Dead Ibolya – Atom

Dead Ibolya

Megjelent a pécsi származású Dead Ibolya Atom címet viselő dala, amelyet itt találtok.

Egy depresszívebb hangulatú, inkább filozófikusabb, hangulatvilággal és szövegvilággal hasított az ifjú MC.

Aki szereti az elszállósabb, “depresszívebb” stílusú zenéket azoknak igazi csemege lett Marci új dala.

Mindenki döntse el hogy ízlésvilágába tartozik-e vagy sem.

Csekkolni, kommentelni ér!

DEAD IBOLYA – Atom


Minden tudnivaló Dead Ibolya rapperről


Dead Ibolya élete és karrierje

Dead Ibolya - A$ey'o

Bemutatkozik Nektek Dead Ibolya. Pécs rulez, itt van egy 20 éves pécsi srác.

Jelenleg Budapesten él és tanul, itt tölti el mindennapjait mint egyetemi hallgató. Kissrác kora óta zongorázik, zenél, de a reppelés eddig csak alkalmi freestyle szinten képezte nála a mindennapok szerves részét. Egy-két saját dala már 2018-ban megjelent a Soundcloud, olyanok mint például a “Kaviár”, vagy a “Kognitív erők”, amiken Baleeb mellett bukkant fel, illetőleg a youtube-on mint az A$ey’o rapcsapat egyik tagja, amellyel közösen 2017 szeptemberében adták ki a “Ketten Kedden” című számukat. Az igazán nagy áttörést és a nagy ismertséget viszont a nemrégiben kiadott “Minimum” című éppen a napokban érkező forró cuccostól várja Dead Ibolya.

Tervei között szerepel az, hogy már az idei év első felében szeretene egy közöset nyomni Figurával és a Kyllynts-el, így egész évben tudja gyártani majd a f*sza zenéket. Zenéit jelenleg még Franky-nél veszi fel a stúdióban, illetve ő felelős egyben a stúdió és egyéb utómunkákért is. Továbbra is igyekszik kitartani és képviselni a korábbi stílusú magyar hiphop által képviselt underground vonalat, de nem zárkózik el a new wave vonalától sem.

A “Ketten Kedden” nevet viselő vadonatúj zenéjükben a Kyllynts Gabójával, egyik legjobb cimborájával tűnik fel és tolnak egy forró motyót. Elmondása szerint sokat lógott a srácokkal és például pont az előbb említett Figurával igen jó kapcsolatban áll, ő velük lógott akik folyamatosan reppeltek, freestyle-oztak és egyszer csak őt is megérintette ez a sztíló és jött az ihlet hogy vakeráljon a májkba.

A Ketten Kedden cím és az egész téma alapgondolata abból a háttérből kifolyólag született, hogy a gimnáziumi évek alatt mindig a kedd este volt az a nap amikor is sikerült összehozni a srácoknak a legkomolyabb bulikat és az esetek nagy többségében csak ketten mulattak, mivel a többiek tanultak, vagy egyszerűen nem értek rá és otthon maradtak.

A klipben szereplő helyszíneknek igyekeztek a keddi estékben visszatérő helyek közelében lévő, vagy minél különlegesebb városrészeket kiválasztani, a hiteles feeling kedvéért. Dead Ibolya producere Ben10, aki egyben az “Easy” című muzsika alapjának alkotója is. Hazai rapszcénából az alábbi MC-k motiválták az ifjú Dead Ibolyát. Példaképei többek között: Tkyd, Mikee Mykanic, Siska Finuccsi, az Akkezdet Phiai, a SÉF, Killakikitt és természetesen a V.S.O.P.

A hiphop élet itt Pécsen is elég komollyá vált az elmúlt időszakban, hiszen rendszeresek a rap koncertek valamint a műfajhoz közel álló más zenei bulik is, gondolok itt olyanokra mint például a slam poetry estekre. Dead Ibolya, vagyis Marci a szabadidejében egyébként fotózással foglalkozik és nagy erőkkel törekszik elsajátítani a zen bu kan kempo harcművészet csínnyát-bínnyát.


Dead Ibolya videók és klippek

Első szimfónia (Official Music Video)

DEAD IBOLYA – Dübörög (Official Music Video)

DEAD IBOLYA – Vivien (Official Music Video)


Dead Ibolya diszkográfia

  • 2019: Dead Ibolya- Dead Ibolya

Korábbi Dead Ibolya hírek

Dead Ibolya [0630] címet viselő kis albummal jelentkezik.

Dead Ibolya3 eltérő stílusú zenét dobott piacra.

1. “Nintendo”,

2. a ”Mi a pálya?”

3.  “Lótusz” címmel megjelent dalt.

Az első két szám inkább őrizgeti az underground stilót, míg a harmadik szám Ben10 keményebb alapjával kezd átcsúszni a trap világba.

A lemez még bővülni fog az elkövetkezendő hetekben és hónapokban.

A mi a pálya inkább szövegében kíván nagyot ütni, de akusztikai hatása sem lesz vitás.

Deadi szeretettel küldi nektek ezt a három számot, mint újabb kísérletek.

“3 égtáj. 3 a magyar izzadtság. Nevess és szeress. Egy levegőt szívunk, mind egy színűt hugyozunk.”


2019.02. – Dead Ibolya – Első szimfónia

Dead IbolyaDead Ibolya új köntösben ismét a pályán. Bekopogtatott Ben10-hez pár ropogós szöveggel a zsebében, beültek a verdába, ő pedig alápirított egy melegebb alapot.

Hála annak hogy a próbálkozások rögzítésre kerültek, így megszülethetett egy elég minimál, de annál inkább lazulós és mókás videoklip is.

Másnap aztán Franky-nél fel is vették ezt a a bizonyos nótát és most szeretettel küldik minden hiphop kedvelőnek az országban.

Az előbbi dal producere a feljebb már megemlített Ben10, aki az a laza arc aki maga is látható a videóban és akivel elmondásuk szerint, komolyabb terveik vannak zenei pályájuk jövőjét illetően.

Ibolya ugyan továbbra is kitart és kiáll az underground stílus mellett ugyanakkor feltétlenül azon van hogy belekóstoljon más stílusokba is.

Itt tudjátok megnézni az új motyóját.


2019.01. – Bemutatkozik: Dead Ibolya – Minimum

Dead IbolyaNem csal a szimat, Dead Ibolya a kapuk előtt. Megjelent a pécsi srác első önálló dala és ez még “csak” a kezdet kezdete vagyis egy bemutatkozó anyag, ettől csak sokkal több cumók látnak majd napvilágot.

Talált egy szaftos alapot a youtube-on, dobott rá egy ficergős szöveget és nagy lelkesedéssel ajánlja minden magyar underground rap zene rajongónak.

Maga a videoklip egyelőre most csak nagyon minimál lett, ezzel is kifejezve azt hogy ez még csak az elindulás, de a közeli és távlati tervei között szerepel hogy a jövőben mind a klippekben, mind pedig a zenében egyaránt patika muzsikával jelentkezik Nektek.

Belövik a frizurád, rád húzzák az overált, ha nem vagy elég résen.

Hisz magában és bízik benne hogy pozitív visszajelzések és a stílusa által neve és zenéi széles körben ismertté válik és bekerül majd a köztudatba és a magyar rapjátékba is sokan ismerik meg a nevét.

Ha ez sikerül akkor szárnyakat kap és turbóval rákapcsol az új zenei anyagainak.
Csekkoljátok le a Dead Ibolyát!