Miért érdemes a Nortyx Stúdióba járni?

Nortyx hangstúdió

Kik és miért járnak a Nortyx Hangstúdióba?

Mi a Nortyx Hangstúdióban dolgozó hangmérnökök úgy gondoljuk, hogy minden kezdő, és haladó zenészt és rappert megillet az a profizmus, ami a profikat! Tehát ugyanúgy fogunk veled bánni, ha az első dalodat készíted, vagy mint ha éppen már a huszadik Toplistás slágered veszed fel nálunk. Szerencsére bőven van példa mindkettőre akikkel sikereket érünk el.

Beszéljünk kicsit a stúdió zenei stílusáról, Tóth Péterrel, a stúdió tulajdonosával és vezető hangmérnökével. A stúdió működésének kezdete óta jellemző rám az, hogy mindig törekedtem, illetve egészen a mai napig törekszem arra, hogy ne legyen kimondottan csak egy fajta zenei stílushoz való kötöttség, mivel a zene az zene marad, stílustól függetlenül. Nem gondolom jobbnak azokat a stúdiókat ahol csak Rap zenével, vagy csak Rock zenével foglalkoznak, sőt, még hátránynak is tartom, mivel zenei látókörük beszűkült, így lehet hogy nagyon jól meg tudják csinálni azt, ami a mai trendnek megfelel, viszont mivel sokszor nem tartanak lépést a trendekkel, soha nem fognak tudni igazán újító, átütő zenei stílusban nagyot alkotni.

Az újításhoz kell az, hogy tudjunk meríteni más stílusokból. Gondoljunk csak bele abba, hogy a 2000-es évek rap sztárjai, mint pl Eminem milyen rengeteg torzított gitárt használt a dalaiban, néha Lead hangszerként, néha csak háttérben. Természetesen ettől függetlenül mindig van egyfajta húzó zenei irányzat, ami a stúdiót jellemzi, nálunk ez ha számszerűsíteni szeretném, akkor nagyjából 40%-ban Rap stílus, 50%-ban Rock és Alter stílusú zene, 10%-ban Komolyzene valamint Jazz.

Minden fontos infót megtalálsz a weboldalunkon: Nortyx hangstúdió

Lássunk pár véleményt a Nortyx Stúdióban dalokat rögzítő Rapperektől, akiket a Rap.hu olvasói is jól ismerhetnek:

The Untouchable:

Touchie - The Untouchable

Legelőször azért jöttem a Nortyx Stúdióba, hogy kipróbáljam milyen a stáb és a minőség, valamint hogy felvegyek egy-két számot, de ennek már 2 éve és azóta csak a Nortyx Stúdióval dolgozom együtt. Sok helyen voltam már dalokat felvenni, de az otthoni nyugalom érzését ötvözve profi felszereléssel csak itt találtam meg. Amikor Nortyx-ban először felvettem volt nagyjából 100 hallgatóm, azóta meg hatalmas szintet tudtam lépni és úgy érzem, hogy ez a minőség titka. Én azért ajánlom a Nortyx-ot mert ha te úgy szereted csinálni a zenéidet, hogy kiszakadsz a nyüzsgésből egy nyugalmas helyen hozzáértő szakemberekkel és csak tényleg a zenére koncentrálni, akkor ez a te helyed!

Legújabb dalom a Lemerültél is a Nortyx Hangstúdióban készült el.

Touchie – Lemerültél Dir. by @Wolfshoot Productions 23 (Official Music Video)

Juice Pack

Szeretek jó alapokra szöveget írni, a gondolataimat és a világnézetemet megosztani másokkal. Minőségi anyagot szerettem volna kiadni a kezeim közül ezért felnéztem a netre stúdió után kutatva, színvonalas, jól felszerelt körülményekkel rendelkező helyet kerestem és a Nortyx Hangstúdióra esett a választásom. A munka rájuk eső részét magas szakértelemmel végzik. Mióta hozzájuk járok jobbnál jobb zenék születnek.. Én, Juice Pack a pályám elején kerültem hozzájuk, bár szerintem még most is a páylám elején vagyok, így 16 évesen. Nagy előrelépés volt elmenni egy profi stúdióba. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Bátran keressétek a Nortyx Stúdiót és szakembereit nagyot tudnak alkotni. Jelenleg YouTube-on, Soundcloud-on, Spotify-on, iTunes-on és Deezeren vagyok elérhető Juice Pack művésznévvel.

Koro

Koro - Nortyx

Nagyjából két éve lettem figyelmes az érdi stúdióra. Már az első alkalommal, amikor a ,,Gyere velem vissza,, című számomat vettük fel , lehetett érezni az ott dolgozó kollégák professzionalitását valamint a közvetlen családias környezetet. Tóth Péter rendkívül türelmesen dolgozta velem végig a felvételt.

Véleményem szerint ez egy nagyon fontos tényező, kifejezetten azoknak a kezdő előadók számára.
A hangfelszerelésben sem volt hiány. Minden eszköz rendelkezésre állt, ami egy profi stúdióban nélkülözhetetlen.

További sok sikert a Stúdiónak. Nagyon várom a további közös élményeket.

A Nortyx Hangstudióban rögzített számaim.

Koro – Gyere velem vissza (Official Video)

Koro – Nem várom el

Koro – BLN – Rap.hu Battle Aréna 2020 🔥

Mr. Sec

Mr Sec

Azért választottam a Nortyx hangstúdiót mert ez volt számomra a legkivitelezőbb mint pénzügyileg és minőségben egyaránt.
Amikor be megyek a stúdióba úgy érzem hogy önmagam lehetek! Itt úgy érzem magam, mint Amerikában már mint hangulatban maga a stúdió :)

Azért ajánlanám sok embernek a Nortyx-ot mint pl akik nagyon kezdőek még a stúdiózáshoz! Tóth Péter sokat segít mindenben, hogy hogyan lenne jobb, vagy ha éppen nem Peti akkor hangmérnök kollegája segít :)
A legelején kezdtem és eddig 5 dalom van Fent YouTube-on most is a legelején vagyok, de hiszem, hogy egyszer a tetején leszek a Nortyx együttműködésével :)

Nortyx Stúdió Kert

Ciro

Nagyon jól elviccelődünk stúdiózás közben és jó a szó is! Amilyen az elképzelés olyan lesz a végeredmény, és ez a stúdió hangmérnökeinek köszönhető.
Én a pályám kezdetén kerestem még stúdiót, de nem keresek tovább és a Nortyx az első stúdióm. Tóth Péterrel nagyon jól lehet együtt dolgozni, szerintem kiváló hangmérnök és jó szakember. Most nagyon jól haladok előre egyre több és több a nézettségem bővül a rajongói táborom! Ez nagyban a profi hangzásnak is köszönhető.

Egy 21 éves fiatal srác vagyok aki, szponzor és támogató nélkül hozza létre a zenéket a saját pénzéből és azért csinálja mert szereti ezt a hobbiját, és jól esik hogy kitudja önteni a lelkét másoknak, főleg úgy hogy ez tetszik is nekik!
A komolyabb zenéimhez már az alapokat is a Nortyx Stúdióban készíttettem, így teljesen saját produktumot tehetek a hallgatók elé, nincs benne netről leszedett alap, vagy ghost producerektől megvásárolt háttérzene.

Hallgassátok meg CiroMusic-ot!

Ciro-KELL- PÉNZ-|OFFICIAL MUSIC VIDEO|


Bemutatjuk a Nortyx Stúdiót

A Nortyx hangstúdió idén már 11 éve várja a feltörekvő, és már befutott rappereket, és zenekarokat, hogy rögzítsék a fejükben dübörgő kemény beateket és szövegeket. Tóth Péter a stúdió tulajdonosa, és vezető hangmérnöke mutatja be a stúdiót, és a tökéletes hangfelvétel titkát.

Hangstúdiónk a legkülönbözőbb zenei stílusokban mozog, de természetesen mindig vannak húzó zenei irányzatok. Manapság leggyakrabban Hip-Hop-ot, Trap-et, Rap-et, de ezeken kívül klasszikus rockot, punk Rockot, Altert, és Metalt is felveszünk. Mivel a stúdióban folyamatosan két fő hangmérnök dolgozik felváltva, akiknek a zenei ízlése nagyon eltérő, ezért jól lefedjük a teljes hangszeres, és hiphop zenei piacot is.

A stúdióban lehetőség van zenei alap hangszeres felvételére, zenei alap készítésre jogtiszta mintákból és hangokból, valamint hozott zenei alappal is szoktunk dolgozni. Ha Rap zenéről beszélünk, akkor a legjobb az ha az anyagot sávonként hozzátok el hozzánk, de ha csak mixelve van az sem baj. Ha az alap már masterelve lett, az már okozhat némi gondot, mert akkor nagyon nehéz beleültetni az rapet a zenébe.

Nortyx - hangstúdió“Törekszem arra, hogy kizárólag legendás, vagy nagyon ígéretes stúdió vasakon, és hangszereken dolgozzunk, mert így tudom garantálni, hogy a hallgatóság azt a hangzást kapja, ami a legnagyobb top előadóktól már megszokott. A legjobb Industry Standardnek számító mikrofonokkal, és előfokokkal dolgozunk, mert többek között ez az egyik olyan tényező, ami alapjaiban meghatározza egy-egy felvétel minőségét. Mind e mellett fontosnak tartom, hogy soha már korábban kifőzött, vagy top hangmérnökök által összeállított presetek-ből dolgozzunk, hanem inkább minden zenekarnak a saját hangzását találjuk meg!”

Sokan gondolják úgy, hogy Rap zenéhez elég egy közepes hangkártya, meg egy kondimikrofon. Ez egy tévhit. A jó felvételhez kell egy kiváló hangmérnök is, és a lehető legjobb felvételi lánc, hogy már csak a te tehetségeden múljon a felvétel sikere. Amikor 2009-ben elindítottam a hangstúdiót, az volt a célom hogy minél több lelkes zenész jusson hozzá tökéletes minőségű felvételekhez, elérhető áron. El kellett telnie öt évnek, mire kezdtek jönni a sikerek, de mára már sok rádió és televízió is játssza a nálunk felvett számokat, és a streaming oldalakon is be tudunk kerülni a top felkapottak közé, ami azt jelenti, hogy nagyon jó úton járunk.

Tóth Péter - Nortyx hangstúdió

2019-ben kicsit felturbóztuk a stúdió hangszert és annak erősítő parkját, illetve ezzel párhuzamosan megnyitottuk az “editing room 2″-őt, ahol a felvételek utómunkája zajlik, míg a fő stúdióban folynak a felvételek.

A stúdió ügyfelei nagyon otthonosan érzik magukat minálunk, a legtöbben úgy érzik, hogy olyan mintha hazajönnének hozzánk, és erre mi különösen büszkék vagyunk. Olyan inspirálóan profi, ugyanakkor családias környezetet tudunk teremteni a nálunk megforduló zenészeknek, hogy mindenki szívesen tér vissza hozzánk, daltól dalra, vagy albumtól albumra. Nálunk nem találsz dohos pincét, fűtetlen feljátszó helységet, és semmi ehhez hasonló negatív tényezőt, melyek meggátolnák a zenészeket a művészi kibontakozásukban.

A stúdió minden helyisége klimatizált, hangmérnökeink türelmesek, és jól képzettek, van konyhánk, hűtőnk, kényelmes kanapénk, és egy hatalmas udvarunk, ahol akár el is füstölheted a mindennapi gondokat. Mindezt a zajos Budapest forgatagától pont olyan messze, hogy az autók zúgását a madárcsicsergés váltsa fel, ugyanakkor annyira közel, hogy ne kelljen fél óránál többet utaznod. Maga a Nortyx stúdió Érden működik, a stúdió előtt található a távolsági busz megállója, ezért mind autóval, mind pedig tömegközlekedéssel egyaránt elérhetőek vagyunk fél órán belül.

Mi a tökéletes hangfelvétel titka?  A fentiek egyidejű megléte, azaz a megfelelő rapper, megfelelő technikai háttérrel, inspiráló környezetben, profi hangmérnöki segítség mellett. Ezek vagyunk mi! Ha eljössz hozzánk te magad is megtapasztalhatod mi a titkunk! Ha te is szeretnél nálunk rögzíteni akkor mindig szeretettel várunk.

Minden fontos infót megtalálsz a weboldalunkon: Nortyx hangstúdió