Manuel a közreműködő Binhky és Burai oldalán – Hányszor

Manuel

Manuel legújabb közreműködése frissen látott napvilágot, melyben Burai Krisztián és Binhky oldalán repít egy verzét.

Az új dal a Hányszor címet kapta az alkotói triótól. Egy igazán hangulatos beatre küldenek elgondolkodtató és lírikus szövegeket. Hangulatát tekintve a szerelem és az érzelmek állnak a középpontban.

A gitár húrjainál az a Biguli Attila kapott szerepet és meg kell hagyni hogy elég tisztességes munkát végzett.

Mindezt megkoronázta Burai masterelése és produceri munkája, így a végeredmény egy nagyon jól hangzó igazán kellemes dal lett.

Nézzétek meg, mert egy elég jól sikerült dal lett.

Binhky km. Burai & Manuel – Hányszor


Minden tudnivaló a Manuel-ről


Manuel interjú

MANUEL Podcast interjú | ByeAlex | X-Faktor | Battle Aréna | MISSH | Bruno x Spacc


Manuel élete és karrierje

Manuel

Manuel vagyis Gödöllei Emánuel Budapesten született, 2000. július 11-én, foglalkozását tekintve magyar énekes, rapper és dalszerző.
Manuel 2019-ben jelentkezett a Rap.hu Battle Aréna versenyére majd onnan hívták be az X-Faktor című tehetségkutató műsor kilencedik évadába, ahol már a válogatóban saját dallal mutatkozott be Messziről jöttem címmel. Bemutatkozó kislemezeként az első adás estjén, október 5-én megjelent az iTunes-on digitális letöltésként a Gold Record kiadó gondozásában, majd elérhetővé vált a streaming-szolgáltatók kínálatában is. A dal a 9. helyen debütált a Mahasz hivatalos magyar kislemezeladási listáján, míg a 7. helyen nyitott a Stream Top 40-en. A Messziről jöttem-et Manuel elmondása szerint nehéz családi helyzete inspirálta, és hivatalos videóklipjét megjelenése óta több mint tízmillió alkalommal tekintették meg a YouTube-on.

Később a Mentorok házában mutatta be Ketten címmel második kislemezét, amellyel sikerült bejutnia az X-Faktor élő adásába. A Ketten szintén már az adást követően hivatalosan is kiadásra került, és újabb sikert jelentett Manuel számára, mivel a 11. helyen nyitott a Mahasz Single dal Top 40 listáján[6],míg a legtöbbet streamelt dalokat felvonultató slágerlistán pedig a 9. helyen debütált. Manuel ezt követően ByeAlex mentori segítségével szerepelt a műsorban, ahol az élő adások során Mint egy filmben, Anyu büszke és Kicsi lány című dalaival sikerült bebiztosítania továbbjutását. A műsor elődöntőjében sztárfellépőkkel duettezhettek a versenyzők, Manuel pedig Kállay-Saunders Andrással adta elő a Téged című közös szerzeményüket, amelyet ebből az alkalomból készítettek el. Habár a zsűri pozitívan értékelte a dalt, Manuel a 4. élő adásban kiesett a versenyből. Az X-Faktor döntőjében bejelentették, hogy a Sziget Fesztivál szakmai stábja őt választotta a 12 élő showba jutott versenyző közül, hogy felléphessen a 2020-as rendezvényen. 2019 decemberében Élőshow Turné címmel országos koncertsorozatra indult.

2020-ban Az év felfedezettje és Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele kategóriákban Fonogram-díjra jelölték. 2020 januárjában közreműködött egykori mentora, ByeAlex együttesének, a ByeAlex és a Sleppnek a Merülök című dalában.Az X-Faktort követő első saját dala 2020 márciusában jelent meg Elegem van címmel, amelyet élete azon időszaka inspirált, mikor különféle fizikai munkákat végzett. Következő kislemezében, az Átmennékben újra ByeAlex-el dolgozott együtt, aki ezúttal Apu művésznéven jelenik meg, videóklipjét pedig ByeAlex születésnapi buliján forgatták. A Joy magazin Manuelt választotta a Social Media Award 2020-as berobbanó kategóriájának győztesének. Közreműködött a Való Világ tizedik szériájának új főcímdalában, a Pörög az életben. A 2020-as negyedik évad dalát Lotfi Begi dolgozta fel, Manuel mellett pedig Binkhy is énekel benne.


Manuel videók és klipek

MANUEL – Baby | Official Music Video

HRflow, Rácz Gergő, Manuel – Viseld (Official Music Video)

MANUEL X T. DANNY – Talán | Official Music Video

MANUEL – Mint egy filmben | Official Music Video

ByeAlex és a Slepp feat. Manuel – Merülök

MANUEL – Messziről jöttem | Official Music Video


Manuel diszkográfia

  • Manuel – Messziről jöttem (2019)

Korábbi Manuel hírek

Hamarosan


Manuel dalszövegek

Manuel – Mint egy filmben Dalszöveg

Manuel – Messziről jöttem Dalszöveg

Manuel – Talán Dalszöveg