FMB – Árnyék – debütáló videó – egy új ifjú a színen

FMB

FMB néven kezdte el zenei pályafutását, a Marci névre hallgató ifjú előadó aki még az élete és a karrierje elején áll, jelenleg ugyan saját magát még viszonylag kezdőnek mondó 18 éves fiatal, aki eleinte még csak nem is a zenében, hanem a videós tevékenységekben, olyanokban mint például a videóvágásban vagy az effektelésben találta meg önmagát és egyben a hobbiját, de ennek is idestova már 10 éve.

Számára az FMB név szimplán, mint egyfajta embléma foglal csak helyet, melynek kitalálásakor sem volt konkrét jelentése, viszont véleménye szerint jó a hangzása, éppen miatt szerette volna ezt a nevet a korábbi időszakából is a szövegei mellett megtartani, mely szövegeknek a megírása végül kiutat jelentett a lelki válságából.

FMB

Mivel nem zenész vagy tehetős családból származó srác, nem tudott másból tanulni, csak az interneten előtte lévő más felhasználók elemzéseiből tanulni, ami aztán tehetségének hála úgy érzi végül be is vált neki.

Szerencséjére a szüleitől kapott lelki támogatás mellett a kezdéshez szükséges dolgokat is pár éve megkapta, mikor belekezdett az otthoni zenefelvétel, “home stúdió” megtanulásába, így tudott aztán eleget gyakorolni is.

Mivel eddig még nem tanult meg hangszeren játszani, ezen lehet hogy fog a jövőben változtatni, emellett pedig arra törekszik, hogy sokkal jobban benne legyen a keze ezekben a folyamatokban.

Az újabb zenei szerzemények terén, már saját magának veszi fel az otthon rögzített számait, melyeknek a zenei alapjait igaz, hogy inkább még a profikra bízza, viszont hangszerelésben valamint a zene és klip elkészítésében is benne van a keze.

FMB - Árnyék

Elég nagy hangsúllyal bír nála a szövegírás megtanulása és azok gyakorlása is, amit azóta is folyamatosan gyakorol, nagyrészt saját tapasztalata és megérzései alapján, de nagy hatással voltak rá például olyanok is mint Meklód szövegei, aki a BSW csapatában vált országosan ismertté Gabennel az oldalán.

Az elmúlt nagyjából másfél évben szerencséjének hála, volt lehetősége olyan tehetséges zenészekkel is együtt dolgozni, mint például  King BJ, a King Monroe Sound kiadójából, Tóth Marci a Pøla csapatából, vagy Matuz Ádám, aki az “Árnyék” című klipjét is leforgatta számára.

2019-ben jelent meg az első minőségi zeneszáma, melyet követően visszaült a vágóasztalhoz picit finomhangolni még a tervein, de az “Árnyék” című videóklipjének megjelenése után pedig saját tervei szerint: “határ már a csillagos ég!”

FMB • Árnyék (Official Music Video)