Bemutatjuk a Nortyx Stúdiót

Nortyx hangstúdió

A Nortyx hangstúdió idén már 11 éve várja a feltörekvő, és már befutott rappereket, és zenekarokat, hogy rögzítsék a fejükben dübörgő kemény beateket és szövegeket. Tóth Péter a stúdió tulajdonosa, és vezető hangmérnöke mutatja be a stúdiót, és a tökéletes hangfelvétel titkát.

Hangstúdiónk a legkülönbözőbb zenei stílusokban mozog, de természetesen mindig vannak húzó zenei irányzatok. Manapság leggyakrabban Hip-Hop-ot, Trap-et, Rap-et, de ezeken kívül klasszikus rockot, punk Rockot, Altert, és Metalt is felveszünk. Mivel a stúdióban folyamatosan két fő hangmérnök dolgozik felváltva, akiknek a zenei ízlése nagyon eltérő, ezért jól lefedjük a teljes hangszeres, és hiphop zenei piacot is.

A stúdióban lehetőség van zenei alap hangszeres felvételére, zenei alap készítésre jogtiszta mintákból és hangokból, valamint hozott zenei alappal is szoktunk dolgozni. Ha Rap zenéről beszélünk, akkor a legjobb az ha az anyagot sávonként hozzátok el hozzánk, de ha csak mixelve van az sem baj. Ha az alap már masterelve lett, az már okozhat némi gondot, mert akkor nagyon nehéz beleültetni az rapet a zenébe.

Nortyx - hangstúdió“Törekszem arra, hogy kizárólag legendás, vagy nagyon ígéretes stúdió vasakon, és hangszereken dolgozzunk, mert így tudom garantálni, hogy a hallgatóság azt a hangzást kapja, ami a legnagyobb top előadóktól már megszokott. A legjobb Industry Standardnek számító mikrofonokkal, és előfokokkal dolgozunk, mert többek között ez az egyik olyan tényező, ami alapjaiban meghatározza egy-egy felvétel minőségét. Mind e mellett fontosnak tartom, hogy soha már korábban kifőzött, vagy top hangmérnökök által összeállított presetek-ből dolgozzunk, hanem inkább minden zenekarnak a saját hangzását találjuk meg!”

Sokan gondolják úgy, hogy Rap zenéhez elég egy közepes hangkártya, meg egy kondimikrofon. Ez egy tévhit. A jó felvételhez kell egy kiváló hangmérnök is, és a lehető legjobb felvételi lánc, hogy már csak a te tehetségeden múljon a felvétel sikere. Amikor 2009-ben elindítottam a hangstúdiót, az volt a célom hogy minél több lelkes zenész jusson hozzá tökéletes minőségű felvételekhez, elérhető áron. El kellett telnie öt évnek, mire kezdtek jönni a sikerek, de mára már sok rádió és televízió is játssza a nálunk felvett számokat, és a streaming oldalakon is be tudunk kerülni a top felkapottak közé, ami azt jelenti, hogy nagyon jó úton járunk.

Tóth Péter - Nortyx hangstúdió

2019-ben kicsit felturbóztuk a stúdió hangszert és annak erősítő parkját, illetve ezzel párhuzamosan megnyitottuk az “editing room 2″-őt, ahol a felvételek utómunkája zajlik, míg a fő stúdióban folynak a felvételek.

A stúdió ügyfelei nagyon otthonosan érzik magukat minálunk, a legtöbben úgy érzik, hogy olyan mintha hazajönnének hozzánk, és erre mi különösen büszkék vagyunk. Olyan inspirálóan profi, ugyanakkor családias környezetet tudunk teremteni a nálunk megforduló zenészeknek, hogy mindenki szívesen tér vissza hozzánk, daltól dalra, vagy albumtól albumra. Nálunk nem találsz dohos pincét, fűtetlen feljátszó helységet, és semmi ehhez hasonló negatív tényezőt, melyek meggátolnák a zenészeket a művészi kibontakozásukban.

A stúdió minden helyisége klimatizált, hangmérnökeink türelmesek, és jól képzettek, van konyhánk, hűtőnk, kényelmes kanapénk, és egy hatalmas udvarunk, ahol akár el is füstölheted a mindennapi gondokat. Mindezt a zajos Budapest forgatagától pont olyan messze, hogy az autók zúgását a madárcsicsergés váltsa fel, ugyanakkor annyira közel, hogy ne kelljen fél óránál többet utaznod. Maga a Nortyx stúdió Érden működik, a stúdió előtt található a távolsági busz megállója, ezért mind autóval, mind pedig tömegközlekedéssel egyaránt elérhetőek vagyunk fél órán belül.

Mi a tökéletes hangfelvétel titka?  A fentiek egyidejű megléte, azaz a megfelelő rapper, megfelelő technikai háttérrel, inspiráló környezetben, profi hangmérnöki segítség mellett. Ezek vagyunk mi! Ha eljössz hozzánk te magad is megtapasztalhatod mi a titkunk! Ha te is szeretnél nálunk rögzíteni akkor mindig szeretettel várunk.

Minden fontos infót megtalálsz a weboldalunkon: Nortyx hangstúdió