Dananay – Legkerekebb Premier – nyári hangulat

Dananay

Megérkezett Dananay nyári slágere és videója Legkerekebb címen.

Hozzá egy nem az a kimondottan nagyon flexelős, ellenben annál élvezhetőbb videóklip is forgott.

Igazi pozitív lazulós nyári vibe, haverok, medence, whisky de mindezt emberközeli módon tálalva. Maga a szöveg flexelősebbnek hat, mint maga a videó, de így együttesen egy kellemes nyári alkotást eredményezett.

Szóval nyár és Dananay rajongók, elő a whiskyt, ki a medence vagy a vízpartra, aztán amellett hogy pörgetitek az új motyót élvezzétek a nyarat és a napsütést is!

Mi is azt tesszük!

DANANAY – Legkerekebb (Journey album)


Dananay bemutatkozó

Dananay

Dananay egy  18 éves, büszke borsodi születésű ifjú MC. Miskolcon, az Avas lakótelepen nevelkedett és szívta magába a magyar életet. Saját elmondása szerint csodás gyermekkora volt, de sajnos ezt csak édesanyjával tudta átélni. Nem foglalkozik azzal az állítással miszerint Borsod megyét sok ember már nem tarja élhetőnek, Dananay lokálpatrióta és a sok jó emléknek hála, erősen kötődök mind az Avas lakótelephez mind pedig Miskolchoz mindemellett a mai napig itt él a családja is. Az Avasi emberekben van valami plusz, ami miatt nagyon közvetlenek és jó fejek. A borsodi emberek sajátossága a jól megmutatkozik az életszemléletben, például úgy hogy sokszor a nehéz életkörülményeik ellenére is tudnak pozitívan gondolkozni és pozitívan hozzáállni a világhoz.
A napjait jelenleg már Heves megye központjában, vagyis Egerben tölti, és itt is él.

“Nagyon más a két város hangulata, itt Egerben mondjuk sosem lehet unatkozni, ez pedig pont nekem való, mivel szeretem a nyüzsgést és a folyamatos pörgést. “Az igaz barátaim nagy részét ebben a városban és a környező településeken találtam meg, így például Mezőkövesd is nagyon kedves a szívemnek.”
Olyan embernek tartja magát, hogy amit eltervez, azt általában megvalósítja, nagyon tud ragaszkodni az eredeti elképzeléseihez és céljaihoz. Kitartó embernek tartja magát, aki sokszor tűzön-vízen át is megvalósítja elképzeléseit és ebből általában pozitívan kerül ki, de természetesen ez okozhat számára nehézségeket is.

Áttérve a zenei területre: maga a zenélés mindig érdekelte,mindig vonzódott hozzá, és éppen ezért döntött úgy hogy kipróbálja magát a rapben. Mivel a zene nem tartozott az élete szerves részéhez, ezért autodidakta módon kezdett bele és magától tanulta a dolgokat. Mindig is érdekelte a téma, sokféle stílus áll közel hozzá, de a kedvencei leginkább a trap, hiphop és a reggaeton tartozik. Dananay ezeken a vonalakon mozog, mint ahogy a legtöbb mai fiatal is ezeket a stílusokat hallgatja.
2020 elején döntött úgy, hogy egyre jobban belemerül a zene világába, mert úgy érezte, hogy ebben a műfajban tudja legjobban kimutatni az érzéseit, valamint megfogalmazni jó és rossz gondolatait, és átadni a világról alkotott véleményét.

Mi motiválja? “Inkább úgy fogalmaznék: Kik motiválnak? Egyrészt akik cserben hagytak és ma már nem keresnek, másrészt a barátnőm és azok az igaz barátaim, akik mind a mai napig mellettem állnak és segítenek mindenben. Konkrétan segítettek az első zeném elkészítésében is, néhányukat a klippemben is láthatjátok. Ezen túl a klippem érdekessége, hogy az a jelenlegi lakóhelyemen forgott, ezzel is szerettem volna kifejezni, hogy mennyire kötődöm a helyhez és milyen jól érzem magam itt. Ezen kívül szeretnék másokkal együtt dolgozni, csiszolódni, fejlődni, mert tudom, hogy még van hová.”

Eddig egy olyan dalom jelent meg amihez videóklip is készült, a címe pedig „Túl Jó Minden”, ugyanakkor több másik  is készülőben van, de a jelenlegi helyzet miatt még kérdéses mikor tudja felvenni őket.
Sok célt tűzött ki maga elé: többek között azt, hogy egyszer majd nagyszínpadon szeretne igazi előadóvá válni, de tudja, hogy még hosszú út áll előtte, ahhoz, hogy ezt az álmát el tudja érni. Ezen kívül azt szeretné, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg a dalait, sok mindenkit meg tudjon velük szólítani. Úgy gondolja, hogy ezt úgy tudja elérni, ha olyan témákat érint dalaiban, melyek másokat is megérintenek, izgatnak.

Hazai példaképei: Lmen Prala, illetve a ma már sajnos nem aktív V.S.O.P. Külföldi példaképei közé tartozik: Travis Scott, YoungBoy, valamint Eminem.
A 2020-as tervei közé tartozik egy jól felépített album, valamint nagyon sok szóló dal, többek között lazább, nyáriasabb témákban.
Ne feledjétek, minden csak hozzáállás kérdése és lehet Túl Jó Minden.”

Itt tudjátok megnézni a bemutatkozó klipjét.

Dananay – Túl Jó Minden OFFICIAL MUSIC VIDEO


Korábbi Dananay hírek

2020.07. – Dananay – Lazy Days – új videoklip

Megérkezett a borsodi Dananay legújabb nyári videoklipje a Lazy Days.

A dal címe jól tükrözi a mondanivalót is, ugyanis a lusta napok témakörét mutatja be, ahogy a haverokkal megy a szivornya, verik a blattot, eszik a pizzát a háztetőn és egyszerűen csak úgy élvezik az életet.

A vibe-ja kimondottan pozitív lett és a hangzás pedig hangulatos és effektekkel teli, de összességében egy nagyon jó és hallgatható nyári dal lett, amit ajánlok meghallgatásra nektek a kerti partyk alatt is.

Fúj a szél, lazy days, együtt a brigádom always“, szóval a piás téma és party hangulat adott.

Csekkoljátok le és ha tetszett iratkozzatok fel Dananay csatornájára további hasonló dalokért.

Dananay – Lazy Days (Journey album)