Jordi élete és inspirációja

Jordi

Minden tudnivaló Jordi-ról

Bemutatkozik nálunk Jordi, egy fiatal feltörekvő magyar rap előadó. Hallgatóként és előadóként is otthonosan mozog a különböző stílusirányzatokban. Legyetek rajta!


Jordi élete és karrierje

A zene világéletében jelen volt a mindennapjaiban, de különösen a hip hop zene az ami meghatározta Jordit.
Hála nagybátyjának és unokabátyjának, a hiphop műfajjal már egészen kiskorában kapcsolatba került és ők azok akik folyton pörgették mellette a rap klasszikusokat. Olyanokra gondol Jordi, mint például Bankos, Siska Finuccsi, Káva, és még sokan mások.

Nem meglepő hogy ennek hatására ő maga is hamar a műfaj szerelmese lett és azonosulni is tudott ezzel a későbbiekben. Viszont a zeneszerzés ehhez kissé megkésve jött képbe nála a többihez képest. Azt tudni kell hogy Jordit mindig is érdekelte minden olyan terület ami művészet. Mindig is szabad szellemű és nyitott gondolkodású személy volt, megvolt a saját elképzelése és határozott véleménye a világról.

Jordi

Mindenek előtt a tehetségét először a rajzokban fedezte fel. Sokat játszadozott a gondolattal hogy tetoválóként fogja majd élni majd később a mindennapjait de ezen terv helyett a zenét választotta megannyi kép elkészültét követően. Kacsintgatott az irodalom felé is, de ez is egy rövidebb ideig tartott nála, és azon belül is elsősorban a versek volt az a terület ami leginkább megragadta Jordit. Tartalmas életének köszönhetően mindig volt olyan téma amiről írni tudott és amiből meríteni tudott. Kézenfekvőbbnek érezte az önkifejezésnek azt a módját amit zenének hívnak, így ragadott mikrofont is.
Többet tud átadni szavakban mint képekben. Aztán az idő elteltével ahogy egyre inkább fejlődött rímekben és szókincsben úgy megkezdte zenébe foglalni saját gondolatait és érzéseit.

Egyelőre kísérleti fázisban halad és nézi, keresi, hogy melyik műfaj és stílus áll hozzá a legközelebb. Kísérletezik és kalandozik a stílusok között, alakítgatja a kis zenei atmoszféráját, csiszolgatja saját egyedi stílusát. Jelenleg a drill műfaj fogta meg leginkább és tud is vele azonosulni. Ebből szeretne a jövőben a legtöbbet építkezni kísérletezgetni és hozzáadni, elvenni, plusz fűszerrel kialakítani valamit hogy egy sajátos stílust tudjon létrehozni és kialakítani, ami jellemző rá. Persze kikacsingatások vannak és lesznek is más más műfajokba, hiszen ez a kísérletezgetés egyik fő lényege.

Ha szereted Jordi munkásságát iratkozz fel a YouTube csatornájára.

JORDI – GYERE (OFFICIAL VIDEO) (PROD. BY DISBOI RILEY)


Korábbi Jordi hírek

2021.08. – Jordi debütálás az oldalon – Élek videóklip premier

Jordi

Bemutatkozik nálunk az oldal hasábjain Jordi a fiatal feltörekvő magyar rap előadó. Elmondása szerint hallgatóként igencsak széles körű zenei ízléssel rendelkezik már ami a stílusokat illeti.

Mindezt munkásságával is szeretné tükrözni és így előadóként is otthonosan mozog a különböző stílusirányzatokban.

Az első két megjelent dal a Trap műfajban készült el, amiből az egyik nem rég jelent meg a YouTube-on “ÉLEK” címmel a csatornáján, amit itt lejjebb tudtok megtekinteni, vagy Jordi saját YouTube csatornáján.

Erről a dalról röviden annyit, hogy a nyárra szeretett volna egy bulizósabb fülbemászóbb kis dalt kidobni, ami az előadó saját elmondása alapján elég megosztó is lehet. Információink szerint viszont a következő projekt már más stílust fog képviselni, de ennek a dalnak a megjelenésére csak nagyjából az ősz elején számíthatunk, de ami biztos…nagyot fog szólni. Viszont az igazán jó dolgok még csak most fognak érkezni tőle. Mesélt nekünk arról is, hogy mi inspirálja a zenélésben és úgy ám blokk a művészetekben, illetve arról hogy miért kezdett bele ebbe az egészbe.

Jordi - Lakatos Roland
A költészet mindig is érdekelte, ebből faladóan évekig verseket írt és a zenei világot is folyamatosan követte.
Többször nekifutott, de igazán csak tavaly év végén, vagyis 2020-ban érezte azt, hogy megérett már arra, hogy komolyabbra fordítsa ezt a zenei vonalat.

Jordi

Minden újonnan megírt szöveget egyre jobbnak és jobbnak érez, de emellett kíváncsian várja a lehetőségeket és kihívásokat amit a szakma elé fog majd tárni. Az eddig megjelent dalaiból még nem tudhatunk meg sokat Jordiról és hogy mi is rejlik benne igazán, viszont ezt orvosolni fogja a jövőben megjelenő projektjeivel ugyanis mélyebb hangvételű témákról is lesz szó a későbbiekben, amiben többet tudunk majd meg róla és az éltéről, ennek a megjelenése az ősz második felében vagy a tél elején várható. Érdemes lesz odafigyelni rá!

JORDI – ÉLEK (OFFICIAL VIDEO)

Addig is pedig itt egy régi kedvenc verse amit exkluzív megmutat az olvasóknak.

Jordi – Miért

A születés, az élet és a halál..
Megannyi kérdést rejt magába,
Becsüli e az ember amit talál?!
Vagy Lassan megőrül az üresség zajába.
Szellemként tébolyog rabláncra verve,
Kérdések százai fojtanak magukba.
Kegyetlen s kietlen táj az elme..
Zavaros úton haladva ütközünk tabukba.
Tudatosság, önismeret..egyszerűnek tűnik,
De csak céltalanul bolyongsz a végtelenben.
Képmutatás, Álarcok a stressz egyre csak gyűlik.
Büszkén hazudsz bár mind azt félelemben
Félsz..félsz felfedni valódi önmagad
Mert még te sem tudod mit is hordoz magával,
beesett ázott szemed fönnakad..
Merészen kacérkodsz a halál dalával.
Mégis lesújt egy hang, mondván “Miért”.
Villámként hasít beléd egy érzés…
Talán mégis van értelme ha van kiért.
Neheztelő nyomás mitől nehéz a légzés,
Szürke hétköznapok az év minden évszakában.
Keress magadnak egy napot ki mellett holdként ragyoghatsz az éjszakában.
Kiért vagy miért talán teljesen mindegy.
Értelmet keresel az értelmetlen űrben,
Indokolatlan indokok hát most itt egy.
Bolond vagy és szénakazalt keresel a tűben