuk Tyson és segítette a srácokat éveken keresztül, rengeteg műsorban szerepeltek ezáltal a médiában, Tyson szóló lemezein, Majka második lemezén, és kaptak egy filmet is, amiben Gálvölgyi János, Stohl András, Ónodi Eszter, Pogány Judit és még sok neves színésszel dolgozhattak együtt.


Weszélyes Elemek videók és klipek

Weszélyes Elemek Beütött a Tré 2020 Km.Kazy (Offical Music Video)

Weszélyes Elemek Km.Ganxsta Zolee ,Pappa – Csibész Kutyák Vol. 2 /Offical Music Video/

Weszélyes Elemek – Csibész Kutyák /Official Video/

Weszélyes Elemek – West Side /Official Video/


Weszélyes Elemek diszkográfia

  • Weszélyes Elemek – Raptanítás Felsőfokon! ‎(2xCD) (2006)
  • Weszélyes Elemek – TriplaX (2017)
  • Weszélyes Elemek – Azért Iss! (dupla lemez)(2008)
  • Weszélyes Elemek – Presents The Digital Street (2010)
  • Weszélyes Elemek – TriplaX (Deluxe – dupla lemez) (2017)
  • Weszélyes Elemek – Csontok Mixtape (2018)

Hamarosan új lemezzel készülnek a srácok


Korábbi Weszélyes Elemek hírek


Weszélyes Elemek dalszövegek

Weszélyes Elemek – Csibész kutyák Dalszöveg

Weszélyes Elemek feat. Kicsi Nyúl – Péntek Dalszöveg

Weszélyes Elemek ft. Mario & Pappa – Szexre éhes bombázó Dalszöveg

Weszélyes Elemek ft. Zsolti – Húzós trükk Dalszöveg

Weszélyes Elemek – Hungary Gipsy Dalszöveg