MC Khanstent – bemutatkozik az Angol Aréna győztese

MC Khanstent

MC Khanstent, vagyis polgári nevén Leslie Endrődi 1987-ben született, Floridában, Tampa Bay városában az Egyesült Államokban. Hat éves kora óta rajongója a Rap zenének és HipHop szubkultúrájának.

MC Khanstent, azután vált a Rap és Hiphop megszállottjává, miután egyszer ellopta nővére Snoop Dogg kazettáját, hogy aztán azt egész nap a szobájába zárkózva hallgathassa. Lenyűgözte a rap zene ritmikája és annak rímelése, majd a későbbiekben a HipHop szövegek is hasonló hatást váltottak ki belőle. Mindezek ellenére 16 éves koráig nem gondolt arra, hogy rappelnie kéne, viszont saját szövegeit már elkezdte írni, amiket aztán örömmel megosztott különböző netes fórumokon is. Rengeteg pozitív visszajelzést kapott, ezért elkezdte komolyabban venni a dolgot olyannyira hogy a későbbiekben megnyerte a 2020-as Angol Battle versenyét és így országos bajnokká vált.

MC Khanstent

2010-ben az egyik Superbowl partin megkérték, hogy üljön be egy kocsiba és nyomjon egy kis freestylet. Khanstent produkciója mindenkinek nagyon elnyerte a tetszését, ezért bevették a társaság rap csapatába. Elkezdtek hát közösen alkotni és városszerte fellépni, de sajnos ez hamar véget ért, mert különböző privát okokból kifolyólag hazaköltözött Budapestre. Mivel szinte senkit sem ismert Budapesten, ezért az első néhány évben hanyagolta a zenélést.

MC Khanstent - Leslie Endrődi

Néhány év elteltével elkezdett Open Mic estekre járni és freestyleozni, ami az ismertté válás első lépcsője volt számára. Egyik nap, amikor egy haverjával sétált a Deák Ferenc téren, összefutottak Nagy Kristóffal, aki éppen az utcán zenélt egy looperrel és egy gitárral. Miután bemutatták, Leslie megkérdezte, hogy rappelhet-e egy kicsit Kristóf zenéjére. Kristóf végül beleegyezett és pozitív meglepetés érte. Ezután az utcai fellépés után elkezdtek együtt zenélni egy néhány fős csapatban és megszületett az Odd Deuces nevű banda, amivel aztán improvizációs koncerteket adtak szerte a városban.

Kristóf magasabb szintre akarta emelni a bandát, ezért még néhány tag bevételével egy teljes zenekarrá alakultak, nevük pedig a ma már jól ismert Seven Seconds In The Future lett. A zenekarral több tehetségkutató műsorban is szerepeltek már, amiket aztán rendre meg is nyertek. Egyenes volt tehát az út a koncertekhez és fesztiválokhoz, de mivel a zenében lelik igazán örömüket, ezért továbbra is játszanak az utcán is, valamint improvizációs Jam Session-öket is tartanak.

MC Khanstent

A zenekar sikere erőt adott Leslie-nek, és ezen a sikeren felbuzdulva elkezdte építeni a szólókarrierét is. Elkezdte saját számait kiadni, majd megkeresték tehetségkutató műsorok is, de végül nem ezt az utat választotta.

2020-ban a Rap.hu Angol Rap Battle Aréna versenye felkeltette az érdeklődését, amit aztán meg is tudott nyerni. A győzelmet követően még nagyobb lelkesedéssel kezdett el zenélni, saját számokat gyártani.
MC Khanstent Jelenleg is több projekten dolgozik, és természetesen úgy készül, hogy 2021-ben visszatér megvédeni az Angol Rap Battle Aréna címét.

Itt találjátok a MC Khanstent győztes dalát, melyben Rex Immortallal vívta meg a döntőt.

MC Khanstent – R.I.P. (Rex in Pieces) vs. Rex Immortal