Richey – Álarc – Klippremier az oldalon

Richey

Az ifjú Richey egy zsír új videóanyaggal publikálta az új dalát, amely Álarc címen debütált a zenei csatornáján. Számomra több szempontból is érdekes volt a megjelenő új anyag.
Szeretnék megosztani veletek egy kis háttér információt mielőtt magára a dalra rátérnénk.

Simon RichárdRichey” olyan 2013 környékén kezdte el a rappelést, de nem csak hallgatással, hanem bele is vágott előadóként is a műfajba, igaz hogy akkor még nagyon kezdetlegesen.
2019 végén az “Ámen” című zenéje jelentett nagy áttörést számára, valamint a szélesebb sikert, ami onnantól csak felfelé vitte a színvonalat a 2020 elején megjelent “Ikoncsere” című száma hozta és részben hozza meg máig a sikereket.

Na de térjünk rá az Álarc megjelenésre! A klipet Varga Tamás Mokka forgatta, a zenei alapért és a keverésért Bronxi Beat volt felelős. A rapper elmondása szerint a refrén azért lett angol nyelvű hiszen többszörös próbálkozást követően sehogy sem tetszett neki a magyar refrén hangzása így hát ezt megcserélte.

Richey

A dal témáját tekintve átfedésben boncolgatja a bizalom elvesztését a barátokban, illetve egy „rablásvégi” szituáció metaforikus értelemben ábrázolja magát a cserben hagyást és az árulást a klip elején.
Feltűnik maga az álarc mintegy szimbólumként is, amit bohóc maszkos figurák mutatnak be. Önazonosítást ad a dalban a rapper, igazából kicsit elhasznált téma a kamubarátok jellemzése, de a Richey egyedibben igyekezett ezt megoldani. A klip felvételei szépek, a sztori kivehető nincsen túl bonyolítva, első hangzásra a refrén lehet fura mivel angol de szerintem rendben van!

Csekkolja le mindenki!

Szerző: Maros ACE Dominik

RICHEY – ÁLARC (OFFICIAL MUSIC VIDEO)